Προσθήκη WiFi σε Θυροτηλέφωνο/Θυροτηλεόραση πολυκατοικίας

tsarm

Senior Member
19 September 2011
380
Ξεκινάω με μια λύση που έχω ήδη δοκιμάσει και αφορά την πλειονότητα των παλαιών θηροτηλεφωνων σχεδόν όλων των πολυκατοικιών !( υπάρχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ λίστα συμβατών ).
Το έχω δοκιμάσει και χωρίς να εμπλακεί κανεις από την πολυκατοικία το εγκαθιστάς δίπλα στο δικό σου θυροτηλέφωνο και μπορείς στο κινητο σου να ακους το κουδούνι να συνομιλείς αλλά και να ανοίγεις την ΕΞΩΠΟΡΤΑ!!!
Η παραπάνω λύση αφορά μόνο θυροτηλέφωνα.
Έχει κανείς να προτείνει αντίστοιχη λύση για παλιές ΘΗΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ;;;

Οχι δεν γνωρίζω και το θεωρώ περίεργο να υπάρχει μιας και οι παλιές θυροτηλεοράσεις χρησιμοποιούν καλώδιο κεραίας για την εικόνα. Και να υπάρχει πιστεύω θα είναι πανάκριβο και ασύμφορο.
Είναι δικό σου το διαμέρισμα ή νοικιάζεις;
Αν είναι δικό σου συννενοηθείτε όλοι στην πολυκατοικία να τα αλλάξετε και να βάλετε τις καινούργιες θυροτηλεοράσεις που θέλουν μόνο 2 καλώδια που έχουν και wif και touch και έγχρωμη οθόνηi και τα πάντα. Αν είστε πολλά διαμερίσματα μοιράζεται αρκετά το κόστος και έχεις μια σύχρονη αξιόπιστη λύση και όχι μπακάλικη.
Αν νοικιάζεις, δεν ασχολείσαι.
Πριν 6 μήνες αυτή βάλαμε, με wifi και microsd 200 ευρώ το κάθε διαμέρισμα (είναι και το κόστος της μπουτονιέρας που μοιράζεται)
Οποιος ήθελε 7ιντση οθόνη πήγαινε 330 ευρώ.
Αν θες να σου στείλω την εταιρεία να πάρετε μια προσφορά.

Την ίδια βάλαμε κι εμείς. Αλλά πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, ακόμα κι αν δεν θέλουν θυροτηλεόραση πρέπει να αλλάξουν το θυροτηλέφωνο με συμβατό.

Λυπάμαι που το λέω έτσι αλλά μάλλον είστε τυχεροί. Η Έννοια του συμφωνήσουμε σε πολυκατοικία θυμίζει καλύτερα την πιθανότητα να κερδίσεις το τζόκερ. Πιθανό άμα παίζεις αλλά σίγουρα απίθανο να συμφωνήσει η πολυκατοικία.
Για αυτό ψάχνω λύσεις που να λειτουργούν χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων !!!!
Για τα θυροτηλέφωνα λύση (ανέλπιστα ομολογώ) βρέθηκε.
Για τις θυροτηλεόρασεις μήπως έχει να προτείνει κανεις κάτι;;;;;

Λυπάμαι που το λέω έτσι αλλά μάλλον είστε τυχεροί. Η Έννοια του συμφωνήσουμε σε πολυκατοικία θυμίζει καλύτερα την πιθανότητα να κερδίσεις το τζόκερ. Πιθανό άμα παίζεις αλλά σίγουρα απίθανο να συμφωνήσει η πολυκατοικία.
Για αυτό ψάχνω λύσεις που να λειτουργούν χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων !!!!
Για τα θυροτηλέφωνα λύση (ανέλπιστα ομολογώ) βρέθηκε.
Για τις θυροτηλεόρασεις μήπως έχει να προτείνει κανεις κάτι;;;;;

Θα μπλέξεις. Με πολλά νομικά τερτίπια κυρίως. Πρόσεξε να είναι τοποθετημένη με τρόπο που δεν βλέπει δρόμο και πεζοδρόμιο, να γίνεται μόνο με τρόπο που να δηλώνει συναίνεση εκείνου που θα βλέπεις από την κάμερα (π.χ. αφού πατάει το κουδούνι «συναινεί» στο να τον δεις) να μην επηρεάζεται ο τρόπος που μπαινοβγαίνουν στα σπίτια τους οι υπόλοιποι ένοικοι και από κει και πέρα... παίζεις τζόκερ γιατί στην απίθανη περίπτωση που συμπέσουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις και πάλι μπορούν να σε ρωτήσουν γιατί δεν πήρες τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 του συνόλου των ενοίκων.

Θεωρείσαι και υπεύθυνος επεξεργασίας συν τοις άλλοις. Έχεις δεν έχεις καταγραφικό, αφού οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να βάλεις.

Μιλάω εκ πείρας με ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και κέρδισα. Και δεν ήμουν εγώ εκείνος που έβαλε την κάμερα αλλά ο θιγόμενος, υπ' όψη.

Κατά τη γνώμη μου, πάρε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων σε συνέλευση πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε και αυτό να καταγραφεί στο πρακτικό της συνέλευσης.
Αυτό μπορεί να αφορά μόνο κοινόχρηστους χώρους - όχι δημόσιους - και μάλιστα με τρόπο που δεν επηρεάζεται κανένα άλλο διαμέρισμα. Γιατί δεν φτάνει μόνο η σύμφωνη γνώμη των 2/3, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να ισχύουν και άλλες προϋποθέσεις.

Θα μπλέξεις. Με πολλά νομικά τερτίπια κυρίως. Πρόσεξε να είναι τοποθετημένη με τρόπο που δεν βλέπει δρόμο και πεζοδρόμιο, να γίνεται μόνο με τρόπο που να δηλώνει συναίνεση εκείνου που θα βλέπεις από την κάμερα (π.χ. αφού πατάει το κουδούνι «συναινεί» στο να τον δεις) να μην επηρεάζεται ο τρόπος που μπαινοβγαίνουν στα σπίτια τους οι υπόλοιποι ένοικοι και από κει και πέρα... παίζεις τζόκερ γιατί στην απίθανη περίπτωση που συμπέσουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις και πάλι μπορούν να σε ρωτήσουν γιατί δεν πήρες τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 του συνόλου των ενοίκων.

Θεωρείσαι και υπεύθυνος επεξεργασίας συν τοις άλλοις. Έχεις δεν έχεις καταγραφικό, αφού οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να βάλεις.

Μιλάω εκ πείρας με ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και κέρδισα. Και δεν ήμουν εγώ εκείνος που έβαλε την κάμερα αλλά ο θιγόμενος, υπ' όψη.

Κατά τη γνώμη μου, πάρε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων σε συνέλευση πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε και αυτό να καταγραφεί στο πρακτικό της συνέλευσης.
Αυτό μπορεί να αφορά μόνο κοινόχρηστους χώρους - όχι δημόσιους - και μάλιστα με τρόπο που δεν επηρεάζεται κανένα άλλο διαμέρισμα. Γιατί δεν φτάνει μόνο η σύμφωνη γνώμη των 2/3, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να ισχύουν και άλλες προϋποθέσεις.

Αλήθεια ….τι λες καλε μου;;;;
Διάβασες καθόλου τι έγραψα ;;;;;
Μάλλον ήθελες απλά να γράψεις χωρίς να μπεις στον κόπο να διαβάσεις.
Εγώ γράφω για προσθήκη wifi στη θυροτηλεοραση που ήδη υπάρχει ….και συ γράψεις για ιστορίες με άγριους
Λυπάμαι.

Αλήθεια ….τι λες καλε μου;;;;
Διάβασες καθόλου τι έγραψα ;;;;;
Μάλλον ήθελες απλά να γράψεις χωρίς να μπεις στον κόπο να διαβάσεις.
Εγώ γράφω για προσθήκη wifi στη θυροτηλεοραση που ήδη υπάρχει ….και συ γράψεις για ιστορίες με άγριους
Λυπάμαι.

Διάβασε προσεκτικά τι έχω γράψει από την αρχή για να καταλάβεις.

Εγώ έχω και την γνωμοδότηση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις δικαστικές αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων για όλα αυτά, δεν μιλάω στο βρόντο. Έτσι είναι και δεν είναι αλλιώς. Αντιθέτως, εσύ που δεν έχεις τίποτε, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Πρόσεξε μη βρεθείς σε θέση που θα σου βγάλουν στο σφυρί τίποτε γιατί αν σε τρέξουν δικαστικά εκτός των άλλων πέφτουν και πρόστιμα από το δικαστήριο. Αυτά γίνονται να ξέρεις.

Φιλικά.

Last edited:
Διάβασε προσεκτικά τι έχω γράψει από την αρχή για να καταλάβεις.

Εγώ έχω και την γνωμοδότηση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις δικαστικές αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων για όλα αυτά, δεν μιλάω στο βρόντο. Έτσι είναι και δεν είναι αλλιώς. Αντιθέτως, εσύ που δεν έχεις τίποτε, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Πρόσεξε μη βρεθείς σε θέση που θα σου βγάλουν στο σφυρί τίποτε γιατί αν σε τρέξουν δικαστικά εκτός των άλλων πέφτουν και πρόστιμα από το δικαστήριο. Αυτά γίνονται να ξέρεις.

Φιλικά.
Λυπάμαι εικικρινα αλλά ´η δεν έχεις γνώση ελληνικών ´η έχεις μανία καταδίωξης.
Είσαι με τα καλά σου ;;;;
Τι ασυναρτησίες λες;;;
Έχω καμία ευθύνη εγώ για το πως είναι τοποθετημένη η καμερα της θυροτηλεόρασης της πολυκατοικίας ;;;; Τα θες και τα λες;;;;
Εγώ ρώτησα εάν υπάρχει κάποιο σύστημα προσθήκης wifi ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ θυροτηλεοραση της πολυκατοικίας και συ μου λες ότι έχεις τη γνωμοδότηση ……και θα μπλέξω.
Ήμαρτον που έλεγε και ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!
Τι να πω!!!!!!

Λυπάμαι εικικρινα αλλά ´η δεν έχεις γνώση ελληνικών ´η έχεις μανία καταδίωξης.
Είσαι με τα καλά σου ;;;;
Τι ασυναρτησίες λες;;;
Έχω καμία ευθύνη εγώ για το πως είναι τοποθετημένη η καμερα της θυροτηλεόρασης της πολυκατοικίας ;;;; Τα θες και τα λες;;;;
Εγώ ρώτησα εάν υπάρχει κάποιο σύστημα προσθήκης wifi ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ θυροτηλεοραση της πολυκατοικίας και συ μου λες ότι έχεις τη γνωμοδότηση ……και θα μπλέξω.
Ήμαρτον που έλεγε και ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!
Τι να πω!!!!!!

Η απάντησή μου είναι σχετική με τη λύση που αναζητάς για την θυροτηλεόραση.

Θα στο πω απλά. Δεν μπορείς να επέμβεις και να κάνεις προσθήκη στο σύστημα χωρίς τη συγκατάθεση των υπόλοιπων ενοίκων. Ούτε μπορείς εσύ να έχεις πιο ειδική μεταχείριση από τους υπόλοιπους επεμβαίνοντας σε ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί κοινό για όλους.
Εάν δεν το καταλαβαίνεις, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ούτε και με ενδιαφέρει στο κάτω κάτω. Εγώ απλώς σε ενημερώνω για το τι ισχύει νομικά. Από κει και πέρα, εάν δεν σου αρέσει που δεν μπορείς να το κάνεις δίχως να παρανομήσεις, δεν σου φταίω εγώ αλλά η απογοήτευσή σου.

Νομικά πάντως ισχύει 100% ό,τι έχω πει. Βρεστα με τους υπόλοιπους και πάρε τη συγκατάθεση των 2/3 των ενοίκων σε συνέλευση.

Έτσι όπως το λες τώρα ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. Απλά πρώτα θα πρέπει να βρω μια λύση (που τώρα τεχνολογικά δεν φαίνεται να υπάρχει ) και μετά βα ψάξω για τη νομιμότητα.

Έτσι όπως το λες τώρα ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. Απλά πρώτα θα πρέπει να βρω μια λύση (που τώρα τεχνολογικά δεν φαίνεται να υπάρχει ) και μετά βα ψάξω για τη νομιμότητα.

Μην το κάνεις τσάμπα φοβάμαι. Και φυσικά αυτό που θες να κάνεις είναι ηπιότερο (και νομικά) από άλλες περιπτώσεις καμερών. Προφανώς.

Αυτά και καλή τύχη σου εύχομαι στην αναζήτηση λύσης.

Επαναφέρω το θέμα.
Πολυκατοικία 15ετίας, 20 διαμερίσματα. Υπάρχει θυροτηλεόραση με μια μικρή ασπρόμαυρη οθόνη, και η κάμερα δεν κεντράρει και τόσο καλά. Δηλαδή θα πρέπει να σταθεί κάποιος λίγο πιό πίσω για να τον δεις καλά. Το σύστημα δεν αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.

Κάποιοι ένοικοι ισχυριζόμενοι λόγους ασφάλειας θέλουν να βάλουν καλύτερο σύστημα με έγχρωμη μεγαλύτερη κάμερα. Δεν ψήνομαι, το θεωρώ πεταμένα λεφτά. Ο ηλεκτρολόγος για τις εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους θέλει 1200 ευρώ και η θυροτηλεόραση 120 ευρώ η φθηνότερη.

Θέλω πραγματικά να ακούσω τις απόψεις σας. Γενικά πιστέυετε ότι αξίξει να κάνει μια τέτοια δαπάνη η πολυκατοικία; Μπορεί να επιβληθεί αυτό το έξοδο αν έστω και ένας αρνηθεί; Διότι η αλλαγή αυτή προυποθέτει αλλαγή εξοπλισμού και στα 20 διαμερίσματα. Μπορεί κάποιοι να επιβάλλουν το έξοδο με απλή πλειοψηφία των παρόντων στη συνέλευση; Θέλει απλή ή αυξημένη πλειοψηφία ή απόλυτη σύμπνοια (20 στα 20) ;

Το θέμα ασφαλείας δεν με πείθει. Ο άγνωστος είναι αγνωστος είτε έχεις κάμερα έγχρωμη με καλή ευκρίνεια είτε όχι. Απλά μιλάς στο ακουστικό. Αν είναι κάποιος delivery ή courier και έχεις αμφιβολίες του λες να σε πάρει τηλέφωνο. Αλλιώς δεν ανοίγεις.

Μπορεί να γίνει κάτι μόνο στην είσοδο της πολυκατοικίας για να ικανοποιηθούν όσοι θέλουν καλύτερη εικόνα; Θα ήθελα να ακούσω αντεπιχειρήματα γιατί εγώ το θεωρώ σπατάλη, αλλά θέλω να μπω και στο μυαλό αυτών που θέλουν το έξοδο. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα με τους κοινόχρηστους χώρους. Πρόκειται για καλύτερη κάμερα στο θυροτηλέφωνο ή κάμερες και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους;

Έχει διαφορά η μία περίπτωση από την άλλη. Στην πρώτη περίπτωση θέλει απλή πλειοψηφία, στη δεύτερη αυξημένη και σε πολύ στενό πλαίσιο κανονισμών για το τι και το πως και το που και επιπλέον και υπεύθυνο επεξεργασίας.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα με τους κοινόχρηστους χώρους. Πρόκειται για καλύτερη κάμερα στο θυροτηλέφωνο ή κάμερες και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους;

Έχει διαφορά η μία περίπτωση από την άλλη. Στην πρώτη περίπτωση θέλει απλή πλειοψηφία, στη δεύτερη αυξημένη και σε πολύ στενό πλαίσιο κανονισμών για το τι και το πως και το που και επιπλέον και υπεύθυνο επεξεργασίας.
Η κάμερα που έχει η μπουτονιέρα στην είσοδο.

Η κάμερα που έχει η μπουτονιέρα στην είσοδο.

Απλή πλειοψηφία σε συνέλευση τότε, των ιδιοκτητών όμως, όχι των ενοίκων. Αφορά εξοπλισμό περιουσίας του άλλου. Κατά πλειοψηφία αριθμού και χιλιοστών ιδιοκτησίας. Θεωρείται βελτίωση εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων αυτό.
Εκτός αν προβλέπεται κάτι άλλο από τον κανονισμό της πολυκατοικίας, πράγμα απίθανο σε αυτή την περίπτωση.

Για έργα βελτίωσης κοινόχρηστων χώρων ή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπως π.χ. η αντικατάσταση μιας παλιάς θυροτηλεόρασης με νέα που αναφέρεις, απαιτείται η πλειοψηφία των 3/4 των ψήφων του συνόλου των συνιδιοκτητών βάσει χιλιοστών ιδιοκτησίας.

Τουτέστιν :
Αναφέρεις ότι είστε 20 διαμερίσματα, για να αλλαχτεί η θυροτηλεόραση θέλετε 15 ΝΑΙ και πλειοψηφία χιλιοστών ιδιοκτησίας ταυτόχρονα.

Επίσης να έχεις υπόψιν ότι...

Αν η αντικατάσταση κριθεί αναγκαία λόγω δυσλειτουργίας και δεν αλλάζει την λειτουργία ή τον χαρακτήρα του συστήματος της θυροτηλεόρασης, αρκεί μια τυπική πλειοψηφία ψήφων της γενικής συνέλευσης.
Τέλος, εάν ο κανονισμός της πολυκατοικίας προβλέπει κάτι διαφορετικό, τότε υπερισχύει αυτός ξεκάθαρα.

Για αρχή δες τον κανονισμό της πολυκατοικίας και διάβασε προσεκτικά το τι έχεις υπογράψει, αυτά που έχεις υπογράψει οφείλεις να τα σεβαστείς ανεξάρτητος φιλοσοφίας, πιστεύω και κόστους.

Μπορεί να βρεις συνθήκες διάφορες στον κανονισμό της πολυκατοικίας που είτε θα σου αρέσουν είτε όχι.

Στην δικιά μας οικοδομή π.χ. υπάρχει όρος που αναφέρει ότι :
Ο διαχειριστής μπορεί να εκτελεί εργασίες ή δαπάνες συντήρησης έως 500 ευρώ χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Σαν ιδιοκτήτης οφείλεις να σεβαστείς και να ακολουθήσεις την απόφαση της γενικής συνέλευσης όποια και εάν είναι αυτή, τα έξοδα εγκατάστασης περνάνε στα κοινόχρηστα.
Η μη καταβολή των κοινοχρήστων εντός μηνός, διπλασιάζει το ποσό που πρέπει να καταβάλεις, τα έξτρα χρήματα πάνε στο αποθεματικό της οικοδομής... η συνέχιση μη καταβολής επισύρει δικαστικά μέτρα κτλ κτλ... και πάει λέγοντας όρεξη να έχετε.

Last edited: