Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Είναι android.... αλλά στις φωτογραφικές επιδόσεις μέτρια βλέπω τα πράγματα.... αν και καλύτερο από το ανταγωνιστικό Samsung. Επίσης σαν συσκευή android θαρρώ πως τρέχει ακόμη gingerbread (2.3). Τώρα βέβαια εάν την καταφέρει κανείς και τρέχει καμία από αυτές τις καταπληκτικές εφαρμογές panorama που κυκλοφορούν για android, ενδέχεται να γίνει καλούτσικο εργαλείο.... Σκοπός βέβαια ήταν να έχει και υποδοχή sim, αλλιώς πάλι καταλήγεις να κουβαλάς εξειδικευμένη συσκευή που δεν διαπρέπει πουθενά (τι να την κάνεις, τάμπλετ με 3,5 ίντσες?)

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τι άποψη έχετε για αυτές;
Canon PowerShot SX170 IS την έχω βρει γύρω στα 150 ευρώ
Canon PowerShot SX260 HS στα 200 ευρώ
Canon PowerShot SX280 HS στα 260 ευρώ

Οι διαφορές τους αξίζουν τα χρήματά τους;

Η 170 ανήκει στην "βασική" κατηγορία των mega zoom, οι άλλες δύο είναι περίπου ίδιες , απλά η 280 όντας η διάδοχος της 260 έχει πιο εξελιγμένο επεξεργαστή digic 6, που βελτιώνει την ταχύτητα της μηχανής και την ποιότητα φωτογραφίας σε υψηλη ευαισθησία. Επι πλέον έχει και wi fi για πιο εύκολη σύνδεση με κινητά κ.λ.π. αν αυτό σου λέει κάτι. Γενικά η σειρά 2ΧΧ HS της Canon έχουν εξελιχθεί με τον σωστό τρόπο, αποφεύγοντας να μπούν στην κούρσα των megapixels, οπότε αυτή την στιγμή θεωρώ ότι φωτογραφικά είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο είδος super zoom τσέπης. Την 170 θα επέλεγα για εντελώς βασική χρήση, οι άλλες δύο είναι σαφώς καλύτερες, αλλά το 60άρι θα κρίνεις μόνος σου αν αξίζει...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικά από ότι καταλαβαίνω είναι από τις καλές επιλογές σε αυτό το ποσό... Τελικά καταλήγω στην sx260 και ίσως καταφέρω να μου τη φέρουν από USA που είναι κάτω από 200 ευρώ...

Προσοχή όμως αν τραβάς βίντεο θα έχεις θέματα με τον συγχρονισμό. Υπάρχουν κάποια μοντέλα που παίζουν και από τις 2 μεριές του Ατλαντικού, έλεγξέ το...

ο κολητος μου φιλος, εχει μια sx230..Αξιοπρεπεστατη μηχανη! δυο χρονια τωρα εχει δωσει πολυ καλες φωτογραφιες.. τωρα πια την εχει σαν δευτερη , κυρια η ep-l1 και μπορω να πω οτι ειναι ενα πολυ καλο σεταπ!

Ένας φίλος που είναι Αγιογράφος θέλει να αγοράσει μία φωτογραφική μέχρι 300 ευρώ το πολύ για να βγάζει τις εικόνες αλλά και για γενική χρήση.
Τι μου προτείνετε?

Για φωτογράφηση στο ναό (τοιχογραφίες) ή στο εργαστήριο;

Η φωτογράφηση αγιογραφιών λόγω του χρυσού φόντου που γυαλίζει, τρελαίνει τα φωτόμετρα και χαλάει το wb δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Γεια σας,είμαι καινούργιο μέλος και χρειάζομαι τις πολύτιμες γνώσεις σας.Ενδιαφέρομαι για compact μηχανή και είμαι ανάμεσα σε αυτές http://www.skroutz.gr/s/2427865/Olympus-Stylus-XZ-2.html http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cybershot-DSC-RX100.html http://www.skroutz.gr/s/2429301/Panasonic-DMC-LX7.html.Δεν είναι απαραίτητο να χωράει στην τσέπη μου απλά να είναι σχετικά μικρή και να μην χρειάζεται να αλλάζω φακούς.Η χρήση θα είναι κυρίως σε ταξίδια τοπία μνημεία κλπ αλλά και βόλτες στην πόλη το video δεν είναι προτεραιότητα.Επίσης δεν θα επεξεργάζομαι τις φωτό οπότε θέλω οσο το δυνατόν καλύτερες φωτό έτοιμες από την μηχανή,καθώς και όσο γίνεται καλύτερες νυχτερινές λήψεις.Εσείς πια θα προτιμούσατε από τις παραπάνω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Η Olympus έχει το καλύτερο jpeg, η RX μεγαλύτερο αισθητήρα και μπαίνει πραγματικά στην τσέπη. Η LX7 όμως έχει τον πιο ευρυγώνιο φακό 24mm (αντιστοιχία), ενώ οι άλλες 28. Πήγαινε να τις δεις - αναμμένες κατά προτίμηση - και τα ξαναλέμε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Ξέρεις μήπως που μπορώ να τις βρω σε media κοντά στο σπίτι μου δεν υπάρχουν,ούτε σε κωτσόβολο....

Θα πρέπει να πας σε ειδικευμένο κατάστημα του κέντρου, ίσως περισσότερα του ενός. Ξεκίνα από Σταυρινάκη, Γαλαίο, Παπαδάκη και Φωτοβίζιον, πάρε τηλέφωνο πρώτα για να δεις τι έχουν διαθέσιμο...

Για φωτογράφηση στο ναό (τοιχογραφίες) ή στο εργαστήριο;

Η φωτογράφηση αγιογραφιών λόγω του χρυσού φόντου που γυαλίζει, τρελαίνει τα φωτόμετρα και χαλάει το wb δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Στο εργαστήριο θέλει να βγάζει τις εικόνες που δημιουργεί αλλά και να την έχει και για all around χρήση.

Καλημέρα και απο εμένα μαζί με την ερώτηση μου αχ θα ρωτήσω πράγματα χιλιοειπωμένα αλλα θέλω ακόμη μια γνώμη βρε αδελφέ ...... λοιπόν στην οικογένεια έχουμε μια canon 30 d και μια sony 5r την κανον την αφήνω στην άκρη για άλλους λόγους που δεν είναι εδω να συζητηθούν ,την sony πάνω που την είχα βολευτεί θα την κρατήσει ο γιος ο μεγάλος που είναι φοιτητής πάει λοιπόν η μηχανουλα και τώρα τι? Σκέπτομαι την αγορά για χτίσιμο απο την αρχή και είμαι μεταξύ OMD 5 SONY 7 αλλά είδα και σε διπλανό σαιτ μια μεταχειρισμένη FUJI XE1 και φυσικά δεν μπορώ να ιεραρχήσω το τι θέλω .....και βίντεο και φωτο και πληθώρα φακών και manual φακούς και και α και καμία γνώμη ετσι για να λεμε τώρα . Α ξεχασα να πω ότι όλα τα σώματα θα είναι μεταχειρισμένα …

Όλες οι μηχανές που αναφέρεις είναι πολύ καλές, αλλά επειδή μιλάς για σύστημα, πρόσεχε λίγο τι φακούς χρειάζεσαι και δες τις τιμές τους. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει η χρήση κλασσικών παλιών prime με χειροκίνητη εστίαση, υπάρχουν πολλές επιλογές, και εδώ η Oly έχει κάποιο μειονέκτημα ειδικά αν θες ευρυγώνιους (λόγω crop factor 2). Αν πάλι πας σε πιο "νορμάλ" καταστάσεις συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή το m4/3 αυτή την στιγμή έχει πληθώρα φακών σε σαφώς καλύτερες τιμές (και κυκλοφορούν πολλά μεταχειρισμένα).

[QUcacau;1056906801]Όλες οι μηχανές που αναφέρεις είναι πολύ καλές, αλλά επειδή μιλάς για σύστημα, πρόσεχε λίγο τι φακούς χρειάζεσαι και δες τις τιμές τους. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει η χρήση κλασσικών παλιών prime με χειροκίνητη εστίαση, υπάρχουν πολλές επιλογές, και εδώ η Oly έχει κάποιο μειονέκτημα ειδικά αν θες ευρυγώνιους (λόγω crop factor 2). Αν πάλι πας σε πιο "νορμάλ" καταστάσεις συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή το m4/3 αυτή την στιγμή έχει πληθώρα φακών σε σαφώς καλύτερες τιμές (και κυκλοφορούν πολλά μεταχειρισμένα).[/QUOTE]
Το ξερω Δημήτρη γιααυτο Θέλει σκέψη το πράγμα.. ....