Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κάποιος να με βοηθήσει?

θα πρότεινα ένα βασικό τριπόδι με κεφαλή μπάλας (περίπου 50 ευρω) και μια μτχ. dslr σαν τη δική σου την 3100. Αν επιθυμεί να φωτογραφίζει και λεπτομέρειες (close focus) στις αγιογραφίες θα χρειαστεί φακό με αντίστοιχες δυνατότητες π.χ. 17-70 της sigma.

Ήρθε η ώρα να γράψω και εγώ σε αυτό το Thread μιας και ψάχνομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής ή κάμερας.

Στην κατοχή μου αυτή την στιγμή έχω μια samsung st93 και το samsung galaxy nexus.

Με την φωτογραφική τραβάω φωτογραφίες και με το κινητό κάποια βιντεάκια, σε κλειστό χώρο το Nexus όταν θές να τραβήξεις μικροπράγματα γράφει μια χαρά αλλά σε εξωτερικούς χώρους με έντονα χρώματα δεν μου πολυαρέσει η εικόνα.

Μάλλον θέλω μια φωτογραφική μηχανή να μπορεί να τραβάει και καλό βίντεο γιατί οι κάμερες που είδα όπως την Panasonic sc v720 δεν μπορούν να τραβήξουν καλές φωτό.

Πρόσφατα έπιασα στα χέρια μου την canon eos mark2, για φωτογραφίες είναι καλή όμως για βίντεο δυσκολεύει στο πιάσιμο.

Δέν ξέρω πραγματικά τι θα με βολέψει για αυτό έγραψα εδώ να με διαφωτίσετε.

Φωτογραφικές που κοιτάω είναι canon 600/650d, nikon 3200.

Φίλε μου και οι δύο μηχανές που αναφέρεις είναι καλές περιπτώσεις, δες τα σχετικά νήματα για περισσότερα. Επειδή δίνεις βάρος στο βίντεο, ρίξε και μια ματιά στις m4/3 Panasonic.

Φωτογραφική Compact 14-16 Mp και οπτικό zoom 8-10x;

Χαιρετώ τους φίλους του AVCLUB. Η παλιά CANON μας άφησε χρόνους οπότε πρέπει να αντικατασταθεί με νέα σύγχρονη. Πια η γνώμη σας; Το κόστος δεν θέλω να ξεπεράσει τα 150-180 Ευρώ. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν κοιτάω για D-SLR.
Ευχαριστώ για την προσοχή και την γνώμη σας.
Φιλικά,
Γιάννης

Θέτω για πολλοστή μάλλον φορά το θεμελιώδες mirrorless ερώτημα... Oly Epl5 ή Sony NEX5R?...

Σε μαγαζί που έπεξα μαζί τους έπαθα πλάκα από την ταχύτητα της ολυ.. το βίντεό της είναι τοσο υποδυέστερο της NEX? τα 50fps της παίζουν μεγάλο ρόλο?

Σε κράτημα πάλι η nex είναι μακράν καλύτερη.

Γενικά πάντως η ολυ μ φαίνεται πιο futureproof επιλογή λόγω ποικιλίας φακών παρόλο που η nex κερδίζει στα περισσότερα specs. Θα εκτιμούσα λίγη καθοδήγηση.. ευχαριστώ..

Γιαννη δυστηχως οι φθηνες nikon δεν αξιζουν. Οτι εχω πιασει στα χερια μου δε μου αρεσε καθολου.. Σε φθηνη κατηγορια η canon η sony.

Ναι η canon σε αυτή την κατηγορία είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις και έχουν και αξιοπρεπή επίπεδα θορύβου για τα λεφτά τους.

Πολύ αόριστο αυτό σαν να λες τι λέτε για την bmw που βγάζει από μηχανές μέχρι αυτοκίνητα χιλιάδων ευρώ.

Θέτω για πολλοστή μάλλον φορά το θεμελιώδες mirrorless ερώτημα... Oly Epl5 ή Sony NEX5R?...

Σε μαγαζί που έπεξα μαζί τους έπαθα πλάκα από την ταχύτητα της ολυ.. το βίντεό της είναι τοσο υποδυέστερο της NEX? τα 50fps της παίζουν μεγάλο ρόλο?

Σε κράτημα πάλι η nex είναι μακράν καλύτερη.

Γενικά πάντως η ολυ μ φαίνεται πιο futureproof επιλογή λόγω ποικιλίας φακών παρόλο που η nex κερδίζει στα περισσότερα specs. Θα εκτιμούσα λίγη καθοδήγηση.. ευχαριστώ..

Παιδιά καμιά άποψη μεχρί να απαντήσει ο γιάννης;

Ρώτησα στην olympus κ δινουν με την epl5(με 14-42) δωρο τον pancake 17mm 2.8 (προσφορα αγγλιας). Μήπως ειναι game changer αυτό ή απλα ψάχνω λόγο να πάρω την ολυ; :-)

Παιδιά καμιά άποψη μεχρί να απαντήσει ο γιάννης;

Ρώτησα στην olympus κ δινουν με την epl5(με 14-42) δωρο τον pancake 17mm 2.8 (προσφορα αγγλιας). Μήπως ειναι game changer αυτό ή απλα ψάχνω λόγο να πάρω την ολυ; :-)

Κατ´αρχήν ο 17/2.8 δεν αποδείχθηκε καλός φακός, το αντίθετο θα έλεγα. Άρα δεν είναι ένα πολύτιμο δώρο, είναι όμως ένα δώρο.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη η απόφαση. Αν ενδιαφέρεσαι κυρίως για το βίντεο τότε η SONY είναι μπροστά. Αν εναδιαφέρεσαι για φωτογραφίες τότε η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Κι αυτό διότι και οι δυο κιτ φακοί (18-55 ο ένας και 14-42 ο άλλος) δεν αναδεικνύουν τις δυνατότητες της μηχανής. Ο 14-42 μάλλον είναι καλύτερος. Προσωπικά αν κοιτούσα κυρίως για φακούς σταθερής εστιακής απόστασης θα πήγαινα στην OLy. Αν ήθελα ζουμ τότε θα πήγαινα στη sony αλλά με τον 16-50 κι όχι τον 18-55. Αλλά και ο panasonic 14-42 x που είναι πολύ μικρός και κάνει για την Oly είναι καλύτερος του 14-42 της Oly αλλά δεν δίνεται πακέτο.

Αν σκέφτεσαι να κάνεις οικονομία θα σου πρότεινα να εξετάσεις την περίπτωση sony nex 3n +16-50 στα 350 ευρώ.

Η τιμή αυτή για την nex 3n στα 350 είναι πρόσφατη ή έπαιζε πολύ καιρό σε αυτά τα λεφτά.
Να ψάχνει η nikon 1 j1 καινούργιο ιδιοκτήτη?

Κατ´αρχήν ο 17/2.8 δεν αποδείχθηκε καλός φακός, το αντίθετο θα έλεγα. Άρα δεν είναι ένα πολύτιμο δώρο, είναι όμως ένα δώρο.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη η απόφαση. Αν ενδιαφέρεσαι κυρίως για το βίντεο τότε η SONY είναι μπροστά. Αν εναδιαφέρεσαι για φωτογραφίες τότε η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Κι αυτό διότι και οι δυο κιτ φακοί (18-55 ο ένας και 14-42 ο άλλος) δεν αναδεικνύουν τις δυνατότητες της μηχανής. Ο 14-42 μάλλον είναι καλύτερος. Προσωπικά αν κοιτούσα κυρίως για φακούς σταθερής εστιακής απόστασης θα πήγαινα στην OLy. Αν ήθελα ζουμ τότε θα πήγαινα στη sony αλλά με τον 16-50 κι όχι τον 18-55. Αλλά και ο panasonic 14-42 x που είναι πολύ μικρός και κάνει για την Oly είναι καλύτερος του 14-42 της Oly αλλά δεν δίνεται πακέτο.

Αν σκέφτεσαι να κάνεις οικονομία θα σου πρότεινα να εξετάσεις την περίπτωση sony nex 3n +16-50 στα 350 ευρώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σ. Θα είναι η πρώτη μ μη compact camera. Στη ζυγαρια έχω αυτή την στιγμή την ολυ με 14-42 κ την nex5R με 16-50. Στο αγγλικό αμαζον παίζουν πολύ κοντά με τις τιμές να ανεβοκατεβαίνουν κάθε μέρα (Η αγορά θα γίνει από αγγλία). Σε κάθε περίπτωση το video ειναι δευτερεύων κ με το άπειρο μ μάτι η ολυ μ φαίνεται να απευθύνεται πιο πολύ σε "φωτογραφικό" κοινό ενω η nex πιο πολύ στον μέσο γκατζετακια.

Η όποια μηχανή θα χρησιμοποιείται για κανα χρόνο με τον κιτ φακό κ μετά σκεφτόμουν για κανέναν ζουμ 45-150(ή200).

(κ νόμιζα ότι ο 17 2.8 θα είναι πιο sharp σε κοντινές λήψεις από τον 14-42... κρίμα)

Δύσκολη απόφαση..

Last edited:

Η τιμή αυτή για την nex 3n στα 350 είναι πρόσφατη ή έπαιζε πολύ καιρό σε αυτά τα λεφτά.
Να ψάχνει η nikon 1 j1 καινούργιο ιδιοκτήτη?

από όσο θυμάμαι κάποιο μέλος τη βρήκε τόσο στα ΜΜ.