Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν ανέβεις λίγο παραπάνω, περίπου στα 270 ίσως καταφέρεις να πάρεις μία olympus xz-1 από olympus Γερμανίας
Την έχω υπόψη μου αυτή, όπως και την LX5, αλλά ήθελα και κάτι από ελληνική αγορά. Ευχαριστώ

Στα 200 ευρώ για άφλασες βραδυνές;
Χλωμό το βλέπω...

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα,
Θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή για τα γενέθλια τις κόρη μου που γίνετε 8.
το κόστος θα είναι γύρω στα 60 , Καταλαβαίνω ότι δεν περιμένω ποιότητα εικόνας. Αυτό που θέλω είναι να έχει εύκολα μενού (πχ. αλλαγή από φωτογραφία σε video) και φυσικά να μην βγάζει φωτογραφίες του πεταματού και απογοητευτεί. Περισσότερα δεν θέλω να δώσω γιατί υπάρχει και ο φόβος να πέσει κάτω.

είμαι ανάμεσα στην panasonic S1 και την nikon L25

Την Panasonic S1 την έχει η κόρη μου, βγάζει συμπαθέστατες φωτογραφίες χωρίς πολλά-πολλά, στο i-Auto. Μενού πιο εύκολα από αυτά που θα ήθελα, ποιότητα πλαστική. Δες μήπως με 10 παραπάνω βρείς την FS10... οτιδήποτε

ευχαριστώ για την απάντηση.
Δυστυχώς, τουλάχιστον στο Skroutz οι FS10 ως 12 έχουν πάνω από 130. Αυτές που βλέπω να έχουν προσγειωμένες τιμές είναι η 14 και η 16.
Θα περάσω από τα φωτογραφία της αθηνας και βλέπουμε.
Και πάλι ευχαριστώ

Last edited:

Απο την αλλη μπορω να παρω την Nikon Coolpix S3100 ή την Canon PowerShot A2200 στα 80 €

Η Α2200 είναι μια χαρά, δες τες από κοντά και πάρε όποια σου αρέσει. Την 3100 θα σου έλεγα όχι, δεν έχει κανονικό σταθεροποιητή...

Καλημέρα.
Είδα την προσφορά του opshop για την canon ixus 230hs στα 199ευρώ.
Αξίζει για αγορά σε αυτή την τιμή?
Από ποιότητα φωτογραφίας και ποιότητα κατασκευής έχει κάποιος άποψη?
Ευχαριστώ.

παιδιά έχετε να μου προτεινετε καποια καταστηματα με φωτογραφικο εξοπλισμο για να δω και δοκιμασω μοντελα DSLR στην Θεσ/νίκη?...Εκτός απο τα μικρά μαγαζιά θα ήθελα και πληροφορίες για το που μπορώ να βρώ μηχανές και εξοπλισμό στα μεγάλα εμπορικα της πόλης.Σας ευχαριστώ.

Με την E-PL1 και τον M.ZUIKO 14-42mm βγάζεις άφλασες βραδυνές?

Πήρα λοιπόν την E-PL1 από το Olympus Market. Έχοντας έως τώρα χρησιμοποιήσει μόνο compact, τούτη εδώ μου φαίνεται σα να προσπαθώ να οδηγήσω αεροπλάνο έχοντας βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου.
Έχω άπειρες ερωτήσεις αλλά τις ψάχνω σιγά σιγά.
Μόνο μία θα ήθελα να σας κάνω για την ώρα:
ο φακός πρέπει να βγαίνει από τη μηχανή κάθε φορά που δεν τη χρησιμοποιώ; Αν μείνει τι κίνδυνος υπάρχει;

μια ερωτηση εχω για τα μελη που εχουν αγοραση την Ε-PL1 APO TO olympus market. επειδη με ενδιαφερει σοβαρα η αγορα της ,αν η μηχανη εχει ελληνικο μενου λογο οτι δεν γνωριζω αγγλικα.καθε πληροφορια χρησημη.....

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δε νομίζω να καταφέρεις κάτι ...είναι αρκετά "αργός" ο φακός..

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πήρα λοιπόν την E-PL1 από το Olympus Market. Έχοντας έως τώρα χρησιμοποιήσει μόνο compact, τούτη εδώ μου φαίνεται σα να προσπαθώ να οδηγήσω αεροπλάνο έχοντας βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου.
Έχω άπειρες ερωτήσεις αλλά τις ψάχνω σιγά σιγά.
Μόνο μία θα ήθελα να σας κάνω για την ώρα:
ο φακός πρέπει να βγαίνει από τη μηχανή κάθε φορά που δεν τη χρησιμοποιώ; Αν μείνει τι κίνδυνος υπάρχει;

Όχι!!! Καλό είναι να μη βγάζεις το φακό αν δεν υπάρχει λόγος..γιατί μένει εκτεθειμένος ο αισθητήρας και μπορεί να μαζέψει σκόνη...

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους

Σιγά σιγά :)

μια ερωτηση εχω για τα μελη που εχουν αγοραση την Ε-PL1 APO TO olympus market. επειδη με ενδιαφερει σοβαρα η αγορα της ,αν η μηχανη εχει ελληνικο μενου λογο οτι δεν γνωριζω αγγλικα.καθε πληροφορια χρησημη.....

Έχει Ελληνικό μενού, και αν δεν έχει Ελληνικές οδηγίες στην συσκευασία μπορείς να τις κατεβάσεις από το site της Olympus...

Θέλεις έναν πιο γρήγορο φακό, όπως οι πανασόνικ 20/1.7 και 14/2.5, οι ζούικο 45/1.8 και 12/2 ή ο λέικα 25/1.4. Υπάρχουν επίσης και άλλες επιλογές γρήγορων φακών, με χειροκίνητη εστίαση όμως, είτε με μοντούρα μ4/3, ή με αντάπτορα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Όχι!!! Καλό είναι να μη βγάζεις το φακό αν δεν υπάρχει λόγος..γιατί μένει εκτεθειμένος ο αισθητήρας και μπορεί να μαζέψει σκόνη...

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους

Σιγά σιγά :)

Ευχαριστώ για το link.
Θα το ψάξω σίγουρα (σιγά-σιγά, εννοείται) :music-smiley-004:

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχει Ελληνικό μενού, και αν δεν έχει Ελληνικές οδηγίες στην συσκευασία μπορείς να τις κατεβάσεις από το site της Olympus...

Εμένα μου έστειλαν οδηγίες στα ισπανικά!!! Φαίνεται αυτό τους περίσευε...
Πάντως το αγγλικό manual στο site της Olympus είναι πολύ-πολύ αναλυτικό:SFGSFGSF:

Ποια από τις 2? Canon Powershot SX230 HS vs Sony DSC HX 9V

Καλησπέρα!Είμαι στην αναζήτηση μιας compact μηχανής με ταβάνι τα 260 .
Με ενδιαφέρει η ευχρηστία,γιατί η μηχανή θα χρησιμοποιείται κυρίως από τη γυναίκα, το γρήγορο εστίασμα και λήψη
όσο πιο καθαρών -μή κουνημένων φώτο σε normal συνθήκες φωτισμού και αποδεκτές νυχτερινές.All around ένα πράγμα.Δε θα ήθελα να
πάω σε compact system γιατί θα ξεφύγω στο budget.Εξάλλου η D5000 που έχω,με εχει αφήσει ευχαριστημένο και θα
συνεχίσει για αρκετό καιρό.
Έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα.
Την Canon Powershot SX230 HS
και Sony DSC HX 9V.
Aπό μια πρόχειρη έρευνα τις θεωρούν παρόμοιες με την Canon να έχει ένα προβάδισμα.Η Sony χαρακτηρίζεται slaggish.
Κανείς κάτοχος να πει άποψη?
Εσείς τι θα με συμβουλεύατε?

Re: Ποια από τις 2? Canon Powershot SX230 HS vs Sony DSC HX 9V

Η SX230 HS είναι καλύτερη από τις δύο στο είδος τους, αλλά μην περιμένεις θαύματα...