Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

ποιον εννοεις μαμισιο ?
αν εννοεις τον μικρο pancake 16-50, ειναι μετριος εως κακος φακος οπτικα.
Καλυτερα να τον δωσεις και να παρεις κατι καλυτερο.

αν δε μπορεις , παρε τον sony 18-200... και δωσε τον μαμισιο σου.
Θα εχεις καλυτερο συνολικα αποτελεσμα και εναν φακο για ολες τις δουλειες συν τον πολυ καλο sigma για βραδυνα κλπ

αυτος τι λεει?

αυτους τους φακους θα τους επαιρνα με την εξης προυποθεση... να εχω μαζι και μερικους prime για bokeh, βραδυνα, και καλυτερη ποιοτητα οπου χρειαζεται!

Mιας και η μηχανη ηρθε οπως και ο φακος ( rf 24-105 f4 L) θα ηθελα τα φωτα σας για καποιους φακους που θελω
Φωτογραφιζω κυριως τοπια και street photography . Ελαχιστα ενδιαφερομαι για αλλο ειδος οπως πορτρετα κλπ
Δυο σκεψεις τριγυρνανε στο μυαλο μου
Α ) canon rf 35mm 1,8 is stm συν canon rf 16mm 2.8 stm με συνολικη τιμη απο αμαζον αποφορολογημενα στα 700 και οι 2 φακοι
Β ) canon rf 14-35 f4 L παλι απο αμαζον ισπανικο με τιμη 1400 ευρω

Πρωτη σκεψη η διαφορα τιμης .....διπλα χρηματα
Δευτερη σκεψη οτι αφου εχω ηδη τον 24-105 γιατι να δωσω τοσα χρηματα για εναν δευτερο ζουμ και να μην παω στους 2 σταθερους .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eγω αν ειχα μονον τον πολυ χρησιμο RF 24-105 f4 στο οπλοστασιο μου θα κοιταζα μονον τον 14-35mm απο αυτους που σκεφτεσαι ή θα κοιταζα για καναν μεταχειρισμενο σε καλη τιμη EF 16-35mm f2,8 III ( oχι αλλες παλιοτερες εκδοσεις τους).

Eγω αν ειχα μονον τον πολυ χρησιμο RF 24-105 f4 στο οπλοστασιο μου θα κοιταζα μονον τον 14-35mm απο αυτους που σκεφτεσαι ή θα κοιταζα για καναν μεταχειρισμενο σε καλη τιμη EF 16-35mm f2,8 III ( oχι αλλες παλιοτερες εκδοσεις τους).
Βρηκα και 3η λυση
ef 16-35 f2.8 L ΙΙΙ usm καινουργιος απο αμαζον γαλικο στα 1380 συν τον ανταπτορα φυσικα που παει 100και κατι ψιλα?

ακριβος ρε γμτ συγκριτικα με τον RF

Δεν κοιτας για καναν μτχ ? εκτος αν θες εξοδα

Δυστυχως οι EF κρατουν τιμες και δεν βγαινουν σε προσφορες .....

ακριβος ρε γμτ συγκριτικα με τον RF

Δεν κοιτας για καναν μτχ ? εκτος αν θες εξοδα

Δυστυχως οι EF κρατουν τιμες και δεν βγαινουν σε προσφορες .....
βρε ο rf ειναι f4 ο ef ειναι ο 2.8 ,δεν συγκρινονται

Θέλουμε γαι το κλειστό γυμναστήριο μια vfm πρόταση για να τραβάμε φωτογραφίες σε αγώνες μπάσκετ. Όχι κάτι φοβερό και ακριβό. Μέχρι τώρα τραβάμε με την X-T20 +18:55 που έχω αλλά λείπει λίγο ζουμ ακόμη και υστερεί και σε ταχύτητα.
Έχετε καμία πρόταση;

Ναι από το μηδέν.
Μια μηχανή και ένα φακός.
Ε να μην περάσουμε τα 1000 ευρώ όσο πιο κάτω το καλύτερο αρκεί να γίνεται δουλειά.

Θα συμφωνησω αν η χρηση της θα ειναι αποκλειστικα για αυτο το σεναριο, με τοσο χαμηλό budjet μονο FF μτχ DSLR και ενα φακο ζουμ εως f4 που πλεον τα βρισκεις στο πανερι της λαικης (λογω απαξιωσης οχι ικανοτητας)

Δύσκολα πράγματα αυτά… μοιάζουν με τις δικές μου απαιτήσεις, θέλεις σίγουρα μεταχ/νη με κάποιον 70-200 f4.

Ίσως μια canon 80d + canon / tamron 70/200 f4…. Στο χιλιάρικο θα σου βγει.

Full frame σώμα ίσως καμία 6d ή 5d mark iii.

Θέλει ψάξιμο όμως.

Το θέμα είναι το διάφραγμα … πρέπει να έχεις το πολύ σταθερό f4, ιδανικά 2.8

Θέλεις φυσικά και καλή εστίαση…. Δεν αλλάζει κάτι από τα παραπάνω.

Σε mirrorless θα μπορούσες να πας σε sony a6400 και κάποιον φακό όπως ο 18-105 f4.
Μεταχ/να ίσως τα βρεις το χιλιάρικο.
Επειδή είναι crop όμως καλύτερα θα ήταν ένας 2.8…. Αλλά ξεφεύγεις.