Προστασία F-connector με LNB

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη δυνατή προστασία από την οξείδωση - διάβρωση του σημείου της σύνδεσης του F-connector με το LNB. Κάνω λήψη από σχετικά παραθαλάσσια περιοχή και παρατήρησα ήδη την επίδραση των καιρικών συνθηκών στις συνδέσεις μετά από περίπου 1 χρόνο εγκατάστασης του πιάτου. Φωτογραφίες με τρόπους προστασίας των συνδέσεων των LNB θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

....μια προταση ειναι να περασεις στο καλωδιο ενα θερμοσυστελλομενο
και αφου βιδωσεις τον κονεκτορα , τον καλυπτεις με το θερμοσυστελλομενο
το οποιο το ζεσταινεις με εναν αναπτηρα κι αυτο συστελλεται και εφαρμοζει σαν γαντι ,
αγκαλιαζοντας καλωδιο και κονεκτορα

θερμοσυστελλομενο θα βρεις σε καταστηματα με ηλεκτρολογικο αλλα και
ηλεκτρονικο υλικο

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μήπως ξέρεις και την κατάλληλη διάσταση σε χιλιοστά που πρέπει να επιλέξω;

Αυτό που λένε τα παιδιά σωστό αλλά ακόμα και το λάστιχο μόνωσης που έχουν μέσα στο κουτί τα καλά lnb αν το βάλεις σωστά την κάνει την δουλειά του.

Ερώτηση: Υπάρχει F-connector σε σχήμα "Γ"?
Πάνω στη πρίζα πέφτει ένας καναπές, που σπρώχνει το καλώδιο της δορυφορικής να πάρει 90 μοίρες στροφή σε σχέση με τον F-connector...
Απ' ότι ξέρω, για συνδέσεις TV υπάρχει.

Ερώτηση: Υπάρχει F-connector σε σχήμα "Γ"?
Πάνω στη πρίζα πέφτει ένας καναπές, που σπρώχνει το καλώδιο της δορυφορικής να πάρει 90 μοίρες στροφή σε σχέση με τον F-connector...
Απ' ότι ξέρω, για συνδέσεις TV υπάρχει.

f-type-90-degree-angle-adapter.jpg

www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/f-plug-90-degree-adapter.html

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη δυνατή προστασία από την οξείδωση - διάβρωση του σημείου της σύνδεσης του F-connector με το LNB. Κάνω λήψη από σχετικά παραθαλάσσια περιοχή και παρατήρησα ήδη την επίδραση των καιρικών συνθηκών στις συνδέσεις μετά από περίπου 1 χρόνο εγκατάστασης του πιάτου. Φωτογραφίες με τρόπους προστασίας των συνδέσεων των LNB θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

plugF04.jpg
boot_12622_v.jpg

Αλοιφή σιλικόνης & ελαστικό προστατευτικό κάλυμα

Σε ένα σιδηροπωλείο ζητάς ταινία ''αυτοαμαλγαματοποίησης". Υπάρχει και σε ελληνικά ιντερνετομάγαζα - έχω πάρει.
Δεν γνωρίζω αν ως ''λαστιχοταινία'' που προτείνεται από συμφορουμίτες εννοούν το ίδιο πράγμα με εμένα.

Εγώ χρησιμοποιώ μονωτική ταινία και δεν είχα μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.
Τα lnb που πήρα τελευταία έχουν προσταυτικό κάλυμα ,το οποίο και αυτό κανει την δουλειά του.