Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Ο φακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση (σαν καινούριος)... Μαζί με lens hood+hoya uv filter και τα καπάκια του σύνολο 90 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αγγλία...

Thanx...

Μήπως έχει εμπειρία κανείς από αγορά μτχ φακού από ebay αμερικής?

Εκτός από τα έξτρα 3 ευρώ (εκτελωνιστικά) πληρώνουμε τίποτα άλλο?

3 ευρώ είναι τα έξοδα αν αποφασίσουν να μην σε χρεώσουν δασμούς.
Αν σε χρεώσουν , θα πληρώσεις και το ΦΠΑ και κάτι άλλα ψιλά.

Αν αποφασίσεις να το στείλεις με courrier, τα έξοδα πολλαπλασιάζονται. Απέφυγέ το. Μόνο απλό ταχυδρομείο.

Δεν είναι θέμα σκόντου ή όχι.
Το πιο πιθανό είναι να μην ασχοληθούν καν.

Αν ασχοληθούν ,θα πληρώσεις ΦΠΑ + έξοδα (δεν είναι πολλά για ταχυδρομείο) σύμφωνα με την απόδειξή σου ή σύμφωνα με μια δική τους λίστα. Πχ αν η απόδειξή σου λέει 1Ε και βρουν στην λίστα το προϊόν 200Ε, θα πληρώσεις φπα στα 200Ε.

Όλα αυτά όμως στην θεωρία. Στην πράξη, για μεταχειρισμένο φακό με απλό/συστημένο ΕΛΤΑ, ανασφάλιστο, δεν θα ασχοληθούν. Αν μπεις στον πειρασμό για ταχύτερη μέθοδο μεταφοράς (UPS,Fedex,...) υπολόγιζε πολύ περισσότερα έξοδα (αλλά και σίγουρη παράδοση).

Με γειά!

Με τους M42 εγώ έχω κάνει το εξής για να αποφύγω την δυσκολία (και τον κίνδυνο να σπάσει και να μείνει μέσα) απομάκρυνσης του αντάπτορα. Έχω ξεβιδώσει το μικρό ελασματάκι που κλειδώνει τον φακό στην θέση του.

Με αυτόν τον τρόπο απλά γυρνώντας τον φακό μπορεί να βγεί με τον αντάπτορα μαζί. Είναι πιο εύκολο να τον βγάλεις μετά απο τον φακό.
Το αρνητικό της διαδικασίας είναι οτι δεν κλειδώνει ο φακό τώρα καθόλου. Δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει βέβαια παρα μόνο αν τον ξεβιδώσεις κατα λάθος όταν εστιάζεις. Αλλα αν προσέχεις δεν είναι πρόβλημα.

Αν θες να κλειδώνει κιόλας μπορείς να το κάνεις με μια μικρή μοντίφα. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Πρώτα θα το κάνω σε κάποιον φτηνό φακό και μετά στους πιο καλούς αν είναι πετύχει στους πρώτους. Με ένα μικρό τρυπάνι κάνεις μια μικρή τρυπούλα ελάχιστα βαθιά στο σημείο που βγαίνει το σιδεράκι που κλειδώνει τους φακούς στην μοντούρα κανονικά. Άν δεις οι bayonet φακοί έχουν μια μικρή κοιλότητα πάνω στην μοντούρα τους για αυτόν τον λόγο.

χμμ. όταν με το καλό έρθει η μηχανή (με κρέμασε η acs σήμερα) και όταν με το καλό έρθει και ο M42 αντάπτορας Θα σε ξαναρωτήσω για λεπτομέρειες γιατί ομολογώ δεν πολυκατάλαβα πως γίνεται να σταθεροποιηθεί ο M42 φακός στην μηχανή χωρίς το δαχτυλίδι

χμμ. όταν με το καλό έρθει η μηχανή (με κρέμασε η acs σήμερα) και όταν με το καλό έρθει και ο M42 αντάπτορας Θα σε ξαναρωτήσω για λεπτομέρειες γιατί ομολογώ δεν πολυκατάλαβα πως γίνεται να σταθεροποιηθεί ο M42 φακός στην μηχανή χωρίς το δαχτυλίδι

πρόσεξε καλά. Τον μετατροπέα τον βιδώνεις πάνω στο φακό και μετά τον τοποθετείς στη μηχανή, όχι το ανάποδο. Η μπαγιονέτ μοντούρα δίνει τη δυνατότητα για εύκολο βάλε βγάλε, αλλά με μοχλό το φακό. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσπαθείς να βγάλεις ένα δαχτυλίδι από τη μοντούρα.

πρόσεξε καλά. Τον μετατροπέα τον βιδώνεις πάνω στο φακό και μετά τον τοποθετείς στη μηχανή, όχι το ανάποδο. Η μπαγιονέτ μοντούρα δίνει τη δυνατότητα για εύκολο βάλε βγάλε, αλλά με μοχλό το φακό. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσπαθείς να βγάλεις ένα δαχτυλίδι από τη μοντούρα.

Δεν υπαρχει λογος να προσεξει κατι , ο ανταπτορας βγαινει πανευκολα , αλλωστε αν δεν βγαλει το λαμακι , ο ανταπτορας θα μεινει κλειδωμενος στην μοντουρα οταν ξεβιδωσει τον φακο .

