Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλημέρα σας

τι γνώμη έχετε για τον κιτ φακό και γενικότερα για αυτό το πακέτο?

https://www.mediamarkt.gr/el/produc...UhfAf6Ty2&sc_llid=85321&sc_customer=182477797

στην ίδια τιμή υπάρχει και η 5300
Δες τις διαφορές μεταξύ 5200-5300 (έχουν να κάνουν με το low pass filter)

στον 18-55 θα σου λείπει το μέχρι 105
αλλα είναι αρκετό το 105? Μήπως θα χρειαζόσαστε και μέχρι 200-300 ? (ο φθηνός
και θα σου λείπει και κάτι μεταξύ 8-10-18 έτσι κι αλλιώς

γενικά πάντως οι 5αρες έχουν και καλό AF σε σχέση με τις 3αρες
διαφορετικά και τις 3αρες αξίζει να τις δέις στην τιμή έως 360 ευρώ (3300 & 3400)

μιας και είχα μπει στον πειρασμό και εγώ κάποτε για 5200 εχω να σου πω οτι όσο το σκεπτόμουν τόσο περισσότερο ήθελα την 5300 (και οχι την 5200)
τελικά σε προσφορά βρήκα την 3300 και έκατσα εκεί μέχρι που να γίνουν πιο φθηνές οι 5300+ ή οι 7200

Τασο thanks, βασικά δεν ειναι για εμένα αλλα για κοπέλα που τωρα ξεκινάει.

Η 5200 βασικά απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ενσωματωμένου wi-fi ,οποτε λύνει τα χέρια για γρήγορη μεταφορά σε κινητό και μπήκε στον στόχο η 3400 ;)

Νομίζω ο 18-105 είναι ιδανικός για all-around ,μιας και μετά ο όγκος ανεβαίνει πολύ. Ο 18-55 απορρίπτεται :)

Θα επιλέγατε σε μεταχειρισμένη mirrorless κάποια samsung σε χαμηλή τιμή (από 100 εώς 150 ευρώ πχ nx1000 - nx2000) ή όχι και αν όχι γιατί;

Ρωτάω, γιατί απλά σιγά σιγά θέλω να αντικαταστήσω την tz7 μου και να πάω σε κάποια με μεγαλύτερο αισθητήρα και όχι compact αλλά ούτε dslr, όμως επειδή προέχουν και άλλα έξοδα δεν είμαι για να δίνω πάνω από 150 ευρώ για μηχανή αυτό τον καιρό.

Τέλος, κάποια 3n, 5n nex θα τις προτιμούσατε καλύτερα από τις 2 παραπάνω nx;

Τασο thanks, βασικά δεν ειναι για εμένα αλλα για κοπέλα που τωρα ξεκινάει.

Η 5200 βασικά απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ενσωματωμένου wi-fi ,οποτε λύνει τα χέρια για γρήγορη μεταφορά σε κινητό και μπήκε στον στόχο η 3400 ;)

Νομίζω ο 18-105 είναι ιδανικός για all-around ,μιας και μετά ο όγκος ανεβαίνει πολύ. Ο 18-55 απορρίπτεται :)

Καλή αρχή!!!

Έχω κάνα δυο φακούς να σου δανείσω όποτε θες, ένα ζουμ και ένα fisheye
Γενικά αυτό είναι ένα από τα θετικά της Nikon , θα βρεις στην παρέα αρκετούς διαθέσιμους.
Κάρτες θα βρεις φθηνές στο κέντρο , sandisk extreme PRO , η 32αρα χωρά ~1000 RAW στα <30ευρώ, πάρε τουλάχιστον δυο, ή και μεγαλύτερες 64αρες. Συν άλλη μια μπαταρία. Συν ένα βαλιτσάκι, σύν ένα καλό πανί-microfiber για να καθαρίζεις τους φακούς. Συν ένα καλό φίλτρο ή και σετακι φίλτρων.
Πάρε τα πρώτη μέρα όλα. Μη περιμένεις.

Στρατηγέ μας, οι samsung είναι καλές μηχανές αλλά αν (και μόνον εάν) σκοπεύεις να ΜΗΝ εξελιχθείς πέραν των 1 - 2 φακών. Είναι δηλαδή ένα "νεκρό" σύστημα, αγοράζεις ότι αγοράσεις και τέλος. Οι Sony πάλι έχουν θέμα κιτ φακού (είναι μέτριος για να το πούμε ευγενικά), και γενικώς οικονομικών/καλών φακών μια και η εταιρεία δίνει βάρος στο FF.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η ποιότητα εικόνας που θα πάρεις δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την μηχανή που έχεις (την ΤΖ7 την έχω κι εγώ ακόμα, αλλά είναι παροπλισμένη). Πρόσφατα πήρα μια Olympus E-PL1 με τον κιτ φακό στα 80 αλλά ήταν σούπερ ευκαιρία. Ίσως βρείς κάτι ανάλογο γύρω στα 100-120 . Πλεονεκτήματα το εξαιρετικό jpeg, η σταθεροποίηση στο σώμα, το ενσωματωμένο φλας και αρκετοί καλοί, φθηνοί φακοί π.χ. 40-150 γύρω στα 100 . Ο μικρότερος σε σχέση με τις APS-C αισθητήρας είναι στα μείον, αλλά στα στατικά θέματα βοηθάει πολύ η σταθεροποίηση...

@cacau

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι, ξέρω ότι έχεις την tz7, όταν την είχα πάρει σου είχα ζητήσει και μου είχες στείλει με εμαιλ το Ελληνικό της manual αν θυμάσαι, γιατί εμένα μου την είχαν φέρει από έξω και δεν το είχα. :)

Όσον αφορά αυτά που λες, συμφωνώ και τα έχω διαβάσει και εγώ γιατί γενικά κοιτάω καιρό να πάρω μια μηχανή και μαρέσει να χαζεύω από δω και από κει (flickr, forums, video reviews), ώστε να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και για να κάνω μια όσο το δυνατόν πιο σωστή επιλογή στα χρήματα που θα δώσω.

Όσον αφορά τους kit της sony, έχω προσωπική εικόνα, μιας και 2 φίλοι (ένας πριν μερικά χρόνια και ένας πριν 1.5 χρόνο) μετά από πρόταση μου πήραν nex 5r 18-55 και a5000 16-50 αντίστοιχα. Προσωπικά, αν και έχω δει τί λένε για τους κιτ φακούς (πολύ μέτριοι κλπ), το τελικό αποτέλεσμα με καλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ρώτησα πιο πολύ για τις samsung γιατί τις βρίσκω που και που μέσα στο budget μου και έχουν μεγάλο αισθητήρα και καλύτερο κιτ φακό (νομίζω) από τους kit των sony. Το ενδεχόμενο να μείνω μόνο με 1-2 φακούς δεν με πειράζει, ίσα ίσα 1-2 φακούς έχω στο νου μου να έχω σε όποια μηχανή πάρω. Αυτό που θέλω είναι να βγάζω ''καλής ποιότητας'' φωτογραφίες και όχι το απόλυτο. Μου αρέσει απλά ερασιτεχνικά δηλαδή, να βγάζω καμιά ''καλή'' φωτογραφία και να πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις.

Τις olympus και τις nikon που βρίσκω στο budget μου (m4/3 και 1'') δεν τις έχω σαν επιλογές, μόνο και μόνο λόγω του μικρότερου αισθητήρα σε σχέση με sony και samsung, άσχετα αν με καλύπτουν επίσης στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Απλά να έχεις στην άκρη του μυαλού σου ότι με μια rx100 ( 1" sensor) ή με μια lx100 (m43) θα έχεις συνηθως καλύτερα αποτελέσματα από μια nx1000 ή nex5 με κιτ φακούς. Και μια rx100 m1 μπορεί να βρεθεί σε καλη τιμή στα μεταχειρισμενα. Επίσης να έχεις και το μέγεθος στα υπόψιν αφού με τις mirrorless που κοιτάς ακόμα και με τον κιτ δεν είναι μικρές, εκτός αν βρεις σε sony τον 1650pz και όχι τον 1855 αλλά θα ανέβεις σε budget

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με το μέγεθος είμαι οκ γενικά. Dslr ναι, δεν σκέφτομαι, αλλά με όποια mirrorless δεν θα έχω θέμα.

Ναι, τις έχω υπόψιν μου αυτές που είπες, αλλά και πάλι, θέλω να κινηθώ μόνο σε mirrorless σε περίπτωση που αργότερα χρειαστώ κάποιον ακόμα φακό, αλλά και για το μέγεθος του αισθητήρα όπως είπα και πιο πάνω.

Τώρα το αν θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα με την rx100 πχ σε σχέση με τον kit φακό κάποιας nex, nx δεν το ξέρω, αλλά από όσο βλέπω από δείγματα στο flickr κατα καιρούς, ακόμα και με το f 1/8 που έχει, λόγω μικρότερου αισθητήρα βγάζει περισσότερο θόρυβο σε ανεβασμένο iso σε σχέση με όποια mirrorless με aps-c.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλή αρχή!!!

Έχω κάνα δυο φακούς να σου δανείσω όποτε θες, ένα ζουμ και ένα fisheye
Γενικά αυτό είναι ένα από τα θετικά της Nikon , θα βρεις στην παρέα αρκετούς διαθέσιμους.
Κάρτες θα βρεις φθηνές στο κέντρο , sandisk extreme PRO , η 32αρα χωρά ~1000 RAW στα <30ευρώ, πάρε τουλάχιστον δυο, ή και μεγαλύτερες 64αρες. Συν άλλη μια μπαταρία. Συν ένα βαλιτσάκι, σύν ένα καλό πανί-microfiber για να καθαρίζεις τους φακούς. Συν ένα καλό φίλτρο ή και σετακι φίλτρων.
Πάρε τα πρώτη μέρα όλα. Μη περιμένεις.

:laugh: τα θελω ολα! :laugh: thanks mate!

...σε περίπτωση που αργότερα χρειαστώ κάποιον ακόμα φακό...

Στην περίπτωση της samsung ΑΝ βρεις φακό αργότερα - αν βρεις βέβαια θα είναι σχεδόν τζάμπα...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Απλά να έχεις στην άκρη του μυαλού σου ότι με μια rx100 ( 1" sensor) ή με μια lx100 (m43) θα έχεις συνηθως καλύτερα αποτελέσματα από μια nx1000 ή nex5 με κιτ φακούς. Και μια rx100 m1 μπορεί να βρεθεί σε καλη τιμή στα μεταχειρισμενα. Επίσης να έχεις και το μέγεθος στα υπόψιν αφού με τις mirrorless που κοιτάς ακόμα και με τον κιτ δεν είναι μικρές, εκτός αν βρεις σε sony τον 1650pz και όχι τον 1855 αλλά θα ανέβεις σε budget

το μεγάλο πρόβλημα στις μτχ. rx100 είναι ο μηχανισμός του φακού. Μην το ξεχνούμε...

Έχει βγάλει από πρόπερσι update η sony για να είναι πιο smooth η λειτουργία για να μην κροταλιζει και φθείρει τα γραναζια. Δεν ξέρω αν λύνεται τελείως το πρόβλημα αλλά θυμάμαι όταν το είχα κάνει ήταν πιο αθόρυβη η λειτουργία στα ζουμ και σε φοκους

Έχει βγάλει από πρόπερσι update η sony που είναι πιο smooth η λειτουργία για να μην κροταλιζει και φθείρει τα γραναζια

δεν εννοώ αυτό. Αμμος κι αλάτι.... όπως σε όλους τους μοτοριζέ φακούς.

Καλά σίγουρα μακριά απο powerzoom

Έχει βγάλει από πρόπερσι update η sony για να είναι πιο smooth η λειτουργία για να μην κροταλιζει και φθείρει τα γραναζια. Δεν ξέρω αν λύνεται τελείως το πρόβλημα αλλά θυμάμαι όταν το είχα κάνει ήταν πιο αθόρυβη η λειτουργία στα ζουμ και σε φοκους

Εχεις καποιο λινκ για το update;

Ψάχνω αυτόν τον καιρό για μια μηχανή μέχρι τα 600 ευρώ με εναλλάξιμους φακούς μαζεμένη σε μέγεθος για φίλο που είναι κάτοχος Olympus X-Z2.
Μετά από πολύ μελέτη κατέληξα ότι δύο είναι οι διαθέσιμες επιλογές η Sony A6000 και η Panasonic GX80.
Ενώ λοιπόν η Sony A6000 έχει μεγαλύτερο αισθητήρα άρα και θεωρητικά καλύτερη ποιότητα εικόνας η επιλογή μάλλον γέρνει
προς την Panasonic γιατί:
1.Είναι πιο καινούργια μηχανή, όπως και να το κάνουμε όλοι θέλουν καλώς ή κακώς το πιο σύγχρονο
2. Η ύπαρξη 4Κ, μπορεί να μην είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο αλλά αν το δεις δεν μπορείς να το αγνοήσεις
3. Οι ευκολίες που έχει η GX80 , touch οθόνη, 4Κ Photo, κ.α που μπορεί να είναι σε κάποιους περιττά αλλά όχι στους πιο αρχάριους χρήστες
4. Η ποικιλία φακών και μάλιστα σε λογικές τιμές, κακά τα ψέμματα η Sony θέλει καλά κρύσταλλα και θέλει τα ανάλογα χρήματα
5. Η ύπαρξη διετούς εγγύησης και όχι ενός έτους που σημαίνει ότι για δύο χρόνια έχει μηχανή σίγουρα και ήσυχο το κεφάλι του
6. Η βελτίωση της Panasonic σε Jpeg και Auto Wb που είναι εμφανής , ακόμη βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με olympus και fuji αλλά παλεύεται
7. H αξιοπιστία της Panasonic σαν εταιρεία, ότι και να πήρα τόσα χρόνια δεν με πρόδωσε ποτέ

Αν κάποιος διαφωνεί ή έχει κάτι άλλο να προτείνει καλοδεχούμενος.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλη επιλογή θα συμφωνήσω αλλά δες και την ΕΜ10 ΙΙ , πολϋ καλύτερο σκοπευτρο, ακόμη καλύτερη σταθεροποιηση, καλύτερο ακόμη jpeg , μεγαλϋτερη εγγυηση κατά 6 μήνες, δεν έχει όμως 4K, παιζει και σε πολυ καλή τιμή αυτή την εποχή.

τι ακριβως θελει να τραβα ο φιλος σου ομως ?

Τον ενδιαφερει το caf στο βιντεο ή οχι ?
Εχει προθεση να παρει καποιους prime ή θα μεινει μονο με κιτ φακο ?

Αρχάριος φωτογράφος είναι.
Και φωτογραφίες και βίντεο του αρέσει να τραβάει.
Σίγουρα θα πάρει έναν τηλεφακό στο άμεσο μέλλον και ίσως και κάποιον φωτεινό prime πιο μετά.

πρεπει ομως να ξερεις αν θελει να τραβαει βιντεο με παιδια και γενικα κινουμενα αντικειμενα.
Το caf στις panasonic , ειδικα στο βιντεο, ειναι προβληματικο.... ειναι και ο λογος που την εδωσα.

Αν δεν τον νοιαζει αυτο, τοτε η gx80 ειναι πολυ καλη επιλογη.
Οι olympus ειναι τρομερες μηχανες, αλλα οχι για βιντεο...δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα σε αυτη τη κατηγορια.