Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

όχι δεν έχω άποψη, αλλά αν κρατούσα τη sony, θα ήταν ο πρώτος φακός που θα αγόραζα μετά τους sigma 19/30/60. Μου φαινόταν πολύ καλύτερη αγορά από τον 10-18.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φίλε μου αν είναι το ευρυγώνιο του συστήματος να στηρίζεται σε έναν σταθερό και χειροκίνητο κορεάτη (των σχεδόν 400 ευρώ), το χάσαμε το παιχνίδι.... αν είναι να αφήσουμε το AF, τότε γιατί να μην πάρουμε την (ορίτζιναλ) Canon Μ που τουλάχιστον έχει καλούς και φθηνούς φακούς.... τι είπατε; Είναι η πιο αργή στην εστίαση; :flipout:

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φίλε μου αν είναι το ευρυγώνιο του συστήματος να στηρίζεται σε έναν σταθερό και χειροκίνητο κορεάτη (των σχεδόν 400 ευρώ), το χάσαμε το παιχνίδι.... αν είναι να αφήσουμε το AF, τότε γιατί να μην πάρουμε την (ορίτζιναλ) Canon Μ που τουλάχιστον έχει καλούς και φθηνούς φακούς.... τι είπατε; Είναι η πιο αργή στην εστίαση; :flipout:

το μόνο πρόβλημα αυτού του φακού είναι η πολύ χοντρή βινιέτα. Αλλά με 950 μαρκέ τιμή μαζί με την Μ3, και σε ξεστοκααρίσματα αρκετά παρακάτω, σίγουρα είναι καλύτερη αγορά το σετ από την αγορά του sony 10-18. Π.χ. τον βρίσκεις μάλλον εύκολα στα 300 ευρώ καινούριο.

Τον είχε για μοντούρα Μ το αγγλικό άμαζον στα warehouse deals και έβγαινε κάτω από 200 ευρώ.... αλλά δίστασα, αφού υπάρχει ο native 11-22 που είναι άριστος, ζουμ, με βηματικό μοντέρ, σταθεροποίηση και γρήγορος στην εστίαση (με τη Μ3)

Εντάξει στα 12mm δεν είναι κ απαραίτητο το af. Κ όντως καινούριο τον βρίσκεις στα 300 κ καμιά φορά κ πιο κάτω. Είμαι σε φάση που ψάχνομαι για έναν ευρυγώνιο κ σκεφτόμουν σοβαρά τον Samyang. Ο κιτ στα 35mm αποδίδει το μέγιστο κ μετά στο tele δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Δεν είναι απαραίτητο το AF στα 12 (x1.5=18) όταν κλείσουμε το διάφραγμα από f/8 και πάνω για τοπίο. Θυμίζω ο φακός είναι φ/2....

απο nikon d5200,τι μεταβαση θα μπορουσε να κανει καποιος για ενα σκαλι πιο πανω?

φυσικα η μηχανη δεν κανει τον φωτογραφο,καθως επισης οτι η 5200 ειναι μια αξιοπρεπεστατη μηχανη...την δουλευω με τον 35αρι f1.8.γενικα εχω ενα ενδιαφερον προς την φωτογραφια δρομου,αστικο τοπιο και λιγο τοπιο,πορτραιτο...

το θεμα που με προβληματιζει ειναι οτι σε εσωτερικο χωρο με σχετικα χαμηλο φωτισμο,χωρις φλας υπαρχει θεμα...επισης και νυχτα χωρις τριποδο υπαρχει θεμα...αυξανεται οπως ξερετε ο θορυβος.μεχρι 1600 εγρωμο αντε 3200 iso στο ασπρομαυρο κατι γινεται αλλα δυσκολευομαι αρκετα!ολες οι crop μηχανες πανω κατω το ιδιο εναι.μια full frame νομιζω θα εδινε πολυ καλυτερα αποτελεσματα...

καποια στιγμη λοιπον πιστευω οτι θα γινει μια μεταβαση σε full frame μηχανη.σε nikon d7200 συμφερει απο οικονομικης πλευρας αλλα δεν νομιζω να δω ουσιαστικα αποτελεσματα μιας και εχουν τον ιδιο αισθητηρα,οποτε αποριπτεται...

μου αρεσει πολυ η sony a7 (μαλλον η α7ΙΙ).επισης στον ανταγωνισμο παιζει και η nikon d610.πιο πανω δυσκολα...

γενικως το ερωτημα επικεντρωνεται στο οτι αξιζει να επενδυσω σε φακους στην 5200 ή να παρω καποια στιγμη μια α7 και να μπω στον χωρο των full frame?

johnmlrs, η 7200 δεν έχει ίδιο αισθητήρα με την 5200, είναι ενα κλικ καλύτερος (πες 1/3 στοπ) και κυρίως διόρθωσε το banding στα σκιερά που ήταν το κουσούρι των 5200/7100D.

Η Sony A7/A7II είναι μεν FF αλλά είναι οι χειρότερες FF σε χαμηλό φωτισμό. Ετσι αντι να είναι ενα στοπ καλύτερες στην πράξη είναι στα ίδια επίπεδα με την 7200D

http://www.dpreview.com/reviews/ima...1&x=-0.2557507357501161&y=-0.7981480632828056

Επίσης στο θεμα του Auto Focus σε χαμηλό φωτισμό ζορίζονται οι A7/A7II (όπως όλες με on sensor PDAF). Nομίζω οι A7 έχουν προδιαγραφή AF σε -1EV, οι 610D/5200/7100 -2EV, οι 750D/7200D -3EV.

Στην α7II υπάρχει όμως το IBIS, που την κάνει να ξεχωρίζει από την mk1.

Σε low-light αλλά με σταθερό θέμα το IBIS επιτρέπει τόσο χαμηλή ταχύτητα που το ISO δεν χρειάζεται να ξεπεράσει τα 800, ενώ την α7 δεν τη σώζει τίποτα, εκτός από τρίποδο.

Σε low-light αλλά με θέμα ανθρώπους, τότε μία λύση είναι μεταχειρισμένη α7s.

αν ενδιαφερεσε την βρισκεις κατω απο 2000....ακριβουτσικη αλλα εχεις "pure photography":BDGBGDB55:

την Df την κοιταξες???

δυστηχως ανεβαινει ψηλα σε τιμη,για τα δικα μου δεδομενα...γι'αυτο ειχα στο μυαλο μου τις α7ii και D610.τωρα για μετ/νη με τοσα χρηματα ψιλοφοβαμαι.ειμαι πολυ ψειρας γενικα με την φωτογραφικη.οσοι με ξερουν τρωω γενικα δουλεμα...!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το IBIS στην α7 ii πρεπει να κανει δουλεια!!!

johnmlrs, η 7200 δεν έχει ίδιο αισθητήρα με την 5200, είναι ενα κλικ καλύτερος (πες 1/3 στοπ) και κυρίως διόρθωσε το banding στα σκιερά που ήταν το κουσούρι των 5200/7100D.

Η Sony A7/A7II είναι μεν FF αλλά είναι οι χειρότερες FF σε χαμηλό φωτισμό. Ετσι αντι να είναι ενα στοπ καλύτερες στην πράξη είναι στα ίδια επίπεδα με την 7200D

http://www.dpreview.com/reviews/ima...1&x=-0.2557507357501161&y=-0.7981480632828056

Επίσης στο θεμα του Auto Focus σε χαμηλό φωτισμό ζορίζονται οι A7/A7II (όπως όλες με on sensor PDAF). Nομίζω οι A7 έχουν προδιαγραφή AF σε -1EV, οι 610D/5200/7100 -2EV, οι 750D/7200D -3EV.

συμφωνα με το link αυτο,σε χαμηλα iso η α7 ΙΙ ειναι εντυπωσιακη!σε υψηλα iso οντως το χανει λιγο αλλα εκει ειναι η d610.με μια γρηγορη ματια φενεται οτι η α7ΙΙ εχει καλυτερη αποκριση χρωματων σε χαμηλα,ενω σε υψηλα iso 3200+ η D610 ειναι καλυτερη

δεν καταλαβα....ποσο ποιο φθηνη ειναι η sony α7ιι ??

εξαλου στην df μπορεις να φορεσεις ολα τα παλια διαμαντια τις nikon-πχ εναν 35mm 1.4 που ειναι απιστευτος και τον βρισκεις στα 4-5 κατοσταρικα- στη sony πρεπει να τα σκασεις χοντρα

δεν καταλαβα....ποσο ποιο φθηνη ειναι η sony α7ιι ??

εξαλου στην df μπορεις να φορεσεις ολα τα παλια διαμαντια τις nikon-πχ εναν 35mm 1.4 που ειναι απιστευτος και τον βρισκεις στα 4-5 κατοσταρικα- στη sony πρεπει να τα σκασεις χοντρα

συμφωνα με το σκρουτζ γυρω στα 1000 ευρω με κιτ φακο..φυσικα δεν θα μπορουσα να αποκλεισω τετοιο εργαλειο(nikon df).μακαρι να μπορουσα να την παρω..ειδωμεν...

Johnmlrs ποια FF μηχανή βρίσκεις γύρω στα 1000E?

Johnmlrs ποια FF μηχανή βρίσκεις γύρω στα 1000E?

παρεξηγηση..1000 ευρω εχει διαφορα η DF απο την σονυ ηθελα να πω.κοιταω για τις πιο φθηνες FF 1600-1800 ευρω.δεν βιαζομαι ομως.