Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα,

Θα ήθελα μια βοήθεια μεταξύ των παρακάτω 3 επιλογών:

1) Sony WX5
2) Sony HX5V
3) Sony W390

Σε αυτά τα χρήματα γύρω στα 150-180 τι προτείνετε? Με ενδιαφέρει μια καλή all-around μηχανή με καλή ποιότητα στις φωτογραφίες και στο video (720p).

Αν υπάρχει άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα, ευχαρίστως να την ακούσω.

Αλήθεια για την W390 δεν έχω βρει αρκετά στοιχεία. Θεωρείτε οτι δεν είναι στο επίπεδο των άλλων 2?

Την HX5V την βρίσκεις στα 180 προσφορά, πολύ καλή!

Οντως για οσο υπαρχει ακομα..

Πολυ καλή νομιζω ειναι και η TZ8 της Panasonic στα ιδια λεφτά. Για all around χρηση μια χαρά

Βλέπω επίσης με ενδιαφέρον και τις Sony H70 και WX7. Είναι λίγο εκτός budget (205-215€), αλλά έρχονται και εκπτώσεις.

Κάποια γνώμη μεταξυ αυτών των δυο?

Μείνε μεταξύ WX5 και ΗΧ5V... νεότερο και με περισσότερα megapixel ΔΕΝ σημαίνει καλύτερο, συνήθως είναι στα ίδια ή χειρότερα!

Την γνωμη σας παιδες....Ενδιαφερομαι κυριως για να τραβαω video Full HD στις διακοπες, αντι λοιπον να παρω μια cam,σκεφτομαι για μια compact μ αυτη την δυνατοτητα ,γυρω στα 300-350 Ευρω,ετσι ωστε να μην κουβαλαω μαζι μου και την DSLR για φωτογραφιες.Ποια η γνωμη σας για την Nikon P-300?Υπαρχει καποια αλλη προταση?Ευχαριστω εκ των προτερων

Κανείς δεν ξετρελάθηκε μαζί της, αν δεν είχε τον πολύ φωτεινό φακό δεν θα ασχολούμασταν καθόλου... http://www.dpreview.com/reviews/nikonp300/

Ή θα δώσεις κάτι παραπάνω για τις "καλύτερες" Canon S95, Olympus XZ1, Panasonic LX5, ή πάρε μια Sony HX5V, Panasonic TZ10, Samsung WB650... Αν είναι μόνο για διακοπές κ.λ.π. οι δεύτερες μου φαίνονται καλύτερες περιπτώσεις, τα ρέστα πιέστα με καλή παρέα :ernaehrung004:

τι να πω τωρα....με καλυψες!!:)Thanks!!

Να είσαι καλά περιμένουμε φωτογραφίες - εντυπώσεις από το (όποιο) νέο σου απόκτημα!

Την γνωμη σας παιδες....Ενδιαφερομαι κυριως για να τραβαω video Full HD στις διακοπες, αντι λοιπον να παρω μια cam,σκεφτομαι για μια compact μ αυτη την δυνατοτητα ,γυρω στα 300-350 Ευρω,ετσι ωστε να μην κουβαλαω μαζι μου και την DSLR για φωτογραφιες.Ποια η γνωμη σας για την Nikon P-300?Υπαρχει καποια αλλη προταση?Ευχαριστω εκ των προτερων

Θα μπορούσες να αγοράσεις μια Sony nex3(399 ευρο 18-55φακό) με δυνατότητες σε video πολύ μεγαλύτερες από οποιαδήποτε compact η videocamera αντίστοιχης αξίας και έξτρα bonus ποιοτητα photo επιπεδου slr:ciao:

νομιζω ομως οτι δεν γραφει Full HD...

Το βασικό είναι ότι δεν χωράει στην τσέπη...

Σωστο και αυτο!Λαθος μου ομως στο προηγουμενο post οτι η Sony δεν τραβα Full HD!Απο εκει που ημουν σχεδον σιγουρος για την Nikon P300,τωρα εχω πολλες επιλογες.Βεβαια λιγες απο αυτες εχουν δυνατοτητα Full HD σε βιντεο,αλλα με μια μικρη ερευνα αγορας που εκανα τωρα,το σιγουρο ειναι οτι αποκλειω τις βιντεοκαμερες

Σωστο και αυτο!Λαθος μου ομως στο προηγουμενο post οτι η Sony δεν τραβα Full HD!Απο εκει που ημουν σχεδον σιγουρος για την Nikon P300,τωρα εχω πολλες επιλογες.Βεβαια λιγες απο αυτες εχουν δυνατοτητα Full HD σε βιντεο,αλλα με μια μικρη ερευνα αγορας που εκανα τωρα,το σιγουρο ειναι οτι αποκλειω τις βιντεοκαμερες

Φαντάζομαι ότι έχεις υπόψη σου πως για λήψη βίντεο αξιώσεων απαιτείται κάτι σαν το http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=81749 . Διότι λήψη HD βίντεο στο χέρι, εκτός ότι κουνά απίστευτα, σίγουρα το τρέμουλο του χεριού μειώνει καταπληκτικά την ανάλυση....

δηλαδη θα προτεινες βιντεοκαμερα αντι για κομπακτ φωτογραφικη?

δηλαδη θα προτεινες βιντεοκαμερα αντι για κομπακτ φωτογραφικη?

no, not at all!!!!

Απλώς και να με συγχωρείτε... όποιος θέλει να έχει καλοτραβηγμένα βίντεο υψηλής ανάλυσης δεν χρειάζεται μόνο μια καλή κάμερα. Χρειάζεται σταθερή λήψη και καλή τεχνική.

Πάρτε την ίδια φωτογραφική μηχανή και κάντε δυο λήψεις. Μια σε τριπόδι με κεφαλή βίντεο (π.χ. MANFROTTO 501) και μια στο χέρι. Σε οποιαδήποτε τηλεόραση υψηλής ανάλυσης κι όχι μόνο στις PANASONIC η διαφορά στην απόδοση είναι περίπου αυτή του BR με το DVD. Και δεν είμαι υπερβολικός.

Όντως, στο χέρι το βίντεο είναι άχρηστο. Ακόμα και με το μονόποδο -εγώ ο ίδιος τουλάχιστον- δεν είμαι ικανοποιημένος.

Γειά σας.
Θα ήθελα την βοήθειά σας. Sorry αν απαντήθηκε σε προηγούμενο post αλλά είναι πολλά για τα διαβάσω όλα.
Θέλω να αγοράσω μία φωτογραφική μηχανή και με ενδιαφέρουν πάνω απ'όλα εκτός φυσικά από την τιμή (νομίζω όλοι θέλουμε κάτι φτηνό και πολύ καλό ταυτόχρονα) το μέγεθος και η ικανότητα στις λήψεις στο auto(το 90% των φωτο με αυτή την ρύθμιση θα είναι).
Φυσικά ότι άλλα καλούδια θα έχει καλοδεχούμενα.
Είχα την konica minolta g600 (υπερικανοποιημένος) και τώρα έχω την olympus sp-560uz την οποία δεν συνήθισα ποτέ ούτε εγώ αλλά ούτε η γυναίκα μου (μέσα σε ούτε δύο χρόνια που την έχω ζήτημα να έβγαλα 150 φωτο άσε που είναι και μεγαλούτσικη).
Όσο αφορά την τιμή είπα να κινηθώ στο 150ευρω (π.χ canon a3300) αλλά αν η διαφορά στην ποιότητα και σε αυτά που ζητάω είναι πραγματικά τόσο μεγάλη όσο και διαφορά της τιμής(π.χ canon s95) τότε θα το σκεφτώ πολύ.... (ξέρω μεγάλη διαφορά τιμής)

Αν μπορείς να δώσεις 180 πάρε την Sony HX5V, ψάξε μέσω Skroutz, θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος...

Καλησπέρα.
Θέλει ένας φίλος μου να του φτιάξω ένα site για επαρχιακή πολή στο στυλ αυτό.

Αν και άρχικά του πρότεινα να προσλάβει κάποιον φωτογράφο για να βγάζει τις φωτογραφίες στα διάφορα events, τελικά αποφάσισε να πηγαίνει και να βγάζει αυτός φωτογραφίες.
Τι φωτογραφική και φακό να του προτείνω για αυτή την δουλειά;
Λογικά θα χρειαστεί και φλας ξεχωριστό, έτσι;

Αν και δεν μου έχει πει ακόμα ακριβές ποσό που προτίθεται να ξοδέψει, δεν νομίζω να είναι πάνω από 1000 .

Έχετε να προτείνετε κάτι;