προστασια tv : ups η σταθεροποιητης ;

nikkassos

New member
24 March 2010
59
Περιμένoντας την νεα τηλεόραση panasonic 50g20 ψαχνω την καταλληλη προστασία της .

να παρω σταθεροποιητη ή ups ;

θα ηθελα να συνδέσω επίσης το ps3 , εναν hd δορυφορικό δέκτη και ίσως μελλοντικά ένα σύστημα home cinema 5.1

υπάρχει καποιο νήμα με πληροφορία για το τι κάνει το καθένα απο τα παραπάνω ;

Εγώ θα αγόραζα έναν σταθεροποιητή. Μάλλον είναι πολλά τα βάτ για ups, και αν βάλεις συσκευές με γραμμικό τροφοδοτικό (μετασχηματιστή) ίσως είναι και χειρότερα από το να μην βάλεις τίποτα...

ευχαριστω για την απαντηση .

γνωριζεις για μοντέλα , υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογιές ;;

Γεια κ απο μενα ερχετε η νεα μου τβ κ πρεπει να βαλω προστασια τη προτινεις??τη πρεπει να προσεξω στην αγορα ?? Θα βαλω την τβ κ ps3 κ αργοτερα home cinema... thnx

Όταν ήταν καινούργια η δική μου τηλεόραση, είχα αγοράσει σταθεροποιητή τάσης. Ο οποίος πλέον κάθεται άπραγος, και οι συσκευές εικόνας ήχου βρίσκονται σε απλά πολύμπριζα APC με υποτυπώδη προστασία, όπως αυτό:

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=176
8A02947B44B95692852575F4004E9EC9_MMAE_7TYJYQ_fam_h_448x150.jpg

Ο λόγος που προτίμησες πολύμπριζο με υποτυπώδη προστασία αντί για σταθεροποιητή?

Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν μου χρειάστηκε. Δεν είχα πρόβλημα όσο τον χρησιμοποιούσα, αλλά δεν είχα και πρόβλημα με το απλό πολύμπριζο. Βαρέθηκα να τον χρησιμοποιώ επειδή ήταν ογκώδης, και έκανε ένα βούισμα ο μετασχηματιστής του. Τον άνοιξα και έσφιξα τις βίδες που κρατούν τα ελάσματα του μετασχηματιστή και του βούισμα σταμάτησε, αλλά δεν μπήκα στον κόπο να τον τοποθετήσω ξανά. Γλίτωσα και από τα κλικ του ρελέ που έχει μέσα, σε κάθε αυξομείωση τάσης...

Όταν τον αγόρασα, μόλις είχα δώσει 3500+ ευρώ για τηλεόραση, ενισχυτή και ηχεία. Αισθανόμουν ότι έπρεπε να τα "προστατεύσω". 6 χρόνια μετά η αξία τους είναι αστεία. Για εμένα δεν αξίζει πλέον η προστασία τους...
Όταν αγόρασα νέα τηλεόραση το 2007, απλά την έβαλα στην πρίζα και δεν ασχολήθηκα με προστασία. Βέβαια είναι καθαρά δική μου επιλογή...

Εγώ χρησημοποιώ τα κάτωθι για το σύστημά μου και με έχουν σώσει αρκετές φορές από το οικτρό δίκτυο της ΔΕΗ :

2 Χ Tripp Lite LR-1000 AVR & surge arrestor
UPS NRG 875 KVA & surge arrestor ( για την TV)
UPS NRG 1500 KVA & surge arrestor ( για τον ενισχυτή)
Πολύμπριζο ασφαλείας & surge arrestor Monster Audio

Και έχω το κεφάλι μου ύσηχο...

Δλδ εγω που θα βαλω την ΤΒ κ το ΠΣ3 τη προτινεισ να προτμησω...??? Τη πρεπει να προσεξω στην αγορα του? Αργοτερα θα μπει κ Home Cinema αλλα ισως κ Nova ...Καπια πρωταση σαυτο?μοιπς απειδη θα γυνουν πολλα καπια στηγμη πεπει να προσεξω volt-vat?hη κατι?οπος βλεππεις λιγο ασχετος απουτα ...ειναι η πρωτη μου ΤΒ...

THNX...

Last edited:
Δλδ εγω που θα βαλω την ΤΒ κ το ΠΣ3 τη προτινεισ να προτμησω...??? Τη πρεπει να προσεξω στην αγορα του? Αργοτερα θα μπει κ Home Cinema αλλα ισως κ Nova ...Καπια πρωταση σαυτο?μοιπς απειδη θα γυνουν πολλα καπια στηγμη πεπει να προσεξω volt-vat?hη κατι?οπος βλεππεις λιγο ασχετος απουτα ...ειναι η πρωτη μου ΤΒ...

THNX...

Φίλε μου δες εδώ και πιστεύω ότι θα σου λυθούν αρκετές απορείες....

http://www.practical-home-theater-guide.com/power-line-conditioners.html

μα φυσικά και θα προτιμήσεις σταθεροποιητή.

το ρεύμα της ΔΕΗ ειδικά το καλοκαίρι έχει τα χάλια του και ο παραπάνω της apc στο διορθώνει κατά +-10%...

τα πολύμπριζα δεν διορθώνουν το ρεύμα, απλά το σταματάνε μέσω μιας απλής ασφάλειας ή θερμικής ασφάλειας, όταν αυτό υπερβεί κατά πολύ τα όρια...

Ο σταθεροποιητής έχει καλύτερα σχεδιασμένο κύκλωμα και με 50 ευρουλάκια βρίσκεις 1.5KVA(900W).

Παράδειγμα μέγιστης κατανάλωσης:
50" plasma 320 W
5x100W AV amplifier 280W
κλπ.

Το UPS είναι εξαιρετικό, και ακριβότερο λόγω της μπαταρίας, για να προλάβεις να κάνεις shut-down την συσκευή, που στη προκείμενη περίπτωση δεν είναι αναγκαίο οπώς είναι στη περίπτωση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, που υποχρεωτικά πρέπει να προστατέψουμε τα data που είναι στην λανθάνουσα μνήμη καθώς επίσης και τα μηχανικά μέρη/επιφάνεια των σκληρών δίσκων.

Παρ´ όλα αυτά είναι προσωπική επιθυμία του τι θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να αντιμετωπίσει το βρώμικο ρεύμα της ΔΕΗ. :coool:

ΥΓ. Πως μετατρέπουμε:
KVA---> KW KVAx0.6=KW

Last edited: