Προστασια συσκευων

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
επιπλεον προστασια για τις συσκευες μας

κατι που δεν δινουμε σημασια ειναι η ηλεκτρολιγικη εγκατασταση στο χωρο μας
αν ειναι ποιοτικοι οι ασφαλειοδιακοπτες
αν εχουν σφιχτει καλα τα καλωδια
αν εχει γινει σωστη εγκατασταση της γειωσης
αν ειναι δυνατη η επιπλεον εγκατασταση γειωσης
καθως επισης η ολη εγκατασταση να εχει γινει σωστα

Απάντηση: επιπλεον προστασια για τις συσκευες μας

αν σε κατι απο τα παραπανω κατι δεν γινει καλα και ειμαστε και καμποσο ατυχοι μπορει να βιωσουμε ασχημες καταστασεις

Και ξεκιναω με αυτο που ειπα χθες στον τζο οταν εφευγε.Πριν 6-7 χρονια λοιπον υπηρχε μια διαφημηση στο htm και ανεφερε:Ξοδεψες
Χ ποσο για προβολεα
Χ ποσο για πηγη
Χ ποσο για ενισχυτη
Χ ποσο για ηχεια
Και τι ποσο ξοδεψες για να προστατεψεις αυτα?. Χθες λοιπον η περιοχη μου εζησε κατι για πρωτη φορα.Η πτωση τασης ηταν τετοια που μαζι με καποια σπαικς τσουρουφλισαν απο πλασμα τιβι μεχρι ψυγεια και κλιματιστικα.Βεβαια θα αναρωτηθει καποιος καθε ποτε συμβαινουν αυτα?Μια φορα θα ελεγα αλλα αυτη ειναι αρκετη για να μας κανει να αλλαξουμε τροπο σκεψης.Χθες κατα την ακροαση καταλαβα μια λεπτυνση στις φωνες, απλα κατεβασα το βολιουμ.Πανω στοι σπιτι μου εμαθα κατοπιν εορητς οτι για λιγο η τηλεοραση επαιζε ασπρομαυρα.Ευτυχως της εχω μια τυπικη προστασια.Μεχρι να καταλαβω τι ειχε γινει, να το καταλαβει η δεη.Στην αρχη νομιζα οτι ειχα προβλημα με την μια φαση, περασε πολυτιμος χρονος.Ευτυχως καθε τι που επρεπε βγηκε απο την μπριζα.Το εξωτερικο κατω ρολοι της δεη μουκριζε (ωραιος ηχος τζο? ).Και τελειωνοντας το 1986 ειχε πεσει κεραυνος στην νεα σμυρνη( ωραιο ανεκδοτο ε?) φιλου τοτε του ειχε καψει ενα μιουζικαλ φιντελιτι Α370 ενα νακαμιτσι ντραγκον και κατι ψιλα.Πιστευω πως μαι τυπικη προστασια ειναι απαραιτητη ακομα και αν χαλα τον ηχο.

Last edited:
Η προστασια δυστηχως ειναι απαραιτητη. Τελευταιο θυμα μου η 43" Pioneer που ειχα απροστατευτη (στα σκουπιδια). Πριν απο αυτην μια LG 32" (ευτυχως με καλυψε για αλλαγη πλακετας η εγγυηση) και ενα denon 1910 (που επισκευαστηκε και μετα δωθηκε δωρο στον αδελφο).
Τωρα πια ολο το συστημα (ακομα και η lcd) ειναι με προστασια.

Αυτο εχω βαλει για μπαμπουλα.Κατα τα αλλα δεν τρεχει μια για αυτο τα εχω .Ελπιζω να τα πουμε απο κοντα το πασχα που θα ανεβω για δουλειες.

Πάντως είναι αλήθεια ότι και οι συσκευές πλέον οι ίδιες έχουν κυκλώματα προστασίας. Δλδ, μου έχει τύχει εκεί που βλέπω μια ταινία σε μια σύντομη πτώση τάσης, να τρεμοπαίζουν τα φώτα, να ακούγονται τα ρελέ από το ups του υπολογιστή, αλλά το home cinema που είναι σε ένα πολύμπριζο της APC να μην κάνει κιχ.
Μέχρι και στις καταιγίδες που σκάει κανάς κεραυνός στο αλεξικέραυνο ενός γείτονα στα 200 περίπου μέτρα, περνάει μόνο ένα μικρό παράσιτο στα ηχεία.

Υπάρχει πάντα και η λύση της ξεχωριστής ασφάλισης των μηχανημάτων...εξαιρετικά αποδοτική & συμφέρουσα

Απάντηση: Re: Προστασια συσκευων

Υπάρχει πάντα και η λύση της ξεχωριστής ασφάλισης των μηχανημάτων...εξαιρετικά αποδοτική & συμφέρουσα

τι εννοεις οταν λες ξεχωριστη ασφαλιση?

Το isolator XAITAS-V3 που έχω για ενισχυτές-dvd-tv χρησιμεύει και σαν προστατευτικό για τις διακυμάνσεις της τάσης ή μόνο για την καλύτερη απόδοση του ρεύματος στις συσκευές; (δεν είμαι 100% σίγουρος)

Και για να μιλάμε και ποιο συγκεκριμένα,από τι επίπεδα τιμής ξεκινάμε και με τι ακριβώς για να προστατέψουμε,τιβι-πολυκάναλο-μπλου-σιντι και δορυφορικό δέκτη;

Το isolator XAITAS-V3 που έχω για ενισχυτές-dvd-tv χρησιμεύει και σαν προστατευτικό για τις διακυμάνσεις της τάσης ή μόνο για την καλύτερη απόδοση του ρεύματος στις συσκευές; (δεν είμαι 100% σίγουρος)
η γαλβανικη απομονωση που προσφερει προστατευει και φιλτραρει ταυοχρονα.
Τετοιου τυπου προστασια προσφερει η αθηνα του τσακιριδη

Και για να μιλάμε και ποιο συγκεκριμένα,από τι επίπεδα τιμής ξεκινάμε και με τι ακριβώς για να προστατέψουμε,τιβι-πολυκάναλο-μπλου-σιντι και δορυφορικό δέκτη;

Στην αρχη ειχα εναν απλο σταθεροποιητη. Κοστος δικο μου στα 120 . Προστασια προσφερε αλλα ειχε αρνητικη επιδραση στο συστημα. Μετα δοκιμασα την αθηνα του Τσακιριδη,το shunyata Hydra 4 και εχω μεινει με το ps audio power regenerator και το RGPC 400 Pro. Ολα αυτα ηταν καλυτερα απο το απλο σταθεροποιητη. Κορυφαια (απο αυτα που ειχα-εχω) ομως νομιζω το RGPC 400 Pro (με κοστος 900 περιπου) και το PS Audio (το νεο μοντελο εχει γυρω στα 2500 ).

Πάντως είναι αλήθεια ότι και οι συσκευές πλέον οι ίδιες έχουν κυκλώματα προστασίας. Δλδ, μου έχει τύχει εκεί που βλέπω μια ταινία σε μια σύντομη πτώση τάσης, να τρεμοπαίζουν τα φώτα, να ακούγονται τα ρελέ από το ups του υπολογιστή, αλλά το home cinema που είναι σε ένα πολύμπριζο της APC να μην κάνει κιχ.
Μέχρι και στις καταιγίδες που σκάει κανάς κεραυνός στο αλεξικέραυνο ενός γείτονα στα 200 περίπου μέτρα, περνάει μόνο ένα μικρό παράσιτο στα ηχεία.
μα καλα εξω ριχνει κεραυνιδια και συ βλεπεις ταινια???:smash:

Ελα μου ντε και εγω αυτό λεω, ασε που αν πέσει κεραυνός κοντά σου και έχεις κανονική αστεροειδή γείωση , κινδυνεύεις να φας το φορτίο και εσύ....
Από αναστροφή .....

Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει στην αγορά κάποιας προστασίας για την τηλεόραση και το HC που έχω.

Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το KDS-5000 αλλά βλέπω πως για να βρω ένα με φίλτρα RFI/EMI και αντικεραυνική πρέπει να γίνει παραγγελία. Παράλληλα, μου πέρασε από το μυαλό αντί για ρυθμιστή τάσης να πήγαινα σε UPS με έξοδο καθαρό ημίτονο.

Βέβαια, ενα βασικό KDS-5000 κοστίζει κάτι λιγότερο από 300 ευρώ ενώ ενα on-line UPS true sine wave σχεδόν τα διπλάσια.

Τι θα με συμβουλεύατε?