Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σε ενα αλλο topic που καποιοι συγκρινανε κινητα με καμερες ειχα αναφερει το εξης παραδειγμα που μπορει να μοιζει γραφικο αλλα αντικατοπτριζει την αληθεια.

Θα αναφερω ενα μικρο παραδειγμα. Ο κωστας εχει ενα ποδηλατο κι ο γιωργος μια ferrari. Βαζουν λοιπον μια κοντρα ποιος θα φτασει πιο γρηγορα στο συνταγμα. Ο κωστας παιρνει το ποδηλατακι του, αμα γουσταρει το βαζει και στο μετρό, ενω ο γιωργος κανει σφηνες μεσα στην κινηση και τελικα φτανουν και οι δυο περιπου ταυτοχρονα με μικρες διαφορές.

Την αλλη μερα βγαινουν στην εθνικη οδο και βαζουν παλι κοντρα ποιος θα φτασει πιο γρηγορα στα διοδια. Ο κωστας ακομα κανει πεταλιες ενω ο γιωργος πηγε στα διοδια, γυρισε και τωρα πινει τον καφε του στην παραλία αφου ειχε παει και για φαγητο.

Θελω δλδ να πω οτι η συγκριση ενος κινητου ακομα και του καλυτερου με μια dslr ff ειναι σαν συγκρινεις το ποδηλατο με τη ferrari.

Αφου θελει ο fstopper να κανει λοιπον τη συγκριση ας παει το σουρουπο στα σκοταδια ή μεσα σε ενα σπιτι να τραβηξει βιντεο και φωτογραφιες να μας εκει τι θα δει.

Μεσα στη λιακαδα με ασα 100-200 και μια κομπακτ του 50ρικου τελειες φωτο κ βιντεο βγαζει. Μετα ομως?

Επιπλεον οτι δεν φτανει η αλεπου το κανει κρεμασταρι.

Εισαστε 2-3 ρε παιδια που με αυτες τις xz2 το εχετε παρακανει.

Ειναι καλη μηχανη για τα λεφτα της και wanabe dslr/mirrorless/rx100 killer αλλα δεν θα γινει ποτε.

Και με αυτα τα jpeg μη λεμε συνεχεια τα ιδια. Ειναι υποκειμενικο σε αλλον αρεσει της fuji σε αλλον της olympus σε αλλον της sony. Δεν ισχυει σαν επιχειρημα.

Φιλε atari εαν ψαχνεις μονο jpeg και μονο olympus και μονο 1/1,7 τοτε μεινε σε αυτην που εχεις.
Αλλα μην προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι οι υπολοιπες ειναι αχρηστες. Και αν θες να το κανεις οκ, αλλα τουλαχιστον μην προσπαθεις να πεισεις και τους υπολοιπους.

Αυτα.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Υπαρχει και ο τυπος με την σουπερντουπερουαου ff dslr, με τον φακο του διχιλιαρου που μονιμως τραβαει στο auto & σε jpeg. Οταν τομπησει να τραβηξει σε manual, ο τυπος με την xz2 εβγαζε πολυ ανωτερες φωτος, ενω ο με τον σουπερντουπερ εξοπλισμο, ακομα να καταλαβει γιατι δεν μπορει στο auto να βγαλει νυχτερινη της προκοπης...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

vamvakoulas για το jpeg της lx100 εχεις αποψη τελικα;

Ενταξει αυτοι ειναι γκατζετακιδες πουλμουρ τυποι επιδειξιες συνηθως. Αλλα ποσοι να ειναι αυτοι.

Στο θεμα μας τωρα, για την lx100 το μοναδικο μειονεκτημα που της βρισκω και δεν το σκεφτηκα για αγορα ειναι οτι δεν εχει popup flash παρολο που πολυ σπανια χρησιμοποιω. Επειδη υποτιθεται ειναι μηχανη τσεπης επρεπε να εχει popup -οχι πως ειναι αξιοπρεπες αυτου του τυπου φλας- αλλα σε μια περιπτωση που θα το χρειαστεις δεν θα το χεις. Κι αν βιδωσεις το δικο της τοτε δεν ειναι πλεον κομπακτ ουτε μπαινει σε τσεπες/τσαντακια ετσι.

Την εχεις/ειχες την lx100; Νομιζω εχεις rx100 και γιαυτο ισως και το παραπανω μηνυμα σου, επειδη εχω αναφερει οτι μαρεσει το jpeg της xz2 περισσοτερο απο της rx100. Εχεις συγκρινει jpeg lx100 και rx100 να μας πεις την γνωμη σου; Εστω υποκειμενικα.

Ενταξει αυτοι ειναι γκατζετακιδες πουλμουρ τυποι επιδειξιες συνηθως. Αλλα ποσοι να ειναι αυτοι.

Στο θεμα μας τωρα, για την lx100 το μοναδικο μειονεκτημα που της βρισκω και δεν το σκεφτηκα για αγορα ειναι οτι δεν εχει popup flash παρολο που πολυ σπανια χρησιμοποιω. Επειδη υποτιθεται ειναι μηχανη τσεπης επρεπε να εχει popup -οχι πως ειναι αξιοπρεπες αυτου του τυπου φλας- αλλα σε μια περιπτωση που θα το χρειαστεις δεν θα το χεις. Κι αν βιδωσεις το δικο της τοτε δεν ειναι πλεον κομπακτ ουτε μπαινει σε τσεπες/τσαντακια ετσι.

Ακριβως οσοι εχουν φερραρι για να πηγαινουν στο συνταγμα ή μεχρι τα διοδια.

Ειναι η λογικη του δικου σου παραδειγματος

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, πως όσοι ξέρουν να κάνουν παπάδες με οποιοδήποτε σύστημα, ξέρουν καλά και τους περιορισμούς του κάθε συστήματος... και εκεί που δεν μπορεί απλά δεν δοκιμάζουν.

Επίσης ένα επαγγελματικό εργαλείο με ατελείωτες δυνατότητες παραμετροποίησης, προφανώς δεν έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου κάποιον που δεν γνωρίζει ούτε θέλει να κάτσει να ασχοληθεί για να μάθει το εργαλείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ακριβως οσοι εχουν φερραρι για να πηγαινουν στο συνταγμα ή μεχρι τα διοδια.

Ειναι η λογικη του δικου σου παραδειγματος

Οχι δεν ειναι αυτη η λογικη του παραδειγματος, γιατι κρατησες μονο αυτο. Επισης οποιος εχει φερραρι δεν σημαινει αυτοματως ουτε οτι ειναι κουλος αλλα ουτε κι επιδειξιας.

Θελω να πω οτι εφοσον η ουσια ειναι το αποτελεσμα της φωτογραφιας, ο εξοπλισμος δεν ειναι απαραιτητη προυποθεση επιτυχιας

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Την εχεις/ειχες την lx100; Νομιζω εχεις rx100 και γιαυτο ισως και το παραπανω μηνυμα σου, επειδη εχω αναφερει οτι μαρεσει το jpeg της xz2 περισσοτερο απο της rx100. Εχεις συγκρινει jpeg lx100 και rx100 να μας πεις την γνωμη σου; Εστω υποκειμενικα.

1) Δεν εχω rx100 (ειχα) αλλα αυτο δεν θα μπορουσε να εχει καμια απολυτως σχεση με το παραπανω μηνυμα μου.
2) Κι επειδη οι γνωμες ειναι υποκειμενικες το jpeg της xz2 σε αμεση συγκριση που εχω κανει με μηχανες που εχω οπως α) d90 β) d5200 γ)rx100 την οποια δεν εχω πλεον δ)α6000 δεν με εντυπωσιασε καπου.

Αλλα και παλι αυτο ειναι υποκειμενικο.

Υποκειμενικη ομως δεν ειναι η αποδοση σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου, ο μικρος αισθητηρας, η ποιοτητα κατασκευης και πολλα αλλα.

Αν οπως ειπες σε ενδιαφερει ΜΟΝΟ το jpeg και τιποτα αλλο καλα κανεις και μενεις με την xz2 που σου αρεσει, αλλα μην προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου αλλα και τους υπολοιπους οτι οι ακριβοτερες-καλυτερες μηχανες ειναι αχρηστες ή υποδεεστερες γιατι δεν ειναι ετσι τα πραγματα.

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ποτε δε προσπαθησα να πεισω κανεναν. Την υποκειμενικη μου γνωμη γραφω εννοειται, οπως και συ και ολοι αλλωστε. Μη μου βαζεις λογια στο στομα που δεν εχω πει.
Για την lx100 και το jpeg της που ηταν και η αρχικη ενσταση σου εχεις τελικα εικονα; Συγκριτικα με την rx100 που ειχες ποια η υποκειμενικη σου γνωμη για τα jpeg τους;

καλησπερα παιδια...τωρα γυρισα απο την δουλεια....ναι αναφερομαι στο review του κ. Σπυρου...

Του Γιάννη του Σπύρου το review εδώ μέσα σε συνδυασμό με την πολύ γρήγορη πώληση της μηχανής από εκείνον δρα μάλλον αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς αγοραστές.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119474-Panasonic-LX100/page43
μου αρεσει σαν μεγεθος, και ας μην χωραει σε τσεπη...την προτιμω σαν μεγεθος απο την λιλιπουτεια RX100,μιας και ειμαι 2 μετρα! αχαχχα!!!
κατι τετοιο ψαχνω σε μεγεθος, οπως ειπα με viewfinder,1'' (or biger) sensor, 1080p 60/50 fps video, swivel screen,pop up flash, και οχι...δεν θελω να κανει και καφε....κανω μονος μου.....αχαχαχχαχα!

Και δω παντως υπαρχουν παραπονα για το jpeg της lx100. Μαλιστα την συγκρινει και με την xz2 που εχω εγω, αρα για μένα δεν..

http://www.dpreview.com/forums/post/54737820

Για μενα που ψαχνω jpeg, δεν αξιζει να δωσω 800ε για τοσο μικρη βελτιωση στο jpeg συγκριτικα με xz2, συμφωνα με το link που παρεθεσα.

To link που παρέθεσες μοιάζει για τρολια .. ανοιξε το exif απο το OOC jpeg και θα δείς οτι τράβηξε με .. contrast low (-3) - sharpness low (-3)

Καμμιά συγκριση κοντρα στην XZ2 υπάρχει ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119474-Panasonic-LX100/page43
μου αρεσει σαν μεγεθος, και ας μην χωραει σε τσεπη...την προτιμω σαν μεγεθος απο την λιλιπουτεια RX100,μιας και ειμαι 2 μετρα! αχαχχα!!!
κατι τετοιο ψαχνω σε μεγεθος, οπως ειπα με viewfinder,1'' (or biger) sensor, 1080p 60/50 fps video, swivel screen,pop up flash, και οχι...δεν θελω να κανει και καφε....κανω μονος μου.....αχαχαχχαχα!

Aν κατάλαβα καλά το χάλια jpeg αφορά κυρίως το autoWB σε φωτό εσωτερικών χώρων το οποίο βελτιώνεται πολύ με τις ρυθμίσεις που προτείνονται σε επόμενα μηνύματα .. Αυτο που δεν διορθώνεται είναι οτι δεν έχει σπαστή οθόνη και έχει κοντό tele άκρο ..

Για τα γούστα μου οι RX100 έχουν το χειρότερο εργονομικά πιάσιμο .. μικρή, γλυστερή, πολύ βαρια για τον όγκο της .. δεν μου έκατσε καθόλου καλά (και δεν είμαι 2 μέτρα ..).

Παιζει ναναι και τρολια δεν ειχα χρονο να το μελετησω και πολυ. Βασικα αυτα που θελει ο dennis ψαχνω και γω πανω κατω με εμφαση στο jpeg οποτε θα παρακολουθω ολες τις προτασεις με ενδιαφερον.

αρα, διαβαζουμε το φορουμ,και παρακολουθουμε τις εξελιξεις:BDBDG54:....βεβαια, οτι και να παρουμε,το βεβαιο ειναι σε δυο/τρια χρονια το πολυ, θα ειμαστε παλι πισω στην τεχνολογια:angry:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γι'αυτην, τι λετε?
http://www.skiadopoulos-eshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1493

μςε αυτη θα εισαι 5 χρονια πισω...:flipout:

εκτος και αν δεν σε πειραζει...