Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: αγορά νέας DSLR προτάσεις

και θελω να τραβάω σε χαμηλό φωτισμό video

H D7200 πολύ καλό σώμα και δυνατότητες φωτογραφικές αλλά δυστυχώς όχι ανάλογες επιδόσεις στο video.
Kάνει pixel binning ώστε τα 24Μpx να γίνουν 2 περίπου για HD με αποτέλεσμα, θαμπάδα και moire αρκετό.

Το 4Κ της D7500 σαφώς έχει καλύτερη ποιότητα απο το 1080 της D7200 αλλά βγαίνει από μεγάλο κροπάρισμα του αισθητήρα που ουσιαστικά τη μετατρέπει σε m43 και μικρότερη επιφάνεια που καταγράφει.
Επιπλέον στο 4Κ βίντεο όλοι οι φακοί αλλάζουν εστιακό μήκος σε σχέση με τη φωτογραφιά, απο 1,5χ σε 2,3χ δυκολεύοντας ιδιαίτερα τα ευρυγώνια πλάνα και μειώνοντας τις επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό.

Αν ψάχνεις για τη καλύτερη απόδοση σε βίντεο και χαμηλό φωτισμό στη τιμή αυτη παίζει η α6300 με παραχωρήσεις στο σώμα, αλλιώς στις Canon παραπάνω.

Re: αγορά νέας DSLR προτάσεις

ευχαριστώ για της απάντησης παιδιά η α6300 όντως καλή σκέψη αλλα εχω προβλημα με το σώμα ειμαι ανάμεσα σε α77ιι+ sal35mm 1.8 και canon είδα ότι υπαρχει μια καινουρια που λένε ότι στην ουσια ειναι ιδια με 77d /80d η
canon 800d (t7i) και ειναι και σε ιδανική τιμή αλλα δεν ξερω ποιοτικα σαν εικόνα αν με καλύψει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Με κερδίζει περισσότερο η α77ιι η αλήθεια ειναι λόγο full frame κυρίως που δεν είχα πότε...

Last edited:

πρωτον, η Α77 ιι δεν ειναι full frame...

Δευτερον, ελπιζω να καταλαβες αυτο που ειπα πριν για ολες τις sony alpha mount.
Τον sal 35mm 1.8 πχ δεν θα μπορεις να τον εκμεταλευτεις στο βιντεο πληρως, θα σου κλειδωσει το διαφραγμα στο f/3.5 οταν εχεις auto focus!

To δευτερο ειναι ο κυριος λογος που ο κοσμος εγκατελειψε το alpha mount στο βιντεο....

πρωτον, η Α77 ιι δεν ειναι full frame...

Δευτερον, ελπιζω να καταλαβες αυτο που ειπα πριν για ολες τις sony alpha mount.
Τον sal 35mm 1.8 πχ δεν θα μπορεις να τον εκμεταλευτεις στο βιντεο πληρως, θα σου κλειδωσει το διαφραγμα στο f/3.5 οταν εχεις auto focus!

To δευτερο ειναι ο κυριος λογος που ο κοσμος εγκατελειψε το alpha mount στο βιντεο....

οκ αυτο ισχύ και και για της mirorless πχ α6300 ?

ευχαριστώ για της απάντησης παιδιά η α6300 όντως καλή σκέψη αλλα εχω προβλημα με το σώμα ειμαι ανάμεσα σε α77ιι+ sal35mm 1.8 και canon είδα ότι υπαρχει μια καινουρια που λένε ότι στην ουσια ειναι ιδια με 77d /80d η
canon 800d (t7i) και ειναι και σε ιδανική τιμή αλλα δεν ξερω ποιοτικα σαν εικόνα αν με καλύψει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Με κερδίζει περισσότερο η α77ιι η αλήθεια ειναι λόγο full frame κυρίως που δεν είχα πότε...

Η 800d πράγματι έχει τα ίδια εσωτερικά με τις 77d/80d άλλα η διαφορά χρηματική που έχουν με την 77d θεωρώ ότι είναι πολύ μικρή για να χάσεις την πολύ χρήσιμη εξωτερική οθόνη της 77d, την επιπλέον ροδέλα και ένα επιπλέον προγραμματιζόμενο κουμπί..βέβαια ο καθένας μας έχει άλλες ανάγκες...και εσύ ξέρεις αν σου χρειάζονται τα επιπλέον που προσφέρει η 77d.
Σε ποιότητα θα σε καλύψει μια χαρά η 800d/77d, έχουν νέο αισθητήρα και επεξεργαστή που είναι πλέον πολύ καλό σετ και αισθητά ανώτερος συνδυασμός από την προηγούμενη γενιά 750d/760d/70d. Δεν θα έχεις κανένα θέμα εκει.
Την A77IΙ στην προτείνω ΜΟΝΟ αν έχεις φακούς Α mount, αν δεν έχεις μην μπλέξεις με το A mount. Πέρα από αυτό που είπε ο Γιάννης, το σύστημα A Mount είναι ουσιαστικά νεκρό, κανείς δεν ασχολείται μαζί του και αν αποφασίσεις στο μέλλον να πουλήσεις τον εξοπλισμό σου θα χάσεις πολλά χρήματα καθώς η μεταπολιτική αξία του είναι χάλια.
Η Α6300 είναι σαφώς καλύτερη μηχανή άλλα έχεις συμβιβασμούς στο σώμα και οι φακοί είναι δυστυχώς φωτιά σε τιμές...Αν έχεις τα χρήματα και δεν σε ενοχλεί το σώμα της A6300 ε τότε πήγαινε σφαίρα σε αυτή, από την άλλη αν δεν σε ενδιαφέρει το 4κ και δεν σε νοιάζει να κουβαλάς dslr, τότε πάρε μια Canon 800d/77d/80d και θα είσαι μια χαρά!!! Εχει και ένα σωρό αξιόλογα φακουδάκια σε τιμές χώμα π.χ. 10-18mm, 18-55mm, 24mm, 50mm, 40mm, 18-135mm, 55-250...όλοι με STM μοτέρ που είναι αθόρυβο και εξαιρετικό σε εστίαση σε βίντεο....και αν τα βαρεθείς πουλιούνται πανεύκολα μιας και η canon έχει πολύ καλή μεταπολιτική αξία και γενικότερα βρίσκεις πολύ εξοπλισμό και αξεσουάρ σε μεταχειρισμένα..

Η 800d πράγματι έχει τα ίδια εσωτερικά με τις 77d/80d άλλα η διαφορά χρηματική που έχουν με την 77d θεωρώ ότι είναι πολύ μικρή για να χάσεις την πολύ χρήσιμη εξωτερική οθόνη της 77d, την επιπλέον ροδέλα και ένα επιπλέον προγραμματιζόμενο κουμπί..βέβαια ο καθένας μας έχει άλλες ανάγκες...και εσύ ξέρεις αν σου χρειάζονται τα επιπλέον που προσφέρει η 77d.
Σε ποιότητα θα σε καλύψει μια χαρά η 800d/77d, έχουν νέο αισθητήρα και επεξεργαστή που είναι πλέον πολύ καλό σετ και αισθητά ανώτερος συνδυασμός από την προηγούμενη γενιά 750d/760d/70d. Δεν θα έχεις κανένα θέμα εκει.
Την A77IΙ στην προτείνω ΜΟΝΟ αν έχεις φακούς Α mount, αν δεν έχεις μην μπλέξεις με το A mount. Πέρα από αυτό που είπε ο Γιάννης, το σύστημα A Mount είναι ουσιαστικά νεκρό, κανείς δεν ασχολείται μαζί του και αν αποφασίσεις στο μέλλον να πουλήσεις τον εξοπλισμό σου θα χάσεις πολλά χρήματα καθώς η μεταπολιτική αξία του είναι χάλια.
Η Α6300 είναι σαφώς καλύτερη μηχανή άλλα έχεις συμβιβασμούς στο σώμα και οι φακοί είναι δυστυχώς φωτιά σε τιμές...Αν έχεις τα χρήματα και δεν σε ενοχλεί το σώμα της A6300 ε τότε πήγαινε σφαίρα σε αυτή, από την άλλη αν δεν σε ενδιαφέρει το 4κ και δεν σε νοιάζει να κουβαλάς dslr, τότε πάρε μια Canon 800d/77d/80d και θα είσαι μια χαρά!!! Εχει και ένα σωρό αξιόλογα φακουδάκια σε τιμές χώμα π.χ. 10-18mm, 18-55mm, 24mm, 50mm, 40mm, 18-135mm, 55-250...όλοι με STM μοτέρ που είναι αθόρυβο και εξαιρετικό σε εστίαση σε βίντεο....και αν τα βαρεθείς πουλιούνται πανεύκολα μιας και η canon έχει πολύ καλή μεταπολιτική αξία και γενικότερα βρίσκεις πολύ εξοπλισμό και αξεσουάρ σε μεταχειρισμένα..

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου με έχεις καλύψει :grinning-smiley-043

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

edit: με δυο λόγια βάλε άλλο ένα κατοστάρικο και ψάξε κάτι καλύτερο, ή κάνε την καρδιά σου πέτρα και πήγαινε σε αλυσίδα ηλεκτρονικών να δώσεις 300 σε 6 άτοκες για την RX100...

Nα πω δημοσια ενα ευχαριστω για την φοβερη προταση... Η Μηχανουλα ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ.. Πραγματικα φοβερη επιλογη... Σημερα δοκιμαστικε ενδελεχως σε δυσκολες συνθηκες, ειχαμε εδω ενα φεστιβαλ για την παγκοσμια μερα προσφυγων, τραβηξα ενα σωρο φωτογραφιες, και σχεδον ΟΛΕΣ βγηκαν ΑΨΟΓΕΣ...ΠΟΛΥ καλο βιντεο με καλο ηχο κτλ κτλ.. Οποτε, εαν καποιος ψαχνει ΣΟΒΑΡΗ κομπακτ, του την προτεινω με 1000.. :a0210::a0210:

Last edited:

Ανάμεσα σε rx100 m3 και g7x mark 2 ποιά θα επιλέγατε και γιατί;

Διάβασα διάφορα συγκριτικά μεταξύ τους όπως πχ αυτό (που ναι μεν είναι review της g7x mark 2 αλλά τη συγκρίνει σε διάφορα σημεία με την rx100 m3) και τείνω πιο πολύ στην canon, αλλά τα 100+ ευρώ που ζητάει παραπάνω δεν είναι μικρό ποσό. Ήδη για πάνω από 500 δυσκολεύομαι στην ιδέα, αλλά κάτω από αυτά τα χρήματα υπάρχει μόνο η rx100 m1 (τη 2 δεν την αναφέρω καν μιας και έχει μικρή διαφορά σε τιμή με την 3) και η g9x/g9x mark 2 αλλά δεν μου πολυ κάνουν σε αυτά που ζητάω (σπαστή + touch οθόνη) αλλά ούτε μου γεμίζουν πολύ το μάτι (ειδικά η g9x) στα διάφορα δείγματα που έχω δει και εδώ στο φορουμ αλλά και σε άλλα ξένα φορουμς από φωτογραφίες χρηστών, βίνετο στο youtube και φωτογραφίες στο flickr.

Για να σας δώσω λίγο να καταλάβετε τη θέση μου και πώς έχει η κατάσταση, πρόσφατα (μιας και ήθελα καιρό να αναβαθμιστώ από την lumix tz7) πήρα μια nx300 με τον 18-55 ois iii και εν συνεχεία αγόρασα και έναν αντάπτορα fd to nx και έναν 50mm fd 1.8. Είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά σκέφτομαι να τη δώσω και να πάρω μια premium compact όπως λέω παραπάνω, μόνο και μόνο γιατί ακόμα και η nx300 χρειάζεται τσαντάκι/βαλιτσάκι για να την έχω μαζί μου και τώρα ειδικά που πλησιάζουν οι διακοπές μόνο που το σκέφτομαι να την κουβαλάω πέφτω ψυχολογικά.. Από την άλλη βέβαια, τέτοια ''ποιότητα'' που παίρνω με την nx300 αμφιβάλλω αν θα την πάρω με τις παραπάνω μηχανές (γενικά και εκείνων οι φωτό φαίνονται οκ και έχουν και φωτεινό φακό, αλλά σε full size τη κάθε φωτό βλέπω η nx300 να υπερέχει στην απεικόνιση των λεπτομερειών) αλλά και πάλι η ευκολία του μεγέθους των μικρών αυτών μηχανών είναι μεγάλο αβαντάζ μιας και χωρίς σκέψη μπορείς κάθε μέρα, όλη μέρα να την έχεις μαζί.

Εσάς ποιά η αποψή σας?

Και κάτι τελευταίο όσον αφορά την rx100m3 και gx7m2... η sony τα πηγαίνει καλύτερα σε νυχτερινά long exposures σε σχέση με την canon; Και ακόμα, η canon βγάζει και αυτή hot pixels μετά από τα 10'' shutter speed και ζεσταίνεται όπως η g9x;;

Last edited:

Μεγάλη διαφορά τιμής και μάλλον αδικαιολόγητη. Αν θες σκόπευτρο και σου αρκούν τα 70mm στο πάνω άκρο του φακού πας sony, αν προτιμάς touch screen και λίγο πιο "μακρύ" φακό, πας canon. Τις είχα κοιτάξει επισταμένα με δείγματα και "πασπάτεμα" σε μαγαζιά, και τελικά είχα πάρει την sony. Εξαιρετική μηχανή, η ποιότητα του φακού πολύ καλή, αρκετά καλά jpeg, άψογα για το μέγεθος του αισθητήρα raw, λίγα αλλά σωστά "κουμάντα". Το σκόπευτρο πολύ καθαρό - φωτεινό αλλά η διαδικασία πάτα το κουμπί να βγεί - τράβα το προσοφθάλμιο για να δείς, σε συνδυασμό με το ότι όταν το κλείσεις σβήνει τελείως η μηχανή, σπάει λίγο νεύρα - ειδικά όταν ξέρεις ότι θα μπορούσε να το φτιάξει με ένα απλό firmware update. Ο λόγος που είχα απορρίψει την canon ήταν ότι αφενός έχει λίγο υποδεέστερο σε απόδοση φακό και το γεγονός ότι όταν τραβάς σε auto ή scene mode βγαίνουν εκτός τα raw (οικτρή προσέγγιση που με κρατάει από το να πάρω μια 9Χ για 3η μικρή).

Ρίξε μια ματιά και στην panasonic LX10/15 ακούγονται πολύ καλά λόγια - αλλά δεν ξέρω τιμές...

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Τις έπιασα από κοντά και τις δούλεψα λίγο χθες σε κατάστημα τις g7xm2 και rx100m3 και πέραν από το μικρό μέγεθος για τα χέρια μου (φαντάζομαι συνηθίζεται με τον καιρό) κατα τα άλλα και οι 2 μου φάνηκαν μια χαρά. Λίγο μου άρεσε παραπάνω το σώμα και το μενου της canon στο οποίο νομίζω γίνονται πιο γρήγορα οι ρυθμίσεις.

Όντως αρνητικό να μην έχει raw στα modes αν και προσωπικά δεν τα χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι ώρας και παίζω πάντα manual.

Την lx10 την έχω δει επίσης. Σε τιμή είναι πολύ κοντά δυστυχώς με την g7xm2 αν και πολύ δελεαστικό το f1/4 - 2.8 και ότι ξεκινάει από 24 όπως η canon και όχι από 28 όπως η sony. Από την άλλη το περισσότερο zoom της canon με ενδιαφέρει θα έλεγα γενικά.

Η g9x όντως πολύ μικρή, την είδα και αυτή και αν ήταν λίγο πιο καλή για τα γούστα μου σε απόδοση θα μου είχε λυθεί το πρόβλημα επιλογής και με 450 ευρώ θα έπαιρνα την mark 2.

Για το review που έβαλα πιο πάνω της g7x στο οποίο τη συγκρίνουν αρκετά με την rx100 m3 τί έχεις να πεις; (φυσικά αν έχεις χρόνο και όρεξη δες το, αλλίως κανένα πρόβλημα..) Στις φωτό ειδικά εκεί με το πορτραίτο η g7x που φαίρνει πιο κοντά και μεγαλύτερα τα αντικείμενα - φώτα του θολωμένου backround μου άρεσε πιο πολύ από τη Sony.

Edit: Εδώ μιας και έπεσα σε αυτό το βίντεο ψάχνοντας και για την lumix, τα πάει πολύ καλά και αρκετές φορές με πολύ καλύτερη λεπτομέρεια από τις άλλες 2 (πχ εκεί με τον ''αγιο βασίλη'')

https://www.youtube.com/watch?v=OmeSzKAQ2Lg

Last edited:

όταν το κλείσεις σβήνει τελείως η μηχανή, σπάει λίγο νεύρα - ειδικά όταν ξέρεις ότι θα μπορούσε να το φτιάξει με ένα απλό firmware update.

