Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα σε όλους. Εχω διαβάσει αρκετά Post κατά καιρούς που με βοήθησαν σε διάφορες αγορές μου. Θα ήθελα και εγώ μία βοήθεια για επιλογή μηχανής για υποβρύχια φωτογραφία. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ μία canon ixus 980 is την οποία την πήρα αρχικά ώστε να μπω λίγο στο κλίμα της υποβρύχιας φωτογραφίας και και να πειραματιστώ χωρίς να έχω χαλάσει και πολλά. Αυτή τη στιγμή όμως δεν με καλύπτει σε πολλά επίπεδα (macro, φωτεινότητα κ.λπ). Δεν θα ήθελα να πάρω DSLR ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην κλάψω πολύ. Περίμενα να βγει η νέα Canon g1x αλλά οι κριτικές δεν με ενθουσίασαν... για να μη πω για την τιμή (σημ. στην τελική τιμή πρέπει να προσθέσω το housing). Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση???? ευχαριστώ προκαταβολικά

Από τα γραφόμενα σου νομίζω ότι ψάχνεις καλή compact για να μπεί σε υποβρύχια θήκη, αυτός είναι ο οικονομικός δρόμος για καλή ποιότητα υποβρύχιας φωτογραφίας. Οπότε ρίξε μια ματιά εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/63342-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-Ewamarine -%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82 που μιλάμε για υποβρύχιες σακούλες. Ίσως ο καλύτερος συνδυασμός κόστους - απόδοσης να είναι μια Olympoys E-PL1 από Olympus.de (refurbished) + σακούλα Dicapac. Αν πάρεις κάτι τέτοιο, προσοχή στο θέμα φακός - θήκη, για να χωρέσει ο στανταρ ζούμ χρειάζεσαι extension tube για την θήκη!

ευχαριστώ για τις εναλλακτικές η Olympus μου ακούγεται καλή σαν ιδέα και θα την κοιτάξω αλλά με το δικό της housing. Πολύ υψηλό βέβαια το κόστος φτάνει μηχανή και θήκη κοντα στα 1000. Τις σακούλες δεν θα τις εμπιστευόμουν για τα 30-40 μέτρα. Ευχαριστώ και πάλι

Αυτή http://www.amazon.de/Ewa-Marine-U-B...8FIQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1344514126&sr=8-2 πάει στα 50 μέτρα, οπότε 270 + περίπου 180 μια refurbished EP-L1 είσαι στα 450 πάνω - κάτω... Τις ewa marine τις εμπιστεύονται και επαγγελματίες του χώρου, με προσοχή στις οδηγίες χρήσης...

Edit: ξέχασα να σου πω το βασικό πλεονέκτημα της σακούλας, οι μηχανές αλλάζουν - η σακούλα μένει...

Παιδια αγορασα τη Samsung WB750. Στο αυτοματο, μετριες φωτογραφιες, δεν εχω βγαλει με αλλους τροπους ομως, η δε Canon η Α520 που εδωσα στο γιο μου ειχε πιο ωραια χρωματα, στο αυτοματο παντα. Στο βιντεο με ενθουσιασε, πολυ καλο FullHD mp4, τελειο σχεδον, μονο οταν ζουμαρω ακουγεται ο θορυβος του τηλεφακου. Αυτα και ευχαριστω για τη βοηθεια, να ειστε καλα!

Η wb750 έχει ένα σωρό ρυθμίσεις, ακόμα και στο αυτόματο ρύθμισε την ποιότητα του αρχείου, τα χρώματα και την οξύτητα. Και επίσης κάτι βασικό: που βλέπεις τις φωτογραφίες, στην οθόνη της μηχανής, στον υπολογιστή, σε μεγάλη οθόνη (TV κ.λ.π.)?

Τις βλεπω στον υπολογιστη, στην οθονη της μηχανης δειχνουν τελειες. Θα ρυθμισω και τα παραπανω που λες φιλε cacau, ευχαριστω και παλι.

Ήρθε η ώρα για την αγορά μιας καλής φωτογραφικής μηχανής. Θα ήθελα την άποψή σας για ποια μου προτείνετε. Αυτά που θέλω να έχει είναι τα εξής :
Α) μεγάλο οπτικό ζουμ
Β) δυνατότητα για εγγραφή βίντεο
Γ) Καλές νυχτερινές φωτογραφίες
Δ) από 300-350 κόστος
Ήταν χρήση της θα είναι ερασιτέχνηκη αλλά θέλω να πάρω κάτι που θα μου μείνει

Όταν λες καλές νυχτερινές εννοείς χωρίς φλάς? Πες μας δυο λόγια για την χρήση που θα κάνεις, τι θα τραβάς κ.λ.π.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τις νυχτερινές φωτογραφίες με τις απλές μηχανές που έχω είναι ότι δεν βγαίνουν καλες ακόμα και όταν βάζω iso.
Την μηχανή θέλω να την πάρω σαν δώρο για την γυναίκα μου που έχει τρέλα με τις φωτογραφίες.
Τις αρέσει να φωτογραφίζει τα πάντα.
Γιαυτό θέλω μια καλή μηχανή.
Κατά κάποιο τρόπο ημιεπαγγελματικη γιαυτό και τα χρήματα που θέλω να δώσω να είναι περισσότερα από μια συνηθισμένη κοινή φωτογραφική μηχανή.

Πάντως μηχανή "ημιεπαγγελματική", με μεγάλο ζουμ, να τραβάει καλές νυχτερινές (άφλασες), δεν υπάρχει γενικώς ασχέτως χρημάτων. Κάποιες compact με σχετικά μεγάλο ζουμ, κάνουν ορισμένα "τρυκ" και βγάζουν νυχτερινές της προκοπής. Η γενική τους ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή για ερασιτεχνική χρήση, να τραβάς διακοπές, ταξίδια, κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λ.π. αλλά ως εκεί. Αν τις βλέπεις σε οθόνες (οποιουδήποτε μεγέθους), και τυπώνεις έως Α4 είναι μια χαρά. Αν θές κάτι παραπάνω το θέμα περιπλέκεται λίγο. Η μια περίπτωση είναι κορυφαία compact, που όμως δεν έχουν μεγάλο ζουμ (το μεγαλύτερο το έχει η Nikon P7100 με 28-200), και μετά πάμε σε μηχανές που αλλάζουν φακούς, mirrorless ή DSLR...

Για αυτή ποια η γνώμη σου?
http://www.skroutz.gr/s/444399/Sony-DSC-HX200V.html
Από τα χαρακτηριστικα του δείχνει εξαιρετική και κοντά στο ποσό που θέλω να δωσω

Μην πάρεις ποτέ μηχανή αυτής της κατηγορίας, ειδικά αν τη θέλεις για νυχτερινές λήψεις

coftaras η Sony HX200V είναι μια κατεξοχήν ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή, μπορεί να κάνει "παπάδες", να βγάλει φωτογραφίες που με άλλη δεν θα έβγαζες καθόλου, ΑΛΛΑ σε αυστηρά μη επαγγελματικά πλαίσια. Όσο ισχύουν οι περιορισμοί που είπαμε παραπάνω, είναι μια χαρά, μόλις τολμήσεις να κοιτάξεις τις φωτογραφίες από κοντά... άστα να πάνε. Εδώ θα βρείς και τα συμπεράσματα από σχετικό review: http://www.dpreview.com/reviews/sony-cyber-shot-dsc-hx200v/9
Τα ίδια περίπου ισχύουν για όλες αυτές τις super zoom, οπότε αν θες σοβαρή ενασχόληση τις ξεχνάς. Για όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά...

Στα συν στην Sony που έβαλα στο παραπάνω μνμ είναι η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθει και σαν μινι βιντεοκάμερα με την καλή ανάλυση που βγάζει βίντεο

Να αναζητησω την βοηθεια σας μια ακομα φορα.
Η ανηψια μου (κλεινει τα 5) θελει στα γενεθλια της μηχανη.
Εχετε να προτεινετε κατι οικονομικο και ανθεκτικο για την περιπτωση της?
Οπως καταλαβαινετε οι απαιτησεις ειναι περιορισμενες.
Εγω σε μια προχειρη ερευνα βρηκα τα εξης:

http://www.imaginarium.ie/technology-multimedia/ecommerce_11/365