Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Το αλογακι της Παναγιας με την xz-2 το βγαλες?
Δλδ με το 18-55 η σονυ δεν θα το εβγαζε?

Ναι. Τοσο κοντινες με τον 18-55 μονο crop με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

Ας ξαναβάλω κάποια macro με την xz2 (jpeg όλες) για να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τι macro μιλάω, όσοι διαβάζουν το topic.

monster.jpg

horse3.JPG

horseee.JPG

P5011032.jpg

home.jpg

4.jpg

tiger.jpg

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με τι προσοντα δλδ η πανασονικ LX7 και η Olympus XZ-2 ειναι τουλαχιστον
100 ευρω ακριβότερες απο την Σονυ A58? :chinscratch:

-με το κύριο προσόν τους που θέλουμε όλοι,να μπούνε σε μια τσέπη.

http://camerasize.com/compact/#386,350,443,ga,t

Η xz-2 ήταν για πολυυυυ καιρό στα 250ε πριν αποσυρθεί, σε αυτα τα χρήματα την πήραμε οι περισσότεροι. Το απόλυτο vfm.

Για 480ε που την βρίσκεις τώρα στην Ελλάδα (2πλασια δηλαδή τιμή) δε θα την πρότεινα με τίποτα.

Σε αυτην την κατηγορια των premium compact ποιες καινουργιες μηχανες
κυκλοφορουν στην αγορα? Υπαρχει κατι μεχρι 380 ευρω ?

Αρκετά πιο μακρινή (με crop ή η αρχική είναι; ). Αλλά και σε ποια τιμή είναι όλο το πακέτο Βασίλη;

ουδεμία σχέση η τιμή πακέτου για το φακό την έβαλα .. γινόταν και πιο κοντινή λήψη

Οκ, είχα δοκιμάσει με την nex3n με τον kit φακό και δε μπορούσα να βγάλω πάντως τόσο καλές macro όσο βγαζω με την xz2. Βασικά δε ξέρω αν λεγόντουσαν καν macro αυτές που έβγαλα με την nex.

Καλημέρα, μεταξύ sony a5100, fuji x-m1 και olympus epl-5, τι γνώμη έχετε. Θα είναι η πρώτη μηχανή μετά απο μια compact (canon ixus 70). Kύριως για ταξίδια, εκδρομές και φωτο του μικρού. Δεν θέλω πάλι compact λόφω οτι θέλω να ψαχτώ λίγο με φακούς.
Ευχαριστώ.

Αν θες έτοιμο jpeg, αφήνεις απέξω την sony. Πήγαινε δέστες από κοντά, και οι δυο εξαιρετικές...

Ευχαριστώ μαλλον θα πάω προς epl5, το κιτ με τους δύο φακούς έχει 399, η xm1 εδώ είναι πιο ακριβή, δεν έχω και κανά γνωστό Αγγλία για την προσφορά της fuji

Το απόγευμα στις 6 νομίζω, έχει προσφορά την xm-1 με τους 2 φακούς το γερμανικό amazon, αλλά δεν ξέρω που θα βγεί. Επίσης καλό είναι να τις δεις από κοντά, αν είσαι Αθήνα κάνε μια βόλτα στο κέντρο.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ μαλλον θα πάω προς epl5, το κιτ με τους δύο φακούς έχει 399, η xm1 εδώ είναι πιο ακριβή, δεν έχω και κανά γνωστό Αγγλία για την προσφορά της fuji

πολύ καλή επιλογή, μη σε απασχολεί το ότι έχουν βγει 2 μοντέλα μετά από αυτό, είναι το καλύτερο bargain κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή.

X-M1 + 35 1.4 στα 450 ευρώ προσωπικά θα το προτιμούσα ως πακέτο ακόμη και τρεις αργούς φακούς κιτ να έδινε η Olympus με την e-pl5 στα 400.

Μένοντας σε m4/3, δυνατή προσφορά είναι GM1+12-32 στα 300. Επίσης θα την προτιμούσα έναντι του σετ e-pl5 + 2 φακούς.

Αθήνα είμαι θα τις δώ και τις δύο. Το thread για την x-m1 apo τον χρήστη τινιακο ήταν αρκετά κατατοπιστικό, στο ιντερνετ σε διαφορα review η epl5 έχει πολύ καλά σχόλια, οπως και η xm1 βέβαια. Αν δεν κάνω λάθος η epl5 εχει πιο μεγάλη γκάμα φακών και τιμών (αργότερα βέβαια αυτα, αφού μαθουμε τα βασικά)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ευχαριστώ τζο, θα τσεκάρω τα λινκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλή η προσφορά της Fuji αν και δεν ξέρω γερμανικά, θα τσεκάρω για panasonic δεν την είχα στα υπόψιν. Το κάλο με ολυμπους είναι οτι την παίρνω με 36 άτοκες. Τώρα με την κρίση δυστυχώς μετράει.

Η pl5 ως μοναδική μηχανή είναι καλύτερη επιλογή από την GM1. Έχει περισσότερα κουμπιά, σταθεροποίηση στο σώμα, αναδιπλούμενη οθόνη και παίρνει εξωτερικό σκόπευτρο. Επίσης έχει (για τα γούστα μου) καλύτερα jpeg και καλύτερη συμπεριφορά στον θόρυβο από iso 800 και πάνω. Η GM1 είναι άκρως ερωτεύσιμη, έχει ενσωματωμένο φλας και χρήσιμο wi fi, αλλά απευθύνεται (παραδόξως ταυτόχρονα) σε δυο εντελώς διαφορετικούς τύπους χρήστη: αυτόν που τραβάει στο auto - scene modes κ.λ.π. και στον έμπειρο χρήστη που ξέρει πως να την "ξεζουμίσει"...

Υ.Σ. Αν πάρεις την pl5 πρώτη δουλειά να ενεργοποιήσεις το quick menu, θα σου λύσει τα χέρια!

Σε χαμηλό φως η X-M1+35 1.4 αφήνει πολύ πίσω τα m4/3 σώματα με τους κιτ φακούς. Σκέτος ο φακός αξίζει 500 .

Αν είναι να πάρει κιτ φακό για m4/3 σώμα, τουλάχιστον ας είναι ο panasonic 12-32. Με την GM1 κερδίζει σε φορητότητα.

Στην περίπτωση της Fuji προσθέτει στην πορεία τον εξαιρετικό 18-55 f/2.8-4 και παραμένει πάλι μπροστά, και με δυνατότητα εξέλιξης.
Ενώ με το σετ της Oly θα θελήσει να τα πουλήσει όλα για προχωρήσει, με Fuji ακόμη και σε κατηγορία X-t1 να ανέβει, τους φακούς θα τους κρατήσει.

Μπήκα να γράψω αυτά που πολύ σωστά είπε ο tzo.
Στα 450 ευρώ Χ-Μ1 +35αρης είναι φανταστικός συνδυασμός δε θυμάμαι απο που να σου πω την αλήθεια και αν έχει μεταφορικά.
Σαν να αγοράζεις έναν φοβερό φακό και να παίρνεις δώρο τη μηχανή.
Στο μέλλον παίρνεις τον εξαιρετικό 18-55 που είναι 3 κλάσεις πάνω απο οποιοδήποτε φτηνό κιτ φακό ή με 100-150 συμβιβαζεσαι με τον 16-50 έστω και αν είναι λίγο πιο αργός είναι αξιοπρεπέστατος.
Για τις υπόλοιπες που σκέφτεται δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά να ξέρεις ότι όλες όσες σκέφτεσαι είναι αξιόλογες προτάσεις.