Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Το ελπίζω γιατί εγώ θα φάω την γκρίνια, όχι η Sony... :a0210:

sony a6000 vs canon 70d για video

Ποια από τις 2 προτείνετε για χρήση video (και φωτογραφία βέβαια);
Η 70d έχει καλές κριτικές στο video, προβλημτίζει το μέγεθός της
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τα video profiles της 70d στην sony;

Re: sony a6000 vs canon 70d για video

Άσχολεισαι με επεξεργασία βίντεο;

Η a6000 έχει updated firmware που δίνει xvacs κωδικοποίηση στα 100mbit.
Καλύτερο από τα συνηθισμένα HD codecs.
Εκτός αν η 70 d παίρνει το magic Lantern και δίνει raw βίντεο. Τότε αλλάζει το πράγμα αν ρισκαρεις να την χακαρεις και περνάει μπροστά η κανον.

Δυστυχώς η Sony δεν έχει ακόμα τη ποικιλία φακών που έχει η κανον για βίντεο. Έχει όμως τον 18-105 που ακούγεται εξαιρετικός για βίντεο.

Ευχαριστώ dstil , εγώ , από χομπυ ασχολούμαι με επεξεργασία βίντεο , η ερώτηση είναι για φίλο που δεν βγάζει άκρη στο τι να διαλέξει!!

Για απευθείας υλικό από την μηχανή, η Sony έχει καλύτερο βίντεο.
Καλό είναι να μειώσει λίγο το sharpenss.

Αν τον ενδιαφέρει να την έχει σχεδόν σαν αντικαταστάτη βιντεοκάμερας, δηλαδή με ζουμ, τότε ο φακός 18-105 είναι αυτός που πρέπει να κοιτάξει να πάρει.
Είναι και καλός οπτικά.
Ο κιτ φακός 16-50μμ είναι καλούτσικος για βίντεο, απλά φωτογραφικά η ποιότητα που βγάζει δεν είναι ιδιαίτερα καλή.

Απλά να ξέρει πως κάθε φωτογραφική μηχανή έχει όριο τα 29 λεπτά συνεχόμενης λήψης βίντεο. Μετά πρέπει να διακόψει τη λήψη και να ξαναρχίσει.
Οπότε αν θέλει να τραβάει παραστάσεις συνεχόμενες, τότε καλύτερα να κοιτάξει μία βιντεοκάμερα.

Καλησπέρα παιδιά. Στο αρχιτεκτονικό γραφείο που είμαι, θέλουμε να πάρουμε μια κάμερα για να μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες τα έργα που ολοκληρώνουμε.

Να πω πως ναι, οι εξωτερικές φωτογραφίες ειναι σημαντικές αλλά είναι πολυ πολυ πιο σημαντικό να μπορούμε να βγάλουμε καλές φωτογραφίες μέσα. Δηλαδή, πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε ευρεία γωνία και να βγαινει καλα σε χαμηλό φωτισμό (είμαι Αγγλία οπότε καμία σχέση με Ελληνικό ήλιο και χρώματα).

Ομολογώ πως έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με τη φωτογραφία και δεν έχω ιδέα τι να κοιτάξω. Κάμερα που να τα κάνει όλα δεν νομίζω να υπάρχει οπότε υποθέτω πως θα θέλουμε την βάση και 2 διαφορετικούς φακούς? Πραγματικα δε ξέρω!

Το Budget μας ειναι περίπου 550Ε, όχι πιο πάνω. Ξερω πως με αυτά δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας.

εξαρτάται πολύ που πρόκειται να δημοσιεύεστε τις φωτογραφίες.
Στην εποχή του ίντερνετ με μικρές εικόνες, ακόμα και μικρότερες κάμερες μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

- τρίποδο. Με τρίποδο ακόμα και φτηνότερες κάμερες μπορούν να φωτογραφίσουν σε χαμηλό φωτισμό. Δε θα σου εξηγήσω τον τρόπο εδώ, τώρα. Αλλά το τρίποδο σου λύνει το πρόβλημα του φωτισμού.
- κοίτα στα μεταχειρισμένα για καλύτερο value for money

Δείτε καμία μεταχειρισμένη Nikon d5200 + tokina 11-16mm. Μπορεί να βγαίνει κοντά στο budget σας.
Για τρίποδο. Αν σου αρκεί το πλάνο από κάτω προς τα πάνω, τότε δε χρειάζεσαι καν κανονικό τρίποδο. Παίρνεις ένα gorila pod και είσαι εντάξει (ευλίγιστο χταπόδι/τρίποδο με χαμηλό ύψος)
Αν δε βγαίνετε κοίταξε για την d3200.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης θα πρέπει κάποιος στο γραφείο σου να ασχοληθεί με την επεξεργασία των φωτογραφιών.
Επειδή είστε γραφείο και παίζει θέμα με την νομιμότητα, πρέπει να υπολογίσεις και την τιμή για το πρόγραμμα επεξεργασίας.
Π.χ. το πιο δημοφιλές αλλά όχι το μοναδικό είναι το adobe Lightroom.
Υπάρχουν και άλλα όπως το DXO, το Capture One, κτλ.

σε ευχαριστώ πολύ!
ναι το τρίποδο το είχα δεδομένο. δυστυχώς οι φωτογραφίες μπορεί να πάνε στο internet αλλά επειδή θα τυπωθούν κιολας σε περιοδικά, θα ήθελα να ειναι λιγο καλύτερες απο βασικη jpeg ποιότητα.

δυστυχως δεν μπορώ να παρω used, πρέπει να ειναι καινούργια για να μπορεί να μπει στα εξοδα της εταιρίας και να εχει μεγάλη εγγύηση. υπαρχουν μαγαζια με used που μπορει να γινει αυτο αλλα γενικα δεν θέλουν απο το γραφείο κατι τετοιο.

edit: στο θεμα προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλημα, εχουμε διάφορα που χρησιμοποιούμε για να διορθώνουμε τα 3D renders μας οπότε απο εκει ειμαστε οκ. ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το εψαξα. δυστυχως η Αγγλια ειναι πανακριβη χωρα σε ηλεκτρονικα κ λοιπα είδη κ ακομα κ με εκπτωσεις, βγαινει πανω απο το budget που εχω διαθέσιμο. D3200 κ μια 11-16 tokina.
καταρα, δεν ξερω αν ειναι εφικτο να παω πιο χαμηλα καπως. κ τα λιγο παλιοτερα μοντελα παλι δε πεφτουν σε τιμη.

Last edited:

Για δες d3200 με τον κιτ φακό. Χωρίς τον Tokina.
Πρέπει να ξέρεις όμως ότι ο κιτ είναι το λιγότερο 18mm επί 1,5 λόγω κροπ (της μηχανης παράγοντας), φτάνουμε στα 27mm.
Είναι ευρυγώνιο σχετικά...
δες εδώ παραδείγμα https://flic.kr/p/kqVbuj

Για πιο ευρυγώνιο, για εκείνο το χαρακτηριστικό ευρυγώνιο που υπερτονίζει τα σχήματα (με παραμόρφωση της προοπτικής) σε αυτό το budget με καινούργια μηχανή...δε ξέρω.
Πας σε τότε πιο κάτω ποιότητα μηχανής και αφού θες τύπωμα...η d3200 έχει από τους καλύτερους αισθητήρες που μπορεί να σταθεί άξια σε τύπωμα.

Αρχίστε με τον κιτ φακό καλύτερα.
Το amazon.co.uk κάνει πολύ καλά ξεστοκαρίσματα και βρίσκεις οικονομικά καινούργια.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Επειδή έχω χάσει την επαφή με τον χώρο τον οικονομικών compact μηχανών, θα ήθελα την βοήθειά σας.

Φίλος μου ψάχνει compact μηχανή έως 150 ευρώ.

Από μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα, διάβασα αρκετά θετικά σχόλια για την Samsung WB350F. http://www.skroutz.gr/s/4480528/Samsung-WB350F.html

Κάποιο σχόλιο για την συγκεκριμένη; Κάποια άλλη πρόταση;;

Ευχαριστώ.

Τίμια για τα λεφτά της από ότι ακούγεται…

Καλησπέρα,

Έχω μια παλιά ψηφιακή (Fuji Finepix F30) και σκέφτομαι να πάω σε κάτι πιο καινούργιο
Το budget είναι 250-270 ευρώ.
Από ότι διάβασα, ξεχώρισα τις Panasonic TZ40 και Canon SX 700 HS, αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.
Ποιά compact λοιπόν σε αυτό το budget;

Την γλυκοκοίταζα αλλά την βλέπω στα 378 στο skroutz. Πού την είδες στα 330;

Ευχαριστώ για το λινκ, αλλά φυσικά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα κοιτάξω κάποιο άλλο μοντέλο και αγορά από Ελλάδα.
Άλλες προτάσεις ή γνώμες για τα μοντέλα που ανέφερα παραπάνω;

Δες ακομη τις Νikon p7800, Canon g16, Panasonic lx7 και Canon PowerShot G7 X.

Το κακό είναι πως δε ξέρω αν έχει κανένας εδώ μέσα κάποια από τις παραπάνω για να σου πει γνώμη από πρώτο χέρι.

Νομίζω ότι όλες οι ανωτέρω, καθώς και η Sony RX100, είναι μια κατηγορία παραπάνω από αυτές που ανέφερα αρχικά.
Ξεπερνώ κατά πολύ το budget. Ο στόχος είναι 250-270 ευρώ. Ιδανικά να μπορώ να βάλω και κάποιες δόσεις.
Γλυκοκοιτάζω την RX100 στα 378 και 15 δόσεις άτοκα (=25 ευρώ το μήνα) από Κωτσόβολο αλλά είναι πολλά τα λεφτά.

Ναι αλλά θα πάρεις σοβαρή μηχανή για βίντεο και φωτογραφία.
Διαφορετικά θα αγοράσεις μια μηχανή με λίγο καλύτερη ποιότητα από ένα κινητό.

Δυστυχώς το budget είναι συγκεκριμένο και δεν μπορώ να το υπερβώ (είναι από μόνο του μια υπέρβαση).
Το επιχείρημα σου είναι σίγουρα δόκιμο για πολλούς αλλά υπάρχουν δύο αντίλογοι στη δική μου περίπτωση:

1) Μέχρι σήμερα την έβγαλα με την Fuji F30. Με μια σύγχρονη μηχανή των 250-270 ευρώ δεν θα δω διαφορά;
2) Δεν έχω smartphone :)