Καλησπερίζω το φόρουμ ως νεο μέλος (καλά, μέλος είμαι εδω και κατι μήνες αλλα... μέλος αναγνωστης θα έλεγα).
Στόχος μου είναι να πάρω μια καλή φωτογραφική μηχανή που θα με καλύπτει σε αυτα που θέλω, και μετα απο πολλούς μήνες ψάξιμο στο διαδίκτυο και μαθαίνοντας ένα σωρό πράγματα σχετικά κλπ, κατέληξα οτι η μοναδική μηχανή που με ικανοποιεί είναι η D5100 :worshippy:
Δυστυχώς όμως το μπατζετ μου δεν φτάνει στο 700αράκι (αντε 450-500 το πολύ) κι έτσι όλο αναβάλλεται η αγορά. Τα δείγματα της υποδεέστερης Δ3100 είναι απογοητευτικά για μένα. Μετα απο πολλά πολλά reviews στο DP, στο photography blog και αλλού, η μόνη φωτογραφική που επίσης μου άρεσαν κάπως τα δείγματα της (κυρίως λόγω οξύτητας σε όλο το μήκος του κάδρου) και τα χαρακτηριστικά της ήταν η samsung NX10 (ή ΝΧ11) αλλα ο πολύ έντονος θόρυβος στα σκοτεινά σημεία (ακόμα και σε χαμηλά ISO) ήταν πέρα για πέρα αποτρεπτικός (όπως και η έλλειψη φακών κ.α. επίσης).
Για canon ουτε λόγος, τα δείγματα των μοντέλων της στα ματια μου είναι πολύ υποδεέστερα εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα της Νικον. Για olympus, panasonic κτλ επίσης ουτε λόγος διοτι θέλω αισθητήρα APS-C μεγέθους + η panasonic εχει τιμές με τις οποίες παω και παίρνω... την Nikon D7000 !
Τελικά, τι να κάνω? Να περιμένω μπας και βρω καμια μεταχειρισμένη Δ5100 στο μέλλον ή να ψάξω για κανα παλαιότερο μοντέλο της Νικον και αργότερα βλέπω για αλλαγή σώματος κτλ? Στο τέλος με βλέπω να παίρνω μονο το σώμα να το χω να κάθεται :smash: και να ευελπιστώ αργότερα για φακούς