Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

o tamron με καλύπτει όσον αφορά στην ποιότητα και την ταχύτητα του focus, αλλά σπάνια κάνω λήψεις στα 17mm ενώ χρειάζομαι ένα "Τσικ" περισσότερο από τα 50mm

Έτσι και σκέφτηκα τον 35-70. Και οικονομικός και κάνει AF στην d7000 και φωτεινός. Τώρα βέβαια μου λες ότι είναι αργό το AF, οπότε άκυρο....

Εν κατακλείδι, φακός zoom <= 35mm με >= 70mm

Δες τον καινούργιο Sigma 17-70 f2.8 - f4 DG OS HSM (Contemporary Series). Δεν ειναι f2.8 άλλα με το ISO που έχει η D7000 μάλλον δεν θα σε ενοχλήσει..

Ναι θα μπορούσες... Όμως το κύριο κριτήριο αγοράς θα πρέπει να είναι η ταχύτητα και κυρίως η ακρίβεια του af. Γνώμη μου να πάς με τη μηχανή, ναι τη δική σου την 5200 και να κάνεις ένα τεστάκι και τους δυο φακούς στα καταστήματα του κέντρου. Κι όχι μια δυο φωτογραφίες, αλλά να βγεις έξω και να κυνηγήσεις μηχανάκι που περνά μπροστά από το κατάστημα.

εναλλακτικά θα μπορούσα και τον Tamron XR 28-75mm f/2.8 DI Nikon ?

Τον είχα ένα διάστημα στην D90 αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος με την ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης, ειδικά σε χαμηλό φως, ψάρευε κάμποσο..
Οπτικά ειναι πολύ καλός έως άριστος (για την τιμή του) ειδικά αν τον κλείσεις ενα στοπ. (Η δική μου κόπια στο f2.8 ήταν soft)

Αλλά και ο panasonic 14-42 x που είναι πολύ μικρός και κάνει για την Oly είναι καλύτερος του 14-42 της Oly αλλά δεν δίνεται πακέτο.
Ετσι κ εγινε τελικα... Βρηκα πακετο την epl5 μονο σωμα με τον εν λογω panasonic μεταχειρο κ τα τσιμπησα απο ebay. Ευχαριστω κ παλι για την βοήθεια!

Καλησπέρα στα παιδιά της παρέας. Ένας φίλος ενδιαφέρεται για αγορά, κατά προτίμηση, compact μηχανής. Κατα πρώτο λόγο την θέλει για φωτογράφιση τοπίων. Το budget κυμαίνεται στα 300 ευρώ. Κάθε εισήγηση είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα στα παιδιά της παρέας. Ένας φίλος ενδιαφέρεται για αγορά, κατά προτίμηση, compact μηχανής. Κατα πρώτο λόγο την θέλει για φωτογράφιση τοπίων. Το budget κυμαίνεται στα 300 ευρώ. Κάθε εισήγηση είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η μόνη premium compact που εχω δουλέψει και μπορώ να φέρω άποψη, ειναι η Olympus XZ-1 http://www.skroutz.gr/s/314211/Olympus-Stylus-XZ-1.html?keyphrase=olympus+xz-1

Απλά υπέροχη! Ξεφεύγει κατά πολύ από οποιαδήποτε άλλη (οικονομικότερη) compact έχω πιάσει στα χέρια μου.

Αληθινό φωτογραφικό εργαλείο, του δινει και την δυνατότητα να παιξει και με μάνιουαλ ρυθμίσεις (αν θελει να πάρει "μυρωδιά" από πιο ψαγμενη φωτογράφιση) αλλά φυσικά πάντα υπάρχει το παλιό καλό auto.
Εξαιρετικό jpeg και φωτεινός φακός που θα τον βοηθησει να τραβηξει ευκολότερα άφλασες φωτό σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού.

Αν θελει να μπει σε συστημα με εναλλάξιμους φακούς, αλλάζει το πράγμα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας. Η αλήθεια είναι πως για το συγκεκριμένο μοντέλο έχω ακούσει από πολλούς καλά λόγια

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για τοπία, λόγω του EXR, δες εάν θέλεις και τη Fuji X10, βγαίνει πλέον αρκετά φθηνά σε ευρωπαϊκά σάιτ. Ρίχνοντας ανάλυση στα 6mp ανεβάζει δυναμική περιοχή σχεδόν +4 στοπ, νομίζω.

Γειά σας.Ενδιαφέρομαι για αγορά νέας φωτογραφικής μηχανής επειδή η compact που έχω δεν καλύπτει τις απαιτήσεις μου (sony cyber shot 5mp).
Θα ήθελα να αγοράσω μία καλύτερη compact αφού οι γνώσεις μου δεν επαρκούν για dslr.Ύστερα από όλα αυτά που διάβασα στο forum και τα οποία
σημειωτέον με βοήθησαν να καταλήξω σε δύο μηχανές.Η μία είναι η canon G15 και η άλλη είναι η panasonic lx7. Δεδομένου ότι αυτό που θέλω να
πάρω από την φωτογράφηση είναι τοπία με θέμα την δύση και τις αντανακλάσεις του φωτός στα σύννεφα όσο και τις διαβαθμίσεις των αποχρώσεων
του ουρανού ,πια πιστεύετε ότι θα με βοηθούσε περισσότερο.Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για τοπία, λόγω του EXR, δες εάν θέλεις και τη Fuji X10, βγαίνει πλέον αρκετά φθηνά σε ευρωπαϊκά σάιτ. Ρίχνοντας ανάλυση στα 6mp ανεβάζει δυναμική περιοχή σχεδόν +4 στοπ, νομίζω.

Θα του μεταφέρω την εισήγησή σας. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον

Σε αυτη τη τιμη μπορω να βρω καλυτερη φωτογραφικη? Ευχαριστω προκαταβολικα.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Πες μας λίγο τι χρήση θα κάνεις για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Ειμαι αρχαριος στις φωτογραφικες και εψαξα παντου στο ιντερνετ για να βρω καποια, αλλα χαθηκα. Μονο στο δικο σας φορουμ βρηκα λιγο ακρη, αλλα και παλι θελω βοηθεια για να επιλεξω. Περισσοτερο με ανδιαφερει να βγαζει καθαρες φωτογραφιες, δεν θα με πειραζε να ειναι μικροτερο zoom αν ειναι να εχω καλυτερη φωτογραφια. Θελω να τη χρησιμοπιω στα ταξιδια περισσοτερο, χωρις να με εμποδιζει το μεγεθος. Αν ειναι να εχω καλυτερες φωτογραφιες με μεγαλυτερη σε ογκο φωτογραφικη δεν εχω προβλημα. Τα χρηματα που διαθετω ειναι εως 200 . ευχαριστω πολυ.

Βρηκα μια μεταχειρισμενη OLYMPUS e- 420 με φακο Φ52 17. 5 - 45 mm 1 :3. 5 στα 180Ε. τι γνωμη εχετε? να την προτιμησω απο τις αλλες?

Συγνωμη που σας ζαλιζω αλλα βρηκα και αυτες τις δυο μεταχειρισμενες γυρω στα 200 .
Panasonic Lumix DMC-FZ150
Sony Cybershot DSC-HX200V
περιμενω τις αποψεις σας.