Προστατευτικό κάλυμμα για LNB

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
SAT-PARAPROT_L.jpg

Είχα δει πιο παλίά κάτι παρόμιο,ήταν όμως περισσότερο πατέντες.
Αυτό κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Εκτός την προστασία από βροχή, χιόνι και πάγο, υπόσχονται ότι: " δεν θα μειώσει την ποιότητα ή θα χαλάσει το σήμα σας".
Εμένα μου φαίνονται έτσι όπως καλλυμένα ,να υπάρχει κάποια μείωση στην ποιότητα του σήματος.

Εγω ειδα στις Βόρειες χώρες να τοποθετούν ανάποδα το πιάτο όφφσετ, δηλαδή έτσι ώστε το LNB να κοιτάζει προς τα κάτω, όπως και στα κεντρικής εστίασης!

εγω εχω παραγειλει πλεξιγκλας για να καω πατεντα,οταν το φτιαξω θα σας πω εντυπωσεις

μηπως υπάρχει και κάλυμμα πιάτου? :)
Εσύ για χαβαλέ το είπες αλλά υπάρχει λύση για το χιόνι και για το πιάτο. Θέρμανση του πιάτου και το χιόνι θα λιώσει.

Εδώ πχ μετά από 10'' ψάξιμο στο γούγλι...

Σίμος

εγω εχω παραγειλει πλεξιγκλας για να καω πατεντα,οταν το φτιαξω θα σας πω εντυπωσεις

Ας πει κάποιος που ξέρει...
Ωραία το χειμώνα δεν το συζητάμε προστατεύεται το LNB. Όλα ωραία. Το καλοκαίρι όμως δεν ανεβάζει παραπάνω θερμοκρασία ; Μια σκέψη, ως άσχετος, κάνω...

Σίμος

Για προστασία του lnb και πλαστική σακούλα από σούπερμαρκετ έχω δει να βάζουν.

Πιάτο ανάποδα για δορυφορική τηλεόραση δεν έτυχε να δω, αλλά εχω δει όταν πρόκειται για ασύρματο link όπου αντί για lnb υπάρχει το feeder.

Re: Απάντηση: Προστατευτικό κάλυμμα για LNB

Λογικά το κάνουν ,για να μην μένει χιόνι πάνω στο lnb.

Στις Βόρειες χώρες το κάνουν κυρίως στους ακραίους δορυφόρους του τόξου επειδή τα όφφσετ πιάτα κοιτάζουν πολύ χαμηλά και δέχονται σημαντικό θόρυβο εδάφους. Βάζοντάς τα ανάποδα τα πιάτα κοιτάζουν περισσότερο προς τον ουρανό και μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος εδάφους (και ναι μεν το lnb δεν πιάνει χιόνι, αλλά το πιάτο θα θέλει συχνό καθάρισμα γιατι έτσι κρατάει περισσότερο το χιόνι...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προστατευτικό κάλυμμα για LNB

Στις Βόρειες χώρες το κάνουν κυρίως στους ακραίους δορυφόρους του τόξου επειδή τα όφφσετ πιάτα κοιτάζουν πολύ χαμηλά και δέχονται σημαντικό θόρυβο εδάφους. Βάζοντάς τα ανάποδα τα πιάτα κοιτάζουν περισσότερο προς τον ουρανό και μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος εδάφους (και ναι μεν το lnb δεν πιάνει χιόνι, αλλά το πιάτο θα θέλει συχνό καθάρισμα γιατι έτσι κρατάει περισσότερο το χιόνι...)
Έχεις δίκιο ,το είχα διαβάσει αυτό πολύ παλιά για τον θόρυβο από το έδαφος.

SAT-PARAPROT_L.jpg

Είχα δει πιο παλίά κάτι παρόμιο,ήταν όμως περισσότερο πατέντες.
Αυτό κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Εκτός την προστασία από βροχή, χιόνι και πάγο, υπόσχονται ότι: " δεν θα μειώσει την ποιότητα ή θα χαλάσει το σήμα σας".
Εμένα μου φαίνονται έτσι όπως καλλυμένα ,να υπάρχει κάποια μείωση στην ποιότητα του σήματος.

το περασα σημερα καμια απωλεια σηματος και καταλαμβανει 5 inverto multiconnect απο 23,5e εως 9e,και τωρα περιμενουμε να βρεξει για πιο καλες αναφορες

Απάντηση: Re: Προστατευτικό κάλυμμα για LNB

το περασα σημερα καμια απωλεια σηματος και καταλαμβανει 5 inverto multiconnect απο 23,5e εως 9e,και τωρα περιμενουμε να βρεξει για πιο καλες αναφορες

:a0210: φιλε απο που το αγορασες;

τωρα με καταρακτωδη βροχη 23,5-19,2-16-13-9 τελειο σημα,ενω πριν το προστατευτικο εχανα σε ολους

Προσωπικά πάντως δεν μπορώ να καταλάβω την αξία αγοράς αυτού του καλύμματος από τη στιγμή που η πρωταρχική πηγή λήψης του δορυφορικού σήματος, το κάτοπτρό μας, ό,τι και να γίνει, μένει πάντα εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, καλές ή κακές.