Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μα θέλει περισσότερο ζουμ ο Χρήστος .

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ηλία έχεις δίκιο, αλλά όπως λέει κι ο Κώστας θέλει περισσότερο ζουμ, προσωπικά θα προτιμούσα μια LX7 ή S120 που έχουν 24mm στο κάτω άκρο...

Της τα μετέφερα όλα αυτά,...

έλα μου που είναι περίεργες οι γυναίκες... δεν θέλει άλλη χζ2 διότι η δικιά της πρέπει να είναι διαφορετική λέει :BXVZCBXZ6:...

η Lumix DMC-LF1 για κάποιο λόγο δεν της γέμισε το μάτι... (λέει παλιό μοντέλο...)...

ναι για τα 24mm συμφωνώ και εγώ αλλά έλα μου ντε που θέλει και κανά 200ρι σε ζουμ...

το βράδυ θα τα ξανασυζητήσω μαζί της... αν έχετε και άλλες προτάσεις είμαι όλος αυτιά.

ελα ρε Χρηστο, δες και την πανασονικ gm1/gm5 με τον 12-32, αλλαζουν οι φακοι, αλλα το μεγεθος ειναι σαν κομπακτ.
αλλιως δες και την LX100 (αλλλα νομιζω ειναι πιο ακριβη απο 500 ευρω)

Προσωπικά είμαι υπέρ της Sony LX100 II, αυτή πήρε o αδερφός μου στην κοπέλα του, και μιλάμε είναι φοβερό εργαλείο (για την μηχανή μιλάμε :flipout:)...

Ελά ντε όμως που εμείς (χμμ) θέλουμε και μοναδικότητα... δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.

Θα της την πω και αυτή...

Ευχαριστώ!!-bye-

Last edited:

Sony lx100ii= Sony rx100ii ήήPanasonic lx100¿
Όπως και να χει τώρα χει παντρεύτηκες και αυτό δεν αλλάζει.
Πες της λοιπόν ότι έχει εσένα σε μοναδικότητα και αυτό μετράει πάνω από όλα.
Και παρε μια Sony rx100.

Είναι πολύ καλή, αλλά (α) μην περιμένεις καλό jpeg, (β) δεν έχει ζουμ. Αυτά...

Εχει ακουσει κανεις κατι για την Rollei 260?
Ειναι bridge 25Χ, αισθητηρα panasonic,
σταθεροποιηση, manual ρυθμισεις, βιντεο 1080.

Την πηρε ενας φιλος και βλεπω οτι πραγματι οι φωτογραφιες που βγαζει
εχουν τα εντυπωσιακα χρωματα της Panasonic, αλλα ειναι
λιγο σκοτεινος ο φακος και υπαρχει και αυξημενος θορυβος
ακομα και με 100 ISO με wide στο καταμεσημερο.

Στο mediamarkt την πουλανε 120 ευρω
και τα χριστουγεννα την ειχαν προσφορα 60 ευρω.
http://www.mediamarkt.gr/mcs/produc...-Full-HD,99452,397674,1611060.html?langId=-18

Δημητρη η πρωτη που εβαλες εχει μικροτερο αισθητηρα απο την xz-2.

Σωστος Γιαννη. Αρα την lx7 στη θεση της πρωτης.

Τελος η nikon p7800 και canon g16. Κριτηρια ειναι να ειναι compact με καλο jpeg και ζουμ. Η να τον στειλω προς fuji x30; Πουσαι ρε olympus με τα 250ε της xz2;

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Παναγιώτη, στα 378 Ελλάδα είναι μια χαρά - και ίσως παίρνει λίγο παζαράκι ή να δώσουν κάποιο δωράκι μαζί...

Του την εχω προτεινει και την rx100 αλλα φοβαμαι το jpeg της. Συγκριτικα με τις αλλες που ανεφερα ξερουμε αν εχει καλυτερο ή χειροτερο jpeg η rx100; Το βιντεο δε τον πολυνοιαζει, του αρκει και το video που τραβαει με το galaxy note.

Τα jpeg της RX100 είναι ανθρώπινα κατεβάζοντας το NR στο low και ρυθμίζοντας το χρώμα στο Vivid (για τα δικά μου γούστα). Επίσης την έχω κατεβάσει στα 10MP οπότε κάνει resize in camera και έχω ένα κέρδος κι από αυτό. Βέβαια τραβάω raw+jpeg για να έχω πάντα back-up.

Οκ ευχαριστω Δημητρη, αρα μια σιγουρη λυση ειναι η rx100 που ξερουμε τι ψαρια πιανει. Εμπειρια απο τις αλλες εχει κανεις μηπως;

Τον έστειλα τελικά για rx100. Προσωπικά με έψηνε και η Canon G7Χ αλλά δεν ήξερα αν αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Θαχε βεβαια και αναδιπλουμενη οθονη αλλα δε τον είδα να εντυπωσιαζεται από αυτή της xz2 (που ναξερε βεβαια πως αγοράζοντας μία φορά με αναδιπλούμενη οθόνη δε ξαναγοράζεις χωρίς...).

Case closed