Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

η canon απο οτι διαβαζω και βλεπω δεν ειναι και τοσο compact ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και απο οτι βλεπω στον googlη σε αυτην την κατηγορια των compact super zoom σε αυτες τις 2 προσθετουν και την sony hx50 ( skroutz στα 222 )
διαβαζωντας μονο τα χαρακτηριστικα τους θα ελεγα την canon

Καλησπέρα παιδιά. Στο αρχιτεκτονικό γραφείο που είμαι, θέλουμε να πάρουμε μια κάμερα για να μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες τα έργα που ολοκληρώνουμε.

Να πω πως ναι, οι εξωτερικές φωτογραφίες ειναι σημαντικές αλλά είναι πολυ πολυ πιο σημαντικό να μπορούμε να βγάλουμε καλές φωτογραφίες μέσα. Δηλαδή, πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε ευρεία γωνία και να βγαινει καλα σε χαμηλό φωτισμό (είμαι Αγγλία οπότε καμία σχέση με Ελληνικό ήλιο και χρώματα).

Ομολογώ πως έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με τη φωτογραφία και δεν έχω ιδέα τι να κοιτάξω. Κάμερα που να τα κάνει όλα δεν νομίζω να υπάρχει οπότε υποθέτω πως θα θέλουμε την βάση και 2 διαφορετικούς φακούς? Πραγματικα δε ξέρω!

Το Budget μας ειναι περίπου 550Ε, όχι πιο πάνω. Ξερω πως με αυτά δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας.
Δες και την Samsung NX3000 στα 200GBP https://www.buyacamera.co.uk/search.asp?RecId=SAMCA2501.

Έρχεται με εναν αρκετά αξιοπρεπή kit 16-50mm, δηλαδή ξεκινάει απο 24mm στο ευρυγωνιο σε όρους full frame. Έχει μαζί και το Lightroom 5 δωρεάν. Το καταστημα αναφερει κάτι για 2 χρόνια εγγύηση, αλλά δεν ξέρω αν είναι δική τους ή αντιπροσωπείας.

Τα υπολοιπα χρήματα ίσως σου φτάνουν να δεις κάποιον απο τους Samsung 12-24mm και Samyang/Rokinon 12mm αν θες κάτι υπερευρυγωνιο. Διαφορετικα υπάρχει και το stitching φωτογραφιων, αλλά δεν ξερω αν κανει στην περιπτωση σου.

η canon απο οτι διαβαζω και βλεπω δεν ειναι και τοσο compact ...

και απο οτι βλεπω στον googlη σε αυτην την κατηγορια των compact super zoom σε αυτες τις 2 προσθετουν και την sony hx50 ( skroutz στα 222 )
διαβαζωντας μονο τα χαρακτηριστικα τους θα ελεγα την canon

Δεν είναι ultra compact, δεν είναι και DSLR. Τη σύγκρινα με τη TZ40 στο snapsort, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα η Canon αλλά σε χαμηλό φωτισμό δεν πρέπει να είναι καλή.
Μάλλον για την ΤΖ40 θα κινηθώ αλλά αργά αργά και κοιτώντας μην βγει και καμία προσφορά εν τω μεταξύ.

Παρακολουθω το φορουμ εδω και καιρο και μιας και πρεπει να κανω αγορα της νεα μου μηχανης ειπα να γραφτω και εγω στην παρεα σας

Εχουμε και λεμε λοιπον, η πειρα μου ειναι απο μικρη εως ελαχιστη και η τεχνικη μου σχεδον ανυπαρκτη οποτε οτιδηποτε εξεζητημενο πιστευω ότι ισως εινια περιτο (ισωσ κανω λαθος εδω θελω υα φωτα σας). Αυτην την στιγμη ειμαι με compact canon την οποια θεωρω αξιολογη αλλα θα ηθελα να αρχισω σιγα να παιζω με ρυθμισεις αλλα η αυτοματοποιημενη της λειτουργια το αποτρεπει. Εχω κατα καιρους χρησιμοποιηση DSLR φιλων και με εχουν ενθουσιασει οι πολλες επιλογες και το τελικο αποτελεσμα αλλα με χαλαει το μεγεθος, οχι τοσο κατα την χρηση μιας εκει δεν υπαρχει θεμα μια χαρα μου καθονται στο χερι αλλα κατα την μεταφορα μιας και ειναι καπος αβολες. Τα θεματα που τραβαω κατα κυριο λογο ειναι τοποια (εχω κανει και καποιες προσπαθιες για πανοραμα και μου αρεσε) επισεις μου αρεσει σαν ιδεα και ισως ασχοληθω το street photografy και η νυχτερινη φωτογραφια. Το budget αυτην την στιγμη ειναι κοντα στα 500 με 600 ευρω με προοπτικη ομως εαν πρεπει να ανεβει ακομα λιγο.

Καλως σας βρήκα, Σακης

Καλησπερίζω την παρέα, θα ήθελα τα φώτα σας μιας και η πριν ένα χρόνο προσπάθεια μου για αγορά απέβη άκαρπη.

Μετά από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα. Nikon D3200 18-55VRII, Olympus EPL5 (14-42) + (40-150) και τέλος Sony RX100 mkI.

Το ξέρω πως είναι για 3 εντελώς διαφορετικές μηχανές με μοναδικό κοινό σημείο την παραπλήσια τιμή και αυτό είναι που με ζορίζει στο να δω ποια θα μου ταιριάξει καλύτερα.

Θεωρητικά η 3200 είναι η καλύτερη όλων αλλά με χαλάει ο όγκος και πιστεύω πως θα με αποτρέπει από το να την κουβαλάω συνεχεία μαζί μου.
Η EPL5 κερδίζει πόντους λόγο φορτικότητας αλλά η απουσία φλας και EVF την κρατάνε λίγο πίσω.
Και τέλος η RX100 είναι η μικρότερη όλων χάνει την ευελιξία των άλλων όμως μιας και είναι fix σώμα-φάκος αλλά τουλάχιστον δεν είναι σαν την ήδη υπάρχον compact που δεν επιτρέπει και πολλά πολλά από ρυθμίσεις.

Βασικά η επιλογή μου θέλω να είναι κάτι που θα το έχω όσο το δυνατόν ποιο πολύ μαζί μου έτσι ώστε πάνω του να μάθω την σωστή χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής .

Εαν πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να βάλω και καμιά ακόμα στην αναζήτηση είμαι ανοιχτός σε προτάσεις

Ως φωτογραφική ποιότητα η Nikon και η Olympus είναι σαφώς καλύτερες από την Sony - λογικό μια και ο αισθητήρας τους είναι πολύ μεγαλύτερος. H RX100 όμως χωράει σε τσέπη, που σημαίνει ότι θα την έχεις πάντα μαζί σου. Επίσης μπορείς να την κρατήσεις ανεξαρτήτως επόμενων αγορών μια και δεν "παντρεύεσαι" κάποιο σύστημα σώμα-φακών κ.λ.π. Στα κατά της το μέτριο jpeg και η κάπως "αποκομένη" αίσθηση χρήσης, αλλά αν τραβάς raw+jpeg θα πάρεις πολλά...

Εγώ θα έπαιρνα την ολυμπους διότι είναι στη μέση από άποψης όγκου αλλά και γιατί βρίσκεις δύο φακούς που σου καλύπτουν όλο το εύρος. Από την άλλη η έλλειψη σκοπευτρου το καλοκαίρι είναι λίγο θέμα...

Από την άλλη η έλλειψη σκοπευτρου το καλοκαίρι είναι λίγο θέμα...

Πιστευω με την σπαστη οθονη, το θεμα αυτο ψιλοξεπερναται..

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Το λέω με την έννοια ότι την σπαστη οθονη μπορεις να την στρεψεις προς πλευρα που δε χτυπαει φως και να διακρίνεις τι βγάζεις. Ο,τι χειρότερο ειναι έλλειψη και σκοπευτρου και σπαστής οθόνης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αν το EVF ειναι απαραιτητο κοβεις τον ενα φακο 40-150 και περνεις ενα VF2 εξτρα

Επειδή η epl5 με έχει σχεδόν κερδίσει, εάν είναι να ρίξω μετά εξτρά για EVF και φλάς Μήπως να κοιτάξω κατευθείαν για πιο μεγάλο μοντέλο, η να μείνω με αυτήν έως ότου την μάθω και αλλάζω αργότερα;

Φλάς έχει στην συσκευασία, αλλά αν μιλάς για OMD-EM10 έχει καλύτερα "κουμάντα", περισσότερες ροδέλες, κουμπιά κ.λ.π.

αν διαθετεις παραπανω η ΕΜ10 εχει 100ευρω επιστροφη μεχρι τελους μηνα, αλλα βεβαια υπαρχουν κιαλλες επιλογες αν ανεβεις σε χρηματα.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αν διαθετεις παραπανω η ΕΜ10 εχει 100ευρω επιστροφη μεχρι τελους μηνα, αλλα βεβαια υπαρχουν κιαλλες επιλογες αν ανεβεις σε χρηματα.

Σε ποιες αναφέρεσαι; Εαν αξίζει ο κόπος να το ανοίξω τότε το budget μου.

σε ποια κατηγορια απο όλες? ποσταρες αρχικα για μια DSLR, μια ακαθρεπτη χωρις EVF και μια δυνατη compact επισης χωρίς EVF , τελειως διαφορετικα μηχανακια,

για να παρεις σωστες απαντησεις τοποθετησε ή καλυτερα ιεραρχησε τις αναγκες σου (max μεγεθος μηχανης , ναι οχι EVF κλπ ...) και βαλε και ενα ευρος budget που θα εισαι ανετος

Φορητοτητα και στην συνέχεια η ποιότητα είναι τα δυο βασικά κριτήρια και το bugdet να κινηθεί σε ένα εύρος των 400 έως 600.

Το ασχημο της υποθεσης ειναι πως ειναι η πρωτη σοβαρη μηχανη που θα παρω οποτε δεν εχω μετρα συγκρισης