Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

θα σου δώσει αρκετα καλο αποτελεσμα σε πορτρέτο με τελειως ανοιχτο διαφραγμα οπου δεν θες και την μέγιστη οξυτητα, αρκεί φυσικά να εχεις υπομονή στην εστίαση, αν δεν την εχεις μαζεύεις τον οβολό σου για τον mzuiko 45/1.8

tip: πήγαινε στο μενου της σταθεροποιησης (οταν με το καλο φορέσεις τον Helios) και φύτεψε με την βοήθεια του Info την εστιακη του φακου 60mm ωστε να μπορεις να εχεις και με τον χειροκινητο φακο σταθεροποιηση...

Last edited:
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπερα. Τελικα αγορασα την epl5, το κιτ με τους δυο φακους. Να ευχαριστησω τους φιλους του φορουμ για τις συμβουλες και την βοηθεια τους.
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Καθως δοκιμαζα τους φακους σκεφτηκα αν μπορω μα χρησιμοποιησω το φακο απο μια παλια zenit-e που μου ειχε δωσει ο πατερας μου. Ο φακος γραφει helios-44-2, 2/58. Τι χρειαζεται για να χρησιμοποιηθει και αν αξιζει ;

έχω τέτοιο αντάπτορα. Μήπως είσαι Θεσσαλονίκη να σου τον δώσω να τον χρησιμοποιήσεις;

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Δεν ειμαι θεσσαλονικη, αθηνα ειμαι αλλα ευχαριστω οπως και να εχει.
στο αμαζον ειδα οτι δεν ειναι ακριβοι ανταπτορες.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αν θες για δοκιμή έλα για καφέ ΠΕΙΡΑΙΑ να σου δώσω οςη ώρα θελεις τον δικο μου να παίξεις με τον φακο σου , εχω και με τσιπ επιβεβαίωσης εςτιαςης αλλα δεν παίζει πολυ καλα ...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τι παρέα είμαστε .....διότι για παρέα πρόκειται πλέον :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

kbouk ευχαριστώ. Θα σου στείλω πμ,

Πούλησα και σκέφτομαι τι να αγοράσω τώρα

Πούλησα τον 23αρη f1.4 της fuji γιατί αποτελούσε πολυτέλεια για τα οικονομικά μου δεδομένα.
Σκέφτομαι παρόλα αυτά να βάλω μερικά χρήματα ακόμη και να αγοράσω κάτι νέο σε εξοπλισμό.
Μία σκέψη είναι να επενδύσω φωτογραφικά με μία Χ-Τ1 ή με τον fuji 55-200.
Από την άλλη σκέφτομαι να πάω σε κάτι πιο casual όπως η panasonic fz1000 με το δέλεαρ του 4k και του πολύ καλού 1080p.
Η nx500 απορρίφθηκε μόνη της.
Μπορώ να περιμένω να δω μία fuji xt-10,μια sony rx10ii ή κάτι νέο αν είναι να παρουσιαστεί πριν το καλοκαίρι.
Τώρα αν η χώρα γυρίσει στη δραχμή ή πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας τότε μένω με τα ευρώ και τα τρώω σουβλάκια μέχρι της συντέλειας του κόσμου!
Αναμένω σχόλια,κριτική,νουθεσίες και ότι άλλο θέλετε.
Φίλοι είμαστε και μεταξύ φίλων τα πάντα λέγονται.

Re: Πούλησα και σκέφτομαι τι να αγοράσω τώρα

Αν είναι να πάρεις FZ1000 καλό είναι να δώσεις την RX100, ώστε να μην έχεις τρεις μηχανές, εκτός και αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τη μικρούλα.
Η RX10II θα είναι ακριβή στην αρχή. Με την FZ1000 στα 700 ευρώ, δεν πιστεύω να αξίζει.

Ο 55-200 δεν θα σου δώσει και τόσα πολλά σε σχέση με τον 50-230 που ήδη έχεις. Δεν βλέπω το νόημα.

Για σένα, θα έλεγα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσεις επιτέλους την X-T1 και να δώσεις την Χ-Μ1.

Πανο, με το λαπτοπ δεν νομιζω οτι θα κανεις δουλεια με 4κ ,απο την αλλη δεν ξερω τι ποιοτητα φωτογραφιας δινει η fz1000
θα συμφωνισω με τον tzo, μια καλη ευκαιρια να παρεις την xt1
o 50-230mm που εχεις μια χαρα φακος ειναι

βασικο: πρεπει να φτιαξεις ενα pc , και να παρεις μια καλη οθονη
δυστυχος στη ψηφιακη φωτογραφια μετραει το βλεπει ο καθενας στην οθονη του.......

Απάντηση: Re: Πούλησα και σκέφτομαι τι να αγοράσω τώρα

μακρια απο Fuji , δεν εχουν ζεστα χρώματα :slapface:

πλακα κανω Παναγιωτη, αν δεν παρεις την ΧΤ1 και τωρα ποτε θα την παρεις φιλε?

η FZ1000 καλη και χρυση αλλα ποτε δεν θα σε κανει να σηκωθεις απο την καρεκλα βλεποντας φωτογραφια της

και δυστυχως εσύ πρωτα ανακαλυψες την Αμερική (Fuji + prime φακοι) και γλυκαθηκες, δεν μπορει τωρα να κανεις reset στον εγκεφαλό σου,

αν αυτο που σε απασχολει ειναι τα χρήματα αλλαξε συστημα εκει που βρισκεις φθηνους και καλους μεταχειρισμενους φακους, αν πας σε κομπακτ λυση παρε την LX100 και ξεχνα τα μεγαλα ζουμ

Last edited:

εγώ την fz1000 τη ζαχαρώνω (αλήθεια που την βρήκατε 700 ευρώ???). Για λόγους:
1) ζουμ καλό και φτηνό. Για να πάρω καλή εικόνα στο ζουμ με σύστημα εναλλάξιμους φακους χτυπάω 1200+ ευρώ.
2) 4Κ
3) leaf shutter και δυνατότητα να συγχρονίζει με οποιοδήποτε φτηνιάρικο φλας σε απίστευτη ταχύτητα (πανάκριβο να πάρεις HSS φλας σε άλλα συστήματα - ειδικά off-camera)

Αλλά περιμένω καινούργιο λαπτοπ από τη δουλειά και πρώτα θα τσεκάρω πως αντέχει το 4K.
Και έχω και οθόνη.

Αυτό με το ότι η fz1000 δε θα σε σηκώσει από την καρέκλα δε με βρίσκει σύμφωνο. Είχα την fz200 και μια χαρά σηκωνόμουν. Με εκείνη άρχισα ουσιαστικά την φωτογραφία. Και μάλιστα στεναχωριέμαι πλέον που δεν έχω ζουμ καθώς το χρησιμοποιούσα συχνά (ακριβός ο fe 70-200 - άχρηστος ο 55-210). Μην σου πω ότι είμαι και εγώ σχεδόν έτοιμος να πληρώσω πάλι.

Εγώ θα περίμενα λίγο ακόμα να ανακοινωθεί η RX-10ii ώστε να φτηνήνει και άλλο η fz1000.

Απάντηση: Πούλησα και σκέφτομαι τι να αγοράσω τώρα

Εγώ πιστεύω ότι αν πας από fuji σε fz1000 θα απογοητευτείς.
Αντιθέτως αν πας στην xt1 θα σου φανεί σαν μία φυσική αναβάθμιση.
Το μάτι σου έχει μάθει στα αρχεία της fuji και θα του κακοφανεί η πτώση της ποιότητας.
Επίσης εσύ είσαι εραστής της φωτογραφίας και νομίζω ότι η fuji σου ταιριάζει γάντι.
Όπως είπαν και οι παραπάνω, που γνωρίζουν καλύτερα, μάλλον ήρθε η ώρα για την xt1.
Τώρα αν είναι οικονομικό το θέμα ή γλυκοκοιτάς και το βίντεο, αλλάζει το πράγμα.

να καταλαβαινόμαστε για να μην ξαναγράφουμε τα ιδια, οταν ειπα οτι δεν θα σηκωθεί απο την καρέκλα με τις φωτογραφίες της FZ1000 δεν ενουσα οτι θα βαριέται λογω ζουμ ,αλλα οτι δεν συγκρίνεται η ποιοτητα της εικονας της με αυτα που εχει δει και εχει πάρει απο τους prime της FUJI,
αν παλι καλώς εννοήσες αυτο που εγραψα και η FZ200 σε κάλυπτε τοτε που ξεκιναγες αλλα και τωρα που ειςαι πιο έμπειρος γιατι άλλαξες εξοπλιςμο? ιςως γιατι απλα τωρα εχεις αλλαξει επίπεδο ,

ο Παναγιώτης εδω και καιρο εχει αποδείξει οτι πλεον σκέφτεται πολυ πριν απο καθε αγορά, δεν κανει επιπόλαιες κινήσεις, πιστευω οτι τελικα θα κανει την καλυτερη δυνατή επιλογη..

Μα για δεύτερη μηχανή θα είναι η FZ1000, η X-M1 + 18-55 + 50-230 θα παραμείνουν. Δεν είπε ότι θέλει να πουλήσει τα πάντα.

@dstil
Περιμένεις να κατέβει η τιμή της FZ1000 με την έλευση της RX10II που θα κοστίζει 1200 ευρώ; Μήπως εννοείς το αντίστροφο; Να περάσουν δυο-τρεις μήνες και να αναγκαστεί να πέσει η RX10II επειδή δεν θα πουλάει τόσο όσο η FZ1000 των 699 ;
Από amazon.de είναι η τιμή.

αν ειναι να παρεις την XT-1, τοτε κακως πουλησες τον 23αρη...

αρα, δειχνεις Παναγιωτη οτι εχεις αποφασισει να μεινεις μακρυα απο την Fuji...

οποτε λεω να κανεις την βολτα σου απο το μ4/3 με την LX100, να δοκιμασεις τα ορια σου με 4/3 καδρο, fix φακο και καλα να ειμαστε... τα σωματα και οι φακοι πανε κι ερχονται...

Όντως μιλάει για δεύτερη και όχι για πρώτη. Για τα δύσκολα μπορεί να έχει την Fuji. Για τη μέρα έχεις και το ζουμ και όλα με ελβετικό σουγια τύπου bridge.

προσωπικά άλλαξα όχι γιατί έγινα πιο πολύ έμπειρος, αλλά επειδή δεν ήμουν αρκετά έμπειρος.
Αποδείχτηκε και συμφωνουν πολλοί πως τα ακριβά σώματα και οι φακοί δεν βελτιώνουν τις φωτογραφίες σου.
Εγώ πρώτα άλλαξα και μετά το διαπίστωσα.
Και αυτό με τα χρώματα της Fuji που λέτε για εμένα δεν παίζει ρόλο αφού με μεράκι ασχολούμαι με το post-processing έτσι κι αλλιώς, οπότε τραβάω raw. με ευχαριστεί το ίδιο με την ίδια τη διαδικασία της φωτογράφησης.

Επίσης όταν χρησιμοποιείς φλας όπως εγώ, η ποιότητα του αισθητήρα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.
Άσε που ο τηνιακός μένει σε νησί και έχει ήλιο μπόλικο!!!
Δες εδώ στο flickr ένα πρόχειρο πορτραίτο που ήθελα να βγει λίγο σκληρό με την fz200. Μια χαρά όρεξη δημιουργείται αρκεί να έχεις ιδέες να παίζεις.
Blue eyes by dstil, on Flickr

Μια χαρά σε καλύπτουν οι μικροί σουγιάδες τύπου bridge. Και έχεις και λιγότερο άγχος να μαζεύεις λεφτά για φακούς.

Απλά ο φακός που πούλησε είναι σε μικρά mm, ενώ η fz1000 είναι αν θέλεις και ζουμ. Αν δεν σου λείπει...τότε ίσως δεν είναι καλή ιδέα.

καταρχήν νόμισα οτι ψάχνει για αγορά βασικής μηχανής ,

ακόμα όμως και στην λύση που η ΧΜ1 μεινει ως πρωτη δεν θα συμφωνήσω γιατι παρότι αυτο τον ρόλο έχει τωρα η ΧΜ1 στα χερια του δεν είναι πλήρης και επαρκή μηχανή ως πρωτη, δεν εχει EVF, δεν εχει γρήγορη εστίαση, δεν εχει καλη ριπη, δεν εχει καλο πιασιμο για ζουμ φακους κλπ. αντιθετα για δευτερη πιο φορητή λυση ή με ενα πιο φωτεινο φακο οταν η βαςική εχει ενα ζουμ πανω κάλλιστα μπορει να συμπληρώσει οταν δεν υπαρχει χρόνος για αλλαγες φακών,
ο προβληματισμός μου μονο για την ΧΤ1 αφορα το βιντεο που δειχνει να παίζει σημαντική βαρύτητα στην τελική του απόφαση , εκει σηκώνω τα χερια ψηλα, γιαυτο του προτεινω να κοιτάξει κιαλλού , Sony, Olympus, Panasonic π.χ. υπήρχαν προσφορες φοβερές Αγγλια απο Panasonic σε GH3 με 500Ευρω , πολυ καλυτερο βιντεο απο FUJI και αρκετα καλυτερη ποιοτητα εικονας απο την FZ1000 με οποιοδηποτε φακο της βαλει ακομη και τους κιτ, ενω βρίσκει 14-140 με 300 και πληθώρα μεταχειρισμένων σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση π.χ. mZUIKO 45/1.8 με 160 , εξίσου καλές ή και καλυτερες λυσεις θα βρει σε Sony (6000) αλλα θα παιδευτεί λιγο με τους φακους...