Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά DSLR Nikon 3100 + φακό 15-55 ή18-105 ή TAMRON 18-200mm

Γιάννη, όχι τον Ταμρον 18-200, είναι πολύ κακός φακός

Προτίμησε αυτό "Nikon D 3100 kit 18-105mm VR & Nikon Case: 635 ευρώ" αλλα τα 635 μου φαίνονται πάρα πολλά. Αν είσαι Αθήνα ψάξε δια ζώσης στα 4-5 γνωστά μαγαζιά για καλή τιμή. Επίσης μην πάρεις τον 18-55 που είναι μεν καλός αλλα περιορισμένος στο εύρος. Τα παραπάνω μέχρι τα 105 τα χρειάζεσαι για τα πορτραίτα που θες.

Να ξέρεις όμως οτι ακριβώς αυτό που ζητάς δεν θα το βρεις σε αυτά τα χρήματα. Οι φακοί αυτοί δεν έχουν τόσο ανοιχτά διαφράγματα ώστε να κάνουν ωραίο μποκέ (αυτό το όμορφο θόλωμα του φόντου). Γι αυτό θα πάρεις μεν το πιο πάνω πακέτο, αλλα θα προσθέσεις άλλα 180-200 για να πάρεις τον "Nikon AF-S 50mm F1.8 G" και με αυτόν με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα θα πάρεις τα πορτραίτα που θέλεις.

Καλως ορισες Γιαννη και με το καλο η γεννηση του βρεφους!
Θα σου προτεινα να ξανασκεφτεις το πακετο με τον ταμρον καθως και με τον 18-55 διοτι ειναι χωρις VR. Ειδικα ο ταμρον χωρις σταθεροποιητη θα σε δυσκολεψει χωρις τριποδο ιδιαιτερα στα μεγαλα ζουμ. Δεν θελεις κουνημενες φωτο ειδικα για το μωρο.

Πριν απο καποιους μηνες αρχισα και γω με dslr και αν αποφασιζα σημερα με τις γνωσεις που εχω αποκομισει, θα αγοραζα μονο το κιτ με τον 18-55 VR. Απο κει και περα θα εβλεπα τι χρειαζομαι.
Σε πληροφορω οτι σαν ποιοτητα φακου, οι 18-55, 18-105 και 55-200 ειναι ολοι πολυ καλοι και ισαξιοι και θα σου δωσουν ικανοποιητικο bokeh που θελεις για τα πορτραιτα. Εγω θα πηγαινα για αρχη μονο για το κιτ με τον 18-55 VR

Μεσα σε λιγο καιρο που θα δεις τι σου αρεσει να τραβας περισσοτερο και διαβαζοντας/ρωτωντας το φορουμ μπορεις να καταληξεις στους επομενους φακους.

Last edited:

Μάλλον σύμφωνα με αυτά που λέτε καταλήγω σε αυτό
Nikon D 3100 kit 18-105mm VR & Nikon Case: 635 ευρώ

Δε μένω Αθήνα είμαι Καβάλα και τις τιμές αυτές τις βρήκα από το Internet μέσω Skroutz.gr κ.α. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο κατάστημα που θα μπορούσα να τα βρω φτηνά ασ στείλει pm.

Ο φακός Nikon AF-S 50mm F1.8 G που μου αναφέρετε όντως φαίνεται πολύ καλός. Στην αρχή σκεφτόμουν μήπως να πάρω "NIKON D3100+18-55 +ΤΣΑΝΤΑ +ΤΡΙΠΟΔΟ : 474 ευρώ" + τον Nikon AF-S 50mm F1.8 G αλλλά μάλλον προς το παρόν το απορρίπτω και πάω κατευθείαν στον 18-105.

Καλημέρα σε όλους,
πάντα ήθελα να αγοράσω μία DSLR μιας και μου αρέσει πολύ η φωτογραφία αλλά το κόστος με κρατούσε μακριά. Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού σε λίγους μήνες με οδήγησε να το πάρω τελικά απόφαση.
Σκέφτομαι τη Nikon 3100 την οποία τη βρήκα στις παρακάτω επιλογές φακών και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Από τη φωτογραφική θέλω σίγουρα να βγάζω ποτραίτα ανθρώπων που από πίσω φαίνεται θολό το τοπίο και από εκεί και πέρα ότι ανακαλύψω σιγά σιγά.

Τα πακέτα που βρήκα όλα αφορούν τη 3100 αλλά αλλάζει ο φακός και είναι τα εξής:

NIKON D3100 + TAMRON 18-200mm : 600 ευρώ
NIKON D3100+18-55 +ΤΣΑΝΤΑ +ΤΡΙΠΟΔΟ : 474 ευρώ
NIKON D3100 +18-55 VR +55-200 VR +ΤΣΑΝΤΑ +ΤΡΙΠΟΔΟ: 700 ευρώ

Τι προτείνετε να πάρω?

Αν είσαι οκ με τα χρήματα, σαφώς τον 18-105.

Αν και υπάρχει ο 50mm που κάνει περίφημη δουλειά σε αυτόν τον τομέα!!

Καλως ορισες Γιαννη και με το καλο η γεννηση του βρεφους!
Θα σου προτεινα να ξανασκεφτεις το πακετο με τον ταμρον καθως και με τον 18-55 διοτι ειναι χωρις VR. Ειδικα ο ταμρον χωρις σταθεροποιητη θα σε δυσκολεψει χωρις τριποδο ιδιαιτερα στα μεγαλα ζουμ. Δεν θελεις κουνημενες φωτο ειδικα για το μωρο.

Πριν απο καποιους μηνες αρχισα και γω με dslr και αν αποφασιζα σημερα με τις γνωσεις που εχω αποκομισει, θα αγοραζα μονο το κιτ με τον 18-55 VR. Απο κει και περα θα εβλεπα τι χρειαζομαι.
Σε πληροφορω οτι σαν ποιοτητα φακου, οι 18-55, 18-105 και 55-200 ειναι ολοι πολυ καλοι και ισαξιοι και θα σου δωσουν ικανοποιητικο bokeh που θελεις για τα πορτραιτα. Εγω θα πηγαινα για αρχη μονο για το κιτ με τον 18-55 VR

Μεσα σε λιγο καιρο που θα δεις τι σου αρεσει να τραβας περισσοτερο και διαβαζοντας/ρωτωντας το φορουμ μπορεις να καταληξεις στους επομενους φακους.

όχι Χιώτη μου δεν είναι ισάξιοι. Ο 18-55 vr είναι καλύτερος φακός από τον απλό 18-55 στα άκρα. Από εκεί και πέρα (και συγνώμη για την παρατήρηση) γιατί θεωρείς τόσο παραίτητο σε κάθε φακό να έχει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης; Αφού ο φίλος μας θέλει ένα φακό για νεογέννητο, άρα κάτι που θα κινείται διαρκώς, τί είναι αυτό που θα του προσφέρει το vr? Να σου πω. Τίποτε. Κι επειδή θα έχει vr στο φακό θα νομίζει ότι μπορεί να τραβά με ό,τι ταχύτητα θέλει και θα παίρνει υπέροχα σταθερά φόντα με φλουταρισμένα πρόσωπα.

Το vr δεν είναι πανάκεια και μάλιστα έχει και συγκεκριμένη τεχνική που πρέπει να μάθεις για να το χρησιμοποιείς με σιγουριά.

όχι Χιώτη μου δεν είναι ισάξιοι. Ο 18-55 vr είναι καλύτερος φακός από τον απλό 18-55 στα άκρα. Από εκεί και πέρα (και συγνώμη για την παρατήρηση) γιατί θεωρείς τόσο παραίτητο σε κάθε φακό να έχει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης; Αφού ο φίλος μας θέλει ένα φακό για νεογέννητο, άρα κάτι που θα κινείται διαρκώς, τί είναι αυτό που θα του προσφέρει το vr? Να σου πω. Τίποτε. Κι επειδή θα έχει vr στο φακό θα νομίζει ότι μπορεί να τραβά με ό,τι ταχύτητα θέλει και θα παίρνει υπέροχα σταθερά φόντα με φλουταρισμένα πρόσωπα.

Το vr δεν είναι πανάκεια και μάλιστα έχει και συγκεκριμένη τεχνική που πρέπει να μάθεις για να το χρησιμοποιείς με σιγουριά.

Δεν διαφωνω, μιλουσα παντα για τους VR φακους, που εχω δοκιμασει, 18-55 18-105, 55-200. Γιαυτο και του ειπα να αποφυγει τον απλο 18-55 του κιτ που ειχε στη λιστα του. Απο τα συμφραζομενα νομιζα οτι ηταν ξεκαθαρο τι εννοουσα.
Αναφορικα με το VR, μιλουσα ειδικα για τον ταμρον. Μεγαλο ζουμ και μωρο. Τουλαχιστον το VR θα μειωνε το hand shake. Σιγουρα το VR δεν βοηθα στο να παγωσει η κινηση..

Παντως το VR ειτε με τεχνικη το χρησιμοποιεις ειτε οχι, κανει μεγαλη διαφορα στην φωτογραφια ειδικοτερα σε μεγαλα ζουμ ειτε σε χαμηλο φωτισμο. Για μενα ειναι πανακεια και (χωρις τριποδο) οι διαφορες απο φακους που δεν εχουν, εμφανεστατη! :))

Οι παρατηρησεις παντα ευπροσδεκτες!:ernaehrung004:

Last edited:

Πολυ χρησιμη η σταθεροποιηση αλλα δεν βοηθαει στα κινουμενα θεματα..στα κινουμενα θελουμε φωτεινο φακο για να ανεβασουμε ταχυτητα.Παρε τον απλο Ταμρον 17-50/2.8 που ειναι εξαιρετικος οπτικα και δεν θα χρειαστει να τον αντικαταστησεις καποια στιγμη , κατι που πιστευω πως θα κανεις με τους κιτ αν θελησεις να παρεις ικανοποιητικο για τις δυνατοτητες της μηχανης αποτελεσμα.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μην ξεχνάτε οτι όταν λέμε 18-55 εννοούμε ΠΑΝΤΑ τον VR γιατί ο σκέτος (που όντως ήταν και χειρότερος οπτικά) δεν υπάρχει στην αγορά σε καινούργιο εδώ και δύο χρόνια.

Καλημέρα.

Θα ήθελα να αγοράσω μια DSLR (είμαι αρχάριος στον χώρο των συγκεκριμένων μηχανών). Ποία θα μου προτείνατε σαν πρώτη DSLR μηχανή?....

Η Nikon 3100 είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό, ανεβαίνοντας λίγο στο budget περνάς στο ντουέτο Nikon 5100, Canon 600D η κάθε μια με τα υπέρ και τα κατά της, αλλά σε κάθε περίπτωση εξαιρετικές επιλογές και οι δύο. Αν είσαι (λίγο) αιρετικός μπορείς να κοιτάξεις και προς Sony, Pentax. Τέλος αυτή την περίοδο παίζουν πολύ καλές τιμές για τις m4/3 Panasonic στο Amazon.uk αν σε ενδιαφέρουν οι mirrorless...

Καλημέρα σε όλους,
πάντα ήθελα να αγοράσω μία DSLR μιας και μου αρέσει πολύ η φωτογραφία αλλά το κόστος με κρατούσε μακριά. Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού σε λίγους μήνες με οδήγησε να το πάρω τελικά απόφαση.
Σκέφτομαι τη Nikon 3100 την οποία τη βρήκα στις παρακάτω επιλογές φακών και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Από τη φωτογραφική θέλω σίγουρα να βγάζω ποτραίτα ανθρώπων που από πίσω φαίνεται θολό το τοπίο και από εκεί και πέρα ότι ανακαλύψω σιγά σιγά.

Τα πακέτα που βρήκα όλα αφορούν τη 3100 αλλά αλλάζει ο φακός και είναι τα εξής:

NIKON D3100 + TAMRON 18-200mm : 600 ευρώ
NIKON D3100+18-55 +ΤΣΑΝΤΑ +ΤΡΙΠΟΔΟ : 474 ευρώ
NIKON D3100 +18-55 VR +55-200 VR +ΤΣΑΝΤΑ +ΤΡΙΠΟΔΟ: 700 ευρώ

Τι προτείνετε να πάρω?

Επειδή ακριβώς είμαι στην ίδια κατάσταση με εσένα (στο να κυνηγάω ένα παιδί), εγώ προτίμησα για την D90 να πάρω τον 50mm f1.4. Αυτό ακριβώς που πρότεινε και ο Diol που είπε για τον 1.8..βέβαια στη προκειμένη περίπτωση η διαφορά είναι περί τα 200 !
Μπορώ όμως να σου πω ότι εδώ και πολύ καιρό ο συγκεκριμένος φακός είναι μόνιμα στη μηχανή μιας και η πλειονότητα των φωτογραφιών που παίρνω είναι σε εσωτερικό χώρο και πολλές φορές με όχι επαρκή φωτισμό.

Απάντηση: Re: Αγορά DSLR Nikon 3100 + φακό 15-55 ή18-105 ή TAMRON 18-200mm

για σας,
εχω την nikon D5100 + 18-55vr + 55-200vr και θα ηθελα την γνωμη σας για ενα φακο ΦΩΤΕΙΝΟ, τι θα λεγατε για 50mm f1,8g η 50mm f1.4g????
Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο ????
Thanks!!!

Είναι πολύ καλοί φακοί και οι δύο! Αλλά, στη μηχανή σου θα αντιστοιχούν σε 75άρηδες. Αναλόγως του τι τραβάς συνήθως, ίσως σου φανούν πολύ τελε και ο 35άρης 1.8 σου ταιριάξει καλύτερα!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

τον θελω για εσωτερικους χωρους, λες λοιπον οτι ο AF-S-NIKKOR 35mm f1.8g θα μου κατσει καλυτερα απο τον 50mm???
για φακους τωρα αρχισα να ψαχνομε.

Εγω στη δικη μου κροπ κανον, πηρα εναν 28ρη και για εσωτερικους χωρους μου φαινεται μια χαρα. Με εναν 35ρη, ισως ζοριζομουν περισσοτερο. Τα 50mm σιγουρα θα ηταν ακομα πιο περιοριστικα... καλυτερα τον 35/1,8 λεω κι εγω.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

μαλλον θα παω γιατον 35mm.
ευχαριστο!!!!

Καλησπέρα,
Δεν ξερω αν εχει πεσει στην αντιληψη σας, αλλα η αμαζον της αγγλιας εχει σε απιστευτη τιμη τις lumix tz18 και tz20, oπου αν το συνδιασεις με το cashback της πανυ (40ευρο πισω στην tz20), η t20 βγαινει περιπου 185 ευρο και η tz18 στα 175.

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-L...1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1323262084&sr=1-1
http://www.amazon.co.uk/Panasonic-L...1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1323262107&sr=1-1

Θεωρω οτι η τιμη ειναι απιστευτη για την μηχανη που αγοραζεις, απλα διαβασα αρκετα reviews και ξενερωσα λιγο για το image quality της tz20 που γλυκοκοιταγα να αγορασω.. Την tz18 την εχω απορριψει λογω της εγγραφης σε 720p βιντεο με μονοφωνικο ηχο.

Ειναι ρε παιδια τοσο χαλια η tz20 που να μην αξιζει η αγορα της σε τοσο χαμηλη τιμη?
Κανα site που να συγκρινει (ιδιες!) φωτογραφιες της tz18 και της tz20 υπαρχει? εχω φαει το google αλλα δεν βρισκω...
Μηπως θα πρεπει να περιμενω να βγει καμια καινουργια (tz30??)? (αληθεια, ποτε περιπου βγαζει νεα μοντελα η πανυ?)

Αυτο που θελω απο την μηχανη ειναι να βγαζει τοπια, συνηθως σε ημερισιες ληψεις και οχι νυχτερινες, οποτε περι νυχτερινων ληψεων δεν με πολυ ενδιαφερει..
Εκτυπωσεις σε χαρτί, δεν κανω και η εμπειρια μου στην φωτογραφια ειναι ελαχιστη, μιας και μεχρι στιγμης βολευουν με το 5ετιας φωτοκινητο μου (νοκια n95)..

Οποιαδηποτε ιδεα/προταση ειναι ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω.

Ευχαριστω πολυ φιλε.
Απο οτι βλεπω, η tz18 ειναι οντως αρκετα καλυτερη σε ποιοτητα φωτογραφιας απο την tz20..
Βεβαια πιο καλη ακομα βλεπω την canon 230 και ακομα καλυτερη απο ολες την sony hx9v, αλλα ειναι ακριβη η ατιμη..
Πφφφ... Προβλημα...

Παιδια καλημέρα.

Θα ήθελα μια γνώμη για το τι φακό θα έπρεπε να διαλέξω σαν πρώτο φακο. Θα πάρω μια canon 30d μεταχειρισμενη και πρέπει να πάρω έναν πολύ οικονομικό πρώτο φακό για.να ξεκινήσω. Οι πρακτικές επιλογές που εχω είναι ο κιτ 18-55 non is (dc ii), ο 18-55is και ο 50αρις 1.8. Σαφώς καταλαβαίνω ότι ο τελευταιος ειναι ο κειναι καλύτερος φακός, αλλά έχοντας αυτή τη στιγμή δυνατότητα να πάρω μόνο έναν φακό προβληματίζομαι λίγο για το αν θα έπρεπε να εχω έναν 50αρι μόνο που θα τραβά στα 80 λόγω crop. Επίσης ο απλός κιτ είναι όντως τόσο "κακός" σε σχέση με τον is όπως λένε τα review; Γιατί τον βρίσκω half price διαφορά που είναι λίγο σημαντική την παρούσα στιγμή.