Προστασια δαπεδου απο τις ακιδες των ηχειων

Petros1007

Established Member
25 January 2008
214
Δράμας
Παιδια καλημερα.Ανοιγω νεο θεμα γιατι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι σε προηγουμενα.Το θεμα ειναι το εξης:Αλαξαμε πατωμα στο σπιτι και πρεπει να βρουμε λυση για να μην το χαλασουμε με τις ακιδες.Το ετερον ημιση το εθεσε ρητα και κατηγορηματικα, "Αν δεν βρω τροπο να μην γινει ζημια στο πατωμα δεν ξαναστηνεται το συστημα".Και μια ακομη ερωτηση,θα εχει ο ηχος διαφορα;Να προσθεσω επισης οτι εχει γινει στο σπιτι και ψευδοροφη με ηχομωνοτικο υλικο και κατεβηκε το ταβανι περιπου 10 με 20cm σε καποια σημεια.Ευχαριστω....-bye-

Ενα κομματι μαρμαρο η γρανιτης κατω απο το καθε ηχειο, πανω στο οποιο θα πατουν οι ακιδες, ισως ειναι η λυση στο προβλημα σου...

Καλήμερα, νομίζω οτι βρήκες τον τρόπο να απαλλαγείς απο το ετερο ημιση μαι για παντα : ΑΚΙΔΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ !!
Περα απο την πλακα ολοι μας εχουμε το ιδιο προβλημα στο σπίτι , εγω στα Martin Logan εχω βαλει γρανιτες που καλύπτουν ολοι την επιφάνεια της βάσης των ηχείων και εχει και σημαντική βελτίωση στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Παιδια ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις.Μαλλον προς κοματι μαρμαρου με βλεπω να πηγαινω.Να σας πω και τις λυσεις που μου προτεινε φιλος και γειτονας που δεν εχει καμια σχεση με το δικο μας παθος.Ετσι για να γελασουμε...Αφου προβληματιστικε αρκετα μιας και ηθελε να με βοηθησει λεει:Λυση 1η "βγαλε τις ακιδες"....Λυση 2η "Βαλε κατω απο καθε ακιδα ενα κερμα των δυο ευρω"...2, 4, 6, 8 ,και 8, 16 αλλα τοσα 32ευρω μετραω δεν συμφερει.:flipout::flipout:

Υπαρχουν πιατακια για να βαλεις κατω απο τις ακιδες, και αν θες κανεις και αλλου ειδους παιχνιδια.

Υπαρχουν πιατακια για να βαλεις κατω απο τις ακιδες, και αν θες κανεις και αλλου ειδους παιχνιδια.
Που μπορω να βρω τετοια πιατακια; Γιατι αυτα εψαχνα απο την αρχη να δω πως ειναι.Βλεπεις τα ζητησα σε μερικα μαγαζια στην περιοχη μου και με κοιταζαν σαν εξωγηινο.Αυτα απο την επαρχια που μενω.Με το αλλου ειδους παιχνιδια τι εννοεις;Ευχαριστω για την απαντηση.

Ενα κομματι μαρμαρο η γρανιτης κατω απο το καθε ηχειο, πανω στο οποιο θα πατουν οι ακιδες, ισως ειναι η λυση στο προβλημα σου...

Ετσι.

Μια πλακα μαρμαρο μου γλυτωσε και εμενα το αγχος , χωρια την ευεγερτικη επιδραση στον ηχο.

Που μπορω να βρω τετοια πιατακια; Γιατι αυτα εψαχνα απο την αρχη να δω πως ειναι.Βλεπεις τα ζητησα σε μερικα μαγαζια στην περιοχη μου και με κοιταζαν σαν εξωγηινο.Αυτα απο την επαρχια που μενω.Με το αλλου ειδους παιχνιδια τι εννοεις;Ευχαριστω για την απαντηση.
ποσα θες? αν εχω να σου χαρισω , οσο αφορα τα παιχνιδια αξιζει να παιξεις με μπιλιες -μαρμαρο-γρανιτη-κοριαν-φυλλο φελλου
, και οτι δουλευει καλυτερα το αφηνεις.Φτηνο και ενδιαφερον

Απάντηση: Re: Προστασια δαπεδου απο τις ακιδες των ηχειων

Αυτό ακριβώς είχα κάνει και εγω κάποια στιγμή σε διαμέρισμα με πάτωμα και είχα λύσει το πρόβλημα πρακτικά και ακουστικά.

Τέτοια μικρά πιατάκια έχω βάλει και εγώ αλλά έχω πρόβλημα κάθε φορά που έρχεται η καθαρίστρια. Τα μισά τα ψάχνω κάτω από τους καναπέδες.. Πάντως τα έχω πάρει από ένα Media Markt και σχετικά ακριβούτσικα !

Εγώ χρησιμοποιώ αυτά....

3546.jpg

ΤELE
SPS-003 29,00 ευρώ.
SPS-003 ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟ ΣΕΤ
ΣΕΤ 4 ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΑ ΗΧΕΙΩΝ, ΕΠΙΧΡΥΣΑ.
(συσκευασία: / 20)

Απάντηση: Re: Προστασια δαπεδου απο τις ακιδες των ηχειων

Τέτοια μικρά πιατάκια έχω βάλει και εγώ αλλά έχω πρόβλημα κάθε φορά που έρχεται η καθαρίστρια. Τα μισά τα ψάχνω κάτω από τους καναπέδες.. Πάντως τα έχω πάρει από ένα Media Markt και σχετικά ακριβούτσικα !

Άρα δεν τα έχεις τοποθετήσει σωστά. δεν ακουμπάνε σε όλα οι ακίδες. Φρόντησε να είναι και οι 4 ακίδες σφιγμένες και το ηχείο αλφαδιασμένο. Πάντως το πιο φθηνό "πατάκι" ακίδας είναι κέρματα των 5 λεπτών.