Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Από εδώ(Ελλάδα) σκέφτομαι την αγορά. (http://www.skroutz.gr/s/385710/Olympus-Pen-E-PM1-kit.html). Από την περιγραφή πάντως φαίνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερης γενιάς (EZ-M14-42 II R), εκτός αν δεν καταλαβαίνω κάτι. Επίσης δεν ξέρω αν συζητάμε το ίδιο μοντέλο (e-pm1). Δεν ξέρω επίσης αν στο εξωτερικό έρχεται φθηνότερα. Από ό,τι κοίταξα δε βλέπω διαφορές. Για το epm-1 να κοιτάξω ή για τα epl 1,2; Αν και νομίζω ότι τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά είναι καλύτερο το e-pm1 και σε αυτήν την τιμή.(περί τα 350 euros)

Last edited:

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthre...ότερες?p=1056563093&viewfull=1#post1056563093
E-PM1 από Ελλάδα στα 330 -> αγοράζουμε. Ε-PL2 στα 490 -> ΔΕΝ αγοράζουμε, πάμε στο olympus.de ψάχνουμε προσεκτικά τα στοιχεία και την χτυπάμε έως 300 με τον mkII... Γιατί σε λίγο θα σκάσει μύτη η E-PL5 στα ~600 με τον αισθητήρα της OM-D (και η PM3 με άγνωστη τιμή)

Sony nex-5n αγοράζουμε στα 550-560 ή προτιμούμε dslr σε αυτήν την κατηγορία τιμής;

Φίλε Μάριε
όπως έχω καταλάβει, δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία με το άθλημα της φωτογραφίας, οπότε ότι κι αν πάρεις (από mirrorless ή dslr) τις ίδιες φωτο θα βγάζεις. Πάρε ότι φθηνότερο βρεις να μάθεις και όταν γίνει αυτό βλέπεις τι πραγματικά χρειάζεσαι για τη συνέχεια. Ότι πάρεις φθηνά θα το πουλήσεις εύκολα, ότι πάρεις ακριβά θα ζοριστείς περισσότερο

Παντελώς αρχάριος. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Αν και αρκετές φορές καλό είναι να παίρνουμε κάτι καλό -όσο αντέχει η τσέπη μας βέβαια- μια και έξω, παρά να αναβαθμιζόμαστε συνεχώς, ακόμη και αν είμαστε άσχετοι με ένα καινούριο "άθλημα". Το γνωστό γνωμικό "δεν είμαι τόσο πλούσιος, ώστε να αγοράσω κάτι τόσο φθηνό" με βρίσκει σύμφωνο πολλές φορές. Γι' αυτό και τα διλλήματα. Καταλαβαίνω πάντως ότι η εξέλιξη στις φωτογραφικές μηχανές είναι ραγδαία, οπότε έχεις δίκαιο.

Σωστή απόφαση και γενικώς να ξέρεις ότι στους χρήστες ισχύει ο κανόνας "οι φακοί μένουν, τα σώματα αλλάζουν". Αλλά δεν σου συνιστώ να πάρεις με την πρώτη ακριβό σώμα, για τους λόγους που σου ανέλυσα παραπάνω. Ξεκίνα με κάτι φθηνό που θα σε ενθουσιάσει (όπως η Ε-ΡΜ1 για παράδειγμα) και στη συνέχεια παίρνεις κάτι άλλο (κρατώντας την Ε-ΡΜ σαν "κόμπακτ τσέπης". Με έναν prime σαν τον 14/2.5 ή τον 20/1.7 θα την ερωτευθείς, να είσαι σίγουρος γι αυτό!)

Zητώ συγνώμη που βάζω το ίδιο ερώτημα που έβαλα σε άλλο νήμα, εδώ μάλλον θα το διαβάσουν φίλοι που έχουν την μηχανή.
Θα ήθελα πληροφορίες για την Olympus E-PM1 http://www.dpreview.com/reviews/olympusepm1 και τις δυνατότητες που έχει για βίντεο. Αξίζει για ερασιτεχνικό δημιουργικό βίντεο; Είδα μερικά δείγματα σε vimeo και youtube και μου φάνηκε ότι έχει υπερβολικό jelly εφέ. Είναι πρόβλημα της ηλεκτρονικής σταθεροποίησης; Εσείς χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική σταθεροποίηση ή όχι; Στο panning έχει ομαλή κίνηση; Έχω μια compact DSC-HX5v που βγάζει πολύ ωραίο video με καλή σταθεροποίηση, αλλά θέλω να έχω περισσότερο έλεγχο στο focus και να κάνω "κινηματογραφικά" εφέ. Αξίζει η Olympus ή να κοιτάξω κάτι άλλο; Μου έκανε εντύπωση ότι δεν βρίσκω ενδιαφέροντα δείγματα στο internet από ερασιτέχνες. Έχει πολύ δελεαστική τιμή πάντως αυτές τις μέρες 330 euro με τον φακό.

Zητώ συγνώμη που βάζω το ίδιο ερώτημα που έβαλα σε άλλο νήμα, εδώ μάλλον θα το διαβάσουν φίλοι που έχουν την μηχανή.
Θα ήθελα πληροφορίες για την Olympus E-PM1 http://www.dpreview.com/reviews/olympusepm1 και τις δυνατότητες που έχει για βίντεο. Αξίζει για ερασιτεχνικό δημιουργικό βίντεο; Είδα μερικά δείγματα σε vimeo και youtube και μου φάνηκε ότι έχει υπερβολικό jelly εφέ. Είναι πρόβλημα της ηλεκτρονικής σταθεροποίησης; Εσείς χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική σταθεροποίηση ή όχι; Στο panning έχει ομαλή κίνηση; Έχω μια compact DSC-HX5v που βγάζει πολύ ωραίο video με καλή σταθεροποίηση, αλλά θέλω να έχω περισσότερο έλεγχο στο focus και να κάνω "κινηματογραφικά" εφέ. Αξίζει η Olympus ή να κοιτάξω κάτι άλλο; Μου έκανε εντύπωση ότι δεν βρίσκω ενδιαφέροντα δείγματα στο internet από ερασιτέχνες. Έχει πολύ δελεαστική τιμή πάντως αυτές τις μέρες 330 euro με τον φακό.

Eψαξα λιγο μονος μου στο internet, πάσχει πολύ στο video η μηχανή, oποτε για οποιον άλλο αναρωτιέται: http://www.lockergnome.com/media/2012/01/16/olympus-pen-mini-e-pm1-camera-review/

Εδώ φαίνεται καθαρά το jelly εφε
http://www.youtube.com/watch?v=yIIdZU2foAc

Εχω χασει λιγο τις εξελιξεις και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει στην αγορα των compact κατι καλυτερο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ κατι μικροτερο σε διαστασεις απο την εξαιρετικη Panasonic LX3 που δεν θα την αλλαζα με τιποτα αν δεν με ενοχλουσε λιγο το μεγεθος της στην τσεπη, στα ταξιδια. Nα σημειωσω οτι δεν με ενδιαφερει το video, GPS κλπ, αλλα μονο η ποιοτητα/καθαροτητα φωτογραφιας. Εβλεπα την Canon S95/90, αλλα δεν ειναι ικανοποιητικα μικροτερη. Υπαρχει κατι αλλο? Μερσι!!

Τα καινούρια Nokia... Πέραν της πλάκας, φίλε Χιώτη, δεν υπάρχει κάτι μικρότερο από τις Canon S...

Τα καινούρια Nokia... Πέραν της πλάκας, φίλε Χιώτη, δεν υπάρχει κάτι μικρότερο από τις Canon S...

Σε ευχαριστω Δημητρη, το φανταζομουν. Θα παω να κοιταξω σε κανενα μαγαζι απο κοντα την s90 να δω μηπως και..

Η θεωρητική διαφορά δεν είναι μεγάλη, η πρακτική όμως ναι. Οι Canon μπαίνουν άνετα σε μπροστινή τσέπη παντελονιού, οι άλλες όχι...

Η θεωρητική διαφορά δεν είναι μεγάλη, η πρακτική όμως ναι. Οι Canon μπαίνουν άνετα σε μπροστινή τσέπη παντελονιού, οι άλλες όχι...

Επειδη οταν ταξιδευω, ταξιδευω συνηθως για δουλεια και φοραω κοστουμι, κοιταω να χωραει ανετα στη εσωτερικη τσεπη απο το σακκακι. Αλλιως δεν θα ειχα προβλημα. Το χειμωνα με το παλτο ειναι μια χαρα η LX3.

Τωρα που κανω δοκιμες με αλλες compact που εχω ξεχασμενες, βλεπω οτι η Sony WX1 που εχω, εχει αρκετα καλη αποδοση και την ειχα υποτιμησει! Σε ευχαριστω παντως και παλι.

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.. Μπορώ να βρω καμία φτηνή φωτογραφική μηχανή (μέχρι 100 ευρώ ας πούμε) για λήψη βίντεο αλλά να έχει είσοδο για μικρόφωνο?
Ευχαριστώ

Δυστυχως, δεν νομιζω να βρεις τιποτα σε αυτη η ακομα και στη διπλασια τιμη. Περισσοτερη τυχη εχεις να βρεις μια μικρη βιντεοκαμερα που να τραβαει και φωτογραφιες.

H Nikon coolpix 7000 εκανε παλια καμμια τετρακοσαρια ευρω απ'οτι θυμαμαι...

Μπράβο
θα την κάνεις μόνος σου την εφαρμογή; Τράβα τη βίντεο να τη δούμε κι εμείς γιατί αυτός μόνο με την καλωδίωση του μικρόφωνου ασχολείται

Ο τυπος λεει οτι αυτο το μαυρο καλωδιακι που βγαινει απο την καμερα ηταν μεσα στην Canon και το εκοψε...και το συνδεσε με το μικροφωνο. :)))
Επισης λεει οτι τα καρυδια στο βαθος βοηθουν στην καλυτερη αναλυση και τα σκορδα καλυτερευουν τη ροη του ηχου.

Το κερασακι στη τουρτα ειναι το disclaimer που εχει στην αρχη!! :grinning-smiley-043

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.
Έχουμε υπόψη καμιά καλή κόμπακτ μέχρι 170€.
Έχω δει την Samsung WB 750 την έχετε ακουστά?
Δεν μου είναι απαραίτητο το μεγάλο ζουμ.
Ευχαριστώ

Κι εγώ αυτή θα σου πρότεινα, μια χαρά είναι και τραβάει και καλό βίντεο

Κύριοι γεια σας, μετά από αρκετό διάβασμα και αρκετό μπέρδεμα πιστεύω πως είμαι σχεδόν έτοιμος για αγορά μιας mirrorless φωτογραφικής. Είμαι μεταξύ της E-PM1 (αν βέβαια βγει σε τιμή που με πέρνει η PM2 τότε αλλάζει το θέμα) και της Panasonic G2. Αυτό που με απασχολεί είναι πως την G2 δεν την βρίσκω κάπου διαθέσιμη, εκτός κι αν ανέβει αρκετά η τιμή της, και το ότι δεν έχει σταθεροποιητή, απ' την άλλη η olympus δεν έχει σκόπευτρο και δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολεύει. Αυτό που θέλω απ' την φωτογραφική είναι να μπορώ να έχω χειροκήνιτες όσο το δυνατόν περισσότερες ρυθμίσεις ώστε να αποκτήσω κάποια εμπειρία μιας και είμαι νέος στο αντικείμενο.