Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H G2 είναι ένα εξαιρετικό μηχανάκι, ταχύτατο, οξύτατο, ακριβέστατο και με πολλά direct buttons για τις ρυθμίσεις (κάτι που δεν έχει η G3 και γι αυτό δεν την πήρα). Το σκόπευτρό της βοηθά τα γέρικα μάτια μου όσο δεν φαντάζεσαι και η σπαστή οθόνη με έλεγχο λειτουργίας μέσω αφής είναι απίστευτα βολική για φωτογραφία δρόμου. Την ακουμπάω στα γόνατα ή την κρεμάω στο λαιμό, βάζω το δάχτυλο και τσαααακ το πουλάκι
Δες κάποια δείγματα να πάρεις μια ιδέα
αυτές με τον Panasonic 20/1.7 νύχτα χωρίς τρίποδο και με χρονική πίεση http://www.flickr.com/photos/peperros/sets/72157629901478886/
αυτές με τον Zuiko 9-18 (4/3) μέρα, χωρίς τρίποδο πάντα http://www.flickr.com/photos/peperros/sets/72157629866781308/
και αυτές με τον χειροκίνητο ΟΜ 50/3.5 Macro http://www.avclub.gr/forum/showthre...ι-άλλες-mirrorless-τους-έχετε-δοκιμάσει/page3

Ξέχασα να πω και για την Ε-PM1, που έχει μείνει στο βάθος της ντουλάπας άπραγη για δύο λόγους. Πρώτος και βασικότερος οι ρυθμίσεις, που γίνονται μέσω μενού (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι) και που όταν έχει ήλιο, εγώ τουλάχιστον, δεν βλέπω τι κάνω και τι πατάω. Δεύτερος, που χρήζει περαιτέρω έρευνας και απόψεων από τους υπόλοιπους συνφορουμίτες που την έχουν, η λειτουργία του IS, που φαίνεται ότι δεν "συνεργάζεται" σωστά με τον κραδασμό του κλείστρου και δημιουργεί ένα σοφτ αποτέλεσμα. Όταν είναι απενεργοποιημένο, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα

Φίλε peperr καταρχάς σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Ο μόνος λόγος που με κάνει κάπως επιφυλακτικό για την G2 είναι όπως είπα και πριν η έλειψη σταθεροποιητή, βλέποντας πάντως τις φωτογραφίες σου στα δικά μου απαίδευτα μάτια μοιάζουν εκπληκτικές. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η τεράστια διαφορά τιμής μεταξύ των καταστημάτων. http://www.skroutz.gr/s/274749/Panasonic-Lumix-DMC-G2K-Lens-Kit-14-42mm.html

Ήθελα να την αποφύγω αυτήν την ερώτηση αλλά μάλλον δεν το πέτυχα!
Τα δύο πρώτα μαγαζιά, που την έχουν στα 359, είναι η ίδια εταιρία, έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη
Δες όμως και εδώ, στη σελίδα των μεταχειρισμένων ή εκθεσιακών μηχανών http://www.skroutz.gr/c/908/metaxeirishmenes-fotografikes-.html?from=catspan&keyphrase=panasonic+g2
Το πάνω πάνω μαγαζί, που την έχει κι αυτό 359, είναι το τρίτο κατάστημα του ίδιου ιδιοκτήτη. Δλδ η ίδια εταιρία τη δίνει 359 ευρώ είτε είναι καινούργια είτε μεταχειρισμένη/εκθεσιακή. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Μάλιστα, τι να πω, δεν ξέρω. Επίσης αυτό που ξέχασα να ρωτήσω πριν είναι για το μέγεθός της, βλέποντάς τη στις φωτογραφίες μου φαίνεται κάπως μεγάλη και δεν θέλω να ξεφύγω πολύ στις διαστάσεις και να φτάσω κοντά σε αυτές των dslr γιατί αν είναι έτσι πάω κατευθείαν σε dslr.

Είναι ότι πρέπει! Ούτε μικρή να χάνεται στα χέρια σου ούτε μεγάλη να κόβονται τα χέρια σου! Δες εδώ μια σύγκριση με την Pen E-P3 ή βάλε εσύ ότι θέλεις να συγκρίνεις http://camerasize.com/compare/#155,311

Tην G2 κατά καιρους την βαζει σε πολύ καλες τιμες το Αγγλικό Amazon.

Παρότι ολοι θελουμε και πρέπει να βοηθαμε την Ελληνική αγορά, νομιζω οτι στο κομματι των mirroless οι τιμές στην Ελλάδα ειναι συνηθως πολύ υψηλές και η διαθεσιμοτητα άστα να πάνε..

Κι εγώ αυτή θα σου πρότεινα, μια χαρά είναι και τραβάει και καλό βίντεο

Φίλε peperr σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Επειδή δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει διαθεσιμότητα στην Samsung WB750 βρήκα στα 160€ μια Sony Cybershot DSC-W690.
Αν και υποδεέστερη στα χαρακτηριστικά από την Sam έχετε καμία ιδέα για την Sony?
Ευχαριστώ.

Βρήκα και την Nikon Coolpix S6300 στα 160€. Ποια προτείνετε???

Μάλιστα, τι να πω, δεν ξέρω. Επίσης αυτό που ξέχασα να ρωτήσω πριν είναι για το μέγεθός της, βλέποντάς τη στις φωτογραφίες μου φαίνεται κάπως μεγάλη και δεν θέλω να ξεφύγω πολύ στις διαστάσεις και να φτάσω κοντά σε αυτές των dslr γιατί αν είναι έτσι πάω κατευθείαν σε dslr.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/45480-Olympus-Pen-EP-1-2-E-PL1-και-νεότερες/page102

Πολύ καλή προσφορά σίγουρα αυτή, δυστυχώς όμως η αγορά δεν θα γίνει τώρα αλλά αρχές Νοέμβρη μάλλον. Ελπίζω να υπάρχει και τότε κάποιο τέτοιο πακέτο να το τσιμπήσω, κι ας έχω καταλήξει στην G2!!!

Καλησπερα σε ολους!
Σκεφτομαι εδω και καιρο να παρω μια dslr αλλα δυστυχως τα νουμερα που ειχα κατανου δεν ευνοουσαν την αγορα της!
Διαβαζοντας ολο και περισσοτερο περι του θεματος βλεπω οτι μαλλον ειχα καταλαβει λιγο λαθος - τελικα απ'οτι φαινεται δεν χρειαζεται μια μικρη περιουσια για να ξεκινησεις!
Θα ηθελα να ξεκινησω με ενα κιτ απο entry level μηχανη - ποια ειναι κατα την γνωμη σας η πιο οικονομικη αγορα που μπορω να κανω ως αρχαριος?
Σκεφτηκα και μεταχειρισμενες αλλα μαλλον προτιμω για αρχη καινουρια εκτος αν ειναι καποια μηχανη που να αξιζει πραγματικα ως ευκαιρια.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Στρατος

H προσωπική μου γνώμη είναι πως η καλύτερη περίπτωση να ξεκινήσεις είναι μια mirrorless. Και αν δεις στην πορεία ότι δεν σου κάνει, πράγμα απίθανο, τότε πας για dslr έχοντας μάθει ήδη πολλά

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

εως τώρα είχα μία Olympus 510UZ και μία sony w-520
παρόλο που η sony έχει τα διπλάσια mp, με την olympus νοιώθω ότι βγάζω καλύτερες φωτό και μου κάθεται και καλύτερα στο χέρι,
οπότε ένας απο τους λόγους που σκέφτομαι την αναβάθμιση σε dslr κανονικού μεγέθους είναι και ότι πιστεύω πως θα μου κάθεται κάπως καλύτερα σε σχέση με το μικρότερο μέγεθος.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Να ξέρεις ότι υπάρχουν mirrorless που σχηματικά και εργονομικά φέρουν κατά dslr μεριά. Από εκεί και πέρα εξαρτάται πόσα θέλεις να ξοδέψεις, με πολλά παίρνεις μια OM-D, με λίγα μια G2, κάπου ενδιάμεσα έρχεται και η G5 οσονούπω
Και, μεταξύ μας τώρα, αν με την 510uz αισθανόσουν ότι έβγαζες καλές φωτο, τότε με μια mirrorless δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου

Εν τέλει με κέρδισε η Nikon 3100!!!
Ήμουν μεταξύ αυτής και της Canon 1100 αλλά τελικά η Nikon μου ταίριαξε πιό πολύ στο χέρι!!
Ευτυχώς ακολούθησα μία πολύ σοφή συμβουλή που έλεγε να πάω να τις δώ απο κοντά και να τις πιάσω στα χέρια μου, να δώ πιά μου ταιριάζει καλύτερα!!!

Την παρέλαβα πρίν λίγο και μετά απο λίγη μελέτη έββγαλα την πρώτη φωτό!
Καμία σχέση λέμε και ακόμη δεν έχω κάνει τίποτα!!!

Μεγάλο + η τεράστια τύχη μου!!
Την πήρα "καινούρια" απο ένα παλικάρι στην Πάτρα που δεν τον βόλεψε για την δουλειά του
Αγορασμένη μέσα Αυγούστου 2012 απο photoagora, με 265 κλίκ :BDGBGDB55: φακό 18-55 VR, τσάντα μεταφοράς nikon και κάρτα 8GB

Kαι όλα αυτά στα 350 , 100-120 κάτω απο την τιμή πώλησης :music-smiley-005: