Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εμφανισιακα του ειπα πως ειναι γαματη, γιαυτο εβαλα τα σχολια του send, για να καταλαβει πως ισως με την xz-2 μπορει να βγαλει καλυτερες φωτογραφιες.

Μεχρι 500ε ψαχνει κατι ο φιλος, η rx10 εχει τα διπλα και βαλε.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο φιλος σου πρεπει πρωτα να αποφασισει τι ακριβως χρειαζεται.Μεγαλο ζουμ ή ποιοτητα εικονας? Γιατι και τα δυο μαζι δεν μπορει να τα εχει με 500 ευρω και compact μεγεθος.

Καλησπέρα,

έχω την Lumix FZ200 και θέλω να πάω σε κάτι πιο portable με χαρακτηριστικά DSLR, μόνο για photo.

Είδα από κοντά την Oly XZ-2 και μου άρεσε πολύ, αλλά φοβάμαι ότι το άνω άκρο του zoom θα με περιορίσει λίγο, κυρίως στις παιδικές εκδηλώσεις (την FZ200 την έχει βολευτεί πολύ η γυναίκα μου για videο και την καπαρώνει εκείνη - επίσης δεν με βολεύει από πλευράς φορητότητας).

Τι θα προτείνατε μέχρι τα 500 ευρώ με σταθερό φακό με παραπάνω zoοm;

Olympus stylus 1 με λιγο παζαρι?

Stylus 1 φαίνεται να είναι το πιο κοντινό που υπάρχει σε αυτό που ζητάς, αν και καλύτερη θα είναι η RX10 αν σου φτάνουν τα 200μμ αλλά ξεφεύγει τιμολογιακά (800-1000 )

Μπορείς να δείς μπόλικα δείγματα στο http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-stylus-1/olympus-stylus-1THMB.HTM

Η ποιότητα του φακού φαίνεται σε wide/tele στα τελευταία κατω δείγματα. Kαλό είναι να ανοίξεις και να παίξεις με τα raw (orf) http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-stylus-1/STYLUS1hVFATB.ORF.HTM .
Καλός φαίνεται σε tele αν και το συμπέρασμα ισχύει φια την κοντινή απόσταση στην οποία γίνεται το τεστ, στο άπειρο μπορεί να αλλάζει ..
Και είναι αρκετα νομίζω τα 300μμ (για μένα είναι και πολλά ..)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-stylus-1/olympus-stylus-1A4.HTM

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν ξερω αν ειδες κ αυτο το review που την συγκρινη με Lumix FZ200 και RX10

http://www.cameralabs.com/reviews/Olympus_STYLUS_1/

Νομίζω οτι το τεστ του camera labs δινει πολυ καλή εικόνα τι μπορεί να κάνει και τι όχι ή stylus 1, τωρα για το αν ειναι <ψευτικες> ή οχι φωτό σε reviews θα πρεπει να είμαστε συγκεκριμένοι οταν το λέμε π.χ. Οι φωτό του Robert Wong στο review του για την stylus ειναι υπερβολικά καλές αλλα μπορεί να ειναι και θέμα καλού φωτογράφου που ξέρει τις αδυναμίες του εξοπλισμού του και ξέρει πως να τις κρύβει με καταλληλη τεχνική , αυτο δεν ειναι υποχρεωτικά ψεύτικο , αν ομως οι φωτό εχουν περάσει απο φουλ επεξεργασία και στις παρουσιάζει ως αυτούσια JPEG της μηχανής τότε ναι ειναι ψεύτικο, για κατι τέτοιο ομως δεν νομίζω κανεις να εχει απόδειξη.

επειδη μόλις είδα και την απάντηση του Ηλία θα συμφωνηςω οτι στα κοντινά στο τελε η μηχανή ειναι μια χαρά στα μακρινά απο 250-300mm θα δείξει αδυναμίες αλλα ειναι λογικά το ίδιο παρουσιάζουν και οι περισσότεροι φακοί ζουμ με 10χ στις mirrorless όπως ο mzuiko 14-150mm.

Με αυτα και με αυτα στα 500 δεν υπάρχει μικρη compact μηχανή αλλη με φωτεινό φακό και σούπερ ζουμ, αν παει πανω απο τα 850 αλλάζει το σκηνικό και το βάρος μέγεθος επιςης κατάτι.

Last edited:

Έχω και εγώ αναρωτηθεί (όπως φαντάζομαι και πολλοί από εμάς) αν οι διάφορες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα reviews είναι "απείραχτες" 'η όχι. Αυτό βέβαια μπορεί να το υποψιάζεται κάποιος για οποιδήποτε μοντέλο γίνεται review. Συνεπώς, αφού δεν μπορώ να το ελέγξω, δεν ασχολούμαι.

Έτσι και αλλιώς, δεν νομίζω ότι έχω αυτή τη στιγμή τις ικανότητες να φτάσω σε τόσο καλή ποιότητα εικόνας, ακόμα και από "κατώτερα" μοντέλα (λόγω δικής μου έλλειψης γνώσεων και εμπειρίας).

Μου άρεσε πολύ το review του imaging-resource και από την άλλη συμφωνώ σε πάρα πολλά από τα σχόλια του cameralabs για την FZ200, η οποία για κάποιο λόγο δεν με ικανοποιεί στο κομμάτι "εμπειρία φωτογράφησης" (μεγάλη κουβέντα !!!).

Θα μου άρεσε να ικανοποιήσω αυτή τη στιγμή την τρέλα μου με 250 ευρώ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψει το zoom. Απορρίπτω την RX10, γιατί σε αυτά τα χρήματα πάω στην OMD-10, για την οποία ψήνομαι, αλλά σίγουρα θα με βάλει πάλι στο τριπάκι αγοράς φακών και θα ξεφύγω πάλι στα χρήματα.

Καλησπερα και απο εμενα...

Μεσα στο μηνα (καλα να ειμαστε) και μετα απο πολυ διαβασμα προκειται να παρω την πρωτη μου "σοβαρη" ψηφιακη.....μεχρι και σημερα το μεσημερι ειχα κλεισει σχεδον απο καταστημα του εξωτερικου την Sony RX10...αλλα σε κουβεντα με φιλο (με εκραξε λιγο) ψιλοαλλαξα γνωμη..

Με αυτα και με αυτα , εχω καταληξει σε 3 προτασεις

1)Nikon D7100 + AF-S 18-105mm VR
2)Canon EOS 70D 18-200mm IS
3)Sony RX10

με την τελευταια να ξερω οτι ειναι outsider και να μπαινει σα σκεψη κυριως λογω φακου..

Το βιντεο ελαχιστα με ενδιαφερει...Πρωτιστως θα εχει χρηση για φωτογραφιες..

Δεν επιθυμω να εμπλακω (ή τουλαχιστον ετσι πιστευω) με πολλους φακους κτλ (γι'αυτο και ειχα στο μυαλο μου την RX10) και στοχος ειναι να μεινω με την οποια συνθεση για μεγαλο διαστημα...

προς τα που να κατευθυνθω;;;

ευχαριστω προκαταβολικα..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν ειχα σκοπο να μην ασχοληθω με αλλους φακους, απο αυτες θα επελεγα μαλλον την RX10 και αυτο λογω καταπληκτικου φακου.

κι εγω αυτη της λογικης ημουν αλλα μηπως η RX10 με δεσμευει;;;
τι διαρκεια ζωης θα εχει μια ουσιαστικα compact μηχανη;;;
ΟΚ..ο φακος ειναι καταπληκτικος..αλλο απο εκει και μετα;;;

Τι το καταπληκτικο εχει ο φακος της RX10 ?

Το 2,8 στα 200mm?
Ποια η αναλογια του 2,8 σε σχεση με τον αισθητηρα της D7100 πχ (Θα μας πει ο Ηλιας?)

Την επιασα λιγο στα χερια μου τις προαλλες. Δεν τραβηξα ουτε φωτο, ουτε βιντεο. Σαν κατασκευη δεν με "επεισε".
Μου φανηκε πολυ "εμπροσθοβαρη", και κατασκευασμενη απο μετριας ποιοτητας πλαστικο.

Δεν θα την αγοραζα, για εμενα δεν προσφερει τιποτε το συγκλονιστικο στο 1000αρι που κοστιζει... Σε ενα - εναμησι χρονο θα ειναι παρωχημενη, μιας και δεν ειναι καθολου... "επεκτασιμη"

καπως ετσι σκεφτηκα κι εγω και αλλαξα κατευθυνση ειτε προς canon ειτε προς NIKON..

και σκαλωσα σε αυτες τις δυο επιλογες.....70D και D7100

thanx...:)

στο θεμα "συγκρισης" μεταξυ των 2 πακετων....
δεδομενου οτι οτι φορανε διαφορετικους φακους (18-200 , 18-105)

Τι το καταπληκτικο εχει ο φακος της RX10 ?

Το 2,8 στα 200mm?
Ποια η αναλογια του 2,8 σε σχεση με τον αισθητηρα της D7100 πχ (Θα μας πει ο Ηλιας?)

Πολλαπλασιάζεις με 1.7 gia Canon (1.6X crop) και με 1,8 για τις υπόλοιπες APS-C .. f2,8Χ1,8= f5.0 δηλ ο ισδυναμος συνδυασμός είναι APS-C + 16-135/f5.0 .... που δέν υπάρχει ;)

Καλησπέρα σας,
Σήμερα η θυγατέρα τελείωσε το σχολείο και εν όψει πανελλαδικών ,θέλω να της τονώσω λίγο ηθικό.
Σε κάποια ανύποπτη στιγμή είδε μία dslr και αφού με έκραξε για την Panasonic zx10 που έχουμε, δήλωσε ότι μια τέτοια θα πάρει όταν βγάλει λεφτά (μία ψιλοκαλή olympus που είχα πριν την Πανυ την χει πεταμένη!) και θα αρχίσει να ασχολείται "σοβαρα"με την φωτογραφία!!!
Καλό μου ακούγεται!!
Επειδή δεν προβλέπεται να βγάλει σύντομα λεφτά και προς τόνωση του ηθικού οπως προανέφερα ,σκέφτομαι να της κάνω δώρο μια τέτοια ,αλλά υπάρχουν μερικά προβληματάκια!
1)δεν ξέρω τι μου γίνεται. ...
2)θελω να είναι ....επώνυμη (δηλ., μαρκα φωτογραφική όχι σονυ σαμσουνγκ κλπ)
3)όσο το δυνατόν πιο οικονομική δηλ. μην ξεπερνάει τα 500 βία 550 ευρώ (γιατί α) είναι παντελώς άσχετη για να εκμεταλλευτεί σοβαρές προδιαγραφές β)να την κάνει κομμάτια ή να την χάσει είναι μέσα στο ...άμεσο μέλλον γ)αν τελικά της αρέσει και ασχοληθεί σίγουρα θα ζητήσει κάτι καλύτερο δ) και πιο σοβαρό. ...μας έχουν στεγνώσει τα φροντιστήρια)
Ζητάω πολλά????
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και ....αναγκαία.
Ευχαριστώ!

Last edited:

Μηχανή http://www.skroutz.gr/s/1860740/Nikon-D3200-Kit.html εξαιρετική μηχανή, ειδικά για να ξεφύγει από το auto

Μελέτη για τα βασικά http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους από τον φίλο Alex Theodin

και για να εμβαθύνει http://www.photoeidolo.gr/N/7 BOOK/index.html δωρεάν e-book από τον Τάσο Σχίζα

*Μη της την παρεις πριν δωσει πανελληνιες, γιατι θα αλλαξει θεμα διαβασματος!

Σήμερα η θυγατέρα τελείωσε το σχολείο και ................. ,θέλω να της τονώσω λίγο ηθικό.
Σε κάποια ανύποπτη στιγμή είδε μία dslr ................................. και θα αρχίσει να ασχολείται "σοβαρα"με την φωτογραφία!!!

2)θελω να είναι ....επώνυμη (δηλ., μαρκα φωτογραφική όχι σονυ σαμσουνγκ κλπ)

3)όσο το δυνατόν πιο οικονομική δηλ. μην ξεπερνάει τα 500 βία 550 ευρώ !

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-100d-rebel-sl1/12

Προσοχη να ειναι με αυτον τον φακο το κιτ...

http://www.vnp.gr/eikona-and-hxos/f...os-100d-kit-ef-s-3-5-5-6-18-55-is-stm-el.html

Κερασακι στην τουρτα, αφου προκειται για κοπελα, η οθονη αφης...! μπορει και να σε αφηνει να τη χρησιμοποεις και συ καμμια φορα... :grinning-smiley-043

Την έχει και σε κόκκινο. ...ποιός την χάρη μου!!!
Δημήτρη να περιμένω και για καμιά άλλη πρόταση ή να φύγω αύριο πρωί να την χτυπήσω??

βιάζομαι πολύ μου φαίνεται. ...φρενοοοοοοο!!!!!!!:flipout:

Last edited:

*Μη της την παρεις πριν δωσει πανελληνιες, γιατι θα αλλαξει θεμα διαβασματος!

Μπα.....ευτυχώς το παιδί έμοιασε του εαυτού του. ....στοχευμένο και συγκεντρωμένο......αν έμοιαζε σε μένα ή στην μάνα του......τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ:flipout: