Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τελικά μετά από 1 μήνα χρήσης της wx1 την άλλαξα με την hx5v.:confused: Η πρώτη σύγκριση είναι υπέρ της μικρής (σαν πιο στιβαρή και καλοφτιαγμένη ενώ η μεγάλη θυμίζει πλαστικούρα; ). Ο φακός τη wx1 λίγο καλύτερος σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού(αν κάνω μια βιαστική σύγκριση) .Τι να πω η μικρή μου έκλεψε την καρδιά ,θα δω όμως και τη μεγάλη πριν βγάλω τελικό συμπέρασμα.

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Μια DSLR θα κάνει την δουλειά, αλλά ο φίλος σου θα μπορέσει? Γιατί δεν του προτείνεις να μπεί στο forum, να ασχοληθεί λιγάκι, πως θα μάθει, θα του τα λες εσύ? ;)

Γιάννη περιμένουμε συγκριτικό - και καμιά φωτογραφία...

Μια DSLR θα κάνει την δουλειά, αλλά ο φίλος σου θα μπορέσει? Γιατί δεν του προτείνεις να μπεί στο forum, να ασχοληθεί λιγάκι, πως θα μάθει, θα του τα λες εσύ? ;)

Ελπίζω να μπορέσει. Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το internet, θα του προτείνω να μπει..
Mε τα βιβλιά τα πάει καλύτερα. :p

Κάτι τέτοιο θα έκανε;
Nikon D 3100 Kit 18-105mm VR ή Nikon D 3100 Kit 18-55VR+ 55-200VR + Nikon SB 400

Βασικά τι φακός χρειάζεται για μια τέτοια δουλειά;
Το εξωτερικό φλας είναι απαραίτητο, έτσι;

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

arisx said:
Βασικά τι φακός χρειάζεται για μια τέτοια δουλειά;

Βασικά το να ξέρεις τι φακός χρειάζεται κάθε φορά είναι μέρος του "να ασχοληθείς λιγάκι". Βέβαια είναι σημαντικό και το φως που έχεις όταν τραβάς μια φώτο.

Παραθέτω μια απάντηση του κ. Βλασίδη για οδηγό, να βρείτε τι ανάγκες έχετε :

Για τα προτρέτα χρειάζεσαι ένα φακό μεσαίας εστιακής απόστασης (κοντό τηλεφακό) με ρηχό βάθος πεδίου (f1.8-2.5)

Για τα τοπία ένα καλό αισθητήρα και φακό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οξύτητα.

Για τα αθλητικά θέλεις μηχανή με εξαιρετικό AF και πολύ καλό drive (5+ λήψεις το δευτ.) και φακό επίσης γρήγορο στη εστίαση και να επιτρέπει υψηλές ταχύτητες κλείστρου άρα με f 2.8.

Για τα νυχτερινά στο χέρι θέλεις γρήγορο φακό (με f ικρότερο του 2.8) μηχανή με πολύ απόδοση στο iso 3200 ή καλό τρίποδο.

Για μάκρο θέλεις φακό μάκρο (δηλ. να εστιάζει σε απόσταση μικρότερη από 20 εκ. απότο αντικείμενο).

Για δρόμου θέλεις μηχανή ελαφριά που να μη φαίνεται από τα άλλα άτομα που θα τα φωτογραφίζεις.

Horses for courses.

Αν αποφασίσεις για flash θα σου έλεγα να πάτε στο SB-600 αντί για το 400
-bye-

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το internet, θα του προτείνω να μπει..
Mε τα βιβλιά τα πάει καλύτερα.

Και το site πως θα το στήσει? Τις φωτογραφίες πως θα τις ανεβάζει, μέσω βιβλίων? Εντάξει, κι εμένα μου αρέσει η μυρωδιά και η αίσθηση των βιβλίων, αλλά κάποια πράγματα δεν γίνονται πλέον με τον παλιό καλό (?) τρόπο :chinscratch:

sony DSC-H70

εχει υποψη του κανεις τη συγκεκριμενη;
Αξιζει τα 208 ευρω που ζηταει,καποια καλυτερη ισως σ'αυτα τα χρηματα;

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ..ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ DSLR?ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΛΟΦΩ ΤΟΥ ΦΙΛΜ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΩΣ?ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ..ΤΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩς ΤΟ ΖΟΥΜ?ΘΕΛΩ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ..ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΧΙ ΤΡΕΛΑ ΑΚΡΙΒΗ.. H CANON 400D ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΛΗ? ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ... ?
ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΦΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Καλώς ήρθες! Οι περισσότερς μηχανές πλέον είναι ψηφιακές, όταν λέμε αναλογική εννοούμε με φίλμ. DSLR = Digital Single Lens Reflex, η 400D είναι μια από αυτές, αρκετά παλιό μοντέλο, αν την έχεις ήδη ή την βρείς πολύ φθηνά αξίζει. Αυτοί που "ρυθμίζουν κάτι" στους φακούς, συνήθως ασχολούνται με το ζούμ, η εστίαση πλέον είναι αυτόματη. Θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά, οπότε διάβασε τα σχετικά νήματα, και κατέβασε κι αυτό http://www.photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index.html το ΔΩΡΕΑΝ ebook.

Καλώς ήρθες! Οι περισσότερς μηχανές πλέον είναι ψηφιακές, όταν λέμε αναλογική εννοούμε με φίλμ. DSLR = Digital Single Lens Reflex, η 400D είναι μια από αυτές, αρκετά παλιό μοντέλο, αν την έχεις ήδη ή την βρείς πολύ φθηνά αξίζει. Αυτοί που "ρυθμίζουν κάτι" στους φακούς, συνήθως ασχολούνται με το ζούμ, η εστίαση πλέον είναι αυτόματη. Θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά, οπότε διάβασε τα σχετικά νήματα, και κατέβασε κι αυτό http://www.photoeidolo.gr/N/7 BOOK/index.html το ΔΩΡΕΑΝ ebook.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!Ποια φωτογραφική μηχανή θεωρείται κατά την άποψη σας καλή ως προς την ανάλυση της και κατάλληλη όχι για τόσο προχωρημένους χρήστες της,να είναι νορμάλ δηλαδή και η τιμή της να μην είναι εξωφρενική?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!Ποια φωτογραφική μηχανή θεωρείται κατά την άποψη σας καλή ως προς την ανάλυση της και κατάλληλη όχι για τόσο προχωρημένους χρήστες της,να είναι νορμάλ δηλαδή και η τιμή της να μην είναι εξωφρενική?

Καλό θα ήταν να μας δώσεις το όριο που θεωρείς 'εξωφρενικό' :) Κατά τα άλλα εγώ θα σου πρότεινα Νikon D3100, D5000, D5100, Canon 1100D, 550D, 600D και pentax K-x, αυτές παίζουν από γύρω στα 500 μέχρι γύρω στα 800 ανάλογα το φακό με τον οποίο θα πάρεις τη μηχανή... Για αρχή ένας φακός 18-55μμ σου κάνει. Αν μπορέσεις στους Nikon να πάρεις τον 18-105 ακόμα καλύτερα.. Καλό ψάξιμο!

Απάντηση: sony DSC-H70

εχει να προτεινει κανεις καμια πανασονικ ας πουμε σ'αυτα τα λεφτα;
με τη προυποθεση να ειναι καλυτερη απο τη σονυ.

Re: sony DSC-H70

First things first.

Στα φωτογραφικά το νέο μοντέλο δεν είναι πάντα καλύτερο, ειδικά όταν έχει περισσότερα μεγαπίξελς.

Η ΗΧ5V είναι κάμερα που αποσύρεται διότι "έπρεπε" η SONY να βγάλει αντικαταστάτρια. Η οποία ήταν χειρότερη σε συνολική απόδοση.

Συνολικά πάντως η HX5V είναι ορατά καλύτερη μηχανή από την H70 όχι μόνο σε οπτική απόδοση αλλά και στο τί κάνει και πώς το κάνει....

Θα την έπαιρνα κι εγώ αλλά έχω ήδη μια PANASONIC TZ7 που είναι στην ίδια κλάση μηχανών.

Στα 180 ευρώ είναι ευκαιρία (και στα 210 θα έλεγα...)

Στα υπόψη ότι πέρισυ τέτοιο καιρό θεωρούσαμε την HX5V ευκαιρία στα 330 ευρώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: sony DSC-H70

Κλάσεις ανώτερη η HX5V την βρίσκεις στα 180-190 με λίγο ψάξιμο!

First things first.

Στα φωτογραφικά το νέο μοντέλο δεν είναι πάντα καλύτερο, ειδικά όταν έχει περισσότερα μεγαπίξελς.

Η ΗΧ5V είναι κάμερα που αποσύρεται διότι "έπρεπε" η SONY να βγάλει αντικαταστάτρια. Η οποία ήταν χειρότερη σε συνολική απόδοση.

Συνολικά πάντως η HX5V είναι ορατά καλύτερη μηχανή από την H70 όχι μόνο σε οπτική απόδοση αλλά και στο τί κάνει και πώς το κάνει....

Θα την έπαιρνα κι εγώ αλλά έχω ήδη μια PANASONIC TZ7 που είναι στην ίδια κλάση μηχανών.

Στα 180 ευρώ είναι ευκαιρία (και στα 210 θα έλεγα...)

Στα υπόψη ότι πέρισυ τέτοιο καιρό θεωρούσαμε την HX5V ευκαιρία στα 330 ευρώ.

την ''τσιμπησα''!! :2thumb22sup: