Προσθήκη τελικού ή ολοκληρωμένου σε AVR ...

darisg

New member
11 June 2007
66
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θα σας παραθέσω λίγο τους προβληματισμούς μου.....

Τα δεδομένα:
AVR: Marantz SR 7010
FL/FR: Dali opticon 6
C: Opticon Vokal
Sur: Zensor 1 & Pico
Sub: SVS sb2000

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το σύστημα αλλά θέλω να εξετάσω και την περίπτωση βελτίωσης ειδικά στο κομμάτι της μουσικής. Η πρώτη σκέψη ήταν η προσθήκη ενός δικάναλου τελικού (πχ Rotel 1572) μετά άρχισε να τριγυρνάει η σκέψη για έναν ολοκληρωμένο με pass through οι επιλογές ανάμεσα σε Μarantz pm8005 και pm14s1

ο pm8005 θα οδηγήσει ικανοποιητικά τα opticon 6 ? ( η και αργότερα ίσως τα Rubicon 6)? αν όχι, μπορώ να τον συνδυάσω με τον τελικό Rotel? ή δεν έχει νόημα και η λύση του pm 14s1 είναι προτιμότερη και δεν χρειαστεί και τελικό ? (το κόστος είναι ίδιο)

Συγχαρητήρια για τις επιλογές καταρχάς. Εγώ θα πήγαινα στην λύση τελικού. Έχω κάνει κάτι αντίστοιχο με yamaha και τελικό rotel (αλλά 5καναλο) και είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

Εγω τεινω προς τη λύση του δικαναλου marantz. Και όσο πιο δυνατός τόσο καλυτερα. Δηλαδή ο pm 14s1 φαντάζει πιο ολοκληρωμένο μηχανημα. Και οι κατηγοριες ηχειων που συζηταμε θα χαιροτανε τετοιο μηχανημα. Ποσο κανει αυτός;

@teddy743
Ποιόν Yamaha έχεις και με ποιόν Rotel τον συνδύασες ? και τι ηχεία οδηγούν ?

@Panoramix
Ο pm 14s1 παίζει στα 2100 , επίσης άμα καταλήξουμε σε ολοκληρωμένο θα πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος ενός Network Player -Streamer όπως o Marantz NA 8005 ( +900 ) που θα είναι η βασική πηγή.
Έτσι το κόστος ανεβαίνει πολύ.... και αναρωτιέμαι μήπως το κέρδος σε ποιότητα είναι πολύ δυσανάλογο του κόστους, καθώς επίσης και αν τα Οpticon 6 δικαιολογούν μια τέτοια αναβάθμιση....

Είναι αρκετά τα λεφτά. Έχοντας ακούσει δικαναλο marantz μεγαλης σειρας (pm11s1) μπορω να πω οτι μου άρεσε πολυ το αποτελεσμακαι με το teac ud 503 η περιγραφή ηταν απιστευτη. Το αποτέλεσμα δε συγκρίνεται με τον 7007 που έχω. Απο την αλλη μερια κάποιοι φιλοι ειπαν οτι με πιο βαρβατα τελικά σταδια τα jamo d870 θα επαιζαν καλυτερα.
Αν όντως θέλεις να υποστηρίξεις μελλοντική αναβάθμιση ηχειων κάπως έτσι θα ηταν καλό να κινηθεις.
Απλα το θέμα που προκύπτει είναι πως σε τέτοια λεφτά η marantz μπαίνει σε αλλα χωράφια και αν θέλεις να κινηθεις και σε ex demo μηχανήματα νομιζω πως στα λεφτά αυτά ή ίσως και σε λιγότερα να βρεις κάτι "καλύτερο;".

Έτσι το κόστος ανεβαίνει πολύ.... και αναρωτιέμαι μήπως το κέρδος σε ποιότητα είναι πολύ δυσανάλογο του κόστους, καθώς επίσης και αν τα Οpticon 6 δικαιολογούν μια τέτοια αναβάθμιση....

Βασικά αυτό.

Σίγουρα με τη μετάβαση σε κάποιον καλό δικάναλο, θα δεις κάποια βελτίωση.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι marantz θεωρούνται (και είναι) από τους πλέον audiophile AVRs, δεν ξέρω κατά πόσο θεαματική θα είναι η βελτίωση αυτή (και με τι τίμημα)...

Αυτές είναι και οι δικές μου σκέψεις....
Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη η δυνατότητα για ακουστική δοκιμή δεν υπαρχει.....

Υπάρχει στις αγγελίες ένας Musical Fidelity A3.5 (600 ) για τον οποίο διαβάζω καλές κριτικές ,είναι και αρκετά δυνατός (240wpc /4ohm) και έχει και ΗΤ Pass Through....
Πιστεύεται ότι αξίζει να τον δοκιμάσω ? έστω και σαν τελικό να τον χρησιμοποιήσω για αρχή ....