Προστασια προτζεκτορα

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Τελικα τι χρειαζομαστε για να προστατευσουμε ενα προτζεκτορα κανα media palyer και ενισχυτη..

Για τον προτζεκτορα χρειαζομαστε ups απο οτι καταλαβα γιατι αμα πεσει το ρευμα δεν κρυωνει η λαμπα σωστα και μπορει να δημιουργηθουν προβληματα..

Πιο συγκεκριμενη εχω τα εξεις μηχανηματα:
JVC 750
media player
onkyo 5007
και περιμενω ποτε θα εχουν στοκ για να παρω τα 5.1 ηχεια της teufel system 5 thx select 2..

1) τι χρειαζετε το καθε μηχανημα για την σωστη λειτουργια του (ups, σταθεροποιητη τασης, πολυμπριζο ασφαλειας...)?
2) α)ειναι προτιμοτερο ο ενισχυτης να μπει κατω απο την οθονη κοντα στα μπροστινα ηχεια και σε ξεχωριστη μπριζα? β)να μπουν ολα τα μηχανηματα πισω κατω απο τον προτζεκτορα?
3) μηπως απλος να τα βαλω στην πριζα με αυτα τα πολυμπιζα που εχω και να τελειωνουμε...

Απο οσο νομιζω παντος δεν πρεπει να υπαρχει ups που να ειναι προσιτο(μεχρι 200ε) και να σηκωνει ολα αυτα...
Καπου διαβασα οτι οι ενισχυτες για να αποδιδουν σωστα πρεπει να τηρουνται καποιες συνθηκες στα πολυμπριζα, σταθεροποιητες κτλ (κατι ημιτωνα, συνημιτονα, ομ και δεν συμαζευεται..)

για βοηθειστε ρε παιδια..

Last edited:
Παιρνεις ενα UPS (κατα προτιμηση με εξοδο ημιτονο και οχι τετραγωνικο παλμο) για projector, media player και αφηνεις σε πολυπριζο ασφαλειας τον ενισχυτη.

για πειτε ρε παιδια γιατι λαχταρισα σημερα που επεσε το ρευμα...
ποιο ups δινει εξοδο ημιτονο και σηκωνει JVC 750 και media player ? κατα προτιμηση να ειναι αθορυβο..

για τον ενισχυτη (onkyo 5007) προσεχω κατι στα πολυμπιζα?
με αυτο ειμαι καλυμενος?

για τον ενισχυτη (onkyo 5007) προσεχω κατι στα πολυμπιζα?
με αυτο ειμαι καλυμενος?

Eγω εχω βαλει ενα τετοιο .(Θελω να ) πιστευω οτι ειναι καλυτερα απο το πολυπριζο.Αλλα ας πει και καποιος γνωστης τη γνωμη του..:operator:

Eγω εχω βαλει ενα τετοιο .(Θελω να ) πιστευω οτι ειναι καλυτερα απο το πολυπριζο.Αλλα ας πει και καποιος γνωστης τη γνωμη του..:operator:

Αυτό είναι σταθεροποιητής τάσης. Δεν είδα να λέει πουθενά ότι δουλεύει και ως UPS, να έχει απόθεμα ενέργειας δηλαδή για να δώσει ρεύμα μέχρι να κρυώσει ο ανεμιστήρας τη λάμπα για παράδειγμα. Προστατεύει ή μάλλον κρατάει σταθερή την τάση από απότομα peak και απότομες πτώσεις. Κάτι τέτοιο θα έβαζα αν ήμουν σε περιοχή που έχει προβλήματα τέτοια το δίκτυο. Αλλιώς δε βλέπω κάποιο λόγο να το χρησιμοποιήσει κάποιος. Και ούτε βρήκα αν βγάζει ημίτονο.

Αυτό είναι σταθεροποιητής τάσης. Δεν είδα να λέει πουθενά ότι δουλεύει και ως UPS, να έχει απόθεμα ενέργειας δηλαδή για να δώσει ρεύμα μέχρι να κρυώσει ο ανεμιστήρας τη λάμπα για παράδειγμα. Προστατεύει ή μάλλον κρατάει σταθερή την τάση από απότομα peak και απότομες πτώσεις. Κάτι τέτοιο θα έβαζα αν ήμουν σε περιοχή που έχει προβλήματα τέτοια το δίκτυο. Αλλιώς δε βλέπω κάποιο λόγο να το χρησιμοποιήσει κάποιος. Και ούτε βρήκα αν βγάζει ημίτονο.

Ναι δεν ειπα οτι ειναι ups..-bye-

To quote πηγαινε μονο στο κομματι που αφορουσε τον ενισχυτη και θεωρω απλως οτι ειναι καλυτερο απο ενα πολυπριζο.

Εχουμε καποια αλλη πιο αξιοπιστη λυση για ενισχυτες ? Η απλως παμε σε ακριβοτερο σταθεροποιητη τασης ? :operator:

Ναι δεν ειπα οτι ειναι ups..-bye-

To quote πηγαινε μονο στο κομματι που αφορουσε τον ενισχυτη και θεωρω απλως οτι ειναι καλυτερο απο ενα πολυπριζο.

Εχουμε καποια αλλη πιο αξιοπιστη λυση για ενισχυτες ? Η απλως παμε σε ακριβοτερο σταθεροποιητη τασης ? :operator:

Ναι, υπάρχει αυτό :drummer:

internal_view.jpg

http://www.toruspower.com/about.htm

Σίγουρα είναι καλύτερο να δίνουμε στη συσκευή μας ρεύμα απαλλαγμένο από τα "σκουπίδια" του δικτύου και εννοείται ότι κάτι τέτοιο είναι καλύτερο από ένα πολύπριζο. Το πολύπριζο προσφέρει μόνο προστασία από κεραυνούς. Αλλά οπωσδήποτε πρέπει να γνωρίζουμε, εφ' όσον το μηχάνημά μας έχει κλασικό τροφοδοτικό και όχι διακοπτικό, αν το ρεύμα που βγάζει ένας σταθεροποιητής τάσης-φίλτρο ρεύματος είναι ημίτονο.
Γιατί εγώ μια φορά παραλίγο να κάνω ένα τοροειδή μετασχηματιστή ενός ενισχυτή, τετράγωνο :slapface:. Όταν έπαιρνε μπροστά ο σταθεροποιητής, ακουγόταν θόρυβος από το τροφοδοτικό του ενισχυτή.
Το επόμενο βήμα ήταν αποσύνδεση και πέταμα... .

δεν θελω να βαλω και τον ονκιο σε ups απλα να τον προστατευσω και επειδη ειναι τοροειδης (δεν εχω ιδεα τι ειναι τουτο) απο οτι διαβασα παραπανω πρεπει να προσεξω να μην του δωσω τετραγονικο παλμο..

λοιπον εχουμε και λεμε:
1) SERVO HI-FI KDS-5000
2) Eaton PW5110
3) KDS-5000VA Vmark, KDS-3000VA Vmark
4) αξιζει ενα μεταχειρισμενο RGPC 400 Pro?
(γιατι 900ε ειναι πολλα, τοσο δεν εχει?)
5) Turbo-X ups (δινουν ημιτονο?)

τελικα περνω ενα καλο και τα βαζω ολα πανω?
και ενα ups που το βαζω μονο στον προτζεκτορα και στο media player...αλλα με τι ισχυ?

Στo manual του hd750 γραφει power consumption 280w

για τον ονκιο 5007 μπερδευτικα... τι κοιταω... dynamic output?
maximum output power? rated output power? power consumption?

δεν θελω να βαλω και τον ονκιο σε ups απλα να τον προστατευσω και επειδη ειναι τοροειδης (δεν εχω ιδεα τι ειναι τουτο) απο οτι διαβασα παραπανω πρεπει να προσεξω να μην του δωσω τετραγονικο παλμο..

λοιπον εχουμε και λεμε:
1) SERVO HI-FI KDS-5000

Τυπικής ποιότητας σταθεροποιητής. Κάνει για τον Onkyo, αλλά για συσκευές αυτού του είδους έχει αναφερθεί κατά καιρούς ότι επηρεάζουν την ποιότητα ήχου.

Αξιοπρεπέστατο UPS. Έχω δυο τέτοια χιλιάρια. Δεν δίνει ημίτονο, αλλά κάνει μια χαρά για προβολείς, PCs, media players, κτλ.

Επίσης τυπικής ποιότητας σταθεροποιητής. Βλέπε 1)

4) αξιζει ενα μεταχειρισμενο RGPC 400 Pro?
(γιατι 900ε ειναι πολλα, τοσο δεν εχει?)

Εδώ μπαίνεις στα "χωράφια" των HiEndάδων. Δεν μπορώ να βοηθήσω.

Δεν δίνουν, και προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι.

τελικα περνω ενα καλο και τα βαζω ολα πανω?
και ενα ups που το βαζω μονο στον προτζεκτορα και στο media player...αλλα με τι ισχυ?

Στo manual του hd750 γραφει power consumption 280w

για τον ονκιο 5007 μπερδευτικα... τι κοιταω... dynamic output?
maximum output power? rated output power? power consumption?

Όπως είχε πει και ο Σύριος στο #2, σταθεροποιητή για τον Onkyo και UPS για τα υπόλοιπα.

Υπολόγισε 1000VA UPS (για να είσαι κάπως άνετος..) και σταθεροποιητή τουλάχιστον power consumption (σε Watt) x 2 για να είσαι ΟΚ (σε VA).

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Τυπικής ποιότητας σταθεροποιητής. Κάνει για τον Onkyo, αλλά για συσκευές αυτού του είδους έχει αναφερθεί κατά καιρούς ότι επηρεάζουν την ποιότητα ήχου.

Αξιοπρεπέστατο UPS. Έχω δυο τέτοια χιλιάρια. Δεν δίνει ημίτονο, αλλά κάνει μια χαρά για προβολείς, PCs, media players, κτλ.
Απο θορυβο πως τα πανε; θα τοποθετηθουν πολυ κοντα εκει που καθομαι και θελω να βρω κατι αθορυβο...

Υπαρχει καποιο UPS που να δινει ημιτονο και να μην κοστιζει μια περιουσια...?

Όπως είχε πει και ο Σύριος στο #2, σταθεροποιητή για τον Onkyo και UPS για τα υπόλοιπα.

Υπολόγισε 1000VA UPS (για να είσαι κάπως άνετος..) και σταθεροποιητή τουλάχιστον power consumption (σε Watt) x 2 για να είσαι ΟΚ (σε VA).
για σταθεροποιητη ποιον προτεινεις?

Last edited:
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Απο θορυβο πως τα πανε; θα τοποθετηθουν πολυ κοντα εκει που καθομαι και θελω να βρω κατι αθορυβο...

Τα 5110 δεν έχουν ανεμιστήρες, οπότε δεν υπάρχει θόρυβος. Παλιότερα ζούσα με ένα τέτοιο στο υπνοδωμάτιό μου, χωρίς να ενοχλεί καθόλου.

Επίσης οι σταθεροποιητές της "κλάσης" που συζητάμε δεν έχουν ανεμιστήρες. Ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι ένα κλάκ όταν διορθώνουν ατέλειες του ρεύματος.

Υπαρχει καποιο UPS που να δινει ημιτονο και να μην κοστιζει μια περιουσια...?

Εξαρτάται το πως ορίζει κανείς το "περιουσία". Για τα 2KVA τουλάχιστον που θα χρειαζόσουν εσύ, μιλάμε χαλαρά για πάνω από χιλιάρικο. Είναι η φύση της τεχνολογίας τους τέτοια (ακριβή).

για σταθεροποιητη ποιον προτεινεις?

Εγώ έχω έναν οικονομικό που φέρνει η TELE. Προβλήματα δεν μου έχει δημιουργήσει. Αλλά σκοπεύω και εγώ να τον αλλάξω σύντομα με κάποιον μεγαλύτερο, και είμαι επίσης προβληματισμένος, καθότι θεωρητικά ο τρόπος λειτουργίας αυτού που έχω δεν είναι ότι καλύτερος για τα ηλεκτρονικά. Αλλά δεν έχω ακόμα καταλήξει σε μοντέλο.

Εξαρτάται το πως ορίζει κανείς το "περιουσία". Για τα 2KVA τουλάχιστον που θα χρειαζόσουν εσύ, μιλάμε χαλαρά για πάνω από χιλιάρικο. Είναι η φύση της τεχνολογίας τους τέτοια (ακριβή).
Τελικα βρηκα ενα.. APC Smart UPS που δινει ημιτονο...το ups με ημιτονο ειναι για τον hd750 k media player κ οχι για τον ονκιο.
Εγώ έχω έναν οικονομικό που φέρνει η TELE. Προβλήματα δεν μου έχει δημιουργήσει. Αλλά σκοπεύω και εγώ να τον αλλάξω σύντομα με κάποιον μεγαλύτερο, και είμαι επίσης προβληματισμένος, καθότι θεωρητικά ο τρόπος λειτουργίας αυτού που έχω δεν είναι ότι καλύτερος για τα ηλεκτρονικά. Αλλά δεν έχω ακόμα καταλήξει σε μοντέλο.
αμα βρεις κατι καλο ενημερωσε γιατι και εγω ψαχνω..εχω διαβασει παντως οτι τα τσοκ του τσακιρη και του richard gray ειναι οτι καλυτερο αλλα βεβαια κοστιζουν... (λιγο κατω απο το χιλιαρικο)

Last edited:
Τελικα βρηκα ενα.. APC Smart UPS που δινει ημιτονο...το ups με ημιτονο ειναι για τον hd750 k media player κ οχι για τον ονκιο.
το μονο μου με προβληματιζει ειναι Audible noise at 1 meter from surface of unit 41.00 dBA

:drummer: Υπαρχει καποιος που να εχει 1000VA UPS, να δινει ημιτονο, να ειναι σχετικα αθορυβο και να μην εχει πανω απο 400ε?

Μα, για τους 750 και media player δεν χρειάζεται το UPS να βγάζει ημίτονο!

το μονο μου με προβληματιζει ειναι Audible noise at 1 meter from surface of unit 41.00 dBA

:drummer: Υπαρχει καποιος που να εχει 1000VA UPS, να δινει ημιτονο, να ειναι σχετικα αθορυβο και να μην εχει πανω απο 400ε?

Ο θόρυβος για τον οποίο διαβάζεις μπορεί τελικά να μην είναι πρόβλημα. Πολλά από τα UPS αυτής της κατηγορίας έχουν μεν ανεμιστήρα, αλλά αυτός λειτουργεί μόνο όταν φορτίζει η μπαταρία ή/και όταν κόβεται το ρεύμα. Αν μπορείς, ψάξε το λίγο ακόμη.

Μα, για τους 750 και media player δεν χρειάζεται το UPS να βγάζει ημίτονο!

Βρηκα αυτο το ποστ εδω, ειναι λιγο παλιο βεβαια..και δυστυχως ολα τα ups που γραφει στο τελος ειναι απο 40dBA και πανω...
Η κυματομορφή εξόδου στα περισσότερα UPS είναι μεν εναλλασόμενη ΑΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ (θα την βρείτε step wave ή Modified sinewave ή stepped aproximately to sinwaveΑυτό ΔΕΝ αποτελεί πρόβλημα για τα τροφοδοτικά των υπολογιστών λόγω της τεχνολογίας κατασκευής στους. ΟΜΩΣ σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ στην τροφοδοσίας της θα δημιουργούσε προβλήματα δυσλειτουργίας και κατ επέκταση υπερθέρμανσης. Ο λόγος φυσικά είναι ότι οι μετασχηματιστές περιέχουν σωληνοειδή (πηνία) για να μετασχηματίσουν την τάση και αν ταιστουν με τετραγωνικούς εναλλασόμεννους παλμούς, η ζωή τους γίνεται δύσκολη.
ΕΥΤΥΧΩΣ , όμως υπάρχουν και UPS που δίνουν καθαρό ημίτονο στην τάση εξόδου τους. Είναι πιο ακριβά από τα τετραγωνικού παλμού αλλά τα πλέον κατάλληλα για να συνδέσουμε τις ευαίσθητες συσκευές μας (βλέπε προβολικα)
Έκανα μια έρευνα για τα UPS που δίνουν ημίτονο και ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην Ελληνική αγορά. Έχουμε λοιπόν:
1. Powerware 5115 750i (περίπου 230)
2. Powerware 5115 550i (180)
3.ΑPC smartUPS750/1000 (270/320)
4.Triplite OmniVsin 1000 (300)

Ο θόρυβος για τον οποίο διαβάζεις μπορεί τελικά να μην είναι πρόβλημα. Πολλά από τα UPS αυτής της κατηγορίας έχουν μεν ανεμιστήρα, αλλά αυτός λειτουργεί μόνο όταν φορτίζει η μπαταρία ή/και όταν κόβεται το ρεύμα. Αν μπορείς, ψάξε το λίγο ακόμη.
θα το ψαξω...thanks

Βρηκα αυτο το ποστ εδω, ειναι λιγο παλιο βεβαια..και δυστυχως ολα τα ups που γραφει στο τελος ειναι απο 40dBA και πανω...
Η κυματομορφή εξόδου στα περισσότερα UPS είναι μεν εναλλασόμενη ΑΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ (θα την βρείτε step wave ή Modified sinewave ή stepped aproximately to sinwaveΑυτό ΔΕΝ αποτελεί πρόβλημα για τα τροφοδοτικά των υπολογιστών λόγω της τεχνολογίας κατασκευής στους. ΟΜΩΣ σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ στην τροφοδοσίας της θα δημιουργούσε προβλήματα δυσλειτουργίας και κατ επέκταση υπερθέρμανσης. Ο λόγος φυσικά είναι ότι οι μετασχηματιστές περιέχουν σωληνοειδή (πηνία) για να μετασχηματίσουν την τάση και αν ταιστουν με τετραγωνικούς εναλλασόμεννους παλμούς, η ζωή τους γίνεται δύσκολη.
ΕΥΤΥΧΩΣ , όμως υπάρχουν και UPS που δίνουν καθαρό ημίτονο στην τάση εξόδου τους. Είναι πιο ακριβά από τα τετραγωνικού παλμού αλλά τα πλέον κατάλληλα για να συνδέσουμε τις ευαίσθητες συσκευές μας (βλέπε προβολικα)
Έκανα μια έρευνα για τα UPS που δίνουν ημίτονο και ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην Ελληνική αγορά. Έχουμε λοιπόν:
1. Powerware 5115 750i (περίπου 230)
2. Powerware 5115 550i (180)
3.ΑPC smartUPS750/1000 (270/320)
4.Triplite OmniVsin 1000 (300)

θα το ψαξω...thanks

Σωστά όλα τα παραπάνω του post, και τα έχουμε γράψει και εδώ πολλές φορές, αλλά ο προβολέας και το media player σου έχουν διακοπτικά τροφοδοτικά (όπως οι υπολογιστές), οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να τα τροφοδοτήσεις κανονικά και με απλό UPS.

Μόνο ο Onkyo χρειάζεται πραγματικό sine wave, καθότι έχει συμβατικό τροφοδοτικό, αλλά αυτόν ούτως ή άλλως θα τον βάλεις πάνω σε σταθεροποιητή.

Τελικα τι χρειαζομαστε για να προστατευσουμε ενα προτζεκτορα κανα media palyer και ενισχυτη..

Για τον προτζεκτορα χρειαζομαστε ups απο οτι καταλαβα γιατι αμα πεσει το ρευμα δεν κρυωνει η λαμπα σωστα και μπορει να δημιουργηθουν προβληματα..

Πιο συγκεκριμενη εχω τα εξεις μηχανηματα:
JVC 750
media player
onkyo 5007
και περιμενω ποτε θα εχουν στοκ για να παρω τα 5.1 ηχεια της teufel system 5 thx select 2..

1) τι χρειαζετε το καθε μηχανημα για την σωστη λειτουργια του (ups, σταθεροποιητη τασης, πολυμπριζο ασφαλειας...)?
2) α)ειναι προτιμοτερο ο ενισχυτης να μπει κατω απο την οθονη κοντα στα μπροστινα ηχεια και σε ξεχωριστη μπριζα? β)να μπουν ολα τα μηχανηματα πισω κατω απο τον προτζεκτορα?
3) μηπως απλος να τα βαλω στην πριζα με αυτα τα πολυμπιζα που εχω και να τελειωνουμε...

Απο οσο νομιζω παντος δεν πρεπει να υπαρχει ups που να ειναι προσιτο(μεχρι 200ε) και να σηκωνει ολα αυτα...
Καπου διαβασα οτι οι ενισχυτες για να αποδιδουν σωστα πρεπει να τηρουνται καποιες συνθηκες στα πολυμπριζα, σταθεροποιητες κτλ (κατι ημιτωνα, συνημιτονα, ομ και δεν συμαζευεται..)

για βοηθειστε ρε παιδια..

Εγώ πάντως έχω αυτά τα δύο, το ένα 1000άρι για τον προτζέκτορα και το άλλο 650άρι για το ps3 και δεν μ έχουν απογοητεύσει. Μάλιστα μου είπαν στο Πλαίσιο, γιατί από κει τα πήρα, ότι οι μπαταρίες αντικαθιστούνται μετά από δύο χρόνια, όσα είναι και η εγύηηση, οπότε δεν ξαναπάς για άλλο UPS και μάλιστα με μικρό κόστος. Τo UPS για να υπολογίζεις αν είναι αρκετό, θα κοιτάς το power consumption της συσκευής σου κι από κει και πέρα επειδή οι μονάδες στα UPS είναι σε VA θα πολλαπλασιάζεις χ 0.6 π.χ. 1000= για 600Watt, 650άρι= 390Watt.

Attachments

• PC220006.jpg
    PC220006.jpg
    41.1 KB · Views: 24