Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο 50άρης θα σε περιορίσει αρκετά για "νορμάλ" χρήση. Για τους άλλους 2 δε γνωρίζω να σου πώ μιας και προσωπικά απέφυγα τους κιτ, αλλά σίγουρα έχουν κάποια sweet spots που θα σου δίνουν ικανοποιήτικα αποτελέσματα.

Εαν ψαξεις για 18-55 is απο σπασμενο κιτ, η τιμη του δεν πρεπει να ειναι πανω απο 100-110Ε για καινουργιος. Μεταχειρισμενος θα πρεπει να ειναι καπου στα 70-80Ε. Αν ψαξεις για μεταχειρισμενο 50/1,8 θα τον βρεις κοντα στα 70Ε...
Αν δεν θελεις/βρεις να αγορασεις και τους δυο σε αυτες τις τιμες, προσωπικα, θα πηγαινα με τον 18-55 is. Λιγο περιοριστικος στα σκοτεινα και στο ξεφονταρισμα λογω διαφραγματος αλλα πολυ πιο ευελικτος για αρχικη/γενικη χρηση...

Εαν ψαξεις για 18-55 is απο σπασμενο κιτ, η τιμη του δεν πρεπει να ειναι πανω απο 100-110Ε για καινουργιος. Μεταχειρισμενος θα πρεπει να ειναι καπου στα 70-80Ε. Αν ψαξεις για μεταχειρισμενο 50/1,8 θα τον βρεις κοντα στα 70Ε...
Αν δεν θελεις/βρεις να αγορασεις και τους δυο σε αυτες τις τιμες, προσωπικα, θα πηγαινα με τον 18-55 is. Λιγο περιοριστικος στα σκοτεινα και στο ξεφονταρισμα λογω διαφραγματος αλλα πολυ πιο ευελικτος για αρχικη/γενικη χρηση...

Ακριβώς τόσο τα βρίσκω, 18-55ιs στα 100 καινούργιος/σπασμένος από κιτ, 60 μεταχειισμένος 50άρις και 50 ο απλός 18-55. Θα προσπαθήσω να χωρέσω στο μικροσκοπικό μου budget έναν 18-55is και ένα 50άρι μεταχειρισμένο :). Διαφορετικά θα δώσω προτεραιότητα στον 18-55is και ο 50άρης λίγο αργότερα ...

Eγω πηρα εναν 28ρη και εναν 85ρη και βρισκω παντως οτι ο 50ρης, μονος του, δεν θα με ικανοποιουσε εναντι των αλλων δυο... παντα κατι θα μου ελλειπε... θελω να πω, οτι θα προτιμουσα να επερνα (αν ηταν να παρω εναν μονο φακο) ειτε τον 28ρη (ή και τον φτηνοτερο 35/2) ειτε τον 85ρη παρα τον 50ρη... αλλοι βρισκουν να τους καλυπτουν τα 50mm... επειδη ειναι φτηνος δεν σημαινει οτι σου χρειαζεται κιολας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γεια σας, θελω επειγοντως την βοηθεια σας,
η ανηψια μου και μια φιλη της θελουν απο μια compack το πολυ στα 170 με 180 ευροπουλα, τι προτεινετε?????
παρακαλω μια γρηγορη απαντηση.
Ευχαριστο!!!!!

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/68776-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-top3-compact-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82-2010-11/page20 την φθηνή panasonic την πήρα ως καθημερινή μηχανή τσάντας της κόρης μου και είναι μια χαρά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Αν θες κάτι καλύτερο υπάρχουν κι αυτές:

http://www.opshop.gr/default.asp?la=1&st=5&ct=199&pid=27&itm=1315 στα 190

http://www.skroutz.gr/s/320839/Canon-Ixus-220-HS.html στα ~170 με φακό που ξεκινάει από τα 24mm

Δεν έχω μετοχές της Canon αλλά σε αυτά τα χρήματα είναι πολύ καλές...

Εκανα χτες μία γύρα στα καταστήματα για να βρω την αντικαταστάτρια της πιστής μου Pentax Optio E40. Tην μηχανή την είχα αγοράσει πριν 3+ χρόνια και την έχω τσακίσει... μέχρι που τσακίστηκε κι αυτή (κυριολεκτικά: σπάσανε τα δοντάκια που κρατάνε το πορτάκι των μπαταριών κλειστό). Βασικά ψάχνω μία all-around μηχανή στα 110 ευρώ max, με εύκολα μενού & όχι παρανοϊκές ρυθμίσεις, που να τραβάει κι ένα αξιοπρεπές βίντεο. Δεν τρελαίνομαι για πολλά MP ούτε για HD video, με ενδιαφέρει όμως η αυτονομία και καλοσκέφτομαι μία απεξάρτηση από το κουβάλημα φορτιστή για ΑΑ μπαταρίες. Αν είναι εύκολο δώστε μου κάνα-δυο εναλλακτικές, γιατί όσο γυρίζω στα fora και ψάχνω μπερδεύομαι όλο και περισσότερο: εύκολες οι Panasonic, καλύτερες οι Canon, πέφτουν οι τιμές στις ακριβές Sony - έχω χάσει κυριολεκτικά την μπάλα.......

Στο ακριβώς από πάνω post υπάρχει απάντηση...

Στο ακριβώς από πάνω post υπάρχει απάντηση...

Βρήκα αυτό το ωραίο site και έβαλα τις 2 επικρατέστερες σύμφωνα με τα λεγόμενά σας και με την δική μου βόλτα... Εβαλα και την παλιά μου Pentax για την λέμε-τώρα σύγκριση:

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=panasonic_dmcs1&products=panasonic_dmcs3&products=pentax_optioe40

Η τιμή και των 2 είναι κάτω από τα 90 ευρώ στα μαγαζιά. Να τολμήσω για περισσότερα ΜΡ? ή μάπα το καρπούζι => τσιμπάω την S1 χαίρετε?

Μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για την ποιότητα της φωτογραφίας απο τον παραπάνω πίνακα?

Αν τις είδες από κοντά και σου κάνουν ως λογική, πάρε την S1 δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας στην S3. Η ποιότητα εικόνας είναι μια χαρά, όταν βρω χρόνο (και την κόρη μου) θα ανεβάσω δείγματα...

Την S3 την είδα και μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις: εντυπωσιάστηκα με την ευκολία που εξοικειώθηκα με τα μενού και τις ρυθμίσεις της, τράβηξα 1-2 φωτο μέσα στο μαγαζί και μου άρεσε το αποτέλεσμα, αλλά με χάλασε πολύ η πλαστικούρα. Βέβαια δεν έχει σχέση με την πλαστικούρα της Pentax, αλλά υπολόγιζα να αποκτήσω κάποια μηχανή που να είναι πιο στιβαρή.

Η S1, απ' ό,τι καταλαβαίνω, είναι ίδια κατασκευή με λιγότερα ΜΡ και 20 ευρώ φτηνότερη. Τεσπα, δεν αγοράζω γυναίκα, φωτογραφική φτηνή θέλω, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να ψάχνομαι περισσότερο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και νάστε καλά!

Re: Αγορα φωτογραφικης μηχανης

Γειά σας.
Έχετε καθολου προτασεις για αγορα φωτογραφικης μεχρι 90-100 που να τραβαει και βιντεο HD (720p) ?
Με μια αναζητηση εχω βρει τις κατωθι:
Καμια προταση ?

Η DMC-FS14 δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα. Φακός Leica, σταθεροποιητής megaOIS, καλή τιμή. Δεν μπορώ όμως να βρω σοβαρά reviews ή samples. Μήπως κυκλοφοράει με άλλον κωδικό μοντέλου?

Re: Αγορα φωτογραφικης μηχανης

Η DMC-FS14 δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα. Φακός Leica, σταθεροποιητής megaOIS, καλή τιμή. Δεν μπορώ όμως να βρω σοβαρά reviews ή samples. Μήπως κυκλοφοράει με άλλον κωδικό μοντέλου?
Ευχαριστώ. Η DMC-FS14 λογικα ειναι ενα "κομμενο" αδερφάκι της DMC-FS16, σωστα ? Παντως οσο το εψαξα δεν καταφερα να βρω τις διαφορες τους. Δεν ξερω αν κυκλοφορει με αλλο κωδικο μοντελου.
Ψαχνοντας κι αλλο, βλεπω οτι και η παρακατω nikon ικανοποιει τις αναγκες μου:
Nikon S2550
Εχει βιντεο 720p Και λογικα ειναι μια χαμηλοτερη εκδοση της S3100.
Δεν το περιμενα οτι σε τοσο χαμηλο budget θα ειχα τοσες επιλογες και τα εχω λίγο χασει (πριν 3 χρονια που εψαχνα παλι μεχρι 90-100 οι επιλογες ήταν πολυ λιγότερες !)

Ευχαριστώ. Το αρχικο μου ποστ το ειχα τοποθετησει απο λαθος σε αλλο νημα, γι' αυτο και δεν ειχα δει τις απαραπομπές σας. Φαντάζομαι αυτές τις παραπομπές τις έχετε παραθεσει δεκάδες φορές σε συμφορουμίτες !
Ευχαριστώ, θα διαβασω ολο το άλλο νημα και ελπίζω να καταλήξω σε μηχανή, γιατί έχω λίγο θολώσει με την πληθωρα των επιλογών σε αυτο το χαμηλό προϋπολογισμό που έχω θεσει.

Για να είμαστε ξεκάθαροι η Panasonic S1 είναι εξαιρετική στα 70 max. Αν δεν τσιγκουνεύεστε την διαφορά η σειρά FS είναι κατασκευαστικά σε άλλη κλάση και έχει και πολύ καλύτερα μενού + το σημαντικότατο Quick menu κουμπί για όσους ασχολούνται με ρυθμίσεις! Και εδώ ισχύει ο κανόνας όσο λιγώτερα mp τόσο καλύτερα...

Για να είμαστε ξεκάθαροι η Panasonic S1 είναι εξαιρετική στα 70 max. Αν δεν τσιγκουνεύεστε την διαφορά η σειρά FS είναι κατασκευαστικά σε άλλη κλάση και έχει και πολύ καλύτερα μενού + το σημαντικότατο Quick menu κουμπί για όσους ασχολούνται με ρυθμίσεις! Και εδώ ισχύει ο κανόνας όσο λιγώτερα mp τόσο καλύτερα...
Ευχαριστώ !
Λοιπόν, την s1 από σήμερα το πρωί την απ'ερριψα από το εύρος των επιλογών μου για 1 και μόνο λόγο : δεν μου αρέσει καθόλου ! Μου μοιάζει πολύ παιδική και πολύ ...... γυναικςία ! Ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστριες του άλλου φύλλου, δεν το λεω με προσβλητική διάθεση. Γι' αυτό λοιπόν από panny πλέον σκέφτομαι μόνο τις fs14 ή fs16.

Σχετικά με τις 2 nikon που ανέφερα, ποια πιστεύετε οτι είναι καλύτερη ?
s2550
ή
S3100 ?