Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H G11 πάντως είναι σαφώς ποιοτικότερη, αλλά γιατί δεν κοιτάς μια S95 που μπαίνει τσέπη και είναι καλύτερη?

Για το ότι μπαίνει στην τσέπη,μου αδιάφορο,μην σου πω ότι είναι και αποτρεπτικό.Καλύτερη σε τι είναι και από ποιά?

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η G11 έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και ποιοτικότερο φακό από την SX40.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για να μαθαίνω...
Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στον φακό που τον κάνουν να ξεχωρίζει από έναν άλλο ή λες ότι είναι ποιοτικότερος λαμβάνοντας υπόψη κάτι άλλο?

Οι φακοί των superzoom όπως αυτός της SX40 έχουν εγγενή προβλήματα παραμορφώσεων, πέραν αυτού κρίνονται σε τεστ, και αυτός της G11/12 είναι από τους πολύ καλούς στο είδος του...

Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια καλά μοντέλα compact ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με αξιοπρεπής επιδόσεις και στον τομέα του video.
Προφανώς θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10Χ optical zoom και να γράφουν video σε full hd.
Διαθέσιμο ποσό μέχρι 350ευρώ.
Ευχαριστώ.
Αντώνης.

Καλησπέρα.

με τη δική μου ερώτηση απαντώ νομίζω και στον Antony που ρώτησε ακριβώς απο πάνω:
Αντωνη: μία καλή επιλογή ειναι η sony hx9v. αυτη τη στιγμη η τιμη της κυμαινεται στα 300 ευρω. Εχει πεσει η τιμη της γιατι ανακοινωθηκαν τα καινουργια μοντελα που ερχονται συντομα στα μαγαζια.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
με ενδιαφέρει κυριως το βιντεο στην φωτογραφική. Με ενδιαφερει το Full HD σε αρκετα FPS ωστε να πετυχω καλο Slow motion.
Εχω κανει παλιοτερα ερωτηση σχετικα με την hx9v (εδώ)

Αναμεσα στην hx9v και τις καινουργιες hx10v και hx20v που ανμενονται συντομα ποια να προτιμησω για αυτη τη δουλεια; (βιντεο σε 50p για slow motion). μπορει καποιος να με βοηθησει στη συγκριση στα τεχνικα χαρακτηριστικά;

hx9v: http://www.sony.gr/product/dsc-h-series/dsc-hx9v#/TechnicalSpecs
hx10v: http://www.sony.gr/product/dsc-h-series/dsc-hx10v#/TechnicalSpecs
hx20v: http://www.sony.gr/product/dsc-h-series/dsc-hx20v#/TechnicalSpecs

Σημείωση: στα αναλυτικα τεχνικα χαραξτηριστικα της hx9v δεν δειχνουν το 50p στα 28Mbps αλλα ειναι τσεκαρισμενο οτι προσφερεται. Αρα εχει παραλειψη το site...(οι ιδιοι στην πρωτη σελιδα του προιοντος μιλανε για 50p).

Υ.Γ: εαν γνωριζετε καποια αλλη μηχανη με βιντεο 720p ή 1080p σε fps >= 50 fps....παρακαλω πολυ να μου την υποδειξετε!!!

Ευχαριστώ για την απάντηση.
H hx9v από ποιότητα φωτογραφίας τι λέει?
Έχει κάποιος άποψη?
Τώρα έχω την ixus 870.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

σε σχέση με άλλες κόμπακτ μάπα. Τώρα κατά πόσο μπορείς εσύ να καταλάβεις ότι είναι μάπα σε καθημερινή βάση αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Καλησπερίζω το φόρουμ ως νεο μέλος (καλά, μέλος είμαι εδω και κατι μήνες αλλα... μέλος αναγνωστης θα έλεγα).
Στόχος μου είναι να πάρω μια καλή φωτογραφική μηχανή που θα με καλύπτει σε αυτα που θέλω, και μετα απο πολλούς μήνες ψάξιμο στο διαδίκτυο και μαθαίνοντας ένα σωρό πράγματα σχετικά κλπ, κατέληξα οτι η μοναδική μηχανή που με ικανοποιεί είναι η D5100 :worshippy:

Δυστυχώς όμως το μπατζετ μου δεν φτάνει στο 700αράκι (αντε 450-500 το πολύ) κι έτσι όλο αναβάλλεται η αγορά. Τα δείγματα της υποδεέστερης Δ3100 είναι απογοητευτικά για μένα. Μετα απο πολλά πολλά reviews στο DP, στο photography blog και αλλού, η μόνη φωτογραφική που επίσης μου άρεσαν κάπως τα δείγματα της (κυρίως λόγω οξύτητας σε όλο το μήκος του κάδρου) και τα χαρακτηριστικά της ήταν η samsung NX10 (ή ΝΧ11) αλλα ο πολύ έντονος θόρυβος στα σκοτεινά σημεία (ακόμα και σε χαμηλά ISO) ήταν πέρα για πέρα αποτρεπτικός (όπως και η έλλειψη φακών κ.α. επίσης).
Για canon ουτε λόγος, τα δείγματα των μοντέλων της στα ματια μου είναι πολύ υποδεέστερα εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα της Νικον. Για olympus, panasonic κτλ επίσης ουτε λόγος διοτι θέλω αισθητήρα APS-C μεγέθους + η panasonic εχει τιμές με τις οποίες παω και παίρνω... την Nikon D7000 !

Τελικά, τι να κάνω? Να περιμένω μπας και βρω καμια μεταχειρισμένη Δ5100 στο μέλλον ή να ψάξω για κανα παλαιότερο μοντέλο της Νικον και αργότερα βλέπω για αλλαγή σώματος κτλ? Στο τέλος με βλέπω να παίρνω μονο το σώμα να το χω να κάθεται :smash: και να ευελπιστώ αργότερα για φακούς

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν θέλεις super zoom τσέπης, η standard πρόταση εδώ είναι η Samsung WB 700 στα 155 περίπου. Αν επιμένεις να δώσεις παραπάνω κοίτα εδώ: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1009&message=38956245 και κάνε τις συγκρίσεις σου εδώ: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Καλημέρα, για την panasonic TZ-30 τι άποψη έχετε?

Καλησπερίζω το φόρουμ ως νεο μέλος (καλά, μέλος είμαι εδω και κατι μήνες αλλα... μέλος αναγνωστης θα έλεγα).
Στόχος μου είναι να πάρω μια καλή φωτογραφική μηχανή που θα με καλύπτει σε αυτα που θέλω, και μετα απο πολλούς μήνες ψάξιμο στο διαδίκτυο και μαθαίνοντας ένα σωρό πράγματα σχετικά κλπ, κατέληξα οτι η μοναδική μηχανή που με ικανοποιεί είναι η D5100 :worshippy:

Δυστυχώς όμως το μπατζετ μου δεν φτάνει στο 700αράκι (αντε 450-500 το πολύ) κι έτσι όλο αναβάλλεται η αγορά. Τα δείγματα της υποδεέστερης Δ3100 είναι απογοητευτικά για μένα. Μετα απο πολλά πολλά reviews στο DP, στο photography blog και αλλού, η μόνη φωτογραφική που επίσης μου άρεσαν κάπως τα δείγματα της (κυρίως λόγω οξύτητας σε όλο το μήκος του κάδρου) και τα χαρακτηριστικά της ήταν η samsung NX10 (ή ΝΧ11) αλλα ο πολύ έντονος θόρυβος στα σκοτεινά σημεία (ακόμα και σε χαμηλά ISO) ήταν πέρα για πέρα αποτρεπτικός (όπως και η έλλειψη φακών κ.α. επίσης).
Για canon ουτε λόγος, τα δείγματα των μοντέλων της στα ματια μου είναι πολύ υποδεέστερα εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα της Νικον. Για olympus, panasonic κτλ επίσης ουτε λόγος διοτι θέλω αισθητήρα APS-C μεγέθους + η panasonic εχει τιμές με τις οποίες παω και παίρνω... την Nikon D7000 !

Τελικά, τι να κάνω? Να περιμένω μπας και βρω καμια μεταχειρισμένη Δ5100 στο μέλλον ή να ψάξω για κανα παλαιότερο μοντέλο της Νικον και αργότερα βλέπω για αλλαγή σώματος κτλ? Στο τέλος με βλέπω να παίρνω μονο το σώμα να το χω να κάθεται :smash: και να ευελπιστώ αργότερα για φακούς

Καλημέρα και καλώς ήλθες :music-smiley-005:

Ποιες ειναι οι απαιτήσεις σου ;
Τι θελεις να φωτογραφιζεις και δεν σε καλύπτει η D3100 ;
Στο λεω γιατι δεν εχω ακουσει κανενα μη επαγγελματια να χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα δειγματα μιας οποιασδήποτε μοντέρνας DLSR

Να προσθέσω στο σχόλιο του Γιώργου για την Nikon D3100 ότι στο ShutterStock προτείνεται ως κορυφαία entry level DSLR με την οποία μπορεί κανείς να πάρει πολύ καλά αποτελέσματα για να πουλάει τις φωτογραφίες του...

Δυστυχώς όμως το μπατζετ μου δεν φτάνει στο 700αράκι (αντε 450-500 το πολύ)

(κυρίως λόγω οξύτητας σε όλο το μήκος του κάδρου)

Δυστυχως, στον κοσμο της φωτογραφιας, 500 και 600 ευρω για συστημα (εστω και με ενα φακο) και πιξελ πιπινγκ στις γωνιες τηε φωτο δεν συμβιβαζονται...
Ασε που μπορει να φταιει και η... οθονη σου (και να θελει αναβαθμιση, καλιμπραρισμα).... :idea:
Κοινως, η θα αρχισεις οικονομια για να εισαι ικανοποιημενος απο τις γωνιες στο καδρο, ή θα παρεις μια 5100 με ενα φακο κιτ και θα εισαι ικανοποιημενος με το χομπι...

Ποιες ειναι οι απαιτήσεις σου ;
Τι θελεις να φωτογραφιζεις και δεν σε καλύπτει η D3100 ;
Τοπία κυρίως (απο μεγάλες αποστάσεις πχ βουνοκορφές) απογευματινές προς βραδυνές ώρες και νυχτερινές

Στο λεω γιατι δεν εχω ακουσει κανενα μη επαγγελματια να χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα δειγματα μιας οποιασδήποτε μοντέρνας DLSR
Απογοητευτικά εν συγκρίσει με την Δ5100 εννοώ. Η Δ3100 υστερεί υπερβολικά στο dynamic range θα έλεγα.

Δυστυχως, στον κοσμο της φωτογραφιας, 500 και 600 ευρω για συστημα (εστω και με ενα φακο) και πιξελ πιπινγκ στις γωνιες τηε φωτο δεν συμβιβαζονται...
Ασε που μπορει να φταιει και η... οθονη σου (και να θελει αναβαθμιση, καλιμπραρισμα)....
Δεν είναι θεμα οθόνης φυσικά, μιλάω για 100% κροπ. Κανονικά απ ότι ξέρω είναι θέμα φακού και οχι μηχανής, τωρα πως στο καλό πχ στα δειγματα της samsung NX11 που εχω δει ολόκληρη η εικόνα είναι οξύτατη απ άκρη σ άκρη... τι να πω...

Κοινως, η θα αρχισεις οικονομια για να εισαι ικανοποιημενος απο τις γωνιες στο καδρο, ή θα παρεις μια 5100 με ενα φακο κιτ και θα εισαι ικανοποιημενος με το χομπι...
Βασικά ο ιδανικός συνδυασμός που θα θελα έχει ώς εξής : D5100 + ενας φακός 18-105mm f/3.5-5.6 + ενας φακός 50mm f/1.8. :music-smiley-005:

yiannis1977,

αν έχεις κανένα λινκ με αυτά τα δείγματα όπου φαίνεται η δραματική διαφορά 3100/5100 σε οξύτητα και δυναμική περιοχή βάλτο να δούμε ... Πιστεύω εννοείς με ίδιο φακό γιατί αλλιώς δεν αξίζει να συζητάμε.

Το ίδιο και για την ΝΧ11. Με τί φακό ??.

Και τα "πολύ κατώτερα" δείγματα απο Canon !!!

Last edited: