Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καποιο καλο παιδι να μου πει μια γνωμη ή να δω βαθμολογια σε site και να πραξω αναλογα ποια εχει την καλυτερη? :)

εκτός κι αν είσαι έμπειρος φωτογράφος, οι δυο μηχανές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις σου, ειδικά στο θέμα της ποιότητας της φωτογραφίας. Μόνο σε ευκολία χρήσης θα μπορούσες να βρεις σοβαρές διαφορές, αλλά τότε η λύση είναι οι DSLR τις οποίες όμως δεν θέλεις, διότι έχουν όγκο.

Φυσικά θα λάβεις υπόψη σου ότι με κάθε μηχανή, μα κάθε μηχανή, για να πάρεις το άριστο, αυτό που ονειρεύεσαι, θα πρέπει ΕΣΥ να κάνεις τη δουλειά κι όχι η μηχανή. Κι επίσης ότι όσο καλύτερη είναι μια μηχανή και μέτριος ή ανίδεος ο φωτογράφος, τόσο το καλό τελικό αποτέλεσμα προκύπτει από δουλειά στο post processing στον ΗΥ.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πολλοί απο εδώ μέσα έχουν ψωνίσει απο εκεί,και τις τελευταίες μέρες και εγώ...

Νίκο μήπως παρέλαβες να μου πεις δυο λόγια e-pl1 vs pentax k20d ?

Κώστα μάλλον την άλλη βδομάδα,την πήρα για να την εχω συνέχεια μαζί...τώρα για σύγκριση,ας μιλήσουν και άλλοι...
Ετσι όπως το σκέφτομαι δύσκολα θα διώξω την ''μεγάλη''...άλλη αίσθηση...

Παιδια ποια η διαφορα Lumix DMC-LX5EG-K με την DMC-LX5 ?δεν μπορω να βρω κατι σχετικο, γνωριζει κανεις?ευχαριστω

99% Είναι εσωτερικός κωδικός της εταιρείας, για χρώμα και άλλες πληροφορίες...

Δεν βλέπω κάτι, αλλά μπες στο site της Panasonic ψάχτο, αλλά δεν ξέρω να υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις... οι διαφορές ενδεχομένως οφείλονται σε άλλους λόγους, παράλληλες εισαγωγές κ.λ.π. . Πάρε τηλέφωνο και ρώτα...

καλησπερα
θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια σας.
η μητερα μου ,ετων 65 και με αδυναμια να διαβασει η να στειλει μηνυμα στο κινητο, αποφασισε οτι θελει μια μηχανη για να βγαζει τα εγγονια της.
εχετε να μου προτεινετε κατι εξαιρετικα απλο, με καπως μεγαλη οθονη για να βλεπει τις φωτο και οικονομικα προσιτο?
κοινως να εχει on/off και να βγεζει αξιοπρεπεις φωτο
αν και μαλον βλεπω τις μικρες μου ανηψιες να την χειριζονται
ευχαριστω

Στα 166 αγόρασα την Olympus E-PL1 από ebay.
Και πήρα και με 30 την D700 σε κοκκινάκι για τη 10χρονη κόρη μου, η οποία την προηγούμενη μηχανή την έπαιρνε συνέχεια και φωτογράφιζε ό,τι έβρισκε.
Ε, δε λέει να το κάνει αυτό με την E-PL1...
Τώρα να δω και τα μεταφορικά πόσο θα έρθουν κι αν μπορώ να τα συνδιάσω και τα 2 σε ένα πακέτο.
Πάντως σας ευχαριστώ πολύ γιατί μου ανοίξατε τα μάτια. :worshippy:

Στα 166 αγόρασα την Olympus E-PL1 από ebay.
Και πήρα και με 30 την D700 σε κοκκινάκι για τη 10χρονη κόρη μου, η οποία την προηγούμενη μηχανή την έπαιρνε συνέχεια και φωτογράφιζε ό,τι έβρισκε.
Ε, δε λέει να το κάνει αυτό με την E-PL1...
Τώρα να δω και τα μεταφορικά πόσο θα έρθουν κι αν μπορώ να τα συνδιάσω και τα 2 σε ένα πακέτο.
Πάντως σας ευχαριστώ πολύ γιατί μου ανοίξατε τα μάτια. :worshippy:

Επικοινώνησε μαζί τους και πες τους για combined postage. Θα σου απαντήσουν με e-mail, όπου θα σου λένε πως οι σύνδεσμοι μέσω ebay για να πληρώσεις με paypal είναι ανενεργοί. Θα σου στείλουν τον νέο κωδικό της παραγγελίας και θα πληρώσεις εσύ αφού μπεις στο λογαριασμό σου στην paypal και θα στείλεις το ποσό στο e-mail τους, γράφοντας τον νέο κωδικό (αυτόν που θα σου πούνε) για την παραγγελία σου. Για να ισχύσει η συνδυασμένη αποστολή, πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί τους, ΠΡΙΝ πληρώσεις μέσω e-bay.

Εχθές μου έκλεψαν την πολυαγαπημένη μου Canon G9 μέσα από το αυτοκίνητο.
Μιας και δεν είμαστε για καινούρια,ψάχνοντας στο νετ για μεταχειρισμένη,κατέλειξα στις 2 παρακάτω.
Είναι άλλη κατηγορία μεν,η μία compact και η άλλη superzoom,όμως η χρήση και των 2 θα είναι ίδια(διακοπές,γιορτές κτλ).
Γιατι το μπέρδεψα έτσι?
Γιατί με τη μεν Canon σειράς G ήμουν κατενθουσιασμένος με τη δε Canon SX40 HS με δελεάζει το τεράστιο zoom.
Σε τσέπη δεν πρόκειται να μπει καμία από τις 2,οπότε???
Η γνώμη σας είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη.

καποια προταση?
καλησπερα
θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια σας.
η μητερα μου ,ετων 65 και με αδυναμια να διαβασει η να στειλει μηνυμα στο κινητο, αποφασισε οτι θελει μια μηχανη για να βγαζει τα εγγονια της.
εχετε να μου προτεινετε κατι εξαιρετικα απλο, με καπως μεγαλη οθονη για να βλεπει τις φωτο και οικονομικα προσιτο?
κοινως να εχει on/off και να βγεζει αξιοπρεπεις φωτο
αν και μαλον βλεπω τις μικρες μου ανηψιες να την χειριζονται
ευχαριστω

tolis_21 πολύ καλές εντυπώσεις έχω από την Panasonic DMC-S1 στα 68 και με 7 παραπάνω παίρνεις την FS14 παρόμοια αλλά με κάπως καλύτερη κατασκευή. Τις βάζεις στο iAuto και τραβάς...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εχθές μου έκλεψαν την πολυαγαπημένη μου Canon G9 μέσα από το αυτοκίνητο.
Μιας και δεν είμαστε για καινούρια,ψάχνοντας στο νετ για μεταχειρισμένη,κατέλειξα στις 2 παρακάτω.
Είναι άλλη κατηγορία μεν,η μία compact και η άλλη superzoom,όμως η χρήση και των 2 θα είναι ίδια(διακοπές,γιορτές κτλ).
Γιατι το μπέρδεψα έτσι?
Γιατί με τη μεν Canon σειράς G ήμουν κατενθουσιασμένος με τη δε Canon SX40 HS με δελεάζει το τεράστιο zoom.
Σε τσέπη δεν πρόκειται να μπει καμία από τις 2,οπότε???
Η γνώμη σας είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη.

Η μια παρακάτω είναι η SX40, ή άλλη?

καποια προταση?

Πήρα την Samsung WB 700 για τα πεθερικά μου, και φαίνεται καλή περιπτωση στα 155 Ε. Από το λίγο που την σκάλισα, μου έκανε εντύπωση ότι τραβάω με 18Χ ζουμ με το χέρι και η εικόνα είναι ακίνητη - οι 2 σταθεροποιητές που φοράει δουλεύουν καλά. Μεγάλη σε μέγεθος για κομπακτ οπότε "γεμίζει" τα χέρια, σχετικά μεγάλα κουμπια χειρισμου, ηχητικές ειδοποιήσεις για εστίαση και για λήψη φωτο, 3" oθόνη, καλοφτιαγμένη - δες την κι από κοντά.

Αν πρέπει να αναφέρω κάποιο πρόβλημα..
- Στην συσκευασία δεν περιλαμβάνεται καλωδιο σύνδεσης με TV
- To κουμπί On/Off είναι αρκετά ευαίσθητο
- [...δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά νομίζω ότι...] δεν έχει λειτουργία για να τραβήξεις διαδοχικές φωτο για σύνθεση πανοράματος

Για πιο οικονομική, έχω άποψη για αυτήν..
http://www.skroutz.gr/s/328620/Panasonic-Lumix-DMC-FS14.html
(..που μάλλον δεν διαφέρει πολύ από αυτήν..)
http://www.skroutz.gr/s/320119/Panasonic-Lumix-DMC-FS16.html
..οι οποίες ίσως να κάνουν για την δουλειά που θέλεις - είναι μικρές αλλά άνετες στον χειρισμό τους.

Last edited:

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας

H G11 πάντως είναι σαφώς ποιοτικότερη, αλλά γιατί δεν κοιτάς μια S95 που μπαίνει τσέπη και είναι καλύτερη?