Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Πακέτο Fujifilm X-T20 σε καλή κατάσταση πλήρως λειτουργική μόνο τα λάστιχα της έχουν χαλαρώσει στο γκριπ + Fujinon 18-55mm f/2.8-4 + Samyang 12mm f/2.0 με γνήσια μπαταρία και κάρτα μνήμης 64gb
Πόσο πιστεύετε ότι θα μπορούσα να τα δώσω;

Έγραψα και σε άλλο θέμα (τώρα είδα ότι ήταν στην κατηγορία βίντεο)

Ψάχνοντας έπεσα πάνω στους:

Νομίζω θα με καλύψουν.
Τί λέτε?
Για κοντινά το θέλεις;

Γιατί δεν βλέπεις 50f1.4 AIS ή τον 55 AIS μάκρο;
Έχω τον πρώτο και είναι πολύ ωραίος και πολύ φτηνός, ο δεύτερος καλός από τα review, με ψευδομάκρο στα 1:2.

Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη Νίκον σου - non CPU lens data που το βρίσκεις σε όλες από το 2008 τουλάχιστον (η D700 το έχει) - θα έχεις f και focal length με σχετικά καλό φωτόμετρο.
Δεν ξέρω εάν η Ζ6ΙΙ έχει και αναγνώριση προσώπου με AI φακούς (όπως έχει η Ζ8/Ζf/Z5II κ.ο.κ.) και αυτόματο focus confirmation.
Εγώ έχω βγάλει αρκετά πορτραίτα με 105f3.5 έτσι.

Εδίτ: Ξέχασα να γράψω ότι οι παραπάνω είναι στα 60 με 120-130€ (ανάλογα ποιότητα, σπανιότητα και ιδιώτη). Πολύ φτηνά και θα φύγουν επίσης εύκολα εφόσον είναι χρήσιμοι για κάθε γενιά Nikon, από F mount SLR και έπειτα...

Δείγματα με τον 50f1.4 (σε D700 που επίσης είναι δυναμίτης για τέτοιους φακούς και D series):
D70_2482-Edit.jpg1791449925838.jpeg

• Like
Reactions: stratigos24
Για κοντινά το θέλεις;

Γιατί δεν βλέπεις 50f1.4 AIS ή τον 55 AIS μάκρο;
Έχω τον πρώτο και είναι πολύ ωραίος και πολύ φτηνός, ο δεύτερος καλός από τα review, με ψευδομάκρο στα 1:2.

Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη Νίκον σου - non CPU lens data που το βρίσκεις σε όλες από το 2008 τουλάχιστον (η D700 το έχει) - θα έχεις f και focal length με σχετικά καλό φωτόμετρο.
Δεν ξέρω εάν η Ζ6ΙΙ έχει και αναγνώριση προσώπου με AI φακούς (όπως έχει η Ζ8/Ζf/Z5II κ.ο.κ.) και αυτόματο focus confirmation.
Εγώ έχω βγάλει αρκετά πορτραίτα με 105f3.5 έτσι.

Εδίτ: Ξέχασα να γράψω ότι οι παραπάνω είναι στα 60 με 120-130€ (ανάλογα ποιότητα, σπανιότητα και ιδιώτη). Πολύ φτηνά και θα φύγουν επίσης εύκολα εφόσον είναι χρήσιμοι για κάθε γενιά Nikon, από F mount SLR και έπειτα...

Δείγματα με τον 50f1.4 (σε D700 που επίσης είναι δυναμίτης για τέτοιους φακούς και D series):
View attachment 278732View attachment 278731
Ωραία θα τους δω.
Ζ5ΙΙ έχω (εδώ και κάνα χρόνο... Πώς μπερδεύτηκες ?? 😄) το έχει αυτό με το focus.

Ωραιες οι φωτογραφίες..

Σκέφτηκα αυτούς τους manual για να είναι Ζ κατευθείαν μην μπλεκω με αγορές μεταχειρισμένων και ανταπτορες..

Ναι για λίγο close up τους θέλω και 1:3 μου κάνει

Ωραία θα τους δω.
Ζ5ΙΙ έχω (εδώ και κάνα χρόνο... Πώς μπερδεύτηκες ?? 😄) το έχει αυτό με το focus.

Ωραιες οι φωτογραφίες..

Σκέφτηκα αυτούς τους manual για να είναι Ζ κατευθείαν μην μπλεκω με αγορές μεταχειρισμένων και ανταπτορες..

Ναι για λίγο close up τους θέλω και 1:3 μου κάνει
Δεν είχες τη Ζ6ΙΙ;
Τεσπα, τώρα έχεις και το καλό το AF assist για χειροκίνητους φακούς.

Τα μεταχειρισμένα όντως είναι ανάλογα που ζεις και τι αγορά υπάρχει. Εδώ είναι πάμπολοι και καλοί οι Nikkor AIS και έτσι υπάρχει υγιής αγορά.

Λογικό να μη θέλεις αντάπτορα, αλλά από όσο ξέρω έχεις ήδη έναν, έτσι οι φακοί θα βγουν πολύ φτηνότεροι.
Δηλαδή με τα 200-400 του κινέζου χτίζεις τριάδα φακών για πορτραίτο και κοντινά από ΑΙ/ΑΙS...

Εκτός και εάν θέλεις κάτι σε f1.0 ή f0.95, που τότε πρέπει να πας σε κινέζο.
BTW: Ο 7artisan 50f1.05 δεν είναι διαθέσιμος πια, δεν τον βρήκα πουθενά. Ο άλλος είναι στα 300+€.

• Like
Δεν είχες τη Ζ6ΙΙ;
Τεσπα, τώρα έχεις και το καλό το AF assist για χειροκίνητους φακούς.

Τα μεταχειρισμένα όντως είναι ανάλογα που ζεις και τι αγορά υπάρχει. Εδώ είναι πάμπολοι και καλοί οι Nikkor AIS και έτσι υπάρχει υγιής αγορά.

Λογικό να μη θέλεις αντάπτορα, αλλά από όσο ξέρω έχεις ήδη έναν, έτσι οι φακοί θα βγουν πολύ φτηνότεροι.
Δηλαδή με τα 200-400 του κινέζου χτίζεις τριάδα φακών για πορτραίτο και κοντινά από ΑΙ/ΑΙS...

Εκτός και εάν θέλεις κάτι σε f1.0 ή f0.95, που τότε πρέπει να πας σε κινέζο.
BTW: Ο 7artisan 50f1.05 δεν είναι διαθέσιμος πια, δεν τον βρήκα πουθενά. Ο άλλος είναι στα 300+€.
πως νομιζα ότι το είχες δει... δεν έχεις αντιδράσει οπότε θα σου διέφυγε,

Ελλάδα τους βρίσκω και τους 2 νομίζω.

τον NF-Z αντάπτορα τον έχω δώσει απο καιρό.

• Like
Reactions: LongTom
πως νομιζα ότι το είχες δει... δεν έχεις αντιδράσει οπότε θα σου διέφυγε,

Ελλάδα τους βρίσκω και τους 2 νομίζω.

τον NF-Z αντάπτορα τον έχω δώσει απο καιρό.
Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό να πω την αλήθεια...:ROFLMAO:

Εφόσον δεν έχεις αντάπτορα, αλλάζει η κατάσταση.
Τι να πω, πάρε ότι σε κάνει καλύτερη αίσθηση, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.
Αλλά δεν νομίζω να βρεις πάρα πολλούς εδώ που να έχουν πάρει κάποιον από τους κινέζους 50αρηδες ώστε να γράψουν γνώμες.

Εγώ θα έλεγα εφόσον πας για κουλό φακό για πορτραίτο, ξέχνα τα κοντινά και επικεντρώσου στο καλύτερο κουλό φακό που μπορείς να πάρεις.
Κοντινά έχεις με τον 105 (εάν δεν τον έδωσες και αυτόν όταν δεν πρόσεχα! :LOL: )
Π.χ. κάτι σε 0.95 που δεν βρίσκεις αλλού και έχει μοναδικό κάδρο/μποκέ.
Ο Σουηδός phillipreeve έχει αρκετά review για τέτοιος σπάνιους/κουλούς φακούς.

Παιδες απλα να μην ξεφυγουμε απο τη θεματολογια του νηματοις. Τα υπολοιπα εχουμε νημα για αγορα και προτασεις εξοπλισμου.
θελεις να κανεις την μεταφορα? και να συνεχισουμε εκει?

• Like
Reactions: kbouk
Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό να πω την αλήθεια...:ROFLMAO:

Εφόσον δεν έχεις αντάπτορα, αλλάζει η κατάσταση.
Τι να πω, πάρε ότι σε κάνει καλύτερη αίσθηση, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.
Αλλά δεν νομίζω να βρεις πάρα πολλούς εδώ που να έχουν πάρει κάποιον από τους κινέζους 50αρηδες ώστε να γράψουν γνώμες.

Εγώ θα έλεγα εφόσον πας για κουλό φακό για πορτραίτο, ξέχνα τα κοντινά και επικεντρώσου στο καλύτερο κουλό φακό που μπορείς να πάρεις.
Κοντινά έχεις με τον 105 (εάν δεν τον έδωσες και αυτόν όταν δεν πρόσεχα! :LOL: )
Π.χ. κάτι σε 0.95 που δεν βρίσκεις αλλού και έχει μοναδικό κάδρο/μποκέ.
Ο Σουηδός phillipreeve έχει αρκετά review για τέτοιος σπάνιους/κουλούς φακούς.

ναι, σε αυτού του Σουηδού τους είδα και εγω και γενικά φαίνεται πολύ καλό το site του.

Βασικά θέλω όχι τόσο πορτραίτο αλλά σχετικά close ups (μανιτάρια / λουλούδια) με παραμυθένια ατμόσφαιρα.

o 1.05 από ότι είδα δε στρώνει ιδιαίτερα στο κέντρο ούτε στο 2 / 2.8.
Ο 1.4 τα πάει καλύτερα.

θα δω και κανέναν 0.95 τί υπάρχει.
😅
Δύσκολα θα φύγει, αν και... για μανιτάρια μου αρκεί μάλλον και το 50-70mm 1:2 του Tamron 50-400.

ναι, σε αυτού του Σουηδού τους είδα και εγω και γενικά φαίνεται πολύ καλό το site του.

Βασικά θέλω όχι τόσο πορτραίτο αλλά σχετικά close ups (μανιτάρια / λουλούδια) με παραμυθένια ατμόσφαιρα.

o 1.05 από ότι είδα δε στρώνει ιδιαίτερα στο κέντρο ούτε στο 2 / 2.8.
Ο 1.4 τα πάει καλύτερα.

θα δω και κανέναν 0.95 τί υπάρχει.

😅
Δύσκολα θα φύγει, αν και... για μανιτάρια μου αρκεί μάλλον και το 50-70mm 1:2 του Tamron 50-400.
Για περίεργα κοντινά πάρε τον 55 Nikkor AI-AIS.
Εγώ αυτό θα σε πρότεινα. Χρήσιμος για αυτό που θέλεις, δίχως πολλά-πολλά από άποψη επένδυσης.
Για αντάπτορα, παίρνεις ένα φτηνό κινέζικο και πάλι βγαίνει φτηνότερα από καινούργιο κινέζο.

Κατά τα άλλα, τα ξέρεις και μόνος σου και αποφασίζεις.

• Like