Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Βλάση. Όπως πάντα με βοηθάς ιδιαίτερα !!
Ομολογώ πως σκεφτόμουνα σοβαρά την d7000 μαζί με έναν Nikon 35-70mm f/2.8, τα οποία μαζί δεν υπερβαίνουν τα 1.000
Από την άλλη όμως σκεφτόμουνα μήπως καλύτερα να πάω στην 7100.... λες όχι ?
Η βασική διαφορά της 7000 από την 7100 πέρα από το σύστημα εστίασης, που είναι καλύτερο,είναι η απουσία του φίλτρου ΑΑ και η συνδεσιμότητα για βίντεο.
Αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις ως βιντεοκαμερα με εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά τότε πάρε την 7100. Αν θέλεις να τραβάς φύση ή πουλιά ή ζώα τότε πάρε την 7100. Αν όμως δεν θέλεις κάτι τέτοιο και θέλεις πορτρέτα κι εκδηλώσεις τότε
για μένα προσωπικά η 7000 είναι καλύτερη για δυο λόγους:
1. Η απουσία του φίλτρου ΑΑ στην 7100 ενδέχεται να δημιουργεί Moire στα υφάσματα (φαντάσου ένα νυφικό ή ένα παιδικό φόρεμα).
2. Στα πορτρέτα δεν χρειαζόμαστε την επιπλέον οξύτητα που δίνει η 7100, το αντίθετο θα έλεγα. Καμιά γυναίκα νέας ηλικίας κανένα αγόρι στην εφηβεία δεν θέλει να βλέπει υπερτονισμένα τα προβλήματα στο πρόσωπό του. Και καμιά γυναίκα δεν θέλει να βλέπει κηλίδες κλπ. στην επιδερμίδα της.
Άρα;;
Για τον 35-70 2.8 αν τον έχεις ωραία, χρησιμοποίησέ τον. Αν όχι μην τον αγοράσεις για κάλυψη γεγονότων. Ο λόγος ότι το AF του είναι αργό και κυρίως δεν είναι σταθερό, δηλ. μπερδεύεται και πάει μπρος πίσω (από άπειρο στο 1 μ.) με αποτέλεσμα να χάνεις τη λήψη.
Υπόψη ότι έχω φάει μπούφλα από κουμπάρα εύσωμη που της είχα κάνει υπέροχο πορτρέτο και το τύπωσα σε διάσταση 30Χ 50 εκ. Δηλ. πλήρωσα 15 ευρώ. Και εγώ το έβλεπα εξαιρετικό (είχα κάνει κι επεμβάσεις στο πρόσωπο) αλλά δεν είχα προσέξει ότι οι ρίζες των μαλλιών είχαν αρχίσει να ξεβάφουν!!! Εκείνη όμως το πρόσεξε και μετά εγώ πρόσεχα το μάγουλό μου....
είπαμε φίλε μου, ζόρικο πράγμα η γυναίκα... σαν τον Μήτρογλου ένα πράγμα.