Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Ωραίο μηχανάκι , με όλα τα φόντα για καλή μουσική , αλλά δυστηχώς έχει παντρευτεί ολίγον παλιά θύρα usb , με αποτέλεσμα να μην ρουφάς το ζουμί του μεχρι το κόκκαλο , την επόχη που το είχα στα χέρια μου δλδ εγω , δεν θυμάμαι τι ακριβώς τσιπάκι φόράει εκεί ,, αλλά σε σχέση με την spdif δεν είναι αυτό που όλοι περιμένουμε σήμερα σε σχέση με τα σημερινά διαολάκια usb που κάνουν θαυματάκια ....

στα σπεκ δεν γράφει κάτι ,, ίσως να έχουν αλλάξει κάτι εκεί και να μην το αναφέρουν ,, στείλ τους μαιλ ,, είναι οκ τα αυστραλά παιδιά θα στο ξεκαθαρίσουν τι και γιατί ..

Eφόσον το θέμα πικάπ/phono το έχεις ουσιαστικά λυμένο και απο ότι κατάλαβα ακούς απο το πολύ ψαρρωτικόσου σύστημα κυρίως απο ηχεία θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς στο κομμάτι του ντάκ και των δυνατοτήτων του που θα σου καλύψει αυτό που δέν έχεις δηλαδή την πόρτα για τα ψηφιακά σου αρχεία στο στερεοφωνικό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την μέγιστη ευελιξία.

Μήν μπλέξεις με αυτά που ήδη έχεις εν αφθονία παραμερίζοντας κατα κάποιον τρόπο αυτά που πραγματκά χρειάζεσαι θα μπερδευτείς και πιθανόν να χάσεις..

Η αλήθεια είναι ότι μετά από την αναβάθμιση ενισχυτικών και ηχείων, ένα καλύτερο πλατό- βραχίονας χρειάζεται, αλλά αυτό δεν άπτεται του παρόντος thread.

Όμως χρειάζομαι αναβάθμιση στην ψηφιακή πηγή με το σκεπτικό ότι το 10ετίας σχεδόν player αν και αρκετά καλό δεν μπορεί να συγκριθεί με τα καινούργια ακόμα και στη ίδια κατηγορία τιμής.

Όταν άκουσα το Esoteric K-05, δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο καλά μπορούν να ακουστούν τα cdάκια μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να ξοδέψω το ποσό που ζητα για την απόκτησή του και γι' αυτό σκέφτηκα την αγορά dac που θα βελτιώσει το υπάρχον player που θα λειτουργεί ως transport και θα προστεθεί και ο υπολογιστής.

Τώρα σε σχέση με το αναλογικό μου το cd player υστερεί ελαφρά στην έκταση του χαμηλού κι αυτό σε ορισμένα κομμάτια αλλά και στο πλάτος της στεροφωνικής εικόνας κι αυτό πάλι όχι σε όλες τις εγγραφές. Σε κάποιες μάλιστα το cd player ακούγεται καλύτερα. Δεν είναι δηλ. τόσο μεγάλες οι διαφορές.

Εχοντας αυτά κατά νου πιστεύω ότι θα μπορέσω να βελτιώσω το ψηφιακό κομμάτι αρκετά γιατί το μέλλον ανήκει στα ψηφιακά συστήματα. Και δεν έχει πια νόημα να ακούω βινύλια φτιαγμένα από ψηφιακά masters.

Μην ανησυχείς. Με την κατάλληλη επιλογή κάτι το καθόλου δύσκολο στην κατηγορία τιμής που κινείσαι θα πλησιάσεις απίστευτα το ακριβό player απο το transport και θα το φτάσεις απο τον υπολογισή για transport..

Tα βινύλια τα αγασπώ και εγώ, έχω δυο πκάπ, πλυντήριο, προτράκτορες ζυγαριές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.. Πέρα απο οτι το σπόρ αυτό είναι πιά απαγορευτικό λόγω κρίσης έχω και εγώ κουραστει απο τις απο μέτριες εώς απαράδεκτες οικονομικές επανεκδόσεις η πρώτες κοπές συγχρονων κυκλοφοριών χειρότερες απο το free mp3 download αλλα και απο τις αστρονομικά τιμώμενες καλές εκδόσεις.

Πάρε κάτι καλό και μπορω να σου εγγυηθώ οτι το πικάπ σου θα το βάζεις πιά μόνο για γούστο.. Το 44/16 θα ακόυγεται με άνεση καλύτερο απο το βινύλιο οταν θα το ακούς ριπαρισμένο απο την usb-firewire οσο δέ για τα Hi Res ετοιμάσου να πάθεις.

Τα θεμέλια (ενισχυτής ηχεία) τα έχεις για να απολαύσεις την διαφορά.
Ένας νέος θαυμαστός κόσμος σε περιμένει..

Last edited:
Έχω πέσει στο διάβασμα και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας.

Το Burson conductor φαίνεται καλή περίπτωση αλλά ειναι κι αυτό προ, ενισχυτής ακουστικών και dac ταυτόχρονα. Γιατί να μην υπάρχει και μια έκδοση μόνο dac π.χ.
Σε καμμία περίπτωση δε θα μπορούσα να θεωρήσω την ύπαρξη ενισχυτή ακουστικών ως μειονέκτημα.

Και δε νομίζω η ύπαρξη αυτών των επιπλέον δυνατοτήτων να αυξάνει σημαντικά το κόστος, ώστε να τίθεται ζήτημα. Απλά θα υπάρχουν και κάποιες επιπλέον δυνατότητες που δεν θα αξιοποιείς.

Ναι, πολύ καλή είναι η μινιμαλιστική προσέγγιση πηγή->dac/pre->active speakers, αλλά είναι γι' αυτούς που φτιάχνουν σύστημα από το μηδέν. Αν έχεις ήδη σύστημα δυσκολεύεσαι πολύ στην επιλογή.

Δε θέλω να δώσω τον προ που έχω γιατί και ευχαριστημένος είμαι αλλά και ένα εξάμηνο τον έχω. Επίσης υπάρχει και πικαπ στο σύστημα άρα είναι χρήσιμος.
Δεν είναι μόνο πηγή->dac/pre->active speakers, αλλά επίσης:
πηγή->dac/pre->Τελικός Ενισχυτής->Ηχεία.

Υπάρχουν βέβαια και dacs με αναλογική είσοδο line ή και phono και γενικά πολλές επιλογές που είναι πολύ πιθανό να μπερδέψουν τον υποψήφιο αγοραστή.

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Αν και υπάρχει μέρδεμα, διότι το σύστημα αποκτάει δύο καρδιές, όχι μία.

Έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα διότι διαθέτω και τα δύο: Και προενισχυτή και ψηφιακό interface/DAC. Επίσης διαθέτω πολλές αναλογικές και ψηφιακές πηγές, τις οποίες δεν επιθυμώ να στερηθώ, αλλά να εντάξω σ' ένα ενιαίο περιβάλλον. Παραθέτω το σχήμα που ακολούθησα. (Υπενθυμίζω ότι η ψηφιακή "καρδιά" του συστήματος είναι ο μεγάλος Prism Sound Ορφεύς).

Αναλογικές Πηγές => Προενισχυτής => Tape Out => Prism Sound

Ψηφιακές Πηγές => AV Ενισχυτής (χρησιμοποιούμενος ως Router) => Prism Sound

PC => Prism Sound

Prism Sound => Ενεργά Ηχεία σε διάταξη 2.1

Στη θέση του Prism Sound Ορφεύς, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε αντίστοιχης ποιότητας και δυνατοτήτων interface, όπως η μικρότερη Λύρα, μία Metric Halo, o Universal Audio Apollo κλπ.

Επίσης θα μπορούσε να μπει ένας Monitor Controller (αλλά αυτό αποτελεί άλλη συζήτηση).

Η παραπάνω διάταξη με βολεύει διότι μπορώ να εξυπηρετώ μεγάλο αριθμό πηγών -και έχω πολλές, αναλογικές και ψηφιακές. (Υπάρχουν και επιπλέον πηγές, που εξυπηρετούν τις ανάγκες ηχογραφήσεων, αλλ' αυτό είναι άλλη ιστορία)...

Eφόσον το θέμα πικάπ/phono το έχεις ουσιαστικά λυμένο και απο ότι κατάλαβα ακούς απο το πολύ ψαρρωτικό σου σύστημα κυρίως απο ηχεία θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς στο κομμάτι του ντάκ και των δυνατοτήτων του που θα σου καλύψει αυτό που δέν έχεις δηλαδή την πόρτα για τα ψηφιακά σου αρχεία στο στερεοφωνικό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την μέγιστη ευελιξία.

Μήν μπλέξεις με αυτά που ήδη έχεις εν αφθονία παραμερίζοντας κατα κάποιον τρόπο αυτά που πραγματκά χρειάζεσαι θα μοερδευτείς και πιθανόν να χάσεις..
Εντάξει έχεις κάποιο δίκιο σ' αυτό. Να μην αυξάνει την πολυπλοκότητα πέρα από το απολύτως αναγκαίο. Κι' αυτό είναι δύσκολο...

Ξεκαθαρίζω οτι γράφω μόνο ότι μου έχει διδάξει η δική μου πείρα τον τελευταίο χρόνο με βάση τις δικές μου ανάγκες. Έτσι τα γράφω μπάς και διευκολύνω λίγο την κατάσταση γιατί είναι μια νέα αρχή η κίνηση σε άυλο σετάπ με πολλές δυνατότητες αλλα και παραμέτρους που μπορεί να μπερδέψουν και να αποθαρρύνουν τον υποψήφιο αγοραστή.

Δεν κάνω τον έξυπνο και εγώ ψαρράς είμαι στο σπόρ, απλά είμαι και πολύ χαρούμενος γιατι έβγαλα "λαβράκι"...

..................
Δεν κάνω τον έξυπνο και εγώ ψαρράς είμαι στο σπόρ, απλά είμαι και πολύ χαρούμενος γιατι έβγαλα "λαβράκι"...

Ψάρια του βουνού. ..
Καλά, μαντεύω που θα καταλήξουμε στο τέλος! :grandpa:

Εδώ:

funny-african-buffalo.jpg

:laugh: :laugh: :laugh:

Να ρωτησω κι εγω ο τεχνοφοβηκος οταν λετε βουβαλια σε τι διαφερουν απ τα dac ?

Ετσι να μπω γιαβας -γιαβας στο κλιμα της αναπαραγωγης απο σκληρο δισκο μιας και απο φθηνοπωρο λεω να ψαχτω προς αυτο το ειδος αναπαραγωγης.

Να ρωτησω κι εγω ο τεχνοφοβηκος οταν λετε βουβαλια σε τι διαφερουν απ τα dac ?

Ετσι να μπω γιαβας -γιαβας στο κλιμα της αναπαραγωγης απο σκληρο δισκο μιας και απο φθηνοπωρο λεω να ψαχτω προς αυτο το ειδος αναπαραγωγης.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/105700-My-buffalo

Απάντηση: Re: Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Είχα στο σύστημά μου για αρκετές εβδομάδες τον πρόγονό του, το Northstar192 και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Στην αρχή με εντυπωσίασε με την ανάλυση και το μπάσο του, αλλά μακροπρόθεσμα το βρήκα πολύ κουραστικό γιατί είχε υπερτονισμένα πρίμα. Το ίδιο μου φάνηκε και όταν το άκουσα σε σύστημα φίλου για να διαπιστώσω μήπως ήταν ελάττωμα του συστήματός μου. Σε καμμία περίπτωση δεν θα το αγόραζα χωρίς να το ακούσω στο σπίτι μου και μάλιστα για πολύ καιρό. Θα πρότεινα τη δοκιμή του Teac σε κάθε περίπτωση, καθώς και του Mytek.

+1 για το Northstar. Εντυπωσιακό στην αρχή αλλά κουραστικό μακροχρόνια.

Παιδιά συχωρέστε με κατ' αρχάς αλλα δεν έχει νόημα πιστεύω άλλη μια παρέλαση όλων των πιθανών λύσεων σε αυτήν την κατηγορία με μία απλή αναφορά στην ύπαρξή τους.

Πιό χρήσιμο θα ήταν στον φίλο μας να πρότεινε κάποιος κάτι το οποίο γνωρίζει ή με το οποίο έχει ζήσει λέγοντας και ένα δυό λογάκια ή να του δίναμε κάποιες πρακτικές συμβουλές οδηγούς απο την όποια πείρα μας παρά να τον πελαγώσουμε με έναν ξερό κατάλογο πραγμάτων που μας έκαναν εντύπωση και πιθανόν να πρέπει να τσεκάρει.

Μετα συγχωρήσεως και πάλι είδικά αν έκανα λάθος με το που πάει το νήμα με τα τελευταία post..

Η Αντιλόπη δουλεύει κανονικά και σαν προ?

Nαι δεν εχει προβλημα την εχω δοκιμασει μια χαρα τα παει.
Σχεδον ολα πια εχουν αυτη την δυνατοτητα αλλα παιζουν και bypass σαν σκετα dac.
Το θεμα ειναι ποσο καλα μπορουν να αποδωσουν σαν προ,
αν αποδιδουν καλα γλυτωνεις ενα αρκετα σημαντικο εξοδο της αγορας του.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας τις οποίες και έχω λάβει σοβαρά υπόψη μου. Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη θα κάνω ακροάσεις κάποιων dacs (και στο σύστημά μου) και θα αποφασίσω.

Επειδή έχω προ δεν με απασχολεί και τόσο αν παίζει καλά ή όχι στη συγκεκριμένη λειτουργία η εκάστοτε συσκευή. Κατά πάσα πιθανότητα θα την παρακάμψω.

Θέλω να πιστεύω ότι μεταξύ των όσων dacs έχω στη λίστα μου θα βρω τελικά αυτό που ψάχνω. Θα ποστάρω τις εντυπώσεις των ακροάσεών μου όταν θα έρθει η ώρα.

Τα dacs που έχω πρωτίστως στη λίστα μου είναι (η σειρά τυχαια):

Audiolab M-dac
Teac UD-501
Mytek Stereo 192-DSD
M2Tech young
Burson Audio Conductor

Για το mdac μπορώ να σου μεταφέρω τις παρακάτω εντυπώσεις:

1) Έχει πολύ καλή ροή
2) Από πλευράς ανάλυσης φρένο θα δοθεί από το υπόλοιπο σύστημα και όχι από το dac
3) Σαν προενισχυτής δεν ενθουσιάζει
4) Από τις balanced σε μένα τουλάχιστον ακούγεται πιο άμεσο και καθαρό γεγονός που εμένα μου αρέσει
5) Στήνει πελώρια σκηνή, αλλά κάνει και κάποια φουσκωματάκια εντυπωσιασμού.
6) Ρέπει προς τη σκληρούτσικη πλευρά
7) Αξίζει τα λεφτά του 100%