πρωταρης

manosfr

New member
4 June 2008
15
0
καλησπερα παιδια και απο εμενα!! εδω και μια μερα ειμαι ευτυχης κατοχος μια tv sony 40w4000. η υπαρχων κεραια δεν με εξυπηρετει μιας και ναι μεν η τηλεοραση δειχνει κανονικα αλλα εχει καποια χιονακια.
σκεφτομουν για αγορα ενος μικρου πιατου και ενος αποδικοποιητη!εχεται κατι στα υποψη? βοηθηστε με να μπω λιγακι στο κλιμα!!ειμαι λιγακι ασχετος! οταν παρεις αποδεικοποιητη τι καναλια πιανεις? πληρωνεις συνδρομη? τι τιμες παιζει ενα απλο πιατο και ενας αποδικοποιητης?

Εφόσον απ όσο καταλαβαίνω ενδιαφέρεσαι για ελληνικά κανάλια που επίγεια εκπέμπουν ελεύθερα, η μόνη λύση σου (προς το παρόν) ειναι το φτηνό δορυφορικό υποπακέτο της Νοβα με συνδρομή 29.5 ευρώ τον μήνα απο τους δορυφόρους Hot Bird.
Υπάρχουν όμως και λίγα ελεύθερα ελληνικά στον ελληνικό δορυφόρο που δεν απαιτούν συνδρομή (ΣΚΑΙ, Καναλι10, Βουλη, 902 Αριστερά, Τηλεάστυ)

και για να εχω καλυτερο σημα τι πρεπει να κανω? αρκει μια αλλαγη κεραιας με μια καλυτερη? ενα πιατο? χρειαζεται αποδικοποιητη? τι τιμουλες εχουν αυτα?
ευχαριστω και συγνωμη για το πληθος των ερωτησεων μ!!!

Re: Απάντηση: πρωταρης

Mε μια καλή κεραιούλα είσαι κομπλέ.

Αγαπητε φιλε να ξερεις οτι ακομα και η καλυτερη κεραια βγαζει λιγο χιονακι και αν εισαι ιδιοτροπος στην εικονα σαν και μενα που θελει την εικονα να ειναι χαρτι πρεπει κατα την γνωμη μου να παρεις πιο δραστικα μετρα.
1. Μη χρησιμοποιησεις ενισχυτη γραμμης.
2. Δοκιμασε την τηλεοραση σου αν εχει καποιο φιλτρο DNR (digital moise reduction). Αν το χιονακι δεν ειναι πολυ η εικονα γινεται χαρτι αν το χιονι ειναι πολυ δεν εχει κανενα αποτελεσμα.
3. Αν δεν εχεις DNR η εχεις DNR αλλα δεν βλεπεις βελτιωση τοτε μπορεις να δοκιμασεις ενα ενισχυτη ιστου και αναλογα με την περιοχη που εισαι να παιξεις με τα ρυθμιστικα του (+/- db) σε περιπτωση που εχεις μπουκωματα.
Καλη επιτυχια,
Νικος

σχετικα με αποδικοποιητη πουν σας ειπα? τι λετε? η τηλεοραση ειναι sony 40w4000

.. οταν παρεις αποδεικοποιητη τι καναλια πιανεις? πληρωνεις συνδρομη? τι τιμες παιζει ενα απλο πιατο και ενας αποδικοποιητης?
Η δορυφορική λήψη αναμφίβολα διευρύνει τις επιλογές σου. Με ένα πιάτο 1μ και έναν εισαγωγικό αποκωδικοποιητή έχεις ανέβει ..στο τρένο.
Επειδή η τηλεόραση σου είναι καλή θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις σε HD δέκτη.
Για μια τυπική εγκατάσταση με δύο lnb για Astra - Hotbird, υπολόγισε το κόστος στα 200 - 250 .

εχετε να μου δωσεται καποια συγκεκριμενα Site ετσι ωστε να εχω μια ολοκληρωμενη εικονα, απο αποκοδικοποιητη δηλαδη εως πιατο και οτι αλλο χρειαζεται?

Αν κάνεις τον κόπο να κάνεις ένα search στο forum και να διαβασεις παλαιότερες απαντήσεις θα μάθεις πολλά.
Βέβαία να ζητησεις απο(κω)δικοποιητη....