Αν βγαλει το λαμακι οπως ο Alex και σφιξει λιγο παραπανω το δαχτυλιδι στον φακο θα εχει την ευκολια του μπαγιονετ αλλα θα πρεπει να προσεχει μην ξεκουμπωσει κυριως απο την μοντουρα ο ανταπτορας και πεσει ο φακος.

Αυτο που λεει ο Alex παντως ειναι ενα θεμα γιατι αν και εχω χρησιμοποιησει τον ανταπτορα χωρις προβληματα παρα πολλες φορες καποια στιγμη μπορει να σπασει και καλο ειναι να μελετησουμε την κατασκευη ωστε να γνωριζουμε αν αντιμετωπιζεται μια τετοια περιπτωση χωρις "σφυροκαλεμα".
Αλλοιως η μονη σιγουρη λυση ειναι η αφαιρεση της λαμας (η οποια στον συγκεκριμενο ανταπτορα του λινκ ειναι σαν καινουργια ακομα).

ήρθε σήμερα η μηχανή!! navi blue τελικά το χρώμα της. καλύτερα απο μαυρη. Πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές. είναι αρκετά κλικ πιο σοβαρή απο την d60 που χρησιμοποιούσα.
με καλό φωτισμό πεντακάθαρες εικόνες ενώ με χαμηλότερο φωτισμό και υψηλά iso κρατάει την αξιοπρέπειά της. Φυσικά πρεπει να δοκιμαστεί και νύχτα.
Πρώτο μικροπρόβλημα που αντιμετώπισα είναι πως έλειπε το Manual απο τη συσκευασία. Επικοινώνησα με το μαγαζί και μου είπαν πως θα μου στείλουν. Οψόμεθα...
Δεύτερο πρόβλημα οι μπαταρίες. είχα αγορασμένες και ανάνοιχτες απο το Lidl 2 τετραδες tronic 2500ΜmAh. τις φόρτισα προχθες για πρωτη φορά και τις 8. (με τον δικό τους εγκεκριμένο φορτιστή).Η πρώτη τετράδα πέθανε στις ~100 πρωτες λήψεις. έβαλα ήδη τη δεύτερη τετράδα.ελπίζω να ήταν η πρωτη τους φορά τζουφια και να ανακάμψουν. Με τις eneloop πόσες λήψεις βγάζετε πριν αποδημήσουν?

Καλές λήψεις...

Εγώ με τις eneloop, είμαι γύρω στις 300 και είναι στη μέση (πρώτη φόρτιση), αλλά με πολλά ζουμαρίσματα με τον sigma 70-300 apo, πολλές ρυθμίσεις και αρκετά flashαρίσματα...

To manual στα ελληνικά εδώ...

http://www.photosynthesis.gr/diafora/k-x/OPM_CAMERA_GRE.pdf

Last edited:
Θα την ευχαριστηθεις πιστευω πολυ.

Οι Τρονικ ειναι αναξιοπιστες το λιγοτερο και νομιζω πως δεν αξιζουν ουτε τα 3.99 ευρω.Βεβαια για τις 3 ~ πρωτες φορτισεις δεν πιανουν την μεγιστη αποδοση αλλα μην περιμενεις και πολλα , ιδιαιτερα αν μεινουν για καποιο διαστημα αχρησιμοποιητες μη νομισεις οτι εχεις μπαταριες σε μηχανη και φλας.

Για το σπιτι.... πληκτρολογια , ποντικια ,LED κλπ , τρωγονται.

Aνεβηκε λιγο , 9.9 ευρω για τις γνωστες Ενελουπ αλλα βγηκε και νεο μοντελο με 1500 αντι 1000 φορτισεων με κατι παραπανω.

http://shop.ebay.com/whatuneed4baby/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=25

Τις καινούριες τις eneloop XX τις δοκίμασε κανένας? αξίζουν τα 17+ ευρώ?
http://cgi.ebay.com/Sanyo-XX-powere...S_Batteries&hash=item4aa7ffbdf0#ht_2921wt_905

Δεν τις εχω δοκιμασει και απ'οτι φαινεται θα αργησω αφου οι 2 τετραδες (απλες) που ειχα αγορασει ειναι ακομα σαν καινουριες και παντα φρεσκιες.

καλησπερα και απο εμενα..Αν εθετα ως απολυτο ταβανι τα 600 ευρω για αγορα μηχανης-φακου τι θα μου προτεινατε;δε με ενδιαφερει το βιντεο,και θα ηθελα οταν και αν γινει αναβαθμιση,αυτη να αφορα τους φακους και οχι το σωμα,το οποιο θα ηθελα να ειναι κατα το δυνατον futureproof..ειμαι απολυτως αρχαριος στις dslr,σας ευχαριστω ..

Canon 450D, αν ψαξεις θα τη βρεις ακομα και καινουρια, παρε κι εναν Ταμρον 17-50 και εισαι μια χαρα.

εγώ στα 600 ευρώ θα πρότεινα και τις d5000 και pentax k-x. Μια χαρά δοκιμασμένοι αισθητήρες και με μεγάλες βάσεις φακών.