Πρωτάρης στα δίκτυα ψάχνει!!!

Re: Απάντηση: Πρωτάρης στα δίκτυα ψάχνει!!!

Άλλο Desktop External Hard Drives και διαφορετικό το Network Attached Storage σε home και business.
Δε λέω μπορεί να πέφτω έξω αλλά το δικό σου δεν είναι NAS, εγώ αναφέρθηκα στη περίπτωση που χρησιμοποιήσεις τον ένα δίσκο προσωρινά με τη sata σύνδεση σαν εσωτερικός δίσκος και αργότερα τον αντικαθιστάς ανάλογα με τον όγκο που προσδοκάς.

Είχα κάνει κι έναν σύνδεσμο από το πλαίσιο σε προηγούμενο σχόλιο μου με NAS υπάρχουν και μερικά της Seagate εκεί με ή άνευ δίσκου αλλά δεν βρίσκεις και τόσο κολακευτικά λόγια στο διαδίκτυο.
Χμμ... ναι δεν είναι NAS οι δικοί μου ... απλά ψάχνω έναν τρόπο να τους εκμεταλευτώ σε δυκτιακή συνδεση! Ή να φτιάξω κάποια μικρό NAS..
Σορυ αν τα είπα μπερδεμένα πιο πάνω..

Η ισορροπημένη περίπτωση, λύση ίσως!

Κάτι μεταξύ της αναβάθμισης του δίσκου σε NAS αλλά μέσω θύρας USB 2.0 με ότι περιορισμό συνεπάγεται η χαμηλή ταχύτητα άρα χρηστικότητα και ενός "ολοκληρωμένου" HP microserver μάλλον κατάλληλο περισσότερο για ομάδα εργασίας.

Είναι νέο μοντέλο WD my cloud διάβασε τα σχετικά από το site της WD και ειδικότερα την ενότητα
Κριτικές και βραβεία αφού πρώτα δεις το βίντεο από το cnet και διαβάσεις το review!!!

Είναι νέο μοντέλο WD my cloud διάβασε τα σχετικά από το site της WD και ειδικότερα την ενότητα
Κριτικές και βραβεία αφού πρώτα δεις το βίντεο από το cnet και διαβάσεις το review!!!

Σε αυτόν κοτσάρεις δλδ ένα ethernet καλωδιάκι... ένα app στο mac και έτοιμο?
Βλέπεις μέσω WiFi τα περιεχόμενα του δίσκου?

Έχω καταλάβει σωστά?

Ναι ίσως αυτό να είναι μια καλή περίπτωση!

Το HP microserver ναι μεν είναι εξαιρετικό μηχανακι όσο διαβάζω στο τεράστιο νήμα που υπάρχει εδώ, αλλά μάλλον δεν είναι για 'μένα!
Εγώ θέλω κάτι οσο γίνεται αθόρυβο, και μικρό. Επίσης κάτι που δεν απαιτεί οθόνη για να σεταριστεί...
Ετσι και αλλιώς τώρα είμαι στη φάση της αναζήτησης πληροφοριών ... μάλλον θα πάω όταν έρθει η ώρα ή σε ένα μικρό NAS (2 δίσκων, αν και το ιδανικό θα ήταν 4ρων αν δεν ήταν και θέμα κόστους) απο την σειρά Home της Synology ή σε μια πιο low end κατάσταση τυπου WD my cloud ή Synology USB 2 (αυτή η τελευταία είναι η λύση που μου δίνει την δυνατότητα χρήσης των υπαρχώντων δίσκων μου 100%)

Σε αυτόν κοτσάρεις δλδ ένα ethernet καλωδιάκι... ένα app στο mac και έτοιμο?
Βλέπεις μέσω WiFi τα περιεχόμενα του δίσκου?

Έχω καταλάβει σωστά?

έτσι φαίνεται...
δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει το θέμα με τους δίσκους της WD και το Mavericks

Δεν έχω βάλει Mavericks ακόμα... άφησα εσάς πρώτα να την πατήσετε για να έχω feedback... :flipout:

Got Mavericks no problem
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το νεώτερο OS της Apple απλά ο Mac συνεργάζεται με το δικό του λογισμικό backup.

Αρχικά είχα κοιτάξει το central της Seagate για μια consumer oriented πρόταση όχι ότι πήγα επί τούτου αλλά διαστροφή δες ένα ακόμα βίντεο που πετάγεται, όμως είναι πίσω σε ταχύτητα όπως αναφέρει το review του cnet από το νεώτερο my cloud αλλά κυρίως δεν διαθέτει το blue color όπισθεν της συσκευής όποτε πας σε 10πλάσιο χρόνο μεταφοράς δεδομένων κάτι που αποτελεί από μόνο του αποτρεπτικό παράγοντα ζούμε στο 2013 σε λίγο η αυγή του 2014 με το καλό ως εδώ το USB 2.0 τέρμα, βγάζει εκτός για μένα και μια λύση τύπου Synology με
USB 2.0 που στα χρήματα που ζητά χωρίς δίσκο είναι ασύμφορο ακόμα και με υπαρκτούς δίσκους.
Εδώ είναι και η ουρά του αχλαδιού που λένε δηλαδή με τις λύσεις αυτού του τύπου πας υποχρεωτικά σε χειροκίνητο backup μπορεί να έχει safepoint αλλά ότι γλυτώνεις σε αρχική εργασία με ένα διπλό τριπλό κτλ ή κύρια με microserver το ανέχεσαι μια ζωή, αυτό πάλι είναι από μόνο του αποτρεπτικό ιδιαίτερα για τους αμελείς, όλα συγκεντρωμένα και χαμένα - digital φρίκη.
Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή καιρός ήταν.

Είναι εύκολο για έναν που διαθέτει παλαιό υπολογιστή κατά προτίμηση laptop λόγο όγκου αλλά και οθόνης να δοκιμάσει το nas4free απλή εγκατάσταση με λίγη προσπάθεια και ένα καλώδιο ethernet straight to the router και boom για το NAS μέσα από τους υπολογιστές τα tablets και τα smartphones του τοπικού δικτύου τα άλλα είναι ευκολότερα μέσα από οποιοδήποτε browser.

Got Mavericks no problem
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το νεώτερο OS της Apple απλά ο Mac συνεργάζεται με το δικό του λογισμικό buckup.....
Και όμως... http://www.infoworld.com/t/storage/...-destroys-data-reports-western-digital-230100 (απο μια γρήγορη αναζήτηση)

βέβαια δεν ξέρω αν αφορά και δικτυακή συνδεση ή μόνο USB!

Και όμως... http://www.infoworld.com/t/storage/...-destroys-data-reports-western-digital-230100 (απο μια γρήγορη αναζήτηση)

βέβαια δεν ξέρω αν αφορά και δικτυακή συνδεση ή μόνο USB!

Και όχι μόνο αυτό... επειδή παίζουμε με Drivers τρίτων εταιρειών (εγώ Teac) πολύ φοβάμαι για την ταχύτητα αντίδρασής τους... αν δλδ χρειάζεται να κάνουν update τον driver τους και πόσο γρήγορα θα το κάνουν...
Όπως έτυχε και με σένα Μιχάλη...
Γι' αυτό και περιμένω πάντα να ωριμάσει αρκετά το έδαφος πρίν πάω σε full update λειτουργικού. :ernaehrung004:

Σε review που είχα διαβάσει από τα πολλά (δυστυχώς δεν το θυμάμαι να το γράψω αλλά μικρή σημασία έχει πια) υπήρχε ελάχιστη έκδοση προαπαιτούμενη για το my cloud της WD γιαυτό υπέθεσα συμβατότητα στο Mavericks δεν μπορεί από κάπου θα το πήρε (WD υποθέτω) για να το γράψει.
Τι να κάνουμε όλα τα έχει η ζωή και η NASA κάτι ξέρει που μαζεύει αρχαία υλικά για σιγουριά.

Βέβαια το να χάνεις δεδομένα στα καλά καθούμενα με καινούργιο hardware/software είναι αχώνευτο.
Συμβαίνουν.

The upper class

Βρήκα μερικά ωραία reviews δυστυχώς μόνο για έναν κατασκευαστή QNAP αλλά αρκούντως ενδιαφέροντα και μορφωτικά περί NAS storage file servers etc. και στα Ελληνικά.
Ασφαλώς εδώ το value for money έχει πάει περίπατο κάπου στο software γιατί το hard μέρος είναι υποτονικό ένας πυρήνας 512MB ram (επιεικώς χαρακτηρισμός δικός μου!) αλλά υπάρχουν κι αλλού υποθέτω τα περισσότερα χαρακτηριστικά, αν τα χρειάζεται κανείς.
Στη διάθεση και demo από το λογισμικό που συνοδεύουν τις συσκευές καλό αυτό παίρνεις μια ιδέα αν και η πείρα είναι αναντικατάστατη τελικώς.

has some spots no doubt.