Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Απροετοίμαστος στα οικονομικά ή στα Γερμανικά?
Πάντως από μία πρώτη ματιά δεν είδα καμία σοβαρή προσφορά.
Φέτος έχω την αίσθηση ότι οι προσφορές στο amazon δεν θα είναι συνταρακτικές.

Παιδιά επειδή δε βρίσκω κάτι στο φόρουμ για Canon-EOS-1100D ποια είναι η γνώμη σας? (300e)
http://www.skroutz.gr/s/321235/Canon-EOS-1100D-Kit.html
Είχα την /panasonic_lumix_dmc_zx1 αλλά έχει μπει σκόνη στο φακό οπότε λέω να πάω σε dslr αλλά με χαμηλό budget...
Ξέρει κάποιος αν αξίζει να την καθαρίσω...ρώτησα στο σέρβις και ειπαν 25 για να την δουν..αμα χρειαστει να αλλαχθει ο φακος μπορει να πάει και πάνω απο 100...
Με ενδιαφερουν οι κλασικές λήψεις...τοπια πορτρέτα...από την panasonic ήμουν ικανοποιημένος αλλά οκ noise αρκετο πανω απο 400...

Η Canon 1100D είναι η φθηνότερη DSLR της εταιρείας, σαν φωτογραφική ποιότητα είναι μια χαρά, αλλά είναι γενικώς "πλαστική" σαν αίσθηση. Το βασικό θέμα όμως είναι τι ακριβώς ρωτάς? Αν αξίζει η αναβάθμιση από την panasonic zx1? Αν ναι, απλά δεν είναι συγκρίσιμες, ούτε φωτογραφικά αλλά ούτε και ως ευκολία στο κουβάλημα και την χρήση. Αν σκέπτεσαι να ασχοληθείς πιο σοβαρά και επισταμένα με την φωτογραφία τότε ναι αξίζει να πας σε DSLR, ειδάλλως με αυτά τα χχρήματα καλύτερα να πάρεις μια καλή compact. Σκέψου λίγο τι ακριβώς ζητάς και τα ξαναλέμε.

Πολύ πλαστικό, πολύ ζούμ , συμπαθητικές φωτογραφίες αν δεν κοιτάς από πολύ κοντά. Αυτή http://www.skroutz.gr/s/2918200/Panasonic-Lumix-DMC-SZ3.html και αυτή http://www.skroutz.gr/s/2930555/Panasonic-DMC-SZ9.html?keyphrase=Panasonic+Lumix+DMC-SZ9 έχουν λιγότερο ζούμ, αλλά καλύτερο φακό και κατασκευή...

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι το κουβάλημα με απασχολεί αρκετά...διάβασα σε κάποιο προηγούμενο trhead για τη sony NEX-3N που είναι μία μέση λύση...μάλλον αυτό είναι που έψαχνα..στα 300ε

Πήγαινε να την δεις από κοντά, αν σου κάτσει καλά στο χέρι και στο μάτι, αυτή την εποχή είναι μακράν ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα μιλώντας φωτογραφικά. Αν σου πέσει μεγάλη ρίξε μια ματιά σε Olympus XZ2, και για ακόμα μικρότερη Canon S110 (μικρή μόνο στην όψη...).

Πήγαινε να την δεις από κοντά, αν σου κάτσει καλά στο χέρι και στο μάτι, αυτή την εποχή είναι μακράν ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα μιλώντας φωτογραφικά. Αν σου πέσει μεγάλη ρίξε μια ματιά σε Olympus XZ2, και για ακόμα μικρότερη Canon S110 (μικρή μόνο στην όψη...).

συμφωνώ απόλυτα τόσο για την ΝΕΧ όσο και για την s110.

Πολύ πλαστικό, πολύ ζούμ , συμπαθητικές φωτογραφίες αν δεν κοιτάς από πολύ κοντά. Αυτή http://www.skroutz.gr/s/2918200/Panasonic-Lumix-DMC-SZ3.html και αυτή http://www.skroutz.gr/s/2930555/Panasonic-DMC-SZ9.html?keyphrase=Panasonic+Lumix+DMC-SZ9 έχουν λιγότερο ζούμ, αλλά καλύτερο φακό και κατασκευή...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Λέω να την αγοράσω τη Samsung. Ελπίζω να βγει ανθεκτική. Σε μια Nikon S2000 που είχα μετά από 6 χρόνια χρήσης και 1 μήνα στα χέρια του τρίχρονου γιου μου χάλασε το flash. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι στο κύκλωμα και δεν αξίζει η επισκευή. Αυτός είναι και ο λόγος που αγοράζω νέα. Επίσης μου αρέσει που ζουμάρει και στο video.

Περιμένω τη sony nex 3n...πιστεύετε θα χρειαστεί άμεσα να πάρω και 2η μπαταρία και κάποιο φίλτρο uv?
Ειδικά για το φίλτρο πρέπει να προσέξω κάτι πέρα από 40.5mm?
Πολύ καλή φαίνεται η canon s110 αλλά ok δεν πιστεύω το μέγεθος της nex να είναι πρόβλημα..εδω σκεφτόμουν αρχικά να πάρω κανονικη dslr...
Ευχαριστω και πάλι!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Λέω να την αγοράσω τη Samsung. Ελπίζω να βγει ανθεκτική. Σε μια Nikon S2000 που είχα μετά από 6 χρόνια χρήσης και 1 μήνα στα χέρια του τρίχρονου γιου μου χάλασε το flash. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι στο κύκλωμα και δεν αξίζει η επισκευή. Αυτός είναι και ο λόγος που αγοράζω νέα. Επίσης μου αρέσει που ζουμάρει και στο video.

Επαναλαμβάνω τον ευατό μου αλλά πείτε μου σας παρακαλώ για την παραπάνω samsung τι μνήμη προτείνετε να πάρω ? 16GB θεωρούνται πολλά? Samsung sandisk ή κάτι άλλο;

Αν τραβάς και βίντεο μια χαρά είναι τα 16gb απλά θέλεις class 10, οι μάρκες που αναφέρεις είναι εντάξει.

ok ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάμε για Micro SD και όχι σκέτο SD έτσι;Ρωτάω γιατί δεν το αναγράφει στις προδιαγραφές? Αυτή η adata http://www.e-shop.gr/product?id=PER.331047&sid=1 συμπεριλαμβάνεται στις καλές μάρκες ;

Τις έχουν δουλέψει κάποιοι φίλοι, δεν έχουν ακουστεί προβλήματα...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλησπερα σε ολους, εχω εδω και καποια χρονια την canon 450 με φακο tamron sp17-50,2.8 Di II vc, και σκεφτομαι σοβαρα να κανω μια ανανεωση, φωτογραφιζω τοπια σε εκδρομες, σε κλειστους χωρους με φιλους, και γενικα οτι μ αρεσει ερασιτεχνικα. μ αρεσει να φωτογραφιζω χωρις φλας ακομα και βραδυ δεν εχω βεβαια εξωτερικο παρα μονο αυτο που εχει η μηχανη.απο αυτα που εχω διαβασει μεχρι που κουραστηκα κλεινω προς canon d70 αλλα και να μεταπηδησω σε nikon 7100(προβληματιζομαι για μενου και ευκολια, αφου εχω χρονια canon).οι ερωτησεις που ψαχνουν τις απαντησεις σας ειναι πολλες αλλα θα περιοριστω σε λιγες οπως:ποια απο τις 2 θα βγαζει καλυτερες νυχτερινες και γενικα χωρις φλας;ο φακος που εχω θα κανει στην νικον;και πολλες ακομα........ευχαριστω και περιμενω τη βοηθεια σας

Εγω θα εμενα με την 450 για τα καθημερινα και (για την ανανεωση κυριως) θα επερνα εναν πιο φωτεινο φακο, σταθερο, για τα νυχτερινα χωρις φλας. Εναν 50ρη 1,4 αν μου κανει το εστιακο μηκος ή εναν 28ρη 1,8 αν θελω πιο ευρυγωνιο. (δεν προτεινω κατι σε 1,4 και 24/35mm γιατι οι τιμες ειναι απαγορευτικες και η χρηση σου ερασιτεχνικη). Με την πτωση των τιμων, μπορεις να δεις και τον 35/2 με σταθεροποιηση, ειναι καπου στα 500 ευρω νομιζω.

Ο φακος που εχεις, δεν θα κανει στη νικον.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ευχαριστω ηλια,αλλα βλεποντας τον ταμρον τοσο καιρο μου λειπει αυτο, το να φερω το θεμα ακομα πιο κοντα μου, μενοντας με την 450 και βαζοντας καποιον αλλο φακο θα ειχα γενικα καλυτερες φωτο ή πρεπει να κουβαλαω ενα για κοντα και ενα για μακρια, βεβαια εαν δεν δεις και πως τραβαω δεν μπορεις να εχεις αποψη αλλα καποιος εμπειρος απο εσας εχοντας δοκιμασει αρκετους θα εχει τη λυση.

Χμ... τα μπερδευεις λιγο, πρεπει να τα ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου... δεν ειναι ευκολο, εδω αλλοι που ξερουν περισσοτερα και εχουν διληματα τι να επιλεξουν... εσυ ομως κατι παραπανω...

Θεωρω για τη χρηση -που νομιζω οτι κανεις- την 450 ικανοτατη και σε αισθητηρα (ποιοτητα εικονας) και σε εργονομια (κουμπια, ευκολιες) και σε εστιαση...

Απο κει και περα, τι θελεις να βελτιωσεις/ανανεωσεις...

Αλλο το καλυτερη εικονα γενικα
Αλλο το καλυτερη εικονα ειδικα (σκοταδια, τοπια, σπορ, δρομο κτλ κτλ)
Αλλο το να φερω αυτα που ειναι μακρια, κοντα
Αλλο το να τραβαω χωρις φλας στα μαυρα σκοταδια
κτλ κτλ

καθε χρηση θελει και διαφορετικη προσεγγιση, οποτε προσπαθησε να εξειδικευσεις τι θα ηθελες να βελτιωσεις απο ολα, για να ειναι πιο συγκεκριμενες και οι όποιες προτασεις...

Βεβαια, καμμια φορα θελουμε απλως να αγορασουμε κατι καινουργιο για να νιωσουμε καλυτερα (και αυτο ειναι το καλυτερο, δεν θελει και σκεψη) οποτε εκει, λες το οικονομικο, ποσα θελεις να διαθεσεις και περνεις και τις αναλογες προτασεις... :music-smiley-005:

Εδώ http://www.dpreview.com/articles/4259691750/camera-roundups-2013-what-to-buy-and-why μπορείτε να βρείτε παρουσιάσεις φωτογραφικών μηχανών χωρισμένες σε κατηγορίες από το dpreview. Πέραν των όποιων επιφυλάξεων μπορεί να έχει κανείς λόγω της σχέσης του site με την amazon (τους έχει αγοράσει), οι παρουσιάσεις είναι καλογραμμένες και αρκετά εκτενείς, οπότε παίρνεις γρήγορα μια ιδέα του τι κυκλοφορεί στην αγορά. Για τα περαιτέρω εδώ είμαστε... :cool4: