Πρωτάρης στα δίκτυα ψάχνει!!!

Τι bitrate έχουν τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν; θεωρητικά μέχρι 3mbit/sec δεν θα πρεπει να εχεις πρόβλημα όσο αργός και να είναι ο εξωτερικός σκληρός σου.

Κατα 99% με ενδιαφέρει μουσική όλων των φορμάτ και αναλύσεων... μεχρι στιγμής έχω μονο μεχρι 24/192 αρχεία κάποια και σχετικά μεγάλα κάποια GB δλδ. Αργότερα δεν αποκλείω και DSD κλπ...

Ναι, αλλά τι bitrate έχουν κατά μέσο όρο; δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει με audio formats οπότε το 24/192 δεν μου λέει και πολλά. Διαίρεσε το μέγεθος του αρχείου με τη διαρκεια του (σε seconds). Αν είσαι μέχρι 3mbyte/sec (εκανα λάθος πριν) πρέπει να είσαι οκ

Συγνώμη δε σε είχα καταλάβει, όχι δε θα είναι προβληματικό, για να παίζεις flac.
Στην ουσία θα έχεις την ίδια ταχύτητα με όταν είχες συνδέσει το USB2 δίσκο στο μηχάνημα σου απευθειας.
Αλλά εάν παράλληλα κάνεις και αντιγραφές, τότε μπορεί να έχει μικό διακοπές.
Γενικά ένας δίσκος μπορεί να δώσει υψηλές ταχύτητες μέσω sata , οπότε καλό είναι να μην τον περιορίζουμε από το πιο αργό usb2.

Last edited:
Αν τελικά λόγω κόστους και για να αξιοποιήσω τους υπάρχοντες δίσκους επιλέξω το USB 2 της synology θα χρειαστώ και gigabit switcher;;
Ξέρω πως δεν είναι η πιο σωστή λύση..

Το bit rate στο FLAC 24/192 πρέπει να είναι μεταξύ 5.0 και 5.5 Mbps (δίχως τη συμπίεση του FLAC το 24bit/192khz λίγο πάνω από τα 9.2 Mbps στερεοφωνία 2 κανάλια υπολογίζω) ουσιαστικά δεν παίζει πρόβλημα με το usb 2.0 πάντα μόνο για μουσική απλό streaming one job at a time (part-time)

usb1 1.5mbit/s-183kBps/s
usb2 480mbit/2 57mb/s (από αυτά τα 57 mb/s στη καλύτερη περίπτωση να υπολογίζεις περί τα 35mb/s πραγματικά)
usb3 4800mbit/s 572mb/s

Στη περίπτωση που υπάρχουν άλλες διεργασίες οι οποίες εκτελούνται παράλληλα εκεί είναι που θα βγει η ανωτερότητα (και θα αρχίσουν πάμπολλα μπινελίκια) του καλωδίου με καθαρό Ethernet (παίζουν και λύσεις μέσα από τα power cables του σπιτιού με εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε ταχύτητα αλλά σημαντική επιβάρυνση στο κόστος σε σχέση με ένα απλό καλώδιο) καθώς κι ένας αξιοπρεπείς επεξεργαστής στο NAS κατά δεύτερον λόγο.

Το microserver που είχα αναφέρει μπορεί να δεχθεί το σκληρό δίσκο που ήδη διαθέτεις δηλαδή τι λέω μπορείς να αρχίσεις χωρίς να αγοράσεις δίσκο ή δίσκους εσύ δεν θέλεις να στήσεις ένα backup σύστημα με RAID-5 απλά ένα all around media player αρχικά.
Έχει κι έναν 250αρη μέσα στη συσκευασία για απεριτίφ.
Αλλά θα διαθέτεις κάτι το οποίο είναι επεκτάσιμο και όχι σαν αυτά (δεν είναι και άσχημα πάντως μερικά!).
Αργότερα επεμβαίνεις στο θόρυβο και στα άλλα χαρακτηριστικά του με την ησυχία σου.

Αλλά ποιος είναι ο δίσκος αυτός ο εξωτερικός USB που διαθέτεις;

Last edited:
Έχω δύο Seagate go flex 1ΤΒ ο κάθε ένας. Στην ουσία παίζω από τον έναν με f/wire -παίρνει έξτρα βάση η ό οποια όμως έχει και USB- ο άλλος είναι back up.
Από κει κ πέρα υπάρχουν κ κάποιοι πιο μικροί φορητοί από παλιότερα λάπτοπ που τους έχω βάλει σε cases. Αυτοί μέχρι 500gb.

Με δεδομένο πως θα τραβηξω καλώδιο θα χρειαστεί ο Gbit switcher; δεν κατάλαβα..
Πάντως κ το HP οκ με αρκετά χρήματα παραπάνω είναι λύση που σιγά σιγά σκέφτομαι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρωτάρης στα δίκτυα ψάχνει!!!

Κάθε εξωτερικός σκληρός είναι σαν ένας εσωτερικός δίσκος δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί σε υποδοχή αφού βέβαια αφαιρεθεί από το usb περίβλημά του δεν πιστεύω να έχω λάθος σε αυτό. Τώρα το τι ακριβώς έχει μέσα στο κουτί πιστεύω έναν SATA λίγο δύσκολο να πηγαίνει σε παλαιότερη διασύνδεση και από ότι κοίταξα σωστά μαντεύω.

Το θέμα είναι στο στήσιμο και στην επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος (εξαρτήματα) να πει την γνώμη του κι ένας με ανάλογη εμπειρία στη χρήση που θέλεις να κάνεις για να αποφύγεις τα λάθη από έλλειψης εμπειρίας. Μόνος θα είναι εξαιρετικά επίπονο να κάνεις εγκατάσταση λογισμικού και γενικά μιας και δεν το έχεις επιχείρησή ξανά ένας από το forum όπως ο tmjuju που κατ' επανάληψη έχει απαντήσει στο thread νομίζω είναι η καλύτερη περίπτωση για να ξεκινήσεις με τις προδιαγραφές του μηχανήματος και τα συνεπακόλουθα.

Εγώ δεν διαθέτω τέτοιο media player ούτε εμπειρία, ενδιαφέρομαι αλλά για αργότερα κύρια για την αδερφή μου πρωτίστως, δύο ανεξάρτητα συστήματα backup έχω αυτοματοποιημένα στα οποία κάνω και χειροκίνητο σε εξωτερικό δίσκο κάθε βδομάδα, μάλιστα (δεν με παίρνει να παίζω καθόλου) στημένο από επαγγελματία.

"Με δεδομένο πως θα τραβηξω καλώδιο θα χρειαστεί ο Gbit switcher; δεν κατάλαβα.."

Δε νομίζω να το χρειάζεσαι.

Από 100αρι Ethernet θα έχεις σχεδόν την απόδοση ενός δίσκου σε usb2.
Αν πας να χρησιμοποιήσεις και δεύτερο δίσκο ταυτόχρονα, και οι δυο εργασίες θα μοιράζονται τα μαχ 100Mbps.

Κοίτα μάλλον θα χρειαστείς switcher αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα υπάρχει μέσα στο HP microserver, πάντως ασύρματο switcher κάνει το netfaster, όποτε σε πρώτη φάση είναι δυνατόν να λειτουργήσει έστω και μια κάποια αναπηρία!.
Τώρα αν έχεις ένα δεύτερο σαν το netfaster μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν switcher αποκλειστικό.

Ας μας το εξηγήσει ο tmjuju καλύτερα.

Προκαταβολικά πρέπει να κάνεις κατάσταση με τι θα χρειαστείς για να βγάλεις ένα budget με αυτά που θα χρειαστείς γιατί εύκολα βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού.
Ζήτα μία κατάσταση από τους γνωρίζοντες!

Re: Απάντηση: Re: Πρωτάρης στα δίκτυα ψάχνει!!!

Κάθε εξωτερικός σκληρός είναι σαν ένας εσωτερικός δίσκος δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί σε υποδοχή αφού βέβαια αφαιρεθεί από το usb περίβλημά του δεν πιστεύω να έχω λάθος σε αυτό. Τώρα το τι ακριβώς έχει μέσα στο κουτί πιστεύω έναν SATA λίγο δύσκολο να πηγαίνει σε παλαιότερη διασύνδεση και από ότι κοίταξα σωστά μαντεύω..

Δεν ειναι απαραιτητο, καθως, ειδικα μεγαλοι ΟΕΜ οπως seagate, wd κλπ στους εξωτερικους δισκους τους στις περισσοτερες περιπτωσεις χρησιμοποιουν ειδικα μοντελα δισκων με τον usb controller πανω στην πλακετα τους, δεν εχουν sata data η power connector, δεν μπορουν να συνδεθουν εσωτερικα στο PC.

Δεν ειναι απαραιτητο, καθως, ειδικα μεγαλοι ΟΕΜ οπως seagate, wd κλπ στους εξωτερικους δισκους τους στις περισσοτερες περιπτωσεις χρησιμοποιουν ειδικα μοντελα δισκων με τον usb controller πανω στην πλακετα τους, δεν εχουν sata data η power connector, δεν μπορουν να συνδεθουν εσωτερικα στο PC.

Στην περίπτωση των desktop go flex της Seagate ίσως και να μην ισχύει αυτό που λες γιατί έχουν αποσπώμενη βάση ώστε να τον μετατρέπεις από USB σε FireWire ή και σε δικτυακό αναλόγως με το ποιά βάση χρησιμοποιείς κ αν δεν κάνω λάθος η σύνδεση δίσκου - βάσης είναι sata.
Όχι πως έχω σκοπό να τον διαλύσω τον δίσκο βέβαια...
Αν μπορούσα να βρω την δικτυακή βάση θα ήταν μάλλον ιδανική λύση για μένα στην παρούσα φάση αλλά δυστυχώς δεν την βγάζουν πια.

Στην περίπτωση των desktop go flex της Seagate ίσως και να μην ισχύει αυτό που λες γιατί έχουν αποσπώμενη βάση ώστε να τον μετατρέπεις από USB σε FireWire ή και σε δικτυακό αναλόγως με το ποιά βάση χρησιμοποιείς κ αν δεν κάνω λάθος η σύνδεση δίσκου - βάσης είναι sata.
Όχι πως έχω σκοπό να τον διαλύσω τον δίσκο βέβαια...
Αν μπορούσα να βρω την δικτυακή βάση θα ήταν μάλλον ιδανική λύση για μένα στην παρούσα φάση αλλά δυστυχώς δεν την βγάζουν πια.

Περισσοτερο πιθανο ειναι ακομα και ο go flex να ειναι απο αυτους τους δισκους με usb controller πανω στην πλακετα τους.. και αυτο γιατι απο usb σε sata η firewire η ethernet υπαρχουν adaptors/ICs και σε αφθονια και κυριως φθηνη τιμη, απο sata σε usb/firewire/ethernet δεν υπαρχουν, η seagate θα επρεπε να παραξει δικο της controller, η πιο ακριβη λυση, που σπανιως ακολουθουν οι μεγαλοι ΟΕΜς

Περισσοτερο πιθανο ειναι ακομα και ο go flex να ειναι απο αυτους τους δισκους με usb controller πανω στην πλακετα τους.. και αυτο γιατι απο usb σε sata η firewire η ethernet υπαρχουν adaptors/ICs και σε αφθονια και κυριως φθηνη τιμη, απο sata σε usb/firewire/ethernet δεν υπαρχουν, η seagate θα επρεπε να παραξει δικο της controller, η πιο ακριβη λυση, που σπανιως ακολουθουν οι μεγαλοι ΟΕΜς

Οκ... Δεκτό!
Έτσι κ αλλιώς δεν πρόκειται να το διαπιστώσουμε... :-P

Σε αυτόν:
20641_GoFlexDesk_small.png

20641_GoFlexDeskAdapater_small.png

20641_GoFlexDeskPorts_small.png

20641_GoFlexDeskLights_small.png

Άλλο Desktop External Hard Drives και διαφορετικό το Network Attached Storage σε home και business.
Δε λέω μπορεί να πέφτω έξω αλλά το δικό σου δεν είναι NAS, εγώ αναφέρθηκα στη περίπτωση που χρησιμοποιήσεις τον ένα δίσκο προσωρινά με τη sata σύνδεση σαν εσωτερικός δίσκος και αργότερα τον αντικαθιστάς ανάλογα με τον όγκο που προσδοκάς.

Είχα κάνει κι έναν σύνδεσμο από το πλαίσιο σε προηγούμενο σχόλιο μου με NAS υπάρχουν και μερικά της Seagate εκεί με ή άνευ δίσκου αλλά δεν βρίσκεις και τόσο κολακευτικά λόγια στο διαδίκτυο.