Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με έχει φάει η κλεισούρα παιδιά.
Έχετε δίκιο.

Εσύ ξεκίνησες καλά αλλά αρχίζεις να θυμίζεις άλλο μέλος που πουλάει και αγοράζει συνεχώς αλλά δεν χαίρεται και δεν αξιοποιεί τα μηχανήματά του..

Είναι κρίμα να έχεις τόσο καλό εξοπλισμό και να σε τρώει η τσέπη σου συνέχεια. Ειδικά η μεγάλη Nikon που έχεις ειναι εργοστάσιο παραγωγής οπτικής πανδαισίας. Προσπάθησε να το εκμεταλλευτείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και μην μπαίνεις στο τρυπάκι για το καινούργιο συνέχεια..

Ο καταναλωτισμός ευνοεί πάντα τις εταιρείες και σχεδόν ποτέ τους καταναλωτές...

Έχετε δίκιο όλοι.
Ειδικά η d7000 είναι μηχανάρα αλλά ακόμη δεν την έχω φέρει στα μέτρα μου.
Πιο πολύ ανάγκη έχω από ένα τρίποδο και μια καλή τσάντα παρά από νέα μηχανή.
Το μέλος που αγοράζει και πουλάει συνεχώς αρχίζει από L φαντάζομαι, ο οποίος κατά τα άλλα είναι πολύ συμπαθής.

Όλοι έχουμε υπάρξει ένοχοι για αυτό σε μεγαλύτερο ή μικρότερο φακό, δεν είναι θέμα...
Εγώ τέλος της χρονιάς ήμουν ένα βήμα απο το να πουλήσω ΝΕΧ7 κ τους φακούς και να πάρω μια D600... Τελικά δεν το έκανα, αλλά έδωσα σχεδόν τα διπλάσια για φακούς.
Σημασία έχει να βγαίνουμε όμως και να φωτογραφίζουμε αυτά που μας αρέσουν. Και τότε ξεχνάμε τα του εξοπλισμού...

Έχετε δίκιο όλοι.
Ειδικά η d7000 είναι μηχανάρα αλλά ακόμη δεν την έχω φέρει στα μέτρα μου.
Πιο πολύ ανάγκη έχω από ένα τρίποδο και μια καλή τσάντα παρά από νέα μηχανή.
Το μέλος που αγοράζει και πουλάει συνεχώς αρχίζει από L φαντάζομαι, ο οποίος κατά τα άλλα είναι πολύ συμπαθής.

H τσάντα που θα πάρεις, θα πρέπει να είναι απολύτως συμβατή για μετακίνηση με τη μηχανή σου. Έχεις ένα pegaso έτσι δεν είναι;
Έτσι αν έχεις μπαγκαζιέρα, θα πρέπει να χωρά άνετα εκεί μέσα κι αν όχι θα μπορείς να τη φοράς στην πλάτη με ασφάλεια.

Η μνήμη σου Βλάση είναι αστέρι.
Ναι έχω ένα pegaso με μπαγαζιέρα αλλά πιο πολύ κινούμαι με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.
Είχε μία τσάντα της nikon δώρο μαζί με την d7000 αλλά δεν μου φαίνεται ασφαλής και η μηχανή για να χωρέσει πρέπει να τη βάλω με την οθόνη προς τα κάτω.
Είχα άλλη μία δώρο πάρει με την d3100 είναι πιο μεγάλη αλλά και αυτή είναι της nikon και κάθεται κανονικά η μηχανή αλλά και πάλι έχω δει και καλύτερες.

Η μνήμη σου Βλάση είναι αστέρι.
Ναι έχω ένα pegaso με μπαγαζιέρα αλλά πιο πολύ κινούμαι με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.
Είχε μία τσάντα της nikon δώρο μαζί με την d7000 αλλά δεν μου φαίνεται ασφαλής και η μηχανή για να χωρέσει πρέπει να τη βάλω με την οθόνη προς τα κάτω.
Είχα άλλη μία δώρο πάρει με την d3100 είναι πιο μεγάλη αλλά και αυτή είναι της nikon και κάθεται κανονικά η μηχανή αλλά και πάλι έχω δει και καλύτερες.

www.cambags.com

πω πω..
το πήγα γρήγορα και διάβασα reviews για τσόντες....

Code:
Ως κάτοχος της Nikon D5200 με 2 φακούς (35άρη 1.8 & 17-50mm 2.8), ψάχνω ένα σώμα για Main ώστε να έχω την d5200 ως δεύτερο σώμα.

Το budget μου δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 σε καμία περίπτωση. Σκέφτομαι για καινούρια, αλλά δεν λέω όχι και σε καλή μεταχειρισμένη.

Έχω λοιπόν δύο εναλλακτικές.... είτε να πάω σε Nikon σώμα μόνο και να κρατήσω τους φακούς που έχω (και οτιδήποτε άλλο πάρω να είναι compatible back & forth) ή να επενδύσω σε άλλη εταιρεία πχ Canon.

Τι μου προτείνετε αποκλειστικά στα 1.000 ?

Η χρήση θα είναι κυρίως για low light καταστάσεις (Ποτραίτα, βάφτιση, πάρτυ φίλων κλπ). Το flash θα είναι αντίστοιχο ή ίδιο με το nissin 622.

Ευχαριστώ πολύ !!

Last edited:

Οι εστιακές αποστάσεις που έχεις σε καλύπτουν; Δεν θα χρειαστείς άλλους φακούς;

Αν όχι τότε η καλύτερη λύση για πλήρως συμβατό σύστημα είναι η nikon d7000 (κι όχι η 7100 διότι ενδέχεται στα φορέματα να σου βγάλει Moire). Τη βρίσκεις μτχ. στα 500-550 ευρώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Βλάση. Όπως πάντα με βοηθάς ιδιαίτερα !!

Ομολογώ πως σκεφτόμουνα σοβαρά την d7000 μαζί με έναν Nikon 35-70mm f/2.8, τα οποία μαζί δεν υπερβαίνουν τα 1.000

Από την άλλη όμως σκεφτόμουνα μήπως καλύτερα να πάω στην 7100.... λες όχι ?

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Βλάση. Όπως πάντα με βοηθάς ιδιαίτερα !!

Ομολογώ πως σκεφτόμουνα σοβαρά την d7000 μαζί με έναν Nikon 35-70mm f/2.8, τα οποία μαζί δεν υπερβαίνουν τα 1.000

Από την άλλη όμως σκεφτόμουνα μήπως καλύτερα να πάω στην 7100.... λες όχι ?

Η βασική διαφορά της 7000 από την 7100 πέρα από το σύστημα εστίασης, που είναι καλύτερο,είναι η απουσία του φίλτρου ΑΑ και η συνδεσιμότητα για βίντεο.

Αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις ως βιντεοκαμερα με εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά τότε πάρε την 7100. Αν θέλεις να τραβάς φύση ή πουλιά ή ζώα τότε πάρε την 7100. Αν όμως δεν θέλεις κάτι τέτοιο και θέλεις πορτρέτα κι εκδηλώσεις τότε για μένα προσωπικά η 7000 είναι καλύτερη για δυο λόγους:

1. Η απουσία του φίλτρου ΑΑ στην 7100 ενδέχεται να δημιουργεί Moire στα υφάσματα (φαντάσου ένα νυφικό ή ένα παιδικό φόρεμα).
2. Στα πορτρέτα δεν χρειαζόμαστε την επιπλέον οξύτητα που δίνει η 7100, το αντίθετο θα έλεγα. Καμιά γυναίκα νέας ηλικίας κανένα αγόρι στην εφηβεία δεν θέλει να βλέπει υπερτονισμένα τα προβλήματα στο πρόσωπό του. Και καμιά γυναίκα δεν θέλει να βλέπει κηλίδες κλπ. στην επιδερμίδα της.

Άρα;;

Για τον 35-70 2.8 αν τον έχεις ωραία, χρησιμοποίησέ τον. Αν όχι μην τον αγοράσεις για κάλυψη γεγονότων. Ο λόγος ότι το AF του είναι αργό και κυρίως δεν είναι σταθερό, δηλ. μπερδεύεται και πάει μπρος πίσω (από άπειρο στο 1 μ.) με αποτέλεσμα να χάνεις τη λήψη.

Υπόψη ότι έχω φάει μπούφλα από κουμπάρα εύσωμη που της είχα κάνει υπέροχο πορτρέτο και το τύπωσα σε διάσταση 30Χ 50 εκ. Δηλ. πλήρωσα 15 ευρώ. Και εγώ το έβλεπα εξαιρετικό (είχα κάνει κι επεμβάσεις στο πρόσωπο) αλλά δεν είχα προσέξει ότι οι ρίζες των μαλλιών είχαν αρχίσει να ξεβάφουν!!! Εκείνη όμως το πρόσεξε και μετά εγώ πρόσεχα το μάγουλό μου....

είπαμε φίλε μου, ζόρικο πράγμα η γυναίκα... σαν τον Μήτρογλου ένα πράγμα.

Last edited:

Με κάλυψες απόλυτα.

Βάσει των όσων αναφέρεις θα προχωρήσω στην d7000. Σε ευχαριστώ πολύ

Τώρα μένει να δω πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ το inbody focus motor, ώστε να πάρω κάποιον παλιό φωτεινό φακό, με λίγα χρήματα, που θα κάνει autofocus....

Με κάλυψες απόλυτα.

Βάσει των όσων αναφέρεις θα προχωρήσω στην d7000. Σε ευχαριστώ πολύ

Τώρα μένει να δω πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ το inbody focus motor, ώστε να πάρω κάποιον παλιό φωτεινό φακό, με λίγα χρήματα, που θα κάνει autofocus....

τί θέλεις να κάνεις με τον φωτεινό φακό; σε ποιά εστιακή απόσταση τον θέλεις ;

Αν οι επιλογές μας ήταν για την ευχαρίστηση των γυναικών και μόνο κάθε μέρα θα αλλάζαμε επιλογές.
Πάντως η d7000 που μόλις πήρα είναι αστέρι σε όλα που μπορώ τουλάχιστον εγώ να καταλάβω.