Πρόστιμο για κίνηση σε λεωφορειολωρίδα με δίκυκλο!

Και πείστε με τώρα σ' αυτότ το κράτος ότι δεν έχουν αφήσει εκεί τις πινακίδες για να γράφουν επίτηδες....
Δεν μπορεί τόσοι τροχονόμοι κλπ να μην βλέπει κανένας ότι υπάρχουν ακόμα πινακίδες που πρέπει να βγουν.

• Like
Reactions: #@george@#
Κάθε φορά που βλέπω το "Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αλίμου" σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι παγκόσμια πατέντα να έχεις φανάρι σε ανισόπεδο κόμβο.
Αν εννοείς από Αλίμου προς Ποσειδώνος, θα έπρεπε να κάνουν μία λωρίδα στην κατάληξη της Αλίμου και να κόψουν από την Ποσειδώνος τη δεξιά λωρίδα ώστε να μπαίνουν χωρίς φανάρι τα αυτοκίνητα. Προφανώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο.
Εκτός αν εννοείς το ανάποδο αλλά υπάρχει και το τραμ. Κάπως πρέπει να σταματήσουν - κόψουν τα σαΐνια των τεσσάρων τροχών. Και δεν είναι λίγα.
Αυτό που είναι πραγματικά εξωφρενικό, είναι στον Κηφισό και Λ. Αθηνών, όπου όσοι θέλουν να πάνε προς Πειραιά, ερχόμενοι από κέντρο, μπαίνουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου. Δεν ξέρω αν γίνεται πουθενά αλλού αυτό. Μη μου πείτε χώρες που έχουν το τιμόνι δεξιά:ROFLMAO:

• Like
Reactions: chocbhed and vlad66
Κι αυτοί που ανεβαίνουν βγαίνοντας από Ιερά οδό θα μπούνε στην ανισόπεδη που τους οδηγεί αριστερά και στο ύψος της Λ. Αθηνών θα μπούν σε άλλη ανισόπεδη που θα τους οδηγήσει δεξιά…
Τα καλύτερα μυαλά μένουν εδώ! :D

• Haha
Reactions: cyclades
Αυτό που είναι πραγματικά εξωφρενικό, είναι στον Κηφισό και Λ. Αθηνών, όπου όσοι θέλουν να πάνε προς Πειραιά, ερχόμενοι από κέντρο, μπαίνουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου. Δεν ξέρω αν γίνεται πουθενά αλλού αυτό.

Στην έξοδο της Λ. Συγγρου στο κάτω μέρος. Πιάνεις δεξιά για να βγεις αριστερά και πιάνεις αριστερά για να βγεις δεξιά στη Λ. Ποσειδώνος. Μαγεία...

Όταν νομοθετούν με εισηγήσεις ηλιθίων, τάχα μου συγκοινωνιολόγων, τι περιμένεις;
Προφανώς, υπάρχουν κι αλλού φωστήρες!

Στους μισούς δρόμους του Λονδίνου, το όριο είναι 32 χλμ/ώρα (20 μίλια)!!!
Το διάβαζα και δεν το πίστευα!
Έχουν δει λέει, μείωση ατυχημάτων. Δεκτό! Γιατί λοιπόν δεν κατεβάζουν κι άλλο το όριο, στα 20 χλμ/ώρα, ώστε να μειωθούν κι άλλο τα ατυχήματα;

• Wow
Reactions: Babis K.
Καλησπέρα σε όλους,

θέλω να μοιραστώ ένα περιστατικό που θεωρώ σοβαρό και αφορά αρκετούς από εμάς που κινούμαστε με δίκυκλο στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα μου επιβλήθηκε πρόστιμο 150€ για κίνηση σε λεωφορειολωρίδα στην οδό Σταδίου. Το πρόβλημα είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο εξακολουθούν να υπάρχουν πινακίδες που επιτρέπουν τη διέλευση δικύκλων από τη λεωφορειολωρίδα.

Ο νόμος άλλαξε από τον Σεπτέμβριο του 2025 και πλέον η κυκλοφορία δικύκλων στις λεωφορειολωρίδες δεν επιτρέπεται. Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην αφαίρεση ή επικαιροποίηση των σχετικών πινακίδων, όχι μόνο στη Σταδίου αλλά και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας. Αυτό δημιουργεί αντικειμενικά σύγχυση και θέτει τους οδηγούς προ τετελεσμένων. Ήξερα ότι άλλαξε ο κώδικας για τα νέα πρόστιμα, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα με τις λεωφορειολωρίδες.

Έχω ήδη καταθέσει ένσταση στην Τροχαία, καθώς θεωρώ ότι η επιβολή του προστίμου είναι άδικη, αφού βασίστηκε σε λανθασμένη και παραπλανητική οδική σήμανση. Παράλληλα, εξετάζω και τα επόμενα νομικά βήματα, γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο το πρόστιμο, αλλά η ευθύνη για τη σωστή και ασφαλή ενημέρωση των οδηγών.

Θα ήθελα να ρωτήσω:
– Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο περιστατικό;
– Υπάρχουν αποφάσεις ή προηγούμενα για ακύρωση κλήσεων λόγω λάθους σήμανσης;
– Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει επίσημη οδηγία για το τι ισχύει όταν η σήμανση δεν έχει επικαιροποιηθεί;
Μείνε στην ένσταση......νομικά δεν σε συμφέρει να κάνεις κάτι,οι νομικές κινήσεις θα κοστίσουν πολλές φορές το πρόστιμο.

Προφανώς, υπάρχουν κι αλλού φωστήρες!

Στους μισούς δρόμους του Λονδίνου, το όριο είναι 32 χλμ/ώρα (20 μίλια)!!!
Το διάβαζα και δεν το πίστευα!
Έχουν δει λέει, μείωση ατυχημάτων. Δεκτό! Γιατί λοιπόν δεν κατεβάζουν κι άλλο το όριο, στα 20 χλμ/ώρα, ώστε να μειωθούν κι άλλο τα ατυχήματα;

Ενδεχομένως γιατί εκεί έχουν δει ότι είναι ο optimum αριθμός για τη μείωση ατυχημάτων/θανατηφόρων τραυματισμών/τραυματισμών και ταχύτητας κίνησης που η τελευταία πρέπει να υπάρχει κι αυτή.

Ενδεχομένως γιατί εκεί έχουν δει ότι είναι ο optimum αριθμός για τη μείωση ατυχημάτων/θανατηφόρων τραυματισμών/τραυματισμών και ταχύτητας κίνησης που η τελευταία πρέπει να υπάρχει κι αυτή.
Ειρωνιικά αναρωτήθηκα! Τα 32 χλμ/ώρα είναι πολύ αργή ταχύτητα!

Τότε μπορούμε να πάμε και με τα πόδια.
Είδα βίντεο στο YouTube που δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι off the record μειώνουν τα όρια γιατί μειώνονται τα σοβαρά ατυχήματα, παροτι αυξάνονται τα μικρά. Η στατιστική αφορά τα σοβαρά και προτιμούν 100 μικρά από 1 σοβαρό, παροτι τα μικρά έχουν χειρότερη επίδραση στην κυκλοφορία.

Ούτε έπρεπε να σε γράψουν, ούτε να αφαιρεθούν οι πινακίδες. Δεν έπρεπε να σε γράψουν γιατί υπερισχύουν οι πινακίδες. Δεν πρέπει να αφαιρεθούν μέχρι τυπικά να γίνει μελέτη για την αλλαγή της σηματοδότησης. Κάνε την ένσταση χθες.

Καλημέρα σε όλους.

Εννοείται πως έχει γίνει ένσταση, έχω στείλει και στον Δήμο Αθηναίων και στο συνήγορο του Πολίτη.

Και έκανα και σήμερα ΞΑΝΑ ένσταση στο link της αστυνομίας με νέες φωτογραφίες με τις ταμπέλες σε όλη την οδό Σταδίου που πέρασα και σήμερα. Και μάλιστα ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ υπάρχει ταμπέλα!!!

Εδώ λοιπόν η ταμπέλα και ακριβός παρακάτω ήταν το μπλόκο! Εκεί που είναι το επόμενο φανάρι όπως θα δείτε. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ!!

1fb7c2a3-c70d-4a7e-9c7d-bc81a912f82c.jpg

Εδώ είναι στην πλατεία κλαυθμώνος

44cfbce2-aa1e-41d6-8826-d5b23fed256c.jpg

Και εδώ πιο κάτω στην διασταύρωση της Σταδίου Πεσμαζόγλου

0af7d819-244e-4955-8599-3a133bea5377.jpg

Εννοείται πως δε θα πληρώσω τίποτα και θα το τραβήξω όσο μπορώ.