Προσθήκη extra ήχου σε .mkv

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Μήπως γνωρίζει κανένας πως μπορούμε να προσθέσουμε
σε μια .mkv ταινία ένα extra audio όπως για παράδειγμα
το FLAC True HD ή FLAC LPCM?

Ευχαριστώ.

-bye-

Το βρήκα ...... σίγουρα δεν ανακάλυψα τον τροχό
και ήταν πολύ πιο εύκολο απ' ότι περίμενα.

Το μαγικό πραγραμματάκι είναι το mkvtoolnix
το οποίο είναι freeware.

Το έψαχνα καιρό γιατί ήθελα να προσθέτω flac ήχο στις ματρόσκες μου
γιατί ήταν το σημείο στο οποίο έχαναν πολύ σε σχέση με τα ολόκληρα
BR και HD DVD (στις 40" που βλέπω εγώ η όποια διαφορά στην εικόνα
δεν φαίνεται ούτε με καραμπίνες).

Σε αυτό λοιπόν μαγικό προγραμματάκι, το μόνο που πρέπει να κάνεις
είναι να κάνεις add την ταινία και τον FLAC ήχο και να πατήσεις το κουμπί
Start muxing ........ τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του. Τόσο απλά
ειδικά για κάποιον αρχάριο σαν εμένα.

-bye-

ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Προγραμα!

και συνχρονιζει μονο του τον ηχο ;;;;;

και τον οριγιναλ ηχο τον παιρνουμε με ριπ απο οριγιναλ δισκακι ;;;;

ρωταω γιατι αναρωτιεμαι που θα βρουμε ασυμπιεστο ηχο

Last edited:
Re: Απάντηση: Προσθήκη extra ήχου σε .mkv

ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Προγραμα!

και συνχρονιζει μονο του τον ηχο ;;;;;

και τον οριγιναλ ηχο τον παιρνουμε με ριπ απο οριγιναλ δισκακι ;;;;

ρωταω γιατι αναρωτιεμαι που θα βρουμε ασυμπιεστο ηχο

Εκεί που βρίσκουμε και της ταινίες,
αλλά στην κατηγορία audio.:antlers:

Αλέξη είσαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις κάτι? Από όσο γνωρίζω η ματρόσκα μπορεί να πάει μέχρι 5.1 DTS....

Το έχω κάνει αρκετές φορές, παίζει μια χαρά. Αλλά πρέπει να είναι συχρονισμένος ο ήχος αλλιώς πρέπει να βάλουμε το σωστο delay στο σχετικό κουτάκι. Το νούμερο αυτο το βρίσκουμε απο εκεί που βρίσκουμε και το flac. To graph να σε δω να φτιάχνεις Αλέξη...

Το έχω κάνει αρκετές φορές, παίζει μια χαρά. Αλλά πρέπει να είναι συχρονισμένος ο ήχος αλλιώς πρέπει να βάλουμε το σωστο delay στο σχετικό κουτάκι. Το νούμερο αυτο το βρίσκουμε απο εκεί που βρίσκουμε και το flac. To graph να σε δω να φτιάχνεις Αλέξη...

Ποιο graph?:FSGSFGS4:

Γιατί μου βάζεις δύσκολα βρε Στράτο ......:grinning-smiley-043

Μεταξυ 2 αρχειων..
ενα flac στα 1500kbps k ενα dts παλι στα 1500kbps..
προερχομενα απο ιδια πηγη(LPCM 4600kbps)...

υπαρχει διαφορα?

Υ.Γ Συνδεση αναλογικη pc-ενισχυτη..(σε περιπτωση που παιζει ρολο..)

Θεωρητικά το FLAC είναι καλύτερο, καθότι πραγματικά και εγγυημένα lossless.

Αυτό αν τα αρχεία FLAC και DTS έχουν προκύψει από το ίδιο LPCM αρχείο χωρίς να γίνουν επιπλέον βήματα επεξεργασίας (π.χ. downsampling).

Το DTS από την άλλη έχει το καλό ότι παίζει παντού.. και θεωρητικά είναι transparent σε αυτό το bitrate.

Ευχαριστω!!!

Το αρχειο που προκυπτει,απο το mux με τον flac ηχο,ειναι νεο .mkv...ή το υπαρχον .mkv "τροποποιημενο"?
Υ.Γ Θα μπορουμε να το "seedaroume"?

Εφτιαξα και εγω ενα .mkv με τη διαδικασια που ειπατε, αλλα ο Media Player Classic με τον οποιο ανοιγω τα αρχεια, δεν το παιζει σωστα.
Για την ακριβεια κατα την εκκινηση βγαζει ενα παραθυρο οπου αναφερει οτι λειπει ο flac codec και στη συνεχεια αν κλεισω αυτο το παραθυρο το παιζει χωρις ηχο.
Ξερει κανενας απο που μπορω να κατεβασω αυτον το ψοδεψ για το MPC ή εναν αλλο τροπο για να παιξω το αρχειο?

Αν θυμάμαι καλά, το ffdshow audio decoder χειρίζεται μια χαρά πολυκάναλα FLAC soundtracks.

Eυχαριστω για την απαντηση.
Το ffdshow το εχω περασμενο αλλα δε μου ανοιγε το αρχειο.
Ισως να ηθελε ψαξιμο αναμεσα στις δεκαδες ρυθμισεις που εχει.

Παντως τελικα βρηκα και περασα το madFlac ( http://madshi.net/madFlac.rar ) και πλεον παιζει χωρις καμια απολυτως ρυθμιση.

Ο ηχος που πηρα απο το MPC ειχε τα εξης ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα ( Audio: FLAC 48000Hz 6ch 6912Kbps ) αλλα και παλι προτιμω να βρουμε λυση στο πως θα παιρνουμε αυτη την ποιοτητα ηχου χωρις ολη αυτη τη διαδικασια της εισαγωγης του Flac στη Matroska.

Δηλαδη απλα παιζοντας κατευθειαν το Blu-Ray (.m2ts) και αποφευγοντας το downsampling που κανει το PowerDVD.

Aν μπορει κανενα παλικαρι να βοηθησει......

Απλα να τονισω κατι γιατι εγω την πατησα μεχρι να καταλαβω γιατι την επομενη μερα μου ξαναζητησε τον codec. Αποσυμπισεζουμε το madFlac.rar σε ενα φακελο και τρεχουμε το αρχειακι install.bat. Μετα αν σβησουμε το φακελο ο codec δεν παιζει. Οποτε καλα ειναι να βαλουμε το φακελο μεσα στα Program Files και να τρεξουμε απο εκει το install.bat.