Προσθήκη LNBs στο πιατάκι της nova

vasilik

Senior Member
1 September 2009
369
Athens, Vironas
Γεια σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα LNB μπορούν να προστεθούν στο πιατάκι των 65cm της nova ώστε να λαμβάνω και άλλους δορυφόρους εκτός του hotbird. Περιοχή Παγκράτι, ΑΘήνα .

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι προς το παρόν δεν αφήνει η nova άλλους δορυφόρους στον 831HD αλλά αφού το εγκαθιστώ τώρα θα ήθελα να το έχω έτοιμο σε μελλοντική αναβάθμιση.

Γεια σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα LNB μπορούν να προστεθούν στο πιατάκι των 65cm της nova ώστε να λαμβάνω και άλλους δορυφόρους εκτός του hotbird. Περιοχή Παγκράτι, ΑΘήνα .

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι προς το παρόν δεν αφήνει η nova άλλους δορυφόρους στον 831HD αλλά αφού το εγκαθιστώ τώρα θα ήθελα να το έχω έτοιμο σε μελλοντική αναβάθμιση.

αν θελεις να εχεις απροβληματιστη λήψη 24/7 κανενα .
ισως αν εβαζες παρακεντρα τον 19.2 αστρα κατι να εβλεπες αλλα το πιο πιθανο ειναι να εχεις πολλα σπασιματα . αν βαλεις κεντρο τον αστρα παρακεντρα τον hotbird θα εχεις απώλειες στον hotbird

Όπως βλέπω, η αμέσως επόμενες διαστάσεις είναι στα 80 και 90cm. Μπορείτε να μου πείτε πόσα LNBs χωρούν σε κάθε μία από αυτές τις διαστάσεις?
Παραπάνω δεν θέλω μιας και η κεραία θα στερεωθεί στο μπαλκόνι και δεν θα είναι επιδαπέδια.

Οι απαντήσεις σας παρακαλώ να αφορούν κυρίως την ποιότητα των λήψεων από τα LNBs και όχι την ποσότητα των LNBs.

Φίλε μου πας να κάνεις λάθος κίνηση. Κάνεις υποθέσεις εργασίας με βάση την ΜΗ γνώση σου στο θέμα. 80 και 90 πόντους και παράκεντρες κιόλας !!!

ΠΡΩΤΑ και πάνω από όλα πες "...θα ξοδέψω ΤΟΣΑ...δεν πάει πιο πάνω" μετά πες μας, τι ακριβώς διαθέτεις και ΜΕΤΑ ζητα προτάσεις.

Επίσης καλό είναι να διαβάσεις αυτό το νήμα. Πάνω κάτω τα ίδια ρωτούσε και ήθελε και αυτός.

Σίμος

Εγω στο ενα σπιτι εχω πιατο 1,10 σιδερενιο των 40 ευρω στο μπαλκονι και 5 χρονια τωρα δεν εχει παθει το παραμικρο.
Για το πιατο της νοβα ξεχνα το 2ο LNB γιατι δεν θα χωρανε και τα 2 (περα απο την οριακη ληψη).
Για το 80αρι μονο Hotbird & Astra. Εγω εχω ενα με monoblock LNB και εχει ικανοποιητικη ληψη (των ευκολων συχνοτητων παντα)

Όπως κατάλαβα από το άλλο νήμα που έχει την ίδια ερώτηση με τη δική μου, ο μόνος δορυφόρος σε αυτά τα μεγέθη (έως 80-90cm) που μπορεί ίσως να προστεθεί είναι ο astra. Αυτός έχει κανάλια που αξίζουν θέασης και που δεν τα έχει ο hotbird ώστε να το σκεφτώ εαν αξίζει η προσθήκη του (είδα την λίστα με τα κανάλια του αλλά δεν ξέρω εαν αξίζουν ή όχι) ?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει κλείσει μιας και απαντήθηκε το αρχικό του ερώτημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Αλλά επειδή, όπως ήταν λογικό, προέκυψαν περαιτέρω ερωτήματα μπορείτε να συνεχίσετε εδώ...

Sorry που επαναφέρω παλιό θέμα αλλά θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να βάλω monoblock 4 μοιρων στο πιάτο της Nova (65cm) για να κλειδώνω και στον Eurobird 9A εκτός από τον Hotbird (δλδ 9Ε + 13Ε), και να έχω καλό σήμα... Διάβασα και το άλλο θεματάκι αλλά θα ήθελα μια απάντηση αν δεν κάνει κόπο, ευχαριστώ.

Last edited:
Κάποιος φίλος που έβαλε δεύτερο lnb στο πιάτο της nova ,για astra (δηλαδή 6 μοίρες) έβαλε το ένα μπροστά και το άλλο πίσω για να χωρέσουν.
Για 4 μοίρες σε τόσο μικρό πιάτο ,το θεωρώ μάλλον αδύνατο να μπορεί νε επιτεφθεί .

Απάντηση: Re: Προσθήκη LNBs στο πιατάκι της nova

θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να βάλω monoblock 4 μοιρων στο πιάτο της Nova (65cm) για να κλειδώνω και στον Eurobird 9A εκτός από τον Hotbird (δλδ 9Ε + 13Ε)
Νομίζω πως το lnb αυτό είναι για 80άρια κάτοπτρα. Αν και είναι δύσκολο εγχείρημα, μπορείς να δοκιμάσεις με δύο lnb στενού λαιμού.

Έτσι κι αλλιώς η λήψη με το παράκεντρο lnb δε θα ήταν η ιδανική και θα επηρεαζόταν σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.