Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Από δείγματα που έχω δει η Olympus είναι καλύτερη (βασικά κάνει καλύτερη φωτομέτρηση - έκθεση). Η Canon βέβαια σε επίπεδο φορητότητας είναι "αλλού", μπαίνει σε τσέπη άνετα - γι αυτό και έχω μια S95...

Ευχαριστω

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα σας. Σαν καινούργια θέλω να συγχαρώ όλους σας για τα εξαιρετικά θέματα και τις φωτογραφίες που ανεβάζετε. Εδώ και 3 μέρες δεν χορταίνω να τα βλέπω και να παίρνω ιδέες καθότι ….άσχετη. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη κατηγορία για να θέσω τα ερωτήματά μου σε σχέση με το σώμα της μηχανής μου και την αγορά νέου φακού, αν όχι πείτε μου να το διορθώσω.

Διαθέτω μία Sony a380 + kit 18-55 και ο λόγος που πήγα στην κατηγορία της dslr ήταν η γρήγορη λήψη και η καλύτερη ποιότητα από τις απλές μηχανές. Τώρα γλυκάθηκα και θέλω να αγοράσω ένα φακό με μεγαλύτερο ζουμ .Ο 18-55 δεν με καλύπτει θα πρέπει να είμαι σε απόσταση αναπνοής από το θέμα μου για να γεμίσω το κάδρο.

Αν αγοράσω έναν 18-250 της sony ή τον 16-105 η διαφορά θα είναι μόνο στο εύρος ζούμ ή θα έχω και καλύτερη ποιότητα εικόνας π.χ. σε εσωτερικούς χώρους ή για νυχτερινή λήψη γιατί αν η ποιότητα εξαρτάται από το σώμα της μηχανής τότε να μην πετάξω 730€ για ένα φακό καλύτερα να ψάξω για άλλο σώμα μηχανής.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξω στα στοιχεία του φακού? Εγώ το μόνο που καταλαβαίνω είναι το εύρος ζουμ, από τα υπόλοιπα δεν σκαμπάζω.

Και κάτι τελευταίο, γνωρίζει κανείς κανένα καλό βιβλίο μπας και μάθω τίποτα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Καλώς όρισες στο AVClub! Θα σε συμβούλευα ΠΡΙΝ αγοράσεις οτιδήποτε άλλο να πας εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους όπου ο καλός φίλος Alex εξηγεί πολύ απλά και παραστατικά τα βασικά της φωτογραφίας. Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, αρκεί να ξέρει να τα δουλεύει! ;)

Edit: από εδώ http://www.photoeidolo.gr/N/7 BOOK/index.html επίσης μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το αναλυτικό e-book "Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ" του Τάσου Σχίζα, για να εμβαθύνεις περισσότερο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πραγματικά ο Alex τα εξηγεί θαυμάσια. Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.:worshippy:

Last edited:

Να είσαι καλά, περιμένουμε φωτογραφίες!

Να ρωτησω κι εγω για μια συμβουλη... η μηχανη μου εχει περιπου 50.000 κλικ και εχω την εντυπωση οτι το κλειστρο δεν λειτουργει και τοσο καλα, αλλα μπορει να ειναι και ιδεα μου...

...καποιος εδω περα, δινει μια κανον 40D με 9.000 κλικ απο οτι λεει στα 350Ε... αξιζει να την παρω και να κοιταξω να δωσω τη δικια μου κανενα 200ρι ή δεν αξιζει η ανταλλαγη και πιθανως να μου μεινει και αμανατι η δικια μου?

Εχουμε κανενα νεο για αντικαταστατη της 7D μεσα στο χρονο?

...οποτε βλεπω μονο αυξηση στα μεγαπιξελς και βελτιωση στην οθονη... AF δειχνει να μενει το ιδιο... κοινως απο θορυβο και υψηλα iso μαλλον τιποτε καλυτερο και βλεπω και μια ωραια αυξηση τιμης κανενα χιλιαρικακι για το weather shield και παμε φουλ για τη 40ρα...

...θα εχει digic 5 αντι dual 4... ενα στοπ θα το παρει, δεν μπορει....

Last edited:

Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο
Sony DSC-HX200v και Nikon P510
Ποια προτεινεται?
Η χρηση ειναι καθαρα ερασιτεχνικη και πιο πολυ σαν gadget δηλαδη με ενδιαφερει να παιζω και μετα τα υπολοιπα καλουδια πχ video, 3d, gps, high zoom κτλ
οποτε μην περιοριστουμε καθαρα στο ποια βγαζει καλυτερες φωτογραφιες.

Last edited:

Μεταξύ Olympus E-PL1 από Olympusmarket και Canon 220/230 hs τι να προτιμήσω, Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην φορητότητα και από ποιότητα φωτογραφίας ποια είναι καλύτερη, η μηχανή θα προορίζεται για οικογενειακές φωτογραφίες
Ευχαριστώ

Η Canon μπαίνει σε οποιαδήποτε τσέπη, η E-PL1 όχι. Για απλή ερασιτεχνική χρήση να προτιμήσεις την Canon. Μια ενδιάμεση λύση είναι μια Oly XZ1 από Olympusmarket, σαφώς ανώτερη από την Canon...

Μεταξύ Olympus E-PL1 από Olympusmarket και Canon 220/230 hs τι να προτιμήσω, Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην φορητότητα και από ποιότητα φωτογραφίας ποια είναι καλύτερη, η μηχανή θα προορίζεται για οικογενειακές φωτογραφίες
Ευχαριστώ

Αν φορητότητα παίρνεις Canon
Αν ποιότητα παίρνεις Olympus
Απλά τα πράγματα!

Ευχαριστώ, θα περιμένω όταν υπάρχει διαθέσιμη από Olympusmarket h ΧΖ-1 και θα τα πουμε τότε

Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο
Sony DSC-HX200v και Nikon P510
Ποια προτεινεται?
Η χρηση ειναι καθαρα ερασιτεχνικη και πιο πολυ σαν gadget δηλαδη με ενδιαφερει να παιζω και μετα τα υπολοιπα καλουδια πχ video, 3d, gps, high zoom κτλ
οποτε μην περιοριστουμε καθαρα στο ποια βγαζει καλυτερες φωτογραφιες.

Παιδια για εδω καμια προταση?

Παιδιά καλησπέρα.
Θέλω τα φώτα σαs για επιλογή μεταξύ Canon 230 hs και Samsung WB700.
Η χρήση θα είναι καθαρά ερασιτεχνική οικογενειακέs φώτο και ένα όσο καλύτερο βίντεο.
Μήπωs να βάλω στο παιχνίδι και την Oly XZ1?
Περιμένω από εσαs να μοu πείτε που το γνωρίζετε το άθλημα.

Η XZ-1 είναι σαφώς καλύτερη φωτογραφικά. Θα λειτουργήσει σαν "σχολείο" αν θες να μάθεις, και τραβάει πιο άνετα φωτογραφίες σε κακές φωτιστικά συνθήκες. Επίσης σώζει (προαιρετικά) και raw αρχεία που μπορέις να επεξεργαστείς στον υπολογιστή σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, παρότι και οι φωτογραφίες που παίρνεις κατευθείαν από την μηχανή είναι κορυφαίες για compact. Αν όλα αυτά δεν σε ενδιαφέρουν και οι δύο άλλες που αναφέρεις, είναι πολύ καλές για καθημερινή χρήση, εκδρομές κ.λ.π.