Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ε τότε δεν το συζητάμε... ναι, με ενοχλεί το μέγεθός της, αλλά είναι δευτερεύον πρόβλημα. Και από τη στιγμή που μου λέτε ότι είναι η καλύτερη επιλογή, θα προχωρήσω άμεσα! Απλώς υπέθεσα ότι επειδή καινούρια η Samsung είχε 400 ήταν καλύτερη... και κάθε video review που βλέπω, εμένα με πείθει!!! χαχα

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

με τον 10άρη φακό σώζεται κάπως η φορητότητα

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Canon sx270hs: http://www.canon-europe.com/For_Hom.../Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX270_HS/
Τεινω προς αυτην, μαλλον εχει την καλυτερη εικονα με λιγοτερο ψηφ. θορυβο, σε compact superzoom (12MP, 1/2.3"CMOS).
Με το 108050p πλεον νομιζω εχει και αξιοπρεπες video (φαινεται καλο στο utube). Σαν ποιοτητα εικονας και χρωμα εχει καλυτερο video απο την καμερα pany HC-V510http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/v520/specifications.html (1/5.8-type BSI MOS Sensor) ?

*(Η HC-V510 ισως εχει καλυτερo/πιο γρηγορο focus & λιγο καλυτερο image stabilizer, καθως & πιο βολικη στη χρηση για video.)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχω μια δωροεπιταγή από τον Γερμανό μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.
Αυτή την στιγμή δεν χρειάζομαι κάτι ιδιαίτερα και το μόνο που βλέπω για να μην την χάσω,είναι καμιά φωτογραφική μηχανή.
Με ταβάνι τα 200 βλέπω την Nikon L-820 http://www.e-germanos.gr/e-germanos...ryId=13&attributeToSort=5&450=on&449=1376_449
Πιστεύετε πως αξίζει η αναβάθμιση που "προκύπτει" σε σχέση με την panasonic dmc-tz8,από την οποία να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος τα 3 χρόνια που την έχω,για τις όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις μου;

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ωχ,ακυράκι.
Δηλαδή λες δεν αξίζει να προχωρήσω;

Μόνο αν είναι να χάσεις τα χρήματα, αλλιώς πάρε κάτι άλλο...

Καλησπέρα σε όλους έχω μία compact από το 2004 και λέω να κάνω το βήμα και να αγοράσω μια SLR. Κυρίως την χρησιμοποιώ σε ταξίδια και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά λέω να ασχοληθώ λίγο περισσότερο (όχι μόνο στο auto όλα). Διαθέτω 300 με 400 ευρώ έχω δει αυτές : 1 (NIKON 1 J2 kit στα 340 ευρώ) 2 (NIKON D3100 kit στα 385 ευρώ) 3 (SONY DSLR-A380L 18-55mm στα 400 ευρώ) 4 (PANASONIC LUMIX DMC-G2K Lens kit 14-42mm στα 295 ευρώ) τιμές Skroutz. Αν προτείνει κάποιος κάποια άλλη μηχανή ή κάποιο αξιόλογο κατάστημα έκτος των γνωστών αλυσίδων στην Αθήνα, που να μπορούμε να δοκιμάσουμε και τις μηχανές , είμαι όλος αυτιά….
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Η Nikon 3100 είναι η προφανής λύση, για την Sony δεν μπορώ να σου πω, οι άλλες δυο ΔΕΝ είναι DSLR: η J2 έχει πολύ μικρότερο αισθητήρα 1" και η Panasonic είναι πολύ παλιό μοντέλο m4/3 με τις ιδιαιτερότητές της...

Η 3100 σαφως και φαινεται η καλυτερη λυση, αλλα πρωτα πηγαινε δες την, κρατα την, και αν ο ογκος μιας νορμαλ dslr δε σε "ξενιζει" παρτην!!
Σαν κανονακιας θα σουλεγα να δεις και για καμια μεταχειρισμενη 550-600D η την νεα 100D που ναι αισθητα μικροτερη!

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, αύριο θα πάω να τις δω από κοντά. Λογικά μαλών την κουρτίνα 2 έχω πιθανή αφού συμφωνούν όλοι , οι Canon πολύ ωραίες οπτικά αλλά ανεβαίνουμε πολύ σε τιμή και τα μεταχειρισμένα γενικός τα αποφεύγω.

Αγόρασα την Nikon d 3100 τελικά 383 με δώρο την τσάντα τις nikon . Πολύ καλή από τις ως τώρα δοκιμές. Μαθαίνω ακόμα ! Μέρα με νύχτα η διαφορά με τις απλές compact , με αυτή κανείς πραγματικά ότι θέλεις , και ότι μπορείς βέβαια !

Ας καταθέσω και εγώ την απορία μου . Από καιρό με τρώει να προχωρήσω σε αγορά αρχικά με ταβάνι τα 600 αλλά κατόπιν μελέτης θα πλησιάσω το χιλιάρικο . Παρατήρησα πως τόσο ο Γιαννάτος όσο και ο Adorama λενε στο site τους λένε "θέλετε καλύτερες τιμές , απλά καλέστε μας" ή " πάρτε μας τηλ να φέρουμε τι τιμές στα μέτρα σας " . Αυτό ισχύει στην πράξη δλδ από κοντά μπορώ να περιμένω τοις μετρητοίς κάτι καλύτερο ? Και δεν μιλάω 20-30 αλλά ας πουμε 10% . Ή απλά είναι τρικ για να για να σε βάλουν στο μαγαζί και άντε να κάνουν κάτι καλύτερο σε μηχανές που έχουνε για διώξιμο ? Φαντάζομαι πως το καλύτερο δυνατό θα το βάζουνε στο σαιτ προκειμένου να τους βγάλει ψηλά ο σκρουτζ . Αν υπάρχει πρόβλημα με τις αναφορες των καταστημάτων ας της σβήσει κάποιος μοντ .

Ευχαριστώ

Οι καλύτερες τιμές γίνονται με φυσική παρουσία μέσα στο μαγαζί, στα περισσότερα - όχι μόνο σε αυτά που αναφέρεις. Το πόσο εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις, αν ας πούμε πας για τελευταίο μοντέλο που πουλάει σαν ζεστό ψωμί, τα περιθώρια είναι μικρά έως ανύπαρκτα, αλλά συνήθως υπάρχει "δωράκι", καμιά κάρτα μνήμης ή τσάντα κ.λ.π.