Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Είναι πολύ καλύτερη φωτογραφικά, αλλά ο φακός είναι "περίεργος" 35-90mm σε αντιστοιχία, οπότε δεν θα σε βολέψει καθόλου σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης στα μεταχειρισμένα θέλει λίγο προσοχή, από ποιόν την παίρνεις και σε τι κατάσταση είναι. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις για μια καλή compact, έστω (καλό)μεταχειρισμένη. Κοίτα στις αγγελίες του forum και σε άλλα σχετικά. Καλές επιλογές, Olympus XZ1, Canon S90/95, Panasonic LX5 και άλλες.

Κοιταξα στο φορουμ και βρηκα μια NIKON J1 White KIT 10-30mm. Ειναι καλυτερη απο ολες τις παραπανω που τσεκαρω?ευχαριστω για την απαντηση.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπερα σας! Ενδιαφερομαι για αγορα φωτογραφικης μηχανης compact εως 300 που να ειναι το κατα δυναμη φωτογραφικη-βιντεοκαμερα 2σε1. Εχοντας σαν μετρο συγκρισης την panasonic dmc-fz38 ενος φιλου δε θαλεγα οτι εχω περισσοτερες απαιτησεις απο τη φωτογραφια και το βιντεο, αλλα μιας και αυτη ειναι παλιο μοντελο θα ηθελα να τραβαει τουλαχιστον εξισου ποιοτικο βιντεο αλλα σε αναλυση fullhd οποσδηποτε. Συμφωνα με τα δεδομενα αυτα, βλεπω πχ την dmc-fz62 ισως να με καλυπτει, γιατι ριχνοντας μια ματια στα μοντελα της στο επισημο site ειδα οτι μονο αυτη και την ακριβη fz200 τις αποκαλει υβριδικες φωτογραφικη-βιντεοκαμερα. Αλλα θελω και τη δικη σας αποψη μιας και ειμαι ασχετος. Επισης εξισου σημαντικο θεμα μου ειναι η φορητοτητα και θα προτιμηθει μια πιο μικρη σε μεγεθος απο την fz62 με την προυποθεση να ειναι καλη παντα και σε ποιοτητα στο βιντεο και σε οπτικο ζουμ για το βιντεο επισης. Ισχυει οτι η fz62 ειναι πιο ποιοτικη σε αυτα που ζηταω σε σχεση παραδειγμα με τις μικρες tz35 ή tz40? Προτεινεται καποια αλλη? Θα προτιμουσα panasonic ή sony. Η sony hx20v ή wx300 ειναι καλες επιλογες για την περιπτωση?

και γω ασχετος ειμαι αλλα λιγο που εχω ψαξει στο ιντερνετ η panasonic ειναι καλυτερη επιλογη.

Last edited:

Για βίντεο θα πρέπει να απευθυνθείτε στους κατάλληλους, στείλτε p.m. στον Γιάννη Σπύρου (με όλο το θάρρος...).

γεια σας παιδια
θελω να κανω δωρο μια μηχανη σε αρχαριο και εχω βρει στα ιδια χρηματα(περιπου 200 ευρω)μια nikon 1000d και μια pentax 10d.ποια πιστευετε πως θα ηταν η καλυτερη επιλογη αν υποθεσουμε πως ειναι στην ιδια ακριβως τιμη και κατασταση σαν μεταχειρισμενα?
ποια θα κερδιζε εναν αρχαριο?

γεια σας παιδια
θελω να κανω δωρο μια μηχανη σε αρχαριο και εχω βρει στα ιδια χρηματα(περιπου 200 ευρω)μια nikon 1000d και μια pentax 10d.ποια πιστευετε πως θα ηταν η καλυτερη επιλογη αν υποθεσουμε πως ειναι στην ιδια ακριβως τιμη και κατασταση σαν μεταχειρισμενα?
ποια θα κερδιζε εναν αρχαριο?
δεν βρίσκω το edit πρόκειται για canon 1000d και pentax 10d

συγγνώμη!

Αν και ειμαι κανονακιας, θα σου λεγα να πας στην 10D.. Με την σταθεροποιηση στο σωμα και με καλυτερη ποιοτητα κατασκευης σωματος νομιζω ειναι πολυ καλη επιλογη για αρχη. Η 1000d σβελτη και βγαζει καλες φωτογραφιες , ιςως λιιιιγο ανωτερη της pentax (τριχες διαφορες) αλλα πολυ πλαστικουρα βρε παιδι μου..σα ψευτικια ειναι η ατιμη..

με τους φακους του κιτ ειναι και οι δυο.
ειδα τις παρουσιασεις στο dpreview και πηρα μια ιδεα.
κοιταω προς την 10d λογω και κατασκευης σωματος στα μείον της ειναι η χρονολογία της και η έλλειψη live view που οσο να πεις σε κερδιζει στα πρωτα βηματα.
νομιζα πως ειχε μπαταρει το καραβι της pentax αλλα κραταει ακομα?

Last edited:

στα μείον της ειναι η χρονολογία της και η έλλειψη live view
φιλε μου αμα ειναι να παρεις dslr για το Live view δε λεει.. οχι γιατι δε ειναι χρισημο , απλα το viewfinder ειναι πολυ πορωτικο συγκριτικα με το να στοχευεοις με την οθονη..ασε που τρωει και την μπαταρια αρκετα ποιο γρηγορα..

φιλε μου αμα ειναι να παρεις dslr για το Live view δε λεει.. οχι γιατι δε ειναι χρισημο , απλα το viewfinder ειναι πολυ πορωτικο συγκριτικα με το να στοχευεοις με την οθονη..ασε που τρωει και την μπαταρια αρκετα ποιο γρηγορα..
καλα δεν το συζηταω με τιποτα.
το εθεσα μονο σαν κατι που θα κερδισει αρχικα εναν αρχαριο μεχρι να εξοικειωθεί με το viewfinder..

αστον μωρε εκει να μαθαινει σωστα απτην αρχη! να βαζει το ματακι του στην τρυπα να κοιταει μπας και βγαζει ποιο σωστες φωτο! :BDGBGDB55:
υπολογισε και το εξης... για την pentax θα βρεις ενα σωρο παλιους Manual φακους, παιρνει σχεδον οτι φακο k-mount κυκλοφοραει εδω και πολλααα χρονια διχως την χρηση καποιου ανταπτορα κτλ κτλ..το ιδιο φυσικα παιζει και με την canon απλα εκει θες συνθως και ενα ανταπτορακι..
Αλλα πανω απ ολα το μεγαλυτερο + για μενα ειναι η σταθεροποιηση στο σωμα..ετσι θα εχει is σε οτι φακο και να βαλει πανω.απο καινουριο μεχρι και κανεναν 30ετιας..
Απο την αλλη βεβαια η canon φανταζει ποιο future proof για να επενδυσει καποιος πανω της σε εξοπλισμο.. δηλαδης σε κανον βρισκεις πολυ μεγαλυτερη ποιοκιλια συγχρονων φακων, φλας κτλ...

Last edited:

μαλλον θα παω κατα pentax μερια..
ευχαριστω για τις απαντησεις-bye-

Φίλος αδελφικός θέλει να πάρει μία καλή "μικρή" φωτογραφική μηχανή.
Για να γίνω πιο σαφής:
1. 350-400 ευρώ το χρηματικό όριο αλλά να τα αξίζει
2. Θα τραβάει auto αλλά θα του δείξω και προτεραιότητα διαφράγματος
3. Έρχεται μωρό οπότε θέλει και λήψεις εσωτερικές σε κούνιες μπάνια κτλ

panasonic lx7 - sony rx100 (400-500ευρω) kai olympus xz2 320 ευρω.
H oly ειναι παρα πολυ καλη, αλλα εχω μικρες επιφυλαξεις για την ακριβεια και ταχυτητα εστιασης σε χαμηλο φωτισμο (μιας και μιλησες για μωρα και εσωτερικο σπιτιου).

Εναλακτικα nikon 7700 με μεγαλο ζοομ και καλο φακο στα 420 επισης.

Last edited:

Καλοέβλεπε την rx100 που πήρα στα 375 ευρώ από Γαλλία αλλά δεν την προλάβαμε να την πάρει και εκείνος σε αυτήν την τιμή.
Πριν γράψει ο Γιάννης και εγώ του είπα για lx7 ή xz-2 αλλά του λέω θα γράψω στο φόρουμ να δούμε τι θα πούνε και οι ειδικοί.

Με τόσο ψάξιμο που έχεις ρίξει, μάλλον εμείς πρέπει να σε ρωτάμε :flipout:

Φίλος αδελφικός θέλει να πάρει μία καλή "μικρή" φωτογραφική μηχανή.
Για να γίνω πιο σαφής:
1. 350-400 ευρώ το χρηματικό όριο αλλά να τα αξίζει
2. Θα τραβάει auto αλλά θα του δείξω και προτεραιότητα διαφράγματος
3. Έρχεται μωρό οπότε θέλει και λήψεις εσωτερικές σε κούνιες μπάνια κτλ

το καλύτερο για μένα αν θέλει μικρόσωμη μηχανή είναι η sony nex3n με τον 16-50 και αν θέλει πορτραίτα κεφάλι μόνο και τον sigma 60 2.8. Το τελικό αποτέλεσμα λογικά θα είναι καλύτερο από όλες τις κόμπακτ.