Διάβασα πριν λίγο αυτό: '' Η μηχανή κλείνει αν κλείσεις το viewfinder και αυτό δεν αλλάζει με κάποια ρύθμιση. Μπορείς όμως να το αποτρέψεις αν πατώντας το viewfinder προς τα κάτω πατήσεις στιγμιαία και το κουμπί power.''

Δεν ξέρω κατα πόσο βέβαια μπορεί να κάνει κακό στη μηχανή.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

...και το γεγονός ότι όταν τραβάς σε auto ή scene mode βγαίνουν εκτός τα raw (οικτρή προσέγγιση που με κρατάει από το να πάρω μια 9Χ για 3η μικρή).

Καλησπέρα Δημήτρη. Στη scene mode όντως τραβά jpg, αλλά στο auto αποθηκεύει raw αρχεία. Εκτός κι αν λες κάποια άλλη ρύθμιση και δεν κατάλαβα καλά.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα Δημήτρη. Στη scene mode όντως τραβά jpg, αλλά στο auto αποθηκεύει raw αρχεία. Εκτός κι αν λες κάποια άλλη ρύθμιση και δεν κατάλαβα καλά.

Τελικά, μετά από σκέψη μάλλον καταλήγω στην rx100 m3 γιατί τα 100+ που ζητάει η g7x είναι πολλά. Νομίζω θα είμαι οκ και χωρίς το touch focus (που συνήθισα στην nx300 και με βόλεψε πολύ) αφού δεν έχει touch οθόνη, αλλά εδώ θα ήθελα κάτι να ρωτήσω:

Έχει τουλάχιστον κάποιο συνδιασμό κουμπιών - ροδέλας που να μπορείς να ρυθμίσεις γρήγορα την ταχύτητα κλείστρου και το iso?

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλές λήψεις όποια κι αν πάρεις! Δεν ξέρω να απαντήσω στην συγκεκριμένη ερώτηση, πάντως η τιμή παίζει ανάλογα από που θα αγοράσεις, Η G7X II κάνει (από skroutz) 661 ευρώ η φθηνότερη τιμή, αλλά από amazon.de (που την αγόρασα πέρυσι τέτοιο καιρό στα 665 ευρώ) κάνει σήμερα 539 ευρώ (συν όποια μεταφορικά). Παρόμοια τιμή σχεδόν με αυτή της RX100 m3 από Ελλάδα (από 549 ευρώ, από skroutz).

Δεν ξέρω βέβαια αν προτιμάς τέτοιες αγορές, από amazon κλπ
https://www.amazon.de/Canon-Digital...446724&sr=8-1&keywords=PowerShot+G7+X+Mark+II

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Να σαι καλά!

Η αλήθεια είναι πως και εγώ είδα προχθές από ebay από Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία) πως τη βρίσκω καινούρια με εγγύηση εννοείται κλπ, από 515-540 (μαζί με μεταφορικά) αλλά και πάλι μου κάνει κάπως το να δώσω τόσα χρήματα και να μην αγοραστεί από Ελλάδα.

ΥΓ: Ωραίες οι φωτό σου, urbanmood είμαι στο flickr.

Thanks! Είμαστε followers μεταξύ μας τότε στο flickr! :ADFADF1:

Από ebay δύσκολα θα αγόραζα μηχανή, εκτός αν πρόκειται για ebay-μαγαζί γνωστού φωτομάγαζου (συνηθίζεται πολύ στην Γερμανία να έχουν και τέτοιο). Το amazon από την άλλη δίνει δυνατότητα επιστροφής 30 ημερών - no questions asked - αν κάτι δεν πάει καλά, π.χ. ξεκεντραρισμένος φακός κ.λ.π. Τέλος να πω ότι η RX100mk3 έχει φακό που ξεκινάει από τα 24mm και κυρίως εκεί είναι σαφώς καλύτερη από την canon - ο φακός καλύπτει πλήρως τον αισθητήρα. Οπότε αν τραβάς κυρίως ευρυγώνια, θα έλεγα sony ενώ αν θες πορτρέτα κ.λ.π. πας canon

φίλοι, χθες κουβαλώντας δύο τσάντες για το μικρό γιο στην πλάτη, μου ήταν αδιανόητο να πάρω και την τσάντα
με την α6500... συνεπώς, τι προτείνεται σε μικρό μέγεθος, σχετικα φθηνό και να βγάζει 4κ βίντεο?
ευχαριστώ