Προσπάθεια για multifeed εγκατάσταση

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

kasma

New member
6 March 2010
7
Καλησπέρα σας.

Αν και μόλις πρόσφατα άρχισα να ασχομούμαι με τα δορυφορικά, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου multifeed εγκατάσταση και θα ήθελα την άποψη σας.

Aπο τους δυτικούς δορυφόρους ενδιαφέρομαι για τους Thor 0.8W, Telstar 12 15W, Hispasat 30W.
Τι πιάτο χρειάζομαι για αυτήν την περίπτωση δεδομένης της μεγάλης απόστασης μεταξύ των δορυφόρων αλλά και της ιδιαίτερα εύκολης λήψης τους?

Τέλος θα ήθελα την άποψη σας για οικονομικό και αποδοτικό καλώδιο που θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω στην εγκατάστασή μου.

Last edited:

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Νομίζω ότι μια κεραία τύπου wave frontier σε καλύπτει για αυτούς τους δορυφόρους.
Δεν είμαι ειδικός σε αυτές τις κεραίες (είχα κάτι παρόμοιο),νομίζω ότι πιάνουν δορυφόρους που είναι μέχρι γύρω στις 30 μοίρες.
Θα μπορούσες βέβαια ,αν έχει χώρο, να βάλεις δυο κεραίες , μια για τις Hispasat 30W και η άλλη για τους άλλους δορυφόρους .

Για καλώδιο το Edision 120DB είναι πολύ καλό και οικονομικό .

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Οποιαδήποτε Τ-90 (τύπου Wave Frontier) θα τους πιάσει όλους τους δορυφόρους που θες, και ακόμα και άλλους.
Τώρα αν θες να βάλεις δύο πιάτα και όχι το παραπάνω, πες μας.
Η περιοχή σου?

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
κάπου είχαμε γράψει για καλώδια, που όμως δε το βρίσκω....