Πρωτάρης στο χώρο...

Σε ταινίες συνήθως έτσι είναι. Κι εγώ σε μικρότερο χώρο απ' τον δικό σου, για να "γεμίσει" ικανοποιητικά ο χώρος ρυθμίζω την ένταση του PIONEER VSX-1017 από -15 έως -20 dB, αναλόγως με την ταινία. Εχω διαπιστώσει ότι σε ταινίες με ήχο dts ή dts HD-MA η ένταση του ήχου είναι σε λίγο μεγαλύτερο επίπεδο (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο) απ' ότι σε ταινίες με ήχο Dolby Digital.
Πάντως, κάνε και ένα test στο manual MCACC -> fine channel level, ώστε να δεις μήπως χρειάζεται να δώσεις επιπλέον dB σε κάποιο κανάλι.

Σωστο αυτο, συνηθως μετα απο το -20 περιπου ακους καλες σταθμες (αναλογα παντα με ενισχυτη/ηχεια/χωρο ετσι?)...βεβαια με τα klipsch θα περιμενα μεγαλες σταθμες απο νωριτερα αλλα ... τεσπα...

βεβαια με τα klipsch θα περιμενα μεγαλες σταθμες απο νωριτερα αλλα ... τεσπα...
Και εγώ αυτό ακριβώς περίμενα αλλα ίσως να είναι καλύτερα και όταν μπούν τα πίσω..μάλλον φταίει ότι είναι αρκετά μεγάλος ο χώρος και αρκετά μακριά τα ηχεία από εμενα σχεδόν 4 μετρα..:hmmmm2:

Πάντως, κάνε και ένα test στο manual MCACC -> fine channel level, ώστε να δεις μήπως χρειάζεται να δώσεις επιπλέον dB σε κάποιο κανάλι.
Αυτό θα κάτσω να ψάξω πριν το δοκιμάσω μιας και δεν το κατέχω το ποσο πρέπει να είναι και φοβάμαι μην κάνω κάποια ανοησία...Τέλος θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα που τα ηχεία λένε πίσω max power 150w και ο lx81 δίνει πιο πολλά?

Τέλος θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα που τα ηχεία λένε πίσω max power 150w και ο lx81 δίνει πιο πολλά?

Τα 150W των RF-82, αναφέρονται σε αντίσταση 8Ω. Η Pioneer στα specifications του ενισχυτή δίνει ισχύ εξόδου 190W per channel / 6Ω.
Η ισχύς του LX-81 στα 8Ω είναι 136W σε stereo mode, και 128W σε multichannel mode (μετρήσεις HITECH, τεύχος Απριλίου 2009)
Οπότε μην ανησυχείς, δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Ήθελα να αναφέρω ότι το MCACC μου είχε βάλει στο fine channel level από -9.5db τα δυο μπροστά το center -7.5db και το sub στο -6.0db τα έβαλα εγώ στο -1.5db τα front -3.0db το center και -3.5db το sub και τώρα όλα ακούγονται πιο δυνατά από πολύ πιο νωρίς..είναι σωστό σαν πράξη η θα πρέπει να τα αφήσω εκεί που ήταν?

Οταν κανεις καποιες ρυθμισεις στο συστημα σου εσυ εισαι αυτος που κρινει το αποτελεσμα, εαν σου αρεσει ετσι οπως παιζει δεν εχει σημασια εαν εγω εχω βαλει -3db στο ταδε καναλι και εσυ +5db.

Απάντηση: Re: Πρωτάρης στο χώρο...

τι ειναι παλι αυτο ρε φιλε ........με αυτα που διαβασα στην πρωτη σελιδα ξεχασα και τ’ ονομα μου ( η δευτερη ειναι ok)

φιλε Heller εφοσον δεν εχεις 5,1 κανε την ρυθμιση των ηχειων χειροκινητα και οχι με το μικροφωνο
μην αγορασεις καλωδιο 75Ω , αγορασε ενα απλο audioκαλωδιο με επιχρυσους ακροδεκτες
καλη συνεχεια

Φίλε Σώφρον καλώδια πείρα απο Sakioti τα Neotec me-a034 ofc superflat 2X4 mm high definition με 15euro το μέτρο...Ελπίζω να ειναι καλα.Οσο για το μικρόφωνο ήταν εντελώς λάθος..Παρα πολύ σιγανα τα ηχεία σε σημειο που έπρεπε να ανέβω πολύ σε ένταση για να ακουστούν..τώρα απο το -24db master volume αρχίζει και παίζει τόσο καλά που την ταίνια την ζω!:violent-smiley-030:Τώρα μένει να δω και υλικό σε Τrue hd - Master audio..γιατι δεν ειχα ανοίξει το high speed hdmi στο blu ray και ετσι δεν μπορούσα να το επιλέξω στον lx 81.Οπότε σήμερα θα κάνω ενα τέστ με τους 300 πάλι..Πάντως θα ήθελα να αναφέρω οτι τα klipsh στην μουσική μου παίζουν πολύ πιο καλά απο οτι τα είχα ακούσει στο μαγάζι πριν τα πάρω,έβαλα την Νεροποντή του Αλκίνοου Ιωαννίδη και ο ήχος ηταν πεντακάθαρος,τα όργανα ξεκάθαρα και η φώνη λες και άκουγα live..:grinning-smiley-043

Είμαι σε σκέψη να βάλω τα 2 πίσω ηχεία στο σύστημα μου όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλα..Τις klipsh που θέλω είναι αρκετά γομάρια τα 150w και δεν τα θέλει η σύντροφος με τίποτα:motz:.Υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω με τον ενισχυτή και να είμαι safe?Δηλαδή να είναι πιο μαζεμένο να ταιριάζει με τα αλλα και να μην έχει πρόβλημα με τον ενισχυτή.Θα αλλάξει πολύ η παρακολούθηση μιας ταινίας με τα πίσω ηχεία η να μείνω ως έχω?