Πρωτάρης στο χώρο...

Heller

Established Member
6 April 2009
169
Athens
Για αρχή θέλω να χαιρετίσω όλο το forum!Με λένε Αντώνη και αν και παρακολουθώ πολύ καιρό τα θέματα έχω κάποιες απορίες σχετικά με κάποια πράγματα που έχω αγοράσει αλλα δεν έχω στήσει ακόμα(να ξεκαθαρίσω ότι είμαι άσχετος με το θέμα ενισχυτής και ηχεία).Από την στιγμή που μου καρφώθηκε η ιδέα να στήσω ένα home cinema μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα και αγόρασα τα εξής:Pioneer kuro 5090h tv-pioneer lx 71 blue ray-pioneer lx 81 ενισχυτή-klipsch rf 82 μπροστά-klipsch rc 62central και klipsch 12 sub.Το σύστημα αυτό το θέλω για 90% ταινίες και 10% για μουσική.Ο χώρος που θα παίξουν είναι 5.50x10.Θα ήθελα να ξέρω τι θα πρέπει να προσέξω και τι θα πρέπει να ρυθμίσω τώρα που θα βγούν από τα κουτιά τους και να συνδεθούν τα ηχεία με τον ενισχυτή.Θα πρέπει να προσέξω κάτι κατά την σύνδεση?Μήπως κάποιο καλώδιο?Ευχάριστω προκαταβολικά.

Συγχαρητηρια για την επιλογή μηχανημάτων, ένα κι ένα.
Καλώδια ηχείων πήρες; Επίσης θα χρειαστείς 2 καλώδια HDMI, και ένα καλό πολύπριζο με προστασία τάσης.

Μια χαρά είσαι από μηχανήματα !!!

Προχώρα άφοβα και εδώ είμαστε.

Και μην ξεχνάς το RTFM. (Read the fucking manual).

Καταρχάς να ευχαριστήσω για τον χρόνο σας!Το manual θα το διαβάσω 100% απλα ο ενισχυτής είναι ο μονος που δεν έχει έρθει και τον περιμένω από μέρα σε μέρα.Αυτό που θα ήθελα βοήθεια είναι για τα καλώδια το ηχείων μιας και οι τιμές τους διαφέρουν παρα πολύ από καλώδιο σε καλώδιο και θα ήθελα να ξέρω αν θα πρέπει να προτιμήσω κάτι συγκεκριμένο για αυτά τα ηχεία και αν πρέπει να κάνω διπλή καλωδίοση.

Επέστρεψα με φρέσκιες απορίες!Αφού όλα βγήκαν από τα κουτιά τους και τοποθετήθηκαν πήγα για αγορά καλωδίων.Για τα ηχειά πήρα κάποια επάργυρα με 15 euro το μέτρο και ενώ ο καταστηματάρχης μου είχε βάλει μπανάνες και στις 2 μεριές κατάλαβα ότι στον ενισχυτή δεν έμπαινε αφού πίεσα λίγο το βύσμα πάνω σε αυτό που ξεβιδώνεις για να πιάσει το καλώδιο και έτσι γύμνωσα το καλώδιο και το έβαλα πάνω στον ενισχυτή:violent-smiley-030:.Διπλή καλωδίωση δεν έκανα και έτσι τα σύνδεσα στο low freq τα ηχειά ειναι σωστα?Το θέμα μου είναι το sub.Εκεί τι καλώδιο να πάρω?rca η coaxial?Ενα καλώδιο θελει μόνο η χρειάζεται και αλλα?Συγνώμη για την αφέλεια των ερωτήσεων αλλα και πολλα που διάβασα στα βιβλιαράκια δεν βγαζω και πολυ ακρη..Thanks in advance-bye-

Kαι κάτι ακόμα!Τα γυμνά καλώδια στον ενισχυτή πρεπει να μπουν κάπου η απλα τα βιδώνω ανάμεσα στο πλαστικό και στο μεταλικό κομμάτι που εχει πάνω του(ετσι τα εχω κάνει τώρα)?

Λοιπον Αντωνη, ο ενισχυτης σου δεχεται μπανανες αρκει να βγαλεις τη μικρη μαυρη πλαστικη ταπα που υπαρχει στο κεντρο ...ας το πουμε της βιδας... της εξοδου του καθε ηχειου (οπως μπαινει και στα ηχεια σου). Θα χρειαστεις ενα αιχμηρο αντικειμενο για να τις βγαλεις (κατσαβιδακι η ψαλιδακι) και με πολλη προσοχη μην κανεις ζημια. Αρα θα ελεγα ξαναβαλε τις μπανανες...

Απο τη στιγμη που δεν εχεις βγαλει τους βραχυκυκλωτηρες (jumpers) απ' τα ηχεια σου (μεταλλικα ελασματακια η καλωδιακια δε θυμαμαι) που συνδεουν μεταξυ τους τα δυο ζευγαρια μπορνες του ηχειου, δεν εχεις προβλημα σε οποιο ζευγαρι και να βαλεις το καλωδιο. Βεβαια ο Γιαννης (που ξερει σιγουρα κατι παραπανω απο klipsch) βλεπω πως σου ειχε πει να προτιμησεις το πανω ζευγαρι, οποτε κανε αυτο.

Οσο για το sub χρειαζεσαι μονο ενα καλωδιο coaxial.

Τελος παντα να εξαντλεις τα manuals...-bye-

... και ενώ ο καταστηματάρχης μου είχε βάλει μπανάνες και στις 2 μεριές κατάλαβα ότι στον ενισχυτή δεν έμπαινε αφού πίεσα λίγο το βύσμα πάνω σε αυτό που ξεβιδώνεις για να πιάσει το καλώδιο και έτσι γύμνωσα το καλώδιο και το έβαλα πάνω στον ενισχυτή:violent-smiley-030:.....

Δεν κατάλαβα γιατί δεν μπαίνουν οι μπανάνες. Ίσως υπάρχουν μαύρα πλαστικά που πρέπει πρώτα να τα αφαιρέσεις τραβώντας τα προς τα έξω.

Πάρε ένα τεχνικό να στα κάνει τέλεια γιατί το σύστημα σου δε σηκώνει λαθάκια

Καταρχην να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.Στο manual των ηχειων δίχνει πισω πως αν δεν γίνει bi-wire η standart connection παει στο low freq για αυτο και η σχετική μου ερώτηση.Αρα απλα τα ανεβάζω στο hi freq?Oσο για τον ενισχυτη στο μαγαζι μου εδειξαν αυτον τον τροπο διοτι "ετσι μπαίνουν σωστα τα καλώδια" και οτι δεν γινεται να κουμπώσουν οι μπανάνες πανω του.Αν και τωρα τα εβαλα θα τσεκάρω να δω αν θα μπορουσα να τα είχα βάλει κανονικα.Μακαρι να ειχα βρεί κάποιον να ειχε κανει την δουλεια του συστήματος "επαγγελματικά"¨αλλα τωρα:chinese:...Τα μηχανήματα θα ανάψουν την τετάρτη πρώτα ο θεος ωστε να αγοράσω και το καλώδιο του sub και θα μεταφερω εντυπώσεις και απορείες:devil-smiley-029:

Οπου και να βαλεις το καλωδιο στα ηχεια (hi η low) ειναι το ιδιο. Απλα αν θες μπορεις να πειραματιστεις και να δεις με ποιο ζευγαρι εισοδων σου ακουγεται καλυτερα. Σε πολλα ηχεια υπαρχουν καποιες διαφορες.

Τωρα το οτι σου ειπαν στο μαγαζι οτι στον ενισχυτη ...'ετσι μπαινουν σωστα τα καλωδια'... τι να πω??? Καλυτερα τιποτα....:slapface::argue::BDGBGDB55:

Εχθές αγοράστηκε και ένα καλώδιο τις belkin για το sub,τοποθετήθηκε και σήμερα θα ανάψω τα μηχανήματα για να δω το αποτέλεσμα.Τώρα που δεν έχω ακόμα πίσω ηχεία και θα ανοίξω τον ενισχυτή για ρύθμησμα θα μπορεί να παίξει κανονικά σε ταινίες η θα πρέπει να προστεθούν και τα 2 πίσω?

Δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Ο ενισχυτης σου (με το μικροφωνο του) θ' ανιχνευσει οτι δεν υπαρχουν πισω ηχεια μονος του και θα πραξει τα δεοντα...δηλαδη θα παιξει κανονικα μονο απο τα μπροστινα. Απλα οταν προσθεσεις τα πισω ηχεια θα πρεπει να τον ξαναρυθμισεις...-bye-

Εχθές αγοράστηκε και ένα καλώδιο τις belkin για το sub,τοποθετήθηκε και σήμερα θα ανάψω τα μηχανήματα για να δω το αποτέλεσμα.Τώρα που δεν έχω ακόμα πίσω ηχεία και θα ανοίξω τον ενισχυτή για ρύθμησμα θα μπορεί να παίξει κανονικά σε ταινίες η θα πρέπει να προστεθούν και τα 2 πίσω?

Στο μενού του PIONEER LX-71 θα επιλέξεις large τα εμπρός (δεξί - αριστερό) ηχεία και το κεντρικό, και τόσο στα surround όσο και στα surround back θα επιλέξεις none. Διάβασε το manual.....

Last edited:
Στο μενού του PIONEER LX-71 θα επιλέξεις large τα εμπρός (δεξί - αριστερό) ηχεία και το κεντρικό, και τόσο στα surround όσο και στα surround back θα επιλέξεις none. Διάβασε το manual.....

Ο LX-81 ειναι. Αυτο στην περιπτωση χειροκινητης ρυθμισης. Ενω με το Advanced MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration) system με το μικροφωνακι ολα αυτα θα γινουν αυτοματα. Τα rf82 οπως και το κεντρικο πιστευω οτι θα τα δει αμεσως ως μεγαλα.

Το manual το έχω διαβάσει η απορία με τα πίσω ηχεία ήταν στο αν θα μπορούσα να ακούσω τον ήχο από το bluray(MAudio-true-hd)χωρίς πρόβλημα..Τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι το MCACC βρήκε τα μπροστά-κεντρικό ως largeΤο αποτέλεσμα είναι απίστευτο για τα δικά μου δεδομένα.Εντυπωσιάστηκα από τους ηχους των ηχείων και ταρακουνήθηκα άσχημα από το sub στο test που έκανα με τους 300 σε bluray,aλλα το μονο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν ακούγεται αρκετά δυνατά το μεσαίο ηχείο και τα πλαϊνά σε μέσες στάθμες και πρέπει να φτάσω το volume του ενισχυτή στο -10db για να παίξουν δυνατά..Αυτό είναι normal η πρέπει να επέμβω με κάποιο τρόπο?Βεβαια μπορεί και να φταίει ότι είναι μεγάλος ο χώρος..Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο-απαντήσεις σας:grinning-smiley-043

Last edited: