Έχω πέσει στο διάβασμα και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας.
Το Burson conductor φαίνεται καλή περίπτωση αλλά ειναι κι αυτό προ, ενισχυτής ακουστικών και dac ταυτόχρονα. Γιατί να μην υπάρχει και μια έκδοση μόνο dac π.χ.
Σε καμμία περίπτωση δε θα μπορούσα να θεωρήσω την ύπαρξη ενισχυτή ακουστικών ως μειονέκτημα.
Και δε νομίζω η ύπαρξη αυτών των επιπλέον δυνατοτήτων να αυξάνει σημαντικά το κόστος, ώστε να τίθεται ζήτημα. Απλά θα υπάρχουν και κάποιες επιπλέον δυνατότητες που δεν θα αξιοποιείς.
Ναι, πολύ καλή είναι η μινιμαλιστική προσέγγιση πηγή->dac/pre->active speakers, αλλά είναι γι' αυτούς που φτιάχνουν σύστημα από το μηδέν. Αν έχεις ήδη σύστημα δυσκολεύεσαι πολύ στην επιλογή.
Δε θέλω να δώσω τον προ που έχω γιατί και ευχαριστημένος είμαι αλλά και ένα εξάμηνο τον έχω. Επίσης υπάρχει και πικαπ στο σύστημα άρα είναι χρήσιμος.
Δεν είναι μόνο πηγή->dac/pre->active speakers, αλλά επίσης:
πηγή->dac/pre->Τελικός Ενισχυτής->Ηχεία.
Υπάρχουν βέβαια και dacs με αναλογική είσοδο line ή και phono και γενικά πολλές επιλογές που είναι πολύ πιθανό να μπερδέψουν τον υποψήφιο αγοραστή.
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Αν και υπάρχει μέρδεμα, διότι το σύστημα αποκτάει δύο καρδιές, όχι μία.
Έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα διότι διαθέτω και τα δύο: Και προενισχυτή και ψηφιακό interface/DAC. Επίσης διαθέτω πολλές αναλογικές και ψηφιακές πηγές, τις οποίες δεν επιθυμώ να στερηθώ, αλλά να εντάξω σ' ένα ενιαίο περιβάλλον. Παραθέτω το σχήμα που ακολούθησα. (Υπενθυμίζω ότι η ψηφιακή "καρδιά" του συστήματος είναι ο μεγάλος Prism Sound Ορφεύς).
Αναλογικές Πηγές => Προενισχυτής => Tape Out => Prism Sound
Ψηφιακές Πηγές => AV Ενισχυτής (χρησιμοποιούμενος ως Router) => Prism Sound
PC => Prism Sound
Prism Sound => Ενεργά Ηχεία σε διάταξη 2.1
Στη θέση του Prism Sound Ορφεύς, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε αντίστοιχης ποιότητας και δυνατοτήτων interface, όπως η μικρότερη Λύρα, μία Metric Halo, o Universal Audio Apollo κλπ.
Επίσης θα μπορούσε να μπει ένας Monitor Controller (αλλά αυτό αποτελεί άλλη συζήτηση).
Η παραπάνω διάταξη με βολεύει διότι μπορώ να εξυπηρετώ μεγάλο αριθμό πηγών -και έχω πολλές, αναλογικές και ψηφιακές. (Υπάρχουν και επιπλέον πηγές, που εξυπηρετούν τις ανάγκες ηχογραφήσεων, αλλ' αυτό είναι άλλη ιστορία)...
Eφόσον το θέμα πικάπ/phono το έχεις ουσιαστικά λυμένο και απο ότι κατάλαβα ακούς απο το πολύ ψαρρωτικό σου σύστημα κυρίως απο ηχεία θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς στο κομμάτι του ντάκ και των δυνατοτήτων του που θα σου καλύψει αυτό που δέν έχεις δηλαδή την πόρτα για τα ψηφιακά σου αρχεία στο στερεοφωνικό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την μέγιστη ευελιξία.
Μήν μπλέξεις με αυτά που ήδη έχεις εν αφθονία παραμερίζοντας κατα κάποιον τρόπο αυτά που πραγματκά χρειάζεσαι θα μοερδευτείς και πιθανόν να χάσεις..
Εντάξει έχεις κάποιο δίκιο σ' αυτό. Να μην αυξάνει την πολυπλοκότητα πέρα από το απολύτως αναγκαίο. Κι' αυτό είναι δύσκολο...