Προσπάθεια λήψης δορυφόρου Eutelsat 7 west A

georgepsa

New member
26 May 2025
13
Προσπαθώ εδώ και πολλές μέρες να κατεβάσω τον δορυφόρο eutelsat 7 west a αλλά δεν κατεβαίνει ούτε για την πλάκα. Έχω πιάτο 125 εκ αλλά κατεβάζω ΜΟΝΟ τις συχνότητες του nilesat. Χρειάζομαι κατα πάσα πιθανότητα μεγαλύτερο πιάτο;

Δεν είναι εύκολος δορυφόρος. Η λήψη του εξαρτάται από την περιοχή, στην οποία βρίσκεσαι.
Συμβουλέψου sites με footprints δορυφόρων, όπως το satbeam, όπου θα βρεις την απαιτούμενη διάμετρο πιάτου και τις διαθέσιμες δέσμες για την περιοχή σου.

• Like
Reactions: georgepsa
Προσπαθώ εδώ και πολλές μέρες να κατεβάσω τον δορυφόρο eutelsat 7 west a αλλά δεν κατεβαίνει ούτε για την πλάκα. Έχω πιάτο 125 εκ αλλά κατεβάζω ΜΟΝΟ τις συχνότητες του nilesat. Χρειάζομαι κατα πάσα πιθανότητα μεγαλύτερο πιάτο;
Δεν αναφέρεις περιοχή !

Το ίδιο στη Θεσσαλονίκη με 1,1μ πιάτο.
-10.0dB σημαίνει ανιχνεύει τη διαμόρφωση αλλά δεν κλειδώνει.
7.0W-RFScan.png

• Like
Reactions: ssouliss
Χθές το βράδυ, επιτέλους κατέβηκε μια συχνότητα αλλά με πολύ λίγο σήμα, σήμερα το πρωί δεν κούνησα το πιάτο, και η συχνότητα δεν κατεβαίνει πλέον.. Συγκεκριμένα κατέβηκε η 10727 Η 27500.. Το σήμα μην φανταστείτε όμως ήταν πολύ οριακό..

Last edited:
Βρίσκομαι Θεσσαλία!! Εάν βρισκόμουν στην Αθήνα ίσως να είχα περισσότερες πιθανότητες να τον κατεβάσω..
Δύσκολα θα κατέβει κάποια και όποια κατέβει θα είναι οριακά.
όλες οι συχνότητες του Eutelsat 7 West A @ 7.3° W, μου έρχονται πάνω κάτω το ίδιο. Μία από αυτές που έρχονται ελαφρά ισχυρότερα είναι η 10892Η 27500 Υπόψη ότι ό Eutelsat 7 West A @ 7.3° W, χρειάζεται ένα κλικ δυτικότερα στόχευση από τους Nilesat

Δύσκολα θα κατέβει κάποια και όποια κατέβει θα είναι οριακά.
όλες οι συχνότητες του Eutelsat 7 West A @ 7.3° W, μου έρχονται πάνω κάτω το ίδιο. Μία από αυτές που έρχονται ελαφρά ισχυρότερα είναι η 10892Η 27500 Υπόψη ότι ό Eutelsat 7 West A @ 7.3° W, χρειάζεται ένα κλικ δυτικότερα στόχευση από τους Nilesat
Αλήθεια λες;;; Δηλαδή πρέπει να κουνήσω το πιάτο ελάχιστα προς τα δεξιά;; Εγώ στόχευα πρώτα nilesat και το άφηνα εκεί γιατι νόμιζα οτι είναι και οι δύο δορυφόροι στις 7w! Θα το δοκιμάσω για να δώ αν κατεβάσω περισσότερες συχνότητες..

Κατέβασα ελάχιστα περισσότερες συχνότητες, με οριακό σήμα όμως ακόμη. Εκτός από το ότι χρειάζεται μεγαλύτερο πιάτο, θα μπορούσε να παίζει ρόλο και το lnb; Έχω το Amiko L-107 0.1db..

Μεγαλύτερο κάτοπτρο είναι η μόνη αξιόπιστη λύση . Εδώ το δικό μου και δεν είναι αρκετό για όλες τις συχνότητες.

Εσύ δηλαδή πόσο μεγάλο πιάτο έχεις για να πάρω στο περίπου μια ιδέα για το πόσο μεγάλο πιάτο χρειάζεται;;

ευτυχως που δεν το εχει γραψει ... να μαντεψω στο περιπου
Σύρος κάτοπτρο gibertini 1.55 Χ 1.65 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku band lnb smart titanium 0.2db & Ku band Circular Uni Inverto BLACK Pro 0.2db / / / Titanium LNBF 3.8-4.2 GHz 5G - Dr. HD F15 - TM 5402 HD M3.

Εάν με 155 εκ πιάτο δεν κατεβαίνουν όλες οι συχνότητες… Θα χρειαστώ μεγαλύτερο πιάτο.. Και για μεγαλύτερο πιάτο, η τιμή θα εκτοξευθεί.. Τα παρατάω